Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2008 23:45 - 'Шестте милиона – изгубени и намерени' III част, – Германската политика към евреите до началото на войната
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 8904 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 06.11.2008 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Адолф Хитлер считал евреите за нелоялен, алчен елемент в нацията, внасящ, освен другото, и разложително влияние в културата. Много евреи бяха със значително влияние и власт, особено в юридическата област, финансите, средствата за масова ивформация (и комунистическото движение), – въпреки че съставляваха само 5% от населението.

Германската политика към евреите, до началото на войната

Адолф Хитлер считал евреите за нелоялен, алчен елемент в нацията, внасящ, освен другото, и разложително влияние в културата. Това особено биеше на очи, в периода след Първата световна война, когато много евреи бяха в позиции със значително влияние и власт, особено в юридическата област, финансите, средствата за масова ивформация, – въпреки че съставляваха само 5% от населението. Фактът, че евреи като Карл Маркс (Мозес Мордехай Леви), Роза Люксембург (Ема Лазарус), Карл Либкнехт и други, бяха, непропорционално за процента на своето население, въвлечени в комунистическото движение, помогна да убеди германските националисти в това, че евреите се стремят да разрушат националните основи на страната, в която живеят, и вместо това, да изградят общество от интернационален тип, където доминира идеология, не базираща се на национална философия и политика. За хора които не се асимилират, е трудно да живеят в общество с развито национално чувство, затова ако те отслабят, или нещо повече, – разрушат националното лице на това общество и неговите национални институции, – то техният живот ще стане по-лек. Комунизмът бе първият опит за създаване на "наднационално общество". Но този тип общество може да устои само с масов терор, и вече е трудно хората да бъдат подлъгани към него. "Втората серия" наднационално общество, вече е добре познато на хората на запад. Това е, масовата имиграция на хора от Третия свят. Големите градове на запад вече не можеш да ги познаеш, понеже в много от тях имигрантите от Третия свят, съставляват заначителна част. А такава съдба ще постигне и хората в източна Европа и Русия, ако съвсем скоро не проумеят, кому е изгодна тази политика и как тя се провежда

В тази книга ние не анализираме, до колко "обосновани" са били законодателните мерки, приети против евреите в хитлеристка Германия, за да се неутрализира влиянието им, и което е най-важно, – да ги принуди към емиграция. Към 1939 г. мнозинството германски евреи емигрират, при това им бе разрешено да заминат със своето имущество. Никога германското националистическо ръководство не е разглеждало политиката на геноцид спрямо евреите. А евреите наричат емиграцията, – "планомерно изстребление".

Евреите продължават настойчиво да твърдят, че политиката на дискриминация в националистическа Германия, е била само върхът на айсберга, а същността и е била, физическото унищожение. Типичен пример за това, е антигерманската пропагандна книга, "Жълтото петно: Унищожението на 500 хиляди евреи". Без оглед отсъствието на факти, емиграцията, в тази книга, се представя като физическо унищожение на евреите. Концлагерите за политически затворници се представят, като инструменти на геноцида, и особено внимание е отделено на 100 евреи, държани в Дахау, в 1936-та г., от които 60 били там още от 1933 г.

Като друг пример, привеждат сензационната книга на германския евреин, комунист, Ханс Баймлер, "Четри седмици в ръцете на хитлеровските палачи, – нацисткия лагер на смъртта Дахау", публикувана в Ню Йорк, 1933 г. Задържан заради своята марксистка дейност, авторът твърдял, че Дахау бил лагер на смъртта, макар че по негово собствено признание, го освободили след един месец. По онова време във Източна Германия даже учередили награда, Ханс Баймлер, за заслуги към комунистическото движение.

Факта, че пропагандата за геноцида, уж въшен в националсоциалистическа Германия, се е рзпространявал толкова от рано, от хора с предубеждение по расовите и политическите проблеми, трябва да изостри вниманието на независимо настроения наблюдател, при изследване на този период от историята.

Политиката за принуждаване евреите да емигрират и съществуването на концлагери, не е едно и също. Лагерите са използвани за изолация на политически противници и подривни елементи, в частност, комунисти, сред които е имало и евреи. За разлика от сталинския режим, с неговите милиони затворници, броят на затворниците в Германия не е бил голям. Съгласно Рейтлингер, който е написал много в подкрепа на легендата за геноцида, между 1934 и 38 г. този брой не е надвишавал 20 хиляди, в цяла Германия, като броя на евреите, сред тях, не е надхвърлял три хиляди (от книгата "The SS Alibi of a Nation", London, 1956 g. str. 253).

 

Политическите опити на правителството на Хитлер, за създаване на еврейска държава.

 

Германската националистическа политика по отношение еврейската емиграция, в някаква степен е била формулирана по подобие на съвременния ционизъм. Основстелят на политическия ционизъм, Теодор Херцл, в своя труд "Еврейската държава", писал за нейното създаване на остров Мадагаскар, и тази възможност правителството на Хитлер изучило серозно. Това е била важна точка в предизборната програма на Национал Социалистическата Работническа Партия, която била отпечатана във вид на предизборен памфлет. В него се твърдяло, че създаването на еврейска държава в Палестина не е желателно, тъй като ще доведе до постоянни войни в Близкия изток. Германците не са първите, които предложили еврейска емиграция в Мадагаскар. Полското правителство също разглеждало този план, по отношение на своето еврейско население, и в 1937 г. те изпратили там експедиция, под ръководство на Михаил Лепецки, в която били включени и еврейски представители.

Първите конкретни предложения Германците направили в проекта "Шахт" (Hjalmar Shach, Президент на Райхсбанката), в 1938 г. По съвета на Гьоринг, Хитлер се съгласил да изпрати Шахт в Лондон, за преговори с еврейските представители Рабли от Ню Йорк и Лорд Берстед (от книгата на Райтлингер "The Final Solution", London, 1953, стр 201). Съгласно този план, парите и недвижимостите на германските евреи щели да се използват като залог за международен заем, за финансиране на еврейската емиграция в Мадагаскар. Шахт доложил на Хитлер за преговорите, на 2 януари 1939 г.

Този план бил приет на конференцията, организирана от Гьоринг, на 12 ноември 1938 г., където той заявил, че Хитлер разглежда план за емиграция на евреите в Мадагаскар. Но този план не се удало да бъде осъществен, понеже Англия не се съгласила с финансовте условия (The Final Solution, стр. 21). Малко по-късно, през декември, същата година, М. Жорж Бонет, министър на външните работи на Франция, казал на Рибентроп, че френското правителство също планира да евакуира 10 хиляди евреи на Мадагаскар.

Още преди Шахт да предложи да ое организира емиграция на евреите в Палестина, което било основното предложение в преговорите, започнати в 1935 г., били направени многократни опити и вдруги европейски страни, да се спомогне емиграцията на евреите.

Евианската конференция в юли 1938 г. се явява резултат от тези усилия. Обаче, през 1939 г. Германската страна все още предпочитала емиграция в Мадагаскар...

Мадагаскарският план се обсъждал доста сериозно, в същото време, и на 24 януари Гьоринг писал на министъра на вътрешните работи, Фриск, предлагайки създаване на централно емиграционно управление за евреите, и заповядал на Хайдрих, от службата за сигурност, заместника на Химлер, да се расреши еврейският проблем, посредством емиграция и евакуация.

Към 1939 г. усилията на Германското правителство довели до това, че от общия брой, 600 хил. , 400 хил. германски евреи емигрирали, и в добавка към това, 480 хил. от Австрия и Чехословакия, което е почти цялото еврейско население на тези страни. Това било извършено чрез Управлението за еврейска емиграциявв Берлин, Виена и

Прага, – установено от Айхман, началника на Еврейския отдел за разследване, в Гестапо. Германците дотолкова искали по скорото завършване на тази емиграция, че Айхман даже организирал в Австрия, център за подготовка на емигрантите за Палестина (Манвел и Франкл, "СС и Гестапо", стр. 60

Обвиненията, че Хитлер "издигал" план за унищожение на евреите, са непостижими, отчитайки факта, че той разрешил на повече от 800 хиляди от тях, да напуснат територията, намираща се под германски контрол, като им било разрешено да изнесат и имуществото си. Емиграцията на евреите от Европа продължавала да се разглежда и след началото на войната, особено Мадагаскарският план, който Айхман обсъждал с френското колониално управление.

 

(Следва, Германската политика към евреите, след началото на войната)




Гласувай:
1



1. chaoswolf - Предид а пишеш се научи да четеш. ...
29.09.2008 23:53
Предид а пишеш се научи да четеш. Защо не прочетеш за разложителният еврейски елемент, чрез някоя от книгите на Ремарк? Изненада, той също е евреин, което не му е опречило, както и много други да участва в първата световна война. Изненада - на страната на Германия. Във всеки етнос и народ има лекета. Но е адски тесногръдо да се обобщава. А по въпроса за 6 милиона, смята се, че по-скоро са били около 4, и не всиюки евреи. И все пак, доста загинали, без значение по какви причини.
цитирай
2. grigorsimov - Отговор на коментара: "Преди да пишеш се научи да четеш. ..."
30.09.2008 00:45
Аз не съм автора, а само превеждам и публикувам части от книгата. Добре е първо да прочетете поне тези първи три постинга от тази книга, и тогава вече можем да коментираме!
цитирай
3. lambo - Всичко е в ръцете на юдеите
30.09.2008 15:25
Овладели са целия свят и всички държави.

Цялата болшевишка хунта начело с Бланк (Ленин), Бронщайн (Троцки), Пржевалски (Сталин) , Лазар Мойсеевич Каганович и т.н. са хазари-юдеи

Цялата нацистка паплач начело с Адолф Ротшилд (Хитлер) , Химлер, Розенберг, Рибентроп, Хайдрих и т.н. са хазари-юдеи

Хазари-юдеи са и Рузвелт и Чърчил, даже двамата са роднини

Така че хазарите са ръководели взаимното избиване на християните, наречено "Втора световна война" и от 4-те столици - Вашингтон, Лондон, Берлин и Москва.

И сега е същото. Ангела Кашер (Меркел), папа Йосиф (Йозеф) Ратцингер са немски хазари-юдеи.

От онези дето уж са излетели от комините на крематориумите.
цитирай
4. grigorsimov - Вижте постинга: Почти всички съветски ръководители, след революцията, са били евреи!
01.10.2008 04:49
В този Блог се постарах да поместя предостатъчно материали – извадки от ционски протоколи и тайни, но станали явни, изказваня от 19-ти и 20-ти век.
От тези цитати става пределно ясна цялата грозна и страшна истина за света в който живеем. А истината, очевидно е, че една сатанинска свърх мафия, олицетворяваща абсолютното зло, напълно контролира света, и само привидно има уж суверенни държави.
Затова всички приказки и идеи за някаква (различна) политика, са илюзия, тъй като, реално, всички лостове на политиката са в ръцете на Господарите на света (Княза на света!).
Но както е казал Един: "Две врабчета се продават за един асарий, но ни едно от тях няма да падне на земята, без волята на Отца"!
цитирай
5. lambo - И в Грузия са на власт юдеите
01.10.2008 13:26
Кой разпали войната между два православни народа в полза на
Световния Юдо-Ислямизъм ?

Известно е, че самият Саакашвили е евреин (името му е Исаакашвили). Това стана ясно при посещението му в Израел през 2006 г. Но никой не е предполагал, че в кабинета му са назначени граждани, живели доскоро в Израел. Това обаче се оказа точно така.

Министър-председателят Владимир Гургенидзе е евреин, а министърът на интеграцията на автономните области Темур Якобашвили (който, представете си, е трябвало да работи за интегрирането на Абхазия и Южна Осетия в Грузия!) и военният министър Давид Кецерашвили са израелци. И не само са работили за разпалване на война между Русия и САЩ-НАТО, ами когато видели, че планът им няма да успее и руската армия навлиза в Грузия, демонстративно избягали обратно в Израел.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315687
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031