Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2008 19:37 - Коментар на размириците в Гърция
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 913 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.12.2008 23:01


Протести – да, но анархия и разруха, – не!  Университетите уж са "назависими", но странно защо, произвеждат главно левичарство и анархизъм, – точно това което води и ни доведе до комунизма! Университетите всъщност са собственост на една световна олигархия, която сама подбира, и преподавателите, и преподаваните "материи" и ценности, – според собствените си завоалирани тъмни цели! И затова продуктът на университетите е, предимно – разрушително левичарство.
Всички виждаме крайно толерантното отношение на властите и на медиите (а от там и на обществото), към напълно деструктивните метежи и лозунги на вилнеещите младежи. Така е днес в Гърция, така беше и във Франция.
Но така толерантни ли са властите и медиите, към съвсем мирни и цивилизовани прояви или протести, примерно на т.н. националисти или "крайно десни"? 
– Не! Никак даже, – независимо че лозунгите и исканята на десните, обикновено са несравнимо по-логични и очевидно, по-основателни, от лозунгите на "крайно левите".
Много често даже биват убивани и лидери на десни, националистически партии, и медиите, ако не похвалят убийството, обикновено го отминават с многозначително мълчание!
Така че, нека не се оставяме толкова лесно да ни манипулират и водят за носа (накъдето си поискат) задкулисните господари на медиите, на капитала и на света!

........................................................

В потвърждение на горното, прочетете следната извадка от протоколите на “Сионските мъдреци”, разкрити случайно през 19-ти век:

“Ние засегнахме юрисдикцията, изборния ред, печата, свободата на личността и най-вече образованието и възпитанието...”

“Ние упоихме, измамихме и развратихме “гоевската” младеж чрез възпитанието с лъжливи, но от нас внушени принципи и теории.”

Протокол № 12     (За вестниците, – еиднствената медия през 19-ти век, когато за последно са били редактирани тези тайни протоколи, преди, по случайни стечения на обстоятелствата, да бъдат разкрити и публикувани)

"Думата свобода може да се тълкува разнообразно и ние я определяме така:  

“Свободата е правото да се върши това, което позволява законът.” Подобно тълкуване на тази дума ще ни послужи, за това всяка свобода да се окаже в нашите ръце, защото законите ще разрушават или съзиждат само желаното от нас, по гореизложената програма.

Моля да обърнете внимание на това, че сред нападащите ни вестници ще има и учредени от нас, но те ще ни критикуват само по пунктове, които сме решили да изменяме.

Сред обществото няма да прониква нито едно съобщение без наш контрол. Това и сега се постига от нас, тъй като всички новини се получават от няколко агенции, които се централизират за всички части на света. Тогава тези агенции ще бъдат изцяло наши учреждения и ще съобщават онова, което им предпишем.

Ако сега ние сме съумели да овладеем умовете на гоевските общества до такава степен, че почти всички гледат на световните събития през цветните стъкла на очилата, които им поставяме, ако сега за нас в нито една държава не съществуват забрани, които да спират достъпа ни до т.нар. от гоевската глупост, държавни тайни, то какво ще бъде тогава, когато бъдем признати за господари на света в лицето на нашия световен цар?

Всички т.нар. либерали са анархисти, ако не на дело, то в мислите си. Всеки от тях бяга след призрака на свободата, изпадайки само в своеволия т.е. в анархията на протеста заради самия протест.

... Ако се намерят желаещи да пишат против нас, то няма да се намерят хора, които да издават и да печатат произведенията им. Преди да приеме за печат нещо, издателят или печатарят ще е длъжен да иска разрешение от властите. По този начин, ние най-първи ще знаем за готвещите се срещу нас интриги и ще ги разбиваме, изпреварвайки ги с разяснения по конкретната тема.

Литературата и журналистиката са двете най-важни възпитателни сили и поради това нашето правителство ще стане собственик на повечето вестници и списания (в 19-ти век не е имало други медии). С това ще бъде неутрализирано вредното влияние на частния печат и така ще придобием огромно влияние над умовете. Ако разрешим 10 списания, то самите ние ще учредим 30 и така ще продължим нататък.

Но това въобще не бива да се подозира от публиката и затова всички издавани от нас списания, наглед ще бъдат напълно противоположни, по насоченост и по мнения, което ще внушава доверие към тях и ще привлече, нищо не подозиращите ни противници, които така ще попаднат в капана ни и ще бъдат обезвредени. 

На първо място ще се поставят официалните печатни органи. Те винаги ще пазят нашите интереси и затова влиянието им ще е сравнително нищожно.

На второ място ще стоят полуофициалните, чиято роля ще се състои в привличането на равнодушните и хладните. 

На трето място ще поставим нашата привидна опозиция, която поне в един от органите, ще се представя за наш противник. Истинските ни противници ще приемат тази симулирана опозиция като тяхна собствена и ще ни разкриват картите си.

Всички наши вестници ще имат всевъзможни направления - аристократическо, републиканско, революционно, даже анархистично. Разбира се, докато съществува конституцията. Подобно на индийският идол Вишну, те ще имат 100 ръце с които ще усещат пулса на всяко от обществените мнения. Когато пулсът се ускори, тези ръце ще поведат мнението към нашите цели, защото развълнуваният субект губи разсъдителността си и лесно се поддава на внушения. Онези глупаци, които ще си мислят, че повтарят мнението на вестниците от своя лагер, в същност ще повтарят нашето мнение или това което ние желаем. Въобразявайки си, че следват органа на своята партия, те ще тръгнат под този флаг, който им издигнем. 

За да можем да насочваме в този дух нашите вестникарски контрольори, ние трябва добре да организираме тази работа. Под името на „Централен отдел по печата“ ще създадем литературни кръгове, в които наши агенти незабелязано ще дават насоките, слуховете и сигналите.  Винаги противоречейки на начинанията ни, но повърхностно, без да засягат същността им, нашите (уж опозиционни) органи ще водят безсмислена престрелка с официалните ни вестници, единствено за да ни дадат повод да се изкажем по-подробно, отколкото бихме могли да го направим в първоначалните си официални изявления. Разбира се това ще става, когато на нас ни е изгодно.

Тези нападки срещу нас ще изиграят и тази роля, че гражданите ще бъдат уверени в пълната свобода на словото...

Такива незабележими за общественото внимание, но точни мероприятия, най-успешно ще обърнат общественото мнение на страната на нашето правителство. Благодарение на тези методи ще можем според нуждата да възбуждаме и успокояваме умовете по политическите въпроси, да убеждаваме или объркваме, печатайки ту истината ту лъжата; – факти или техни опровержения, в зависимост от това, добре или зле се приемат, винаги ще опипваме внимателно почвата преди да стъпим на нея. Безпогрешно ще побеждаваме противниците си...  Даже няма да е нужно да опровергаваме твърденията им.







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311759
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031