Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2009 22:30 - Америка е новата Юдея
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3336 Коментари: 2 Гласове:
0



Колкото пъти човек се обръща към източници за евреите, произлизащи от техните съвремен­ници, получава един-единствен отговор - икономическото превъзходство на евреите произтича от нечисти дела.  Фи­ландер фон Зитевалд, тогавашен хронист, пише: Евреите имат един закон - лъжата и измамата, само това, което им е изгодно.

Америка е новата Юдея, в чиито читанки днес пише:

"Американците са създадени от Господ да владеят света."

Идеята за богоизбраност е пренесена там успешно

В Новия свят се откриват безкрайни хоризонти за спеку­ла, бързо забогатяване и изграждане на една нова страна на огоизбрани", които да завладеят оттам целия свят. Тази чисто юдейска шовинистична идея пуска корени в Амери­ка. Тя приобщава към себе и неевреи, които са приели борбата против Бога и властването над други хора с измама, ог­рабване и насилие, като своя кауза и цел.

Неслучайно обърнахме толкова внимание на т. нар. ре­форматори. Те първо пробват да пресъздадат древна Юдея в Европа и като не успяват, прехвърлят усилията си в Аме­рика. Един от класиците на Реформацията например ­Калвин, опитва при създаването на т. нар. Женевска репуб­лика, да изгради теократична държава, копираща буквално древен Израел, където Йехова директно диктува политика­та. Калвинизмът освен че отхвърля всички тайнства на Църквата, но и принизява Хистос, тъй като учи, че не вяра­та в Него спасява, а вярата, че ти самият си богоизбран. Не делата ти те спасяват, а тази вяра, казват калвинизмът, лю­терантството и покълналите от тях разклонения. Първите колонисти в Нова Англия са калвинисти и пуритани, които смятат себе си за "богоизбрани". Тази червена нишка ще се точи до днешно време, когато в читанките на САЩ от края на ХХ век ще бъде записано: "Американците са създадени от Господ да управляват света" (из читанка, издадена във Вашингтон през 1982 г.).

Водачът на първите заселници-пуритани е Джон Котън. Той е категорично против демокрацията и в писма до лорд Сей пише: "Ако хората са управляващи, кой ще бъде уп­равляваният?" Още една изключително актуална за днеш­ните Щати теза, която през ХХ век ще бъде развита в тео­рия от Херълд Лосуел - създател на теорията за масовите комуникации, и Уолтър Липман - евреин, водещ журна­лист и политолог от годините между двете световни войни. Това са двама души, които са автори на днешните уп­равленски схеми, прилагани в новите демокрации на Източна Европа и Третия свят. "Хората са объркано стадо ­казва Липман, - на тях трябва да им се оформя и спуска от специапно работещи за целта масмедии внушението, което "те искат" да чуят. Управляващият елит е този, който трябва да държи непрекъсната плътна завеса между това, което наистина става, и това, което хората научават от пресата, радиото, телевизията."

Както виждаме, елитарното виждане за управление на Америка, а оттам и на света, си има дълга опашка, която се проточва назад във вековете.

Но за да има елит, трябва да има и плебс. Откъде ще дойде той? Нима пуританите, калвинистите, квакерите и другите сектанти ще се разделят на върхушка и управлявано стадо? Донякъде - да, защото те така са устроени по на­чало - на ядро от посветени и маса от ученици. Но и живи­ят живот ще им поднесе материал за управление от само себе си. Според Алексис дьо Токвил, който през 1830 г. прави специално проучвателно пътуване из Щатите, тази страна е населена първоначално "от бездомни пройдохи". Той цитира тежкото съчинение на Уйлям Смит "History of Virginia from the First Settlements to the уеаг 1624". Там пи­шело, че "една голяма част от новите колонисти са били разпуснати младежи, които родителите им изпращали, за да ги спасят от позорна съдба - бивши слуги, банкрути­рали измамници, развратници и други хора от такъв род, но-склонни да грабят и да разрушават, отколкото да съграждат ... "

Описаната Вирджиния е първата, създадена с кралска харта американска колония през 1607 г. Още през 1620 г. пристигнал първият кораб с роби. Търговията с роби ще бъде главен източник на доходи на заселниците от главните градове на новата земя. Това е продължение от традицията да се приема робството като нещо нормално и за “най-иде­алните" на теория общества, рисувани от въображението на всички възможни "утописти", "социалисти" и революцио­нери. В идеалната държава на Платон, която (уж) трябва да цъка като часовник, видяхме, че не може да мине без роби. При Томас Мор също има принудителен труд, тоест роби. По-­късно - при болшевизма, приложен от евреите в Русия, също ще има роби - милионите лагерници от ГУЛАГ.

Сред античните общества робството е било приемано като нещо естествено, особено сред "богоизбрани народи", като еврейския. В Тората има много текстове, които гово­рят за съществуването на робството като най-нормален мо­рален казус. Броени години след налагането на християнст­вото като официална религия във Византия през 313 г., им­ператор Константин Велики издава указ за премахване на робството и освобождаване на робите през 321 г. Христия­нството не приемало съвсем естественото за юдейството поробване на хора.

..............

През 1879 г., когато в САЩ робството цъфти и създава капиталите на дядовците на днешните юпита, в българската Търновска конституция Учредителното събра­ние записва в гл. 12, чл 61: "Всякой роб, от какъвто пол, вяра и народност да бъде, свободен става, щом стъпи на Бьлгарска територия." За разлика от българската, амери­канската конституция записва точно обратното. В този ве­личан от днешните политолози като триумф на демокра­тичната мисъл документ от 1787 г. има специален текст, който постановява, избягалите роби да се връщат на госпо­дарите им.

В чл. 4, раздел 2 на Конституцията на САЩ, приета през 1787 г. от 53-ма масони, пише: оби, които са избягали от робовладелчески, в " свободни " щати, да бъдат върнати на своите господари ... "

Ето още едно доказателство, че масонството на думи е сгремеж за ,,духовно усъвършенстване и братство", но на дело създава инструменти за измамна власт над хората и поробването им.

 



Тагове:   откъс,


Гласувай:
0



1. анонимен - Имам един въпрос!
28.07.2009 16:30
Как след като така "добре" е била овладяна ситуацията в САЩ със самото робство(идеалът на евреите според Вас за структуриране на едно общество),се е стигнало до премахване на робството?
цитирай
2. grigorsimov - На анонимен 1: – Много просто...
30.07.2009 00:07
В Америка са вкарани десетки хиляди роби - негри, за да се постави начало на смесване на бялата и черната раси, с което бялата раса фактически ще изчезне. А след освобождаването на евреите, американците биват поробени духовно, а руснаците и по-късно, половината свят, са поробени и духовно и физически.
Горното не са мои логически заключения, а са цитати от "техните" планове и самопризнания.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312356
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031