Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2009 12:58 - В. Сидеров - 'Бумерангът на злото' - трета част
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1755 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.05.2009 13:23


Може ли човек да бъде Бог?

След като САЩ са основани от антихристияни, как мо­жем да очакваме, че днес това е християнска държава, която е тръгнала на "кръстоносен поход" срещу враждеб­ната и религия - исляма? Още повече че през изминалите от президентството на Вашингтон насам, над 200 години, САЩ не само не са станали по-християнска страна, а нап­ротив. За изминалите два века САЩ стана родината на най-­многото като брой, и най-разнообразните псевдорелигиоз­ни секти и общества, създавани като инструменти за "реви­зия" или откровена битка с християнството. Битка, в която се натрапва богоборческата идея, че всичко е позволено, за­щото ти самият си Бог.

Тази идея - че човек може да стане Бог, е характерна за всички секти и тайни общества и по нея те могат да бъдат познати безпогрешно. Тя пронизва развитието на цели те­чения в човешката култура като Рационализма, Просвеще­нието, които елиминират Бога и обявяват тържество на чо­вешкия разум над него. Много големи умове в историята са се уловили на тази въдица, тъй като тя съблазнява мисле­щия, интелигентния човек. Тези течения биват изучавани в учебниците като прогрес в еволюцията на човечеството. С развитието на науките и технологичния бум на все повече хора по света им се струва, че е възможно да достигнат не­бесния свод с ръка. Все по-често четем в любопитните руб­рики на пресата, че до 20 или 30 години ще бъде открит “генът на безсмъртието". Дори един водещ български теле­визионен журналист, приеман от обществото за един от най-ерудираните журналисти, сподели от екрана през 2001 г. своята убеденост, че скоро безсмъртието ще бъде научен факт.

Ето къде е ключът към създаването и поддържането на тайни общества и секти през вековете. От епохата на Вави­лон и Египет, тайното езогерично знание е било пазено и предавано на тесен кръг хора. Те, посветените, са вярвали, че тълпата не трябва да се докосва до скритото познание, което отключва пътя към отвъдното и безсмъртието. Защо­то откакто съществува, човек се тревожи най-много за то­ва, че е смъртен. Последицата от грехопадението той все по-често приема не като Божие предопределение, а като обстоятелство, което може да надхитри. Египетските мистерии, ученията на гностицизма, всички дуалистични източни философии са построени на тази база. Да се ели­минира Божията промисъл, да се надлъже Бог и да се пост­рои Царството Небесно на Земята. От Библията знаем, че падналият ангел Сатанаил е получил възможност, или Божие допущение, да "работи" върху човешките души и да ги отк­лонява от пътя им към Бога. Да ги тласка да си вярват, че те могат да станат богове. За "посветените" Сата­наил става Луцифер - носител на светлината на познание­то. Всички научни и технически хитрости, които са улесня­вали материалния живот на човек през вековете, са загвър­ждавали у все повече хора чувството, че се приближават до Бога, че могат да го конкурират. "Да се пробие небето като хартиен свод, да се постигне тържество на човека над Бога!" - този призив на комуниста-масон Лафарг важи за всички видове тайни общества и учения, които се борят с Христовата църква, откакто тя съществува. "Без цар, без Бог, без господар! ... Долу Бог!", зове пък в поемата "Сеп­тември", писана през 1923 г., българският поет Гео Милев, изучаван като класик в учебниците по литература през периода от 1944 г. и до днес.

Технологичният прогрес все повече затъмнява съзнани­ето на хората, дава им чувството, че могат всичко, без да им решава моралните проблеми. А достатъчно е човек да остави морала настрана и пред него се открива безкраен хоризонт. Как един финансист от Уолстрийт да не повярва, че е Бог? Той управлява стотици милиони долари и с едно мръдване на пръста може да ги насочи в една или друга посока. Съдбите на милиони хора по света са в неговите ръце.  Или поне така изглежда.

Как да ходи човек в някаква си църква и да пали свещи, когато има невероятните възможности "за просветление" а мрежата - Интернет. (Впрочем в САЩ истински църкви няма, така че това тайнство и благодат май вече е загубено за американците.) Но пък има психоаналитици, които се опитват да заменят тайнството на изповедта и опрощаване­то на греховете.

Как да не повярваш, че медицината, която вече може да ти смени сърцето, бъбрека, черния дроб (през ноември 2001 г. в българската преса бе публикувано известието, че за първи път ще бъде присаден главен мозък!), няма да сгигне след няколко години до тайната на безсмъртието и да ни прави вечно млади?

Добре, да приемем, че "има нещо", което е над нас, от­въд нас, да приемем, че имаме душа, или аура, или каквото и да е там, мисли днешният високотехнологичен човек.  Не може ли тази душа да си остане вечно в мен, да не се отде­ля? Да се “ъпдейтва" някак си?  Няма Ли софтуерна програ­ма за нея? След като разцепихме атома и изследвахме чер­ните дупки на Вселената, нима някаква си душа ще ни се опре? Някакъв си Бог?

Все повече хора днес си задават такива въпроси и вина­ги се намира някой, който да им каже: "Да, има такъв на­чин! Стани посветен, ела при нас и ще получиш първо ис­тината, после това, което те интересува - безсмъртието!" Това са го казвали гностиците, манихейците, окултните об­щества от античността и Средновековието до новите вре­мена - като теософите, "Ню ейдж" или мормоните. В по­литически план това е философията на "избраните", на елита, за който е предначертано да управлява "масите" и да притежава основната част от материалните богатства на света,



Тагове:   сатанизъм,   сащ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314276
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031