Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2009 16:37 - Бумерангът на злото - 6
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1968 Коментари: 0 Гласове:
0



Сциентологията е секта, основана през 50-те години от Лафайет Рон Хабърд, автор на фантастични романи, в кои­то обикновено се описва как извънземни завладяват Земята и унищожават човечеството. В момента, в който Хабърд основава ,Дърквата на сциентологията", той споделя с ци­нична откровеност в интервю: "Разбрах, че с писане на книги не може да се забогатее истински, това в днешно време може да стане с успех само ако основеш нова рели­гия." Сциентологията е смес от юдейския кабализъм и шаманизъм, която също днес е мощна корпорация с огромни капитали и световноизвестни личности от шоубизнеса, като свои лица. Сциентолози са актьорите Джон Траволта и Том Круз например. Това привличане на популярни лица е много важно за модерните секти. За милионите почитатели веднага се ражда въпросът: ом любимият ми актьор е сциентолог, защо аз да не стана." В много европейски дър­жави днес сциентологията е обявена за обществено опасна секта. През 1982 г. лично премиерът на Франция Пиер Мо­роа поръчва специално изследване на сциентоложката “цьрква". Депутатът Вивиан се заема с проучването. Ето какво гпаси експертизата, поръчана от премиера на Фран­лця за сциентологията: "Това е секта, която си служи с па­рамедицински и медицински методи за манипулиране. Ре­лвгиоэният елемент е само фасада, която прикрива иконо­мически интереси ... "

Други секти, възникнали в САЩ и действащи днес в Европа, са "Свидетели на Йехова", "Ню Ейдж", “Трансце­дентална медитация", "Кришна съзнание", "Деца на бога", “Обединителната църква" на Мун, както и чисто сатанинс­ки култове, които открито заявяват себе си като поклонни­ци на Сатаната.

Политици и мощни фондации подкрепят всякакви изв­ращения на религията, стига да не са християнство. Всички екти са добре дошли в САЩ. Там е раят за сектантите . . . “Деноминациите" обикновено са поредното хрумване на някой психопат или обикновен мошеник, който прави ог­ромни пари от ,,църковната си дейност.

Такъв е кореецът Сан Мен Мун. Той основава през 1954 г. Църквата на Мун в Корея, но намира идеалната поч­ва за новия култ в Америка. През 70-те години заема пози­ции в САЩ. Как действа Мун? Ползва се "групово събира­не на средства" - findraising. т.нар. "подвижни групи за съ­биране на средства" работят по 15-20 часа дневно. Всеки събирач трябва да донесе от 150 до 500 долара. Църквата на обединението - тонг ил къо, е вътрешната част - ядрото. Тези, които са в него, приемат Мун за месия и наричат цър­квата му - "Обединителна църква". Ето какво е определението на Конгреса на САЩ за движе­нието на Мун: "Многочислени църкви, делови предприя­тия, комитети, фондове и други, свързани със Сан Мен Мун, групи, проявяващи се като части от една световна ор­ганизация, под ръководството на Мун и неговия център. Тази структура е сходна с международен концерн, въвлечен в производство, международна търговия, доставка на оръ­жия, финансови операции и друг род делови дейности. Но тя излиза от тези рамки и обхваща религиозна и образова­телна сфера, идеологическа и политическа дейност. В под­готовката и привличане на членове тя прилича на полуво­енна организация, като в същото време в други отношения притежава признаци на международна политическа партия с желязна дисциплина ... "

През 1948 г, самият Мун е съден в Пхенян за сексуални отклонения. Обвинен е в двуженство. През 1982 г. Мун е осъден в САЩ на 18 месеца затвор по редица обвинения ­фалшификация на документи, данъци. По-късно той отку­пува своя комфорт, като плаща на влиятелни фигури и по­литици. Така, както прави "Коза ностра", откакто същест­вува. През 1974 г. Мунвижението е забранено в Австрия. Това не пречи днес, в края на 2001 Г., началникът на канце­ларията на българския премиер да е кадър на Мун, работил в САЩ за неговото движение и дори издействал като пред­седателстващ Общото събрание на ООН, реч на съпругата на Мун пред трибуната на ООН през 1993 г.

Няма значение какъв микс от идеи ще забъркаш, за да се обявиш за гуру. Основното трябва да е едно, за да полу чиш рамо от могъщите финансови и медийни магнати, коит­о в САЩ са главно евреи. Да разработиш идеята за прин­изяването на Исус Христос. Независимо дали съответното учение и доктрина казват, че той е само “лророк", "учител", "гуру", "посветен". Всичко друго, но не Син Божи, изпратен като Спасител на човечеството и ос­тавил Своя Завет към него, чрез който единствено м



Тагове:   сатанизъм,   сащ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28317220
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031