Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2023 12:58 - Руската съпротива срещу Путин се превръща в мощен фактор
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1400 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.05.2023 12:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Легионът „Свободна Русия“ вече доказа, че не е мит а реална бойна сила

image


Днешните събития може би са изненада за мнозина, но това е върхът на айсберга. В тази публикация няма да говоря с имена, а с означения, защото роднините на тези хора се намират във все още не освободена Русия. За тази съпротива почти не се говори, едно поради информационната завеса, но и поради липса на интерес от медиите.
А нея я има и показва, че в руското общество има такива, които са готови в името на свободата, да дадат своя живот.
Нека ясно разграничим нещата. Пасивната съпротива срещу сегашния режим се състои в нападения на военкомати, горене на списъци, откази да се отиде в армията. Едно сравнение -за една година война 

1500 украинци са осъдени за дезертьорство, 

а на телефона даден от украинска страна за уговаряне сдаването в плен на руснаци са се обадили 20 хиляди, но с адът, който е в момента на бойното поле това число расте.
По-интересното е другата активна съпротива . Политическата опозиция е слаба и дори наскоро говорителят на легиона Цезар ги призова за по-голяма активност. Неин ярък представител е шахматистът Гари Каспаров, който е чест гост по студията. Той е коментаторът от Кръгозор Кац,  предава от самата Русия и е чудо, че не е замлъкнал. Другата страна са протестите. Те рядко влизат в новините, но в Москва, Петербург  са многохилядни. 

Друг вид протести са в защита на определени лица. В Хабаровск наред с протестите против войната, се протестира и в защита на губернатора Фургала, който е в остър конфликт с Москва заради противопоставянето на модела наложен от нея - корупция и лично облагодетелстване. 

Но най-впечатляваща е

въоръжената съпротива

  Тя много рядко влиза в новините, независимо че всеки ден от Владивосток до Белгород нещо гореше. Украйна нямаше нужда да праща диверсанти. В Русия  има руско разклонение на движението "АТЕШ". Другото разклонение е в Крим и е от кримски татари. Движението е навсякъде и затова гори всичко - от цистерни с гориво, до институти и помещения.  Вероятно между него и украинското ГРУ има връзка, защото диверсиите по жпелозопътните линии са тяхно дело.

Последно  се спирам на легиона „Свободна Русия". Доброволците се появиха последните месеци от войната, но заявиха своето присъствие в нюзфийда месец след началото на руската инвазия. Негово лице е бивш директор на банка с псевдоним "Цезар". Най-младият член на легиона е на 19 години и това са едни от най-боепособните части на ВСУ. Те бяха навсякъде, където е горещо и са съставени от бивши руски офицери, спецназовци, войници, които не желаят да се бият в руската армия. С последните акции те показаха, че не са мит, а реална бойна сила.
Петко Русанов




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059334
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1751
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031