Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2009 17:13 - Две извадки от писма - за абортите в Англия и за едно пропаднало финансиране на българските демократи
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3121 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 21.05.2009 21:51



 

... Току що пуснаха новината, че в Англия ще започват да излъчват реклами в полза на абортите, с обяснението, че така ще помогнат на момичетата да не раждат прекалено млади.
Отвратително! Махнах се от телевизора и ви пиша, та да споделя с някого... 

Преди години Коста (активист на НДЗПЧ – София) ми беше казал, че няма телевизор в къщи за да не позволи на Т. Живков да влиза у тях (Господ да прости Фани, жена му!). Мислех си тогава, че е доста странен.

Оказа се, че телевизията може да е гадна и в най-модерна демокрация.
 

В Бг в момента на 1 раждане имало 1,3 аборта, а половината от бебетата били извън брачни...

 

от Драго   - 26 март 2009 г.


 .................................................
 

... Още като започна борбата за човешки права, поляците повдигаха въпроса, не може ли част от тези $2.5 милиарда, които се даваха на Израел ежегодно, да се отделят за Източна Европа. 

От друга страна, евреина-конгресман Лантос, в същност, главно неговата съпруга, и двамата спасени през 1945 г. в Будапеща от съветската жертва Валенберг, се съсредоточи върху борбата в България...

Това беше в момент, когато почти никой от българските емигранти не смееше да подпише апела за човешки права, който аз и Едуард им предлагахме.  (Сигурно си запознат с този елемент на страх.)  Събрахме само седем подписа, въпреки че ходихме чак в Лос Анджелес, където изнесох лекция по борбата в България.  А за да ни включат в програмата за подпомагане, ни трябваха поне 60 подписа на местни избиратели.  (Това е нужно, за да има документирано доказателство, че инициативата се подкрепя поне от малка част избиратели, тъй-като щабът на конгресман се финансира с данъчни пари.)  В края на краищата се наложи, с Едуард, Сабина и Виктор Кънчев, една вечер да застанем пред оргомен магазин за храна, Сейфуей, и да събираме подписи от излизащите от магазина.  Аргументът ни беше, че когато човешките права се спазват по света, ще бъде по-добре за всички нас.  И хората подписваха. 

В резултат на многобройни искания, сума пари беше отделена от Конгреса за подпомагане на борбата за човешки права в Източна Европа.  Тогава и аз изготвих предложение, за финансиране на участието на нелегалните борци за човешки права в България в първите избори (пролетта на 90 година).  Моят главен аргумент беше, че тези хора, които са си рискували живота в нелегалната борба за възстановяване на човешките права в България, e най-малко вероятнo да бъдат корумпирани  при бъдещето управление на България.  Отворен въпрос е, дали на българския избирател му сече пипето да осъзнае този елемент.  Аз явно мислех, че да.  С тези средства, най-малкото, щяхме да направим много по-трудно за държавна сигурност да изиграе номера, който в последствие изигра. 

Г-жа Лантос дърпаше конци задкулисно и парите ни бяха обещани.  Два дена преди деня, когато решението, че средства се отпускат на нашия комитет, щеше да бъде обявено, г-жа Лантос ми се обади по телефона късно вечерта да ме усведоми, че нещата са уредени.  Но вече е била направена сделка между българските комунисти и администрацията на Буш-старши (комунистическите водачи, разбира се, както в масонските ложи).  Освен това, Никола Николчев беше осведомил държавна сигурност за нашия „опасен” опит да получим пари за борбата в България. 

 

В самия ден преди получаване на нашето финансиране, в най-големия вестник на Силиконовата Долина, Сан Хозе Меркурий, почваща на първа страница, се появи огромна, мръсна статия, нападаща Конгресман Лантос, и парите ни бяха отказани.  Могъща сила, закриляща българските комунисти, се намеси в критичния момент.  Изпълнителите бяха елементи в правителството на Буш, за които сделката с българските комунисти беше по-важна от страданията на българския народ. 


 

Поздрави!

Веско

17 февруари 2009 г.

 



Тагове:   Англия,   сащ,


Гласувай:
0



1. doriana - Възможно е наистина да има и такава ...
22.05.2009 09:16
Възможно е наистина да има и такава конспирация.
В началото на 90-те години мой приятел веднъж сподели с мен нещо много интересно.
Пътувал със самолет от Европа към САЩ и до него седял (вече не помня кой беше човекът), но помня, че бил някакъв важен господин, който работел за американското правителство по линия на външната политика. Разговорили се през дългия полет и моят приятел разбрал от този човек, че американското правителство заделя крупна сума пари, която да насочва към различни организации в Източна Европа, една от които "Отворено общество" на Сорос. Основната цел на тези пари била да подпомага деструктивната политика в източноевропейските страни по отношение на здравеопазване и образование. Моят приятел ми разказа, че част от парите били специално заделени за България като страна със много добра образователна система, върху която следва да се оказва силно подривно влияние.
Към настоящия момент всички, които живеем все още тук можем да си дадем сметка за тези 20 години "преход" до какво състояние е докарано образованието и здравеопазването. Налице е тотална маргинализация на нацията, народът вече боледува от болести, които бяха забравени още през 50-те години. Страданието се увеличава напоследък с отворения пазар към Европа, където световните фармацевтични компании диктуват правилата, в последствие на това смъртността на нацията (и особено детската смъртност) е увеличена в пъти, демографският срив е факт, а като краен ефект - огромна емиграция.
Жалко!
цитирай
2. grigorsimov - Благодаря за информацията!
22.05.2009 10:10
Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28318022
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031