Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2022 20:33 - Ефирно електричество, авиация от епохата на пирамидите и батерията от Багдад
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 952 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ефирно електричество, авиация от епохата на пирамидите и батерията от Багдад  
image



Снимките и илюстрациите са взети от отворени източници и принадлежат на техните автори Смята се, че на стената на храма в Абидос можете да видите отчетливо изображение на хеликоптер. А на барелефа в храма на Хатор - на същото място в Египет - нещо още по-странно: фараон, който бие поданиците си по главите с огромна лампа с нажежаема жичка. И, между другото, въз основа на факта, че медна тел не е открита в пирамидите, можем уверено да заключим, че през бронзовата епоха безжичното захранване за електрически уреди се е практикувало на Нил. Разбира се, това е изключително интересно мнение. Като пример за няколко грешки в разсъжденията наведнъж.   ... Е, какво ще кажете за "грешките"? Не че абидосските йероглифи са резултат от опит за припокриване на един надпис с друг, с последващо увреждане на резултатите поради падане на мазилката. Тоест, не всичко трябваше да изглежда така, както изглежда. И не че барелефът от Хатор, дори от гледна точка на самите египтяни, изобразяваше нещо диво до такава степен, че те не бяха твърде мързеливи и оставиха обяснителни надписи. Точно върху барелефа. Оказва се, че това не е крушка, а просто змия се ражда от лотос, олицетворяващ изобилието, свързано с наводнението на Нил. традиционна символика. Те рисуваха, както можеха. Не е едно и също нещо.  
image



Абидосски йероглифи. Снимките и илюстрациите са взети от отворени източници и принадлежат на техните автори   Това е грешка, на първо място, когнитивна. Грешка във възприятието. Йероглифът прилича на хеликоптер. И наистина изглежда. Но на кого?  На изследователите от XIX век - не изглежда. По същия начин птицата от Сакре не изглеждаше на никого като самолет до 1972 г. Което е разбираемо. Нещо може да изглежда като самолет само за някой, който е запознат със самолети и хеликоптери. Но ако погледнете „самолета“, получен от археолозите – дори дървен египетски, дори златен от колумбийски погребения – през очите на човек, който не е виждал самолети? Може би фигурката ще изглежда като тромаво изображение на птица. Очи - да, клюн - да. Има крила. Излята птица.  

image




Лампа Дендера. Снимките и илюстрациите са взети от отворени източници и принадлежат на техните автори   Тоест първата грешка е несъзнателното разтягане на древната сова върху земното кълбо на асоциации, които възникват само в съвременния човек. През 19 век не е имало „хеликоптер“ на стената на храма на Озирис в Абидос. Там няма да има хеликоптер през следващия 22 век. Но това не означава, че няма да има нищо. Не може да прилича на нищо. Всеки човек във всяка епоха ще види нещо смътно познато в "хеликоптера".   Това е първата грешка. Вторият, от подобен характер, се прави, когато се оценяват електрически крушки и самолети, открити в древни изображения като доказателство за палеоконтакт или съществуването на древни технологични цивилизации. За... хеликоптерите и електрическите крушки нямат нищо общо с високите технологии. Това са нашите стари, мили, отдавна овладени технологии. А крушката с нажежаема жичка просто е остаряла.  
image



Птица от Сакри. Снимките и илюстрациите са взети от отворени източници и принадлежат на техните автори   Ако някъде върху камък е издълбано изображение на устройство с извънземен произход, практически няма шанс то да бъде разпознато като такова. Защото за технологията на извънземните знаем едно нещо със сигурност: те превъзхождат съвременните ни най-малко с няколко века. В края на краищата извънземните, след като са успели да стигнат до Земята, вече са усвоили техниката на междузвездни полети. За момента ние само теоретично разглеждаме възможностите за заобикаляне на релативистките ограничения, които забраняват движението със скорост, по-голяма от скоростта на светлината...   И тук можем да се върнем към примера с „хеликоптера“ в Абидос. В края на краищата, дори и наистина да е хеликоптер, учените от 19-ти век не биха могли да го видят и да бъдат изумени. По същата причина е безполезно да търсим доказателства за палеоконтакт в древните барелефи. Образът на извънземния кораб ще бъде интерпретиран по всякакъв начин, но не и като изображение на космически кораб. Защото все още не знаем как трябва да изглежда един междупланетен кораб.  

image




Батерия. Снимките и илюстрациите са взети от отворени източници и принадлежат на техните автори   ... Ако не е нещо космическо, а просто крушка, тогава си струва да си спомним шегата за проводниците. Защото това не е шега. Тъй като в Египет имаше електрически крушки, това означава, че фараоните не биха се справили без проводници. И никакви електроцентрали. И без фабрики, произвеждащи оборудване за производство на турбини за електроцентрали, проводници, изолация, стъкло, крушки, хартия (да не се чертаят диаграми на турбини върху папирус), уплътнения, автомобили (за транспортиране между предприятия), асфалт, ролки, гуми. .. и така нататък. Крушките с нажежаема жичка не се появяват от нулата. Цивилизацията ги произвежда. Изчезването на цяла цивилизация без следа, чиито технологии са сравними със съвременните, така че на барелефа да не остане нищо друго освен една крушка, вече е толкова глупаво, че дори не е смешно.     Научно-популярни канали за дзен: ръководство Научно-популярни новини 12 март   Ако приемем, че проводниците не са необходими, се връщаме към предишната точка. Ако барелефът не е обикновена електрическа лампа с нажежаема жичка, която не работи без проводници и не се появява без мащабна и разбираема индустрия, а нещо друго ... добре, да кажем, "ефирна лампа" ... тогава как да разберем, че ефирна лампа, която има неизвестно устройство и работи на неизвестен физически принцип, подобна на неизобразен обект? Освен това, по-скоро като змия, родена от лотос? Цитаделъ Адеквата   Блогът с ежедневни публикации не е забавление, а работа. Портфейл YuMoney 4100 1168 3178 5907



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13372188
Постинги: 11685
Коментари: 18504
Гласове: 6699
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК