Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2022 11:44 - ВОЙНАТА в УКРАЙНА
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2357 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

ВОЙНА В УКРАЙНА

Амнести интернешънъл застава зад доклада, че Украйна излага на риск цивилни граждани

от Майк Брест, репортер по отбраната |

 

 | 08 август 2022 г. 14:27 ч

                            Amnesty International , организация за защита на правата на човека, застава зад доклада си, в който се твърди, че украинските сили действат близо до цивилни и гражданска инфраструктура в нарушение на международните закони за война, въпреки силното недоволство.

В първоначалния доклад, който беше публикуван миналата седмица, Amnesty установи, че много руски удари са били провокирани от украински части, стрелящи от цивилни райони. Разследващите също така твърдят, че са използвали болници, училища и населени жилищни сгради за настаняване на войници и военна техника и за укриване на военни превозни средства. Украинските лидери изразиха възмущение от доклада.

БЛИНКЪН КАЗВА, че САЩ ЩЕ „ПРОСЛЕДВАТ“ РАЗМЯНА НА ЗАТВОРНИЦИ С РУСИЯ

Разследващите от Amnesty в изявление през уикенда заявиха, че „напълно застават зад нашите открития“, въпреки че „съжаляват за причинената болка“.

„Амнести интернешънъл дълбоко съжалява за страданието и гнева, които нашето прессъобщение за бойните тактики на украинската армия предизвика“, добави организацията. „Откакто инвазията на Русия започна през февруари 2022 г., Amnesty International стриктно документира и докладва за военни престъпления и нарушения, извършени в Украйна, разговаряйки със стотици жертви и оцелели, чиито истории осветляват бруталната реалност на руската агресивна война.“

„Нищо, което сме документирали, че украинските сили правят по какъвто и да е начин, не оправдава руските нарушения“, се посочва в него, като се позовава на нахлуването на Русия и предполагаемото й насочване към цивилни и гражданска инфраструктура.

Агнес Каламард, генерален секретар на Amnesty International, каза в първоначалния доклад, че е „документиран модел на украински сили, излагащи цивилни на риск и нарушаващи законите на войната, когато действат в населени райони... Да бъдеш в отбранителна позиция не да освободи украинската армия от спазването на международното хуманитарно право“.

НАТИСНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ WASHINGTON EXAMINER

Украинският министър на отбраната Олексий Резников обвини Русия в извършване на геноцид и каза, че всякакви въпроси относно съпротивата на Украйна срещу това са „извращение“.

„Руснаците извършват престъплението на геноцид срещу украинския народ. Всеки опит да се постави под въпрос правото на украинците да се противопоставят на геноцида, да защитят семействата и домовете си, да защитят живота си и живота на децата си, да се противопоставят на действията на Русия като терористична държава, е извращение, без значение какви правни структури го прикриват“, каза той, според Euromaidan Press .




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1261151
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол