Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2008 16:17 - Света гора или Холивуд, – изберете сами!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2883 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.11.2008 14:41


Не е ли най-логично, всеки който живее в християнска страна, да познава, поне елементарно християнската вяра, а християните, съжителстващи с мюсулмани, да познават малко и исляма?  Логично и нормално е, но не е в интерес на "нечистите сили "! 

Вероучението трябва да се изучава, не за да се вярва задължително, а за да се познават основите на вярата.  И едва тогава, всеки ще може, наистина свободно да избира, какво да учи, и дали да вярва в Господа и непреходните добродетели, или в егоизма, материалното обогатяване и телесните удоволствия.
........................................ 

 В западния свят, основан уж на християнските ценности, християнстовото не се и споменава, а ако се споменава, то е, само открито или завоалирано да се хули. А вероучението е прогонено от училищата и мнозинството обикновени граждани не получават и елементарно познание за християнската вяра и ценности, понеже в прехваленото "светско образование", и дума не става, ни за духовност, ни за основите на вярата, нито за възпитание в духа на общочовешките добродетели! Това особено важи за посткомунистическите страни, като България, където църквата отдавна е смачкана и съществува само проформа! Затова, ако днес попитате някого, какво е "християнство", – едва ли ще се сети за нещо повече, от десетте Божи заповеди, а те са предхристиянски, и макар да са в основата, и на християнството, и на исляма, – не са същината на Християнството.

Но стане ли дума за вероучение в училищата, лицемерно ни залъгват, че вероучение може да се изучава, само като "свободно избираем предмет"!? А защо тогава не са "свободно избираеми" и всички останали чисто атеистични предмети, а са задължителни?! 
За да избираш, трябва предва да знаеш какво и защо избираш! А за да знаеш, трябва да учиш! Затова и вероучението следва да се изучава, наравно с останалите общообразователни предмети. 
Вероучението трябва да се изучава, не за да се вярва задължително, а за да се познават основите на вярата, – и едва тогава, всеки ще може, наистина свободно да избира дали да вярва в Господа и непреходните добродетели, или в егоизма, материалното обогатяване и телесните удоволствия.

Не е ли най-логично, всеки който живее в християнска страна, да познава, поне елементарно християнската вяра, а християните, съжителстващи с мюсулмани, – да познават малко и исляма?  Да, логично и нормално е, но е против интереса на "нечистите сили "! Затова, тук си позволявам да цитирам неколко изречения от Евангелието (Благовестието), даващи начална представа за християнската вяра (а част от тези поучения са в основата и на другите религии):

Обичай ближния, като себе си ...

Не проклиняйте, а благославяйте... 

Обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинят, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят, за да бъдете синове на вашия Отец Небесен...

Не се кълнете, но думата ви да бъде: да, – да; не, – не! Другото е от "лукавия"... 

Не съдете, и няма да бъдете съдени...

Не правете другиму това, което не желаете да правят на вас

Прощавайте, и ще ви се прости... 

Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен, а който се смирява, ще бъде въздигнат...

И се пазете от користолюбие, защото животът на човека не се състои в това да преумножава имотите си... 

Може всичко да имате, но любов нямате ли, нищо нямате 

Не е възможно да не дойдат съблазни, ала горко на онзи, чрез когото идват ... 

Любете се, един – други, както и Аз ви възлюбих... ...Всичко останало ще ви се придаде!

... И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец !


Защо поне тези неколко изречения за християнството не научаваме още в училище, след като уж Европа е "християнска цивилизация"? — Затова, защото християнството и християнската нравственост са главен враг за "силите на злото", които отдавна командват и манипулират, и образованието, и науката, и културата, и медиите, и почти всичко около нас! Затова, световни лидери, със сатанински, масонски печати на задниците си, ни проповядват морал, а вършат световни злодейства; – затова, закоравели комунистически вождове, лицемерно се кръстят в Божия храм, а зад кулисите, "изпълняват плана" на нечистите сили, за затриване на всяка вяра в истината, правдата и доброто !

Заради всичко това, съвременната западна цивилизация и нейната култура, днес имат толкова общо с християнството и с човешките добродетели, колкото общо има, между "Света гора" и "Холивуд" (Имената им означават едно и също, но съдържанието и същността им, са коренно противоположни! 

(От книгата "Срещу течението")



Тагове:   гора,   холивуд,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28355550
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930