Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2017 21:20 - Ердоган - султан!? А, стига де, колеги)
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 5691 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Изборите в съседна Турция все още не са приключили окончателно, а българските медии вече отърчаха да разпространят (това от вчера вечерта тичат на тумби, та учудват троля и я хвърлят по нощите в размисъл), това, дето Реджеп Таип Ердоган, към момента президент на тая държава, щял да става султан!

Бре,колеги, недейте така, в Турция към момента, имат сериозен проблем – гласовете са 51 на 49 процента, за референдума на президента, не са 57 на 43 процента, нито пък 80 на 20…

Двама души загинаха (официално) заради политически кавги пред техни избирателни секции, да имаме уважение.

Още повече, дето г-н Ердоган, в действителност, както си личи от неговата политическа платформа, съвсем не иска властта на султана – такова, и неговите държавни права) – доколкото си спомням, и навярно пише в турските учебници по история ( надявам се, се още непоправени, и не за това, че ще ги поправя османски султан или Кемал Ататюрк, а затова, че ще ги изправя именно Реджеп Таип Ердоган) – там пише, че именно следствие на упражняването на тези права на османските султани, Османската империя достига до положението, когато на власт идва Кемал Ататюрк; но, колеги, г-н Ердоган очевидно не иска да бъде и Кемал Ататюрк, поради причината, че най-вероятно не е в състояние да бъде Кемал Ататюрк, поради което смятам, че той ще си остане Реджеп Таип Ердоган, президент на Турция,  при когото Истанбул се разтресе от огромни протести, имаше н на брой държавни и антидържавни преврати, бяха уволнени десетки хиляди чиновници и полицаи, бяха съдени висши турски военни, некои от тях бяха поубити,  и дори някой направи гробище за националните предатели, пак в Истанбул,  което обаче, остана празно, и слава Богу, слава Богу, което доказва и моята хипотеза).

И докато в България издигнаха Ердоган в ранг султан, от едната проста радост, то в Европа реагираха с дълбокомислената новина, колеги, че щели да си преосмислят политиката)). Ко ле ги, който мислил, мислил, сега му е времето, човек да седне, па да гледа…

Айде, един поздрав, не за г-н Ердоган – че как тролята ще поздравлява човек, постигнал „историческа победа” в своята държава, брей, той мое, сам да се поздрави само, мислим… Аз сметам да поздравя всички други, заинтересовани, с една българска песен, в която се говори за корените на абсолютната власт…Пъррво, вторро, третто....)))

Наздраве! 






Гласувай:
2



1. born - Много смислен постинг, но
18.04.2017 00:09
музикалната илюстрация е бая неподходяща. Предлагам да бъде заменена с тази : https://www.youtube/watch?v=jWNYp7Xl35Y. Поздрави.
цитирай
2. krumbelosvet - Тръмп скоропостижно призна султан Ердоган
18.04.2017 13:23
Има война - демокрация йок! Йок демокрация по света и в Америка, и в "Европа", т.е. - и у нас.
ПП: С ден по-късно и Путин призна султана. Не му трябва враг зад гърба... Но, за нас не е добре, дето големите наддават за султана, оти он сака да ни земе. (А един наш блогер се възхищаваше, че само турците ни искат.)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651266
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031