Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2008 11:01 - България след 9-ти септември 1944 г.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2248 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.11.2008 00:36


Демократите бяха наричани – "врагове на народа"; робството беше – "свобода"; лъжата – "правда"; а истината – "вражеска диверсия" ! 
...................................................................................

С решаващата помощ на съветската армия, на 8-ми, срещу 9-ти септември, масони и комунисти извършват преврат, с който свалят земеделското правителство на Муравиев и забраняват всички партии, неподкрепящи комунистическия ОФ (Отечествен Фронт). От земеделците, легално остава само левото крило "Пладне", което с участието си в "ОФ", доста улеснява утвърждаването на комунизма в България! Водач му е току що завърналят се от емиграция в Англия, Г. М. Димитров (Гемето), а след последвалото опасно за плановете на комунистите, засилване влиянието на БЗНС, – "Гемето" е подгонен от комунистите и се укрива в Американското посолство, и тогава го замества Никола Петков.

По настояване от Москва, веднага след 9-ти, комунистите, провеждат неколкомесечна кампания за арестуване, измъчване, ограбване и зверско иизбиване на всички по-видни и по грамотни българи, като: – кметове, полицаи, търговци, учители, свещеници и интелектуалци! Именно за такава "активна борба против фашизма и капитализма", убийците садисти, десетилетия получаваха големи "народни пенсии" и множество привилегии, а наследниците им, днес са първи капиталисти!?

Всички, заемали дотогава някакви постове в държавата, и "непоклонили се" на новата власт, са вкарани в арести, затвори и каторжни лагери. Освен тях, с присъди и без присъди, в затворите и лагерите са и хиляди младежи, само затова, че са членували или са подкрепяли някоя от многото национални патриотични организации, като, – легионери, бранници и много други.

Но и отечественофронтовската "идилия" не продължава дълго. Много скоро и Никола Петков разбира че комунистите не се съобразяват с никакви демократични правила и норми, а вместо това, методично налагат свой жесток диктаторски режим!

Като водач на обединената демократична опозиция, в рамките на прокомунустическия ОФ, Никола Петков получил подкрепата и на главния водач на земеделците, до 9 септември, – Димитър Гичев. Така, имайки подкрепата на всички демократични партии и организации, Н. Петков се опитва да се поротивопоставя и да разобличава от трибуната на Народното събрание, налаганата комунистическа диктатура и повсеместен терор, но вече е късно!

Ето, като пример, и един кратък спомен на баща ми, за събрание на БЗНС в Княжево, София: – "Земеделците се събираха в един салон, а комунистите, които предварително се бяха струпали отвън, – викаха и ни замеряха с камъни. Никола Петков ни ободряваше от трибуната:

– "Небойте се другари!" – Но когато в салона бягайки влязоха (утрчбше) неколко души с окървавени глави, – всички се разбягаха и събранието се разтури!"

Скоро комунистите демонстративно арестуват Никола Петков в Народното събрание и го обесват в затвора! Забраняват и останалите легалните дотогава, опозиционни партии, и затворите се препълват, предимно със земеделци. 
А в затворите и лагерите, условията са свирепи! От нечовешките условия и със системни истезания, затворниците биват принуждавани да сътррудничат на ДС и да доносночат срещу своите колеги и познати! Националистите – легионери, са принуждавани да сътрудничат на ДС, уж, "по патриотична линия", а земеделците, – по "антифашистка"! По-малодушните земеделци, от т.н. крило, "пладне", са били "подтиквани", публично да заявяват, че: – "девети септември е светла дата", и даже са принуждават и други да повтарят тази нелепост! Така, земеделците "пладняри", са насъсквани срещу истинските земеделци и срещу всички неподкрепили политическия параван на комунистите, – "ОФ".

Това е една от многото гаври с политическите затворници, но е закономерност за онази тиранична система, в която демократите бяха наричани, "фашисти" и "врагове на народа"; робството беше – "свобода"; лъжата – "правда"; а истината, – "вражеска диверсия"! 

(От книгата "Срещу течението")

 


Тагове:   българия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28372439
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930