Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2009 21:08 - Какво още е премълчал Карл Маркс?
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4220 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 19.03.2009 22:13


Англия... в края на краищата, натрапи със сила опиума на Китай. Тези опиумни войни, Англия е водела, под лозунга, за свобода на търговията. Знаменосецът в тази борба е бил Адам Смит.

"Истината освобождава"!
..................................................

Когато се индустриализира една страна и когато строителството на много заводи, току що започва, парите за тази цел не достигат и у банкерите. Даже и сега, когато може да се включи печатарската машина, на пълни обороти, тези новонапечатани хартиени пари трябва да се изперат с реален труд, иначе започва инфлация и обезценяване на парите. Когато в която и да е страна, като Англия в 19-ти век, която Маркс анализира, започва индустриализаията, пари за това е нямало, и не е имало откъде да се вземат... Откъде е взела Англия пари за своята индустриализация? Комунистите взеха пари за индустриализацията на СССР, като покриха цялата страна с концлагери и принудиха хората да работят, само за да да останат живи. А откъде взе пари Англия? Англия завоюва Индия в 18-ти век. Англия откри, че в Индия може да организира производство на опиум, и остана само подробността, да намери пазар за опиума. И Англия приучи на опиума съседния Китай, и 50 години воюва с Китай, за правото да му продава опиума, и в края на краищата, натрапи със сила опиума на Китай. Тези опиумни войни, в началото на 19 век, Англия е водела, под лозунга, "за свобода на търговията".  Знаменосецът в тази борба е бил Адам Смит. Загадката се разгадава просто. Адам смит е бил един от директорите на Иист Бритиш къмпани, която е имала монопол за търговията с опиум. Адам Смит е писал много неща в дебелата си книга, като задачата му всъщност е била много проста, – да даде научно обяснение за свобода на търговията с опиум, при което, самият опиум и не споменава. Цялата индустриализация на Англия през 19-ти век, е била извършена с пари, получени от продажбата, от Англия, на индийски опиум, на китайските селяни.

Освен това, английските евреи "зарибили" целия свят с "английския" индийски чай, производството на който е ставало в робски плантации, в Индия. До завоюването на Индия от англичаните, в Русия не е имало никакъв (английски) чай, а от средата на 19-ти век, в Русия вече всички пият чай от самовари. В Русия, където има голямо разнообразие от полезни за здравето треви, като Иван-чай, Зверобой, копривата и много други, да се внася за луди пари някаква си индийска трева, само за това, че я доставят английските еврейски търговци? От гледната точна на логиката и здравето, си е глобална чаена афера.

Индустриализацията на Англия и по късно, на САЩ, е заплатена с цената на стотици милиони живота и с ужасните условия на съществуване, на милиарди хора в Китай и Индия. Индустриализацията е платена с нарко-, с чае- и кафе търговията. Наркотърговията, за банкерите, се явява най-важният източник на изпрани хартиени пари.

Трябва да се разбира разликата между понятията, "пране на пари", за наркотърговците, и за банкерите. За наркотърговците, прането на пари се изразява в легализирането им, посредством фиктивен труд. А банкерите легализират своите фиктивни хартиени пари, с реалния труд на хората.

И ако, освен това, тези трудещи се хора, се принудят да употребяват наркотици, което за банкерите е идеалният вариант, понеже означава, че трудещите се ще работят само за наркотици, като същевременно изпират, т.е. легализират, и мръсните пари на наркотърговците, и хартиените пари на банкерите, които в крайната инстанция, се оказват едни и същи хора. Което се нарича – криминален кръговрат на хартиените пари и на наркотиците, в света. Така, едното съдейства на другото. Високото ниво на живота в Англия и САЩ, е заплатено с мизерните условия на съществуване, на милиарди хора в Индия, Китай, а сега вече, и в целия останал свят. Но само без англоезичните страни, които се явяват бандитски шайки, които тероризират целия останал свят и охраняват глобалния концлагер.

За кои страни е добър капитализма? Само за страните от бандитски тип, като Англия и САЩ. Затова, когато е трябвало да се подмами СССР към капитализма, на Горбачов са обещали, че СССР ще е в числото на страните - хищници, а самият Горбачов ще е един от световните босове, но след като Горбачов се съгласил, просто го "изхвърлили".

Защо нас сега, на първо място ни интересува доларът и паричната система на САЩ? Защото доларът се явява специално установена хартиена парична единица, възприета от международната мафия в паричните им разчети.

Наистина, от кого е бил приет доларът за световна валута? Еми, от самите международни банкови къщи и династии.

Винаги ли е било така? – Не. Отначало хартиените пари били, в една или друга степен, привързани към златото или среброто, или в известна степен това са били отблясъци на реални ценности. Главната международна парична единица е бил английският фунт стерлинг (стърлинг, на английски значи – чисто сребро). Но когато английският капитализъм разпалил поредната, вече огромна Първа световна война, банкерите се сблъскали с факта, че паричното обръщение, обвързано към златото или среброто, далече не осигурявало нужното им максимално разгръщане на световната война. И за известно време, английските банкери, за целта, пуснали в оборот, чисто хартиени пари, но след войната се върнали към маталния еталон. Но банкерите дали задача на платени икономисти, и те подхванали масирана атака срещу златното обръщение (покритие). Особено се откроил от тях, изявеният английски икономист Артър Китсън. И подкрепен с теоретичната обосновка, президентът на САЩ, Франклин Рузвелт, потомък на холандски евреи и представитал на Родшилдови, в 1932 г. отменил и забранил златните пари в САЩ. Така, в демократична Америка, също както болшевишките комисари в болшевишка Русия, златото било конфискувано от частните лица в Америка, макар и с други, но също насилствени методи.

А след това банкерите организираха Втората световна война. Под завесата на тази война, в американското местенце Бретън Уудс, била свикана важна конференция. Същността и била в това, че тя отразявала измененията в световната финансова сфера, предизвикани от войната. Британската империя престанала да съществува, вследствие на което, основна единица в световните финансови отчети, вместо фунтът стерлиг, станал книжният американски долар. Това било направено, поради резултатите на Втората световна война, след която банкерите станали фактическите господари на целия географски свят, и получили възможност да наложат "хартиено" ограбване на всички страни, без изключение.

До 1972 г. доларът бил още привързан, в някаква степен, към среброто... Но в 1972 г. президентът Никсън, за покриването издържките на войната във Виетнам, съвсем отвързал долара. И от тогава доларът за 30 години намалил своята стойност повече от сто пъти. Вследствие на това, че доларът е безнадеждно болен, няма да го лекуват, а на негово място готвят нови хартийки – евро.

САЩ, които печатат книжния долар, имат вътрешен дълг 8,25 трилиона долара, но всичките дългове на федералното правителство, а не само в официалните облигации на държавния заем, не са 8,25 а повече от 46 трилиона долара. Можете да разделите тази сума на 300 милиона човека, колкото приблизително е населението на САЩ, защото не банкерите ще плащат тази сума, а гражданите. И този дълг е към частните лица, владеещи Банката на Федералния резерв. А Банката на Федералният Резерв не дава зор на американците за връщане на този (мним, но законен!) дълг. Собствениците на Федералния Резерв на са бедни и даже могат да напечатат за себе си пари, колкото им е угодно.

Ето напромер, публикуват списъци с най богатите хора на света, но тези списъци са фиктивни. Те касаят само тези хора, които по един или друг начин, тези пари ги изработват. А онези, истинските богаташи, банкерите: Ротшилд, Голдман, Морган, Рокфелер, Сакс, Ферер, Варбург, Сасун, и т.н. за тях няма мерило за големината на капиталите им, те, колкото им трябват пари, толкова и ще напечатат (буквално). Те не са кралете и Шаховете от миналото, които е трябвало да извоюват богатството си и да ги съхраняват в сандъци. А банкерите, просто натискат копчето и печатницата набързо избълва всякаква сума, която можете да си представите. Ето това е техника, на границите с фантастиката. А главното в тази (полумагическа) работа е, с какво право вършат всичко това?

И наистина, на основание на кое право вършат всичко това? Нито един народ не им давал това право, а те го правят! А зад тези мними, почти фалшиви пари стои реалната политическа власт на банкерите. Тази власт е толкова голяма, че вече 400 години всичките политически събития в света са предизвикани, не от народите и страните, а именно от тези банкери. И за да се нанесе удар върху тази власт, трябва да изземем от ръцете им, дяволската машинка за печатане на пари, лихвата и хартиените, ценни книжа. Да, да – всичките дългови книжа, включително банкнотите и чековите книжки, са фалшиви, частни пари, които обезценяват реалните, държавни пари, обогатяват банкерите и са източници на банкерската власт.

Астрономическият дълг на САЩ, който е в резултат на това, че доларът е международна валута, виси не само над американците, но и над трудовите хора от всички страни. Но в края на краищата, обикновеният американец ще плаща дълговете, а не банкерът. Понеже САЩ наводниха света с книжни долари, външният им дълг въобще не се поддава на измерване. Из интернет се говори, че когато доверието към долара пропадне, и когато всички страни започнат да се избавят от долара, в САЩ ще започне такава инфлация, че германската от 20-те години, ще изглежда играчка...

.....................

Сега САЩ продават всичко каквото могат и вземат заеми на поразия, като някъде около 1998 г. се случи тази принципна промяна, когато САЩ се превърнаха, от универсален заемодавец, във всеобщ дължник. САЩ се превърнаха в продънено буре, в черна дупка. Къде отиват тези пари? – Отиват за високите заплати на американците, макар да не ги заслужават, за да направят американците съгласни на всякакво "мъдро ръководство". Парите отиват за издържане на държавата Израел и воденето на явни и тайни империалистически войни, по целия свят; за окупации и поддържане на марионетни правителства, за да ги грабят по-лесно.

Получава се порочен кръг. Злото поражда и поддържа злото. Чистото определение е – Империя на Злото. Америка го генерира и поддържа. Ако се вгледаме по-дълбоко, – генератор на това зло е, многочисленото и богато американско еврейство, но ние разглеждаме ситуацията, от гледище на държавите. 
Докато задължават другите страни да държат своите авоари в американски долари и американски облигации, самите САЩ, държат своите ценности в недоларови изражения. Американските евреи не са глупаци. Ето това е финалният резултат от политиката за "свободна търговия", от преди 200 години, на шотландския евреин Адам Смит – целият световен стокооборот се оказа в ръцете на глобалната еврейска диаспора, а гоите, в замяна, имат парични облигации от американските евреи.

Главният въпрос е, какво ще се случи по-нататък? Трябва да се познават евреите, за да се знае, какво ще стане по-нататък. А по-нататък ще стане, като в един еврейски анегдот: "Как всегда – спёрли и не отдали(?)" (Както винаги – взехме и не върнахме). 
Ако американското еврейство, 1986 г е преминало, от режим – даване на заеми, в режим – взимане заеми, то, това не е случайно, а има основания, поради които са взели такова решение. Ако американското еврейство е започнало да взема заеми, на поразия, това са го направили по една, единствена причина – че нямат намерение да връщат тези пари!

Това е аксиома, не подлежаща на съмнение: те ще взимат заеми до дупка, и ще ги взимат затова, защото напълно точно знаят, че светът го очаква глобална катастрофа, от едно или друго естество.

(Использованы материалы работы: . Pierre-Olivier Gourinchas and Helen Rey, From World Banker to World Venture Capitalist. Presented 2005, National Bureau of Economic Research Conference on G7 Current Account)

http://g-wise.livejournal.com/2009/02/06/


Линк към мемоарната ми книга:
"Срещу течението"
Спомени от затворите 1970 - 1985 г.
"Независимото дружество" 1986-1990г.

и кратки извадки от протоколите
на "Великите майстори" на злото -
"Сионските мъдреци"


http://dox.bg/files/dw?a=516ccb9e59




Гласувай:
0



1. zaw12929 - Интересно А ето от мен весело предпразнично
07.03.2009 21:23
Мъж се връща от командировка необичайно рано, заварвайки любовника на жена си. Жена му побягнала насреща му с кофата за боклук и вика:
- Мъжо, докато не си се съблякал , моля те изнеси боклука!
Докато мъжът изнася боклука, любовника се измъква незабелязано. Върви и мисли за любовницаата си "Каква умница?!" Пристига си у дома, а на вратата го среща жена му с кофата за боклук и го моли:
- Мъжо, докато не си се съблякал , моля те изнеси боклука!
Върви той с кофата и си мисли "Цял ден у дома, а да изхвърли боклука време не намери?!"
цитирай
2. grigorsimov - Молба към zaw12929
07.03.2009 21:33
Вместо да ни веселиш с вицове, я преведи следната руска поговорка, защото една дума не ми е позната:
"Как всегда – спёрли и не отдали"
цитирай
3. grigorsimov - към анонимен
07.03.2009 23:39
Извинявай Анонимен, но това е първият коментар, който трия, защото явно целиш да заблуждаваш хората, а не мен. И да твърдиш, че данните не се потвърждавали, е повече от тенденциозно. Освен това, от позицията на анонимност не е и особено почтено. Макар добре да знам, че има доста нехора, според които почтеността е недопустима и непростима слабост!
цитирай
4. анонимен - Е, че то така ...
12.03.2009 14:44
Излиза че трябва да се организира интернационал срещу коминтерна и нашата Българийка само може да чака - иначе ще и спират тока, парите и газта когато си пожелаят.(%)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315082
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031