Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2008 23:29 - За спрените от ЕС пари и за личната отговорност! Извадка от един мой емоционален имейл!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2081 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 10.12.2008 00:45


Днешната посткомунистическа действителност в Източна Европа и Русия, е продължение на унищожителната политика на комунизма, с други средства и с друга пропаганда. А когато казвам, че западът командва и крепи комунизма, имам предвид, не народите, а елита, който 100% е (про)масонски и от там, (про)комунистически, – открито или завоалирано!

И както наскоро писах в един коментар относно, уж  "независимата политика на Китай": – Крайната цел на "Господарите на света" е "световен комунизъм", първообраз на който са комунистическите трудови лагери, на ГУЛАГ (на Белене и Ловеч)!  Тогава изтреблението на несъгласните и непокорните, ще е закон.  А за "съгласните и покорните" ще остане само (не)удоволствието да приемат скотския каторжен "живот", и безпрекословно да прославят "Партията" (или както и да се нарича, тогава)! 

 

А европейската политика, по принцип, и конкретно с "помощите", е лукава.  Какво друго, ако не лукавство, е да ни налагат всеобхватни правила на поведение и живот, а за награда, да дават помощи, с пари, ограбени от нас.  И после, да намират поводи да спрират "помощите"? 

Очевадно е, че наказват народа, а не управляващите, които поединично винаги са хвалени от Европа!

 

Но понеже и това ще ти се стори крайно и неоснователно, затова, ето накратко какво е положението на селяните в България: 

– Излизаме от комунизма, без имот, без инвентар, без добитък, без капитал, без опит и знания, защото имуществото ни, навремето бе ограбено от комунистите, а знанията, опита и трудолюбието ни, – прекъснати, изгубени и унищожени!  Да не говорим за трактори, машини, сгради и съоръжения, без които, приказките за "европейски стандарти" са чист цинизъм!

А двадесетте години следкомунистическа демокрация, ни доунищожи, и... "така ни подготви" за "европейските изискваня и стандарти, в селскостопанската област", та ни остана да мислим само за "насъщния"!  Млекото, примерно, се изкупуваше по 20 ст. а в магазините се продаваше по 1 лв., а говедата и телетата и сега се изкупуват по около 1 лв. за кг. живо тегло (т.е. 2 лв. кг. месо!)

И чак една година след приемането ни в евросъюза, дадоха помощи (за обработваеми площи!).  Но, примерно, в нашето село само аз взех, защото вече реално няма земеделски стопани.  Но и аз, като прецених, че с тази помощ (и с тази политика) няма как да стигна митичните евростандарти", понеше реално "фермата" ми е на ниво от преди век, – накрая поне си купих един "ноот буук", и на него сега ти пиша този нерадостен имейл.

Та при тези условия, за постигането на какви евростандарти може да става дума, когато до тук, средно от 100 стопани, остана един, а в следващите 5 години ще останат, 1 от хиляда, а всички останали ще са "пролетарии", – което, всъщност е и целта!  Другото си е демагогия, по лоша даже и от времето на комунизма. 

 

Пишеш, че не трябва да чакаме някой друг да повдигне въпроса за спрените от ЕС средства и че "Този въпрос (за възстановяване на парите от министрите) трябва да плъзне сред обществото по същия начин по който слуховете пускани от държавна сигурност пълзят из него".

Да, но пускането на пълзящи слухове е метод на тайните злодейски организации, и е само по техните възможности.  А "отговорните другари" ще възстановят спрените суми, когато "Чумата върне децата на майките им" (стара поговорка!)

Да си чул евросъюза да споменава за някаква реална лична отговорност от управляващите, и за "възстановяване" от министрите?  Аз не съм. 

А да си прочел, че от Евросъюза настояват да се отворят архивите на ДС, и да критикуват министрите и правителството, по този въпрос?!...  

 

И за край, едно отклонение, което уж не е свързано с темата:

"Независимите" власти и институции, са напълно независими от народа, за да са напълно зависими от световната мафия!

 

Извинявам се за неприятния песимизъм, но според мен, това е реалността!

Иначе не бих ти развалял оптимизма!

 

Всичко най добро, и пак, извинявай!

 

 


Тагове:   мой,   отговорност,


Гласувай:
0



1. zaw12929 - С големи усилия прочетох
08.12.2008 05:56
буквите дребни, а мислите лоши за майката родина и кому е нужно това ?!!
Молбата ми е, ползвайте способите ( Когато пишете постинг, има шрифт и размер, направете буквите в размер ларге ноже и по късно да редактирате и учеличите размера, да надебелите буквите, да сложите снимки) увеличите размера на буквите за да се чете леко. . Всеки се учи началото е трудно. Но няма да спра да чета. Всеки има право. А комунисти вече няма или поне не са на власт. За такава теза казват "На умряло куче нож вади" , но аз ви давам шанс и гласувах за вашия Блог, а за Вашия песимизъм все ми е едно! Той вреди на Вас!
От село съм. До сега на нас нито лев не са спрели а и спрените са по повод на кандидати опитващи се да мамят , за което вината не е на никакви управляващи или бивши комунисти. Не може държавата да ни развива бизнеса, той е израз на частната инициатива. Мислете в тая насока и ще успеете, а не да си ругаете държавата. Съвет И още, никъде не може да има общност без "всеобхватни правила на поведение и живот,". защото те ся еднакви за целия ЕС
а и не "за награда, да дават помощи, а за да ги настигнем и СЪГЛАСЕН! " с пари, ограбени от нас. И после, да намират поводи да спрират "помощите"? тУК ПОВОДИ ИМА И ДАЖЕ ВСЕ ТАКИВА С ПОВОД И БЕЗ ПОВОД НАПРАВЕНИ ОТ БЪЛГАРИ ЕДНИ ЗА ВЛАСТ, ДРУГИ КАТО ВАС - не разбрах защо
Намаляват селяните( занимачащи се със селско стопанство, но ще се увеличава размера на стопанствата. Ние българите сами си унищожихме селското стопанство с ликвидаторите и те не бяха комунисти а сини демократи. Не съм нито комунист, нито демократ, но ми е мила България, селото, където живея и за съжаление селяните нямат разумна преценка и сипят само негативи. И ги употребяват другите партии. Всички мислят кой им е крив, а не как да вървят напред. Това не е присъщо на християнин за какъвто се афиширате
цитирай
2. grigorsimov - отговор:
08.12.2008 10:15
Размерът на текста се променя лесно, като кликнтет долу в дясно или горе в командата – изглед.
А за същността на "имейла", за да давате високомерни (в ижвестен смисъл) оценки и съвети, е нужно много опит и знания, често пъти придобити и изпитани на собствен гръб. Минал съм по "вашия път", бил съм и оптимист, като вас, но не ви пожелавам да преживеете това, което аз и хиляди българи преживяхме! А личният опит и десетилетните страдания, са огромен стимул за търсене и намиране на скриваните истини и факти, без които, нормалната логика неможе да прозре отвъд натрапваните ни пропагандни клишета.
Така че, не бързайте със заключенията, а попроверете, поогледайте се пак и може би ще видите, че не всичко знаете (и никой не може да знае всичко)!
цитирай
3. анонимен - da i ne
08.12.2008 21:23
Интересно е да се коментира тук, защото, от моя гледна точка, двете менения са крайно противоположни и, само отчасти, не верни. За да се печели време, ще се опитам да се концентрирам върху различията, т.е. приемам по горните разсъждения, освен:
- "А европейската политика, по принцип, и конкретно с "помощите", е лукава. Какво друго, ако не лукавство, е да ни налагат всеобхватни правила на поведение и живот, а за награда, да дават помощи, с пари, ограбени от нас. И после, да намират поводи да спрират "помощите"?
Впечатляват 3 момента - а/ налагането на правила: мисля, че Европа се надява да се присъедим към "нейните" правила като естествено следствие от нашата духовност т.е. че сме европейци в културен и всякакъв друг смисъл. Аз вярвам, че е така. б/ А за "парите, ограбени от нас" - парите са само и единствено на данъкоплатците от Европа. Те никога не са имали най-малката възможност да грабят у нас (зад желязната завеса), а за такива колосални суми, които ни се предлагат, абсурд - за сравнение вижте отново цената на кг месо.
- "Очевадно е, че наказват народа, а не управляващите, които поединично винаги са хвалени от Европа!" - за мен е очевадно, че това е единствено възможната политика днес. Обратният случай е това, което желаят най-силно криминалните от управляващите, т.е. да минат между капките в стил и ние покай народеца "и така до края на света". Без да съм краен, надявам на промени.
- "Да си чул евросъюза да споменава за някаква реална лична отговорност от управляващите, и за "възстановяване" от министрите? Аз не съм.
А да си прочел, че от Евросъюза настояват да се отворят архивите на ДС, и да критикуват министрите и правителството, по този въпрос?!... " Тук само един въпрос - ако продължим логично, то Те ще трябва да свършат Всичко вместо нас. Сякаш ние ние нямаме никаква отговорност за нашата си действителност?
- "Ние българите сами си унищожихме селското стопанство с ликвидаторите и те не бяха комунисти а сини демократи." Г-не, нашето селско стопанство беше унищожено със създаването на АПК и със изолирането ни от световните пазари. Когато СССР ни каза "ЧАО" не ни остана нищо друго, освен тотален разпад. Ликвидаторите бяха от сляпата за световното развитие Живкова върхушка. Съгласен съм - те никога не са били комунисти... А клишето за сините демократи - те са станали сини с разрешение и препоръка на червените. И едните и другите са еднакво демократи. Налага се да изчакаме поне едно поколение за да се възпитат минимум хора с демократически ценности...




цитирай
4. grigorsimov - на Анонимен
08.12.2008 23:45
Логиката ти е добра, но се базира на по-малко факти и по-малък опит.
Трудно е да ти се аргументирам по всичките повдигнати въпрози, понеже ще се получи нов, паралелен разказ. Но ако не беше така, нямаше да го пиша, защото въобще не ми е приятно да развалям наивния оптимизъм на когото и да било. А зная, че вестоносците, донасящи лоши вести, не са обичани, и често са бивали обезглавявани!
А ти, ако искаш да разбереш, защо мисля и пиша така, попрегледай заглавията в блога ми!
Не пиша за да се харесам, а за да споделям истини и заключения, до които не всеки е имал (не)щастието да достигне.
До не много отдавна и аз разсъждавах като теб, понеже не знаех достатъчно за некои много, много съществени факти.
цитирай
5. анонимен - Може би
09.12.2008 17:34
Може би си прав. Моята цел е да предам единствено моето мнение, защото темата намирам за важна. Ако се окаже, че греша в нещо, то това ще означава също, че съм научил нещо ново, т.е. имало е полза от размяната на мисли.
цитирай
6. grigorsimov - Това е и целта
09.12.2008 19:36
Стремя се да цитирам факти и да повдигам въпроси, за които няма да чуем и видим по телевизиите, нито ще прочетем в многотиражните вестници.
Не че ще надвием масираната пропаганда, но както има една приказка: "Прави каквото трябва, пък да става каквото ще"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28352629
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930