Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2009 11:13 - Тази мръсна дума "демокрация"!? Автор: nesstor
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1621 Коментари: 0 Гласове:
0



След великолепната книга на Грег Паласт "Най-добрата демокрация, която може да се купи с пари", лъжата наречена "демокрация", лъсна с мощна сила и в остатъчна България. Толкова прехваленото й предимство пред всякакви други държавно- обществени строеве - изборите се оказаха най-обикновен шопинг. Което ме навежда на една отдавна загнездила се в мен мисъл, а именно, че т. нар демокрация не е нищо повече от параван за вечното властване на плутокрацията и олигархията. Подла мимикрия на олигархичен тоталитаризъм. И просто няма как да е иначе след като парите са абсолютната власт , след като всичко е за продан или купуване. Те /Мамон, Златният телец/ са и истинския Господ бог, на когото се кланят поне 90 процента от човеците.  И не само му се кланят , ами готови са задника му да лижат и фелацио да му правят.
И не ми говорете, каква била демокрацията- декорация по света. Първо, това нас българите все още обитаващи голф-игрището България нито ни грее, нито ще направи живота ни по-честит. И, второ, ако си мислите, че на Запад олигархичния тоталитаризъм е нещо по-различно , то това се дължи единствено на факта , че е по-префинен, по-завоалиран. Все пак не може да  се отрече далеч по-дългогодишната практика на Запада в декорацията.
Ако има някаква разлика с нас, то е че ТАМ разни отговорни фактори си подават оставките, което по никой начин не пречи на луксозния им живот. А, да сте чували или прочели за някой изпратен на електрическия стол милиардер, лихвар/банкер/ или пък на някоя от марионетките им , на които дърпат конците. Като да речем доказаните масови убийци и военнопрестъпници:Клинтън, Олбрайт, Буш, Чейни, Солана, Блеър, Ариел Шарон, Олмерт, Нетаняху ?
Няма такова нещо, нали? Ако милионерът или колегата му милиардер "сгазят лука", те просто си купуват прокурорите и съдиите, и продължават да си живеят луксозния живот. Доказват го скандалите с евреина Мадофф, "Енрон", "Дойчебанк" и т . н.
За всеобща радост има едно мижаво изключение: Ходорковски. И нямаше само той да бъде , ако подобните МОШЕници като него не бяха приютени във Великобритания или Израел. Не случайно Моше е "националното" им име, както Чичо Сам за САЩ, Иван за Русия, Джон или Смит за Англия.
Не ми се иска да обсъждам и анализирам екстрементите на последните предизборни кампании повече известни като "клипове","билбордове" и тям подобни. Подобна наглост, дебелоочие и гьонсуратлък и в най- страшните си кошмари не съм виждал, като се почне от говорящето пустословие Меглена Кунева, мине се, през кифлата Христина Христова, мошеника Милен Велчев, "съплеменника" му /по еврейска линия/ Станишев, та чак до дълбоко опротивялият ми сурат на мутрата ББ с голямата уста и още по - голямото самолюбие. Хич пък да не говорим за дръндарския циганин Доган- тиган Кьопек Домуз...Гледаш и се питаш, това зомбита ли са или програмирани марионетки ?  
  Автор: nesstor

Григор Симов: – Все повече се съмнявам,  че думата демокрация произлиза от "демос"!?  Много по вероятно и логично е, демокрация да означава - демонокрация!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28318987
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031