Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2009 22:30 - Цитати от Корана - за лихвата
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5767 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 20.05.2009 22:34


... Както ти бях обещал, ще ти изпращам инфо за някои по-интересни моменти от Корана. Използвам 2-ро издание на Главно мюфтийство. София, 2006. Преводът, от арабския оригинал, е на Цветан Теофанов.    Мисля, че за по-цялостна обща представа, е добре да се започне с ТЕМИТЕ по раздели: Раздел 1 -  Стълбовете на исляма: части Религията, Единобожието, Мухаммад мир нему, Молитвата, Говеенето, Задължителната и доброволната милостиня, Поклонението Хадж и поклоненито Умра, Богослуженето.   Раздел 2 - Вярата: Вярата в Аллах, Вярващите, Аллах, Ангелите, Писанията, Пророците и пратениците, Сетният ден, Неведомото.   Раздел 3 - Коранът   Раздел 4 - Науки и изкуства   Раздел 5 - Делата   Раздел 6 - Призоваването към Аллах   Раздел 7 - Свещената борба   Раздел 8 - Човекът и социалните отношения   Раздел 9 - Нравствеността   Раздел 10 - Паричните отношения   Раздел 11 - Юридическо-правни отношения   Раздел 12 - Обществено-политически отношения   Раздел 13 - Търговия и земеделие   Раздел 14 - Разкази и история   Раздел 15 - Религиите.   Ето и писаното за лихварството - Част 3, Сура 2, 275 - 279:   275. Които изяждат лихвата, не ще се изправят, освен както се изправя някой, когото сатаната срази. Това е, защото казваха: "Търговията е като лихварството." А Аллах позволи търговията и забрани лихварството. При когото е дошло наставление от неговия Господ и е престанал, негово е онова, което е било до тогава и делото му е за пред Аллах. А които пак се върнат (към лихварството), тези са обитателите на Огъня, там ще пребивават вечно. 276. Аллах лишава лихвата от благодат, а надбавя за милостинята. Аллах не обича никой неблагодарник, грешник. 277. Онези, които вярват и вършат праведни дела, и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, имат отплата си и при своя Господ и не ще има страх за тях, и не ще скърбят. 278. О, вярващи, бойте се от Аллах и се откажете от надбавеното чрез лихвата, ако наистина вярвате! 279. А не го ли сторите, очаквайте война от Аллах и от Неговия Пратеник! А покаете ли се - ваша си е главницата на имотите ви. Не сте угнетители и не сте угнетени.   (Ислямът абсолютно забранява лихварството. И след покаянието взетата вече лихва не се смята за законна придобивка. Бел. на прев.).
........................................

кратко пояснение за публикациите в  grigorsimov.blog.bg:
От скоро, в моя блог, не мога да публикувам материали, по-дълги от една страница!?  Освен това, връзката ми с интернет стана много слаба, бавна и нестабилна. Тези нови обстоятелства са пречка за по сериозни публикации, но въпреки това затруднение, ще продължа да публикувам, на първо място, книгата на Волен Сидеров, защото я намирам за доста сериозна, верна и подробна, поне докъдето съм я прочел.  Съвсем друг е въпросът, доколко политиката на Сидеров и на Атака се основава на фактите и философията от книгата "Бумерангът на злото".  За сега не се считам достатъчно подготвен да дам категоричен отговор на този въпрос, най-малкото, защото не съм прочел още книгата му.  Но ми се струва, че сериозен политик, който достатъчно детаилно познава корените и първоизточника на злото, и безбройните му метастази, едва ли е разумно и логично да повтаря щампите на "новия световен ред", че ислямът и арабите, а у нас - и турците,  са виновници за основните ни проблеми.  Такива твърдения и такава пропаганда, най-малкото са лицемерие, защото, не ислямът е агресор, а враговете на всяка вяра и морал, олицетворявани физически от "Организираното еврейство" и подчинените му световни безбожни и безнравствени сили, начело със САЩ и Англия!
А в България, не турците и мюсулманите са ни проблемът, а масоните - сатанисти от основните ни политически партии, начело с ДПС.  А ДПС, нито са турски националисти, нито са мюсулмани, а са мсаонска мафия.  А еврейското масонство, от край време е главният враг, и на нациите и на вярата в Бога, и на всяка свобода!
А горната публикация с цитати от Корана, е част от писмо до мен, от мой приятел и колега  от "Независимото дружество за защита правата на човека" – Драгомир.  Публикацията е едно уместно съвпадение с разглежданите в книгата на Сидроов, и в моя блог, теми за световното зло!  А съвпаденията и случайностите, повечето пъти не са никак случайни.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bogolubie - grigorsimov,
20.05.2009 23:06
когато трябва да се убият мишките човек използва подходяща примамна храна с отрова в нея. Наистина ли сте толкова вещ в знанията си по верските въпроси. Не изключвам масонското зло, но то не е само. Когато дяволът атакува, той го прави по всички възможни начини и с всички възможни средства. Вярата се обяснява от Духа Божий. Тя с човешки ум не се разбира. От 18 год. ми говори Словото Божие от библията и скоро ми беше напомнен цитат от Посл. на св.ап. Павел към римляните 9:7 Нито са всички чеда, понеже са Авраамово потомство, но в Исака, каза Бог, ще се наименува твоето потомство. Наследниците са по Исак, а не по Исмаил. Христос ни предупреждава, че той е Алфата и Омегата- азбуката на вярата от първата до последната буква и че след него ще дойде лъжепророк в своето си име. Всичко е казано в библията. Но пак ще кажа, че вижда, чува и разбира този, който е ръководен от Светия Дух.
Включително и за лихварството е казано още в Стария завет. Аз също имам Корана, ако си мислите, че не съм наясно. И не само го имам.
цитирай
2. grigorsimov - Ако считате че войните против мюсулманските народи са християнско дело,
20.05.2009 23:23
много, много се лъжете! Или пък считате, че не трябва да засягаме световните лихвари, понеже са "избран народ" - макар и от дявола, както си признават мнозина от тях?
Ако желаете, вижте постинга "На кой господ всъщност се молят евреите?".
цитирай
3. bogolubie - grgorsimov,
21.05.2009 15:58
съжалявам, но вие наистина нищо не сте разбрали от това, което ви писах. Нищо подобно не считам, а и евреите разпнаха моя Господ Исус Христос. Но аз съм християнка и вместо да се разправям с чуждите религии се ръководя от Новия завет. Това исках да ви кажа, че ако и вие сте християнин, търсете истината в книгата на истините и то за себе си. Ако сте мюсюлманин, тогава работата е друга. Водата в извора е най-чиста, ако ви говори нещо тази поговорка. Бъдете благословен! ЕСТИР
цитирай
4. анонимен - Учудваща реакция
21.05.2009 17:47
Уважаема bogolubie, и аз, както и вие, се ръководя от Новия завет. Но, понякога и по определени въпроси предпочитам "да се разправям с чуждите религии". Например по въпроса за лихвата - предпочитам да знам, че, ако не греша, за евреите лихвата е допустима само при заеми за не-евреи, но не и между тях самите. Че мюсюлманите я имат за грях (както е казано по-горе), а също и че Христос не е казал нищо по въпроса. Последното с уговорката, че може да съм пропуснал по невнимание темата в Новия завет.
Ваша воля, но не виждам какво ви притеснява, до като се ръководите от Новия завет, да се поразправяте и с други религии.
С две думи - струва ми се, че познаването на други религии не е заплаха за вашата собствена, а напротив.
И още - примерът за лихвата е особено подходящ, защото въпросът да бъде или да не бъде, или да се ограничи и до колко, ще е един от най-съществените въпроси за бъдещето развитие на човечеството. Ако приемем, разбира се, че след сегашната криза би трябвало да се наложат нови правила във финансовия сектор...
цитирай
5. grigorsimov - Лихварството се е считало за престъпление
21.05.2009 22:18
Лихварството е било престъпление в целия християнски свят, все до настъпването на т.н. "Ренесанс", когато еврейската световна мафиотска организация подбужда унищожителните антихристиянски метежи в Европа. И след фактическото унищожение на християнството в цяла северна Европа, и налагането на протестантството, започват да никнат еврейските "национални" банки, а лихварството става почетна професия.
Що се отнася до религиите, не е ли най-естествено, всички граждани на една уж християнска страна да са запознати с основите на Християнството, а съжителстващите с мюсулмани, да добиват представа и за исляма, и то, още в училище? Кому пречи изучаването на вярата в Бога и в основните човешки добродетели, проповядвани от религията?
Кой имаше полза и какви са последствията от насилственото преименуване на мюсулманите у нас? Последствията са, взаимна омраза и недоверие, и една чисто масонска организация, ДПС, представяща се за защитник на правата и свободите!!
Пази Боже от такива защитници!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28356780
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930