Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2009 23:13 - Ще има ли през есента война? Автор: eltimir
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3170 Коментари: 6 Гласове:
0



Това е сега големият въпрос – предстои ли война между България и Турция? Ще кажете, че не е възможно? Ами! Гръцкото разузнаване КИП и гръцките дипломатически кръгове са на друго мнение. Те предупреждават за струпването на огромни турски войскови части по границата с България, ама кой да чуе. Гръцкият в-к „Вима” пише и за съучастие на властите в Скопие, Прищина и Тирана в антибългарските планове. Да погледнем последното развитие на събитията.
Първо Доган дали в пияно или в трезво състояние направи изказвания, които взривиха общественото мнение у нас, доколкото е останало такова. Повиши се избирателната активност. Последното се забелязва от всички. Пропуска се обаче повишаването на междуетническата нетърпимост. Което някак или не се забелязва, или услужливо се пропуска. В засилване на напрежението участват и циганските вождове. Цветелин Кънчев, коалиционен партньор на Сер Гей открито призовава мангалите „да смачкат българите”. Призивите му не са тайна. На събранията и тържествата са присъствали и съюзниците от БСП, ама БСПарите си траят. В играта се включиха израелските протежета ГЕРБ, РЗС и „Атака”. Каква беше турско-израелската реакция?
„Доган търси помощ от НАТО и ЕС за етническия мир?
Той препоръча наблюдателите, които са в България от НАТО и ЕС да следят с особено внимание това проявление и етническия въпрос у нас.
„Не заплашвам никого, но по този начин не можем да продължим", допълни Доган и подчерта, че страната е изправена пред сериозно изпитание, а трябва държавнически подход.” Изказването много ми прилича на друго изказване, отпреди много години. В една от своите речи Адолф Хитлер казва как Вячеслав Молотов искал да даде „гаранции” на България във вид на съветски окупационни част в нашата страна. Цитирам: “В отговор на въпроса на Молотов какво е мнението на Германия по отношение на руските гаранции към България (?!), Фюрерът отговори, че ако гаранциите бъдат предоставени при ония същите условия, при каквито и германо-италианските гаранции към Румъния, то отначало ще възникне въпросът за това, молила ли е за такива гаранции самата България. Той не знае за каквито и да било запитвания от България на тая тема. Освен това, той, разбира се, е длъжен да узнае мнението на Италия (!!) и едва след това може да направи някакво заявление самият той.”
Искат се гаранции, и след като от НАТО и от ЕС гаранции няма да дойдат, ще дойдат „гаранции” от Турция. Подкрепени с американски военни „гаранции”. Сценарият може да изглежда фантастичен, но това е най-вероятният завършек на поредицата от необясними събития и политически ходове.
Враговете на България бързат. Забелязва се по истеричните физиономии на техните слуги. Забелязва се по непоследователността в ходовете им. Какви ли са причините за забързването? Засега ще посоча само една от тях.
Омразата!
По време на т. нар. „Възродителен процес” българите дори съчувстваха на преименуваните, а после обидени по шест пъти в Турция наши съграждани. Преди 1989 година българите гледахме с известно снизхождение към циганите, понякога ги презирахме, но не ги мразехме. Поне не толкова. Каква е картинката днес? Благодарение наглостта на депесарските вождове, благодарение на безпримерната им алчност, благодарение за неистовия им ламтеж за власт, сега в основата си българите гледат с огромно недоверие към турците и Турция. При циганите положението е още по-зле. Циганската хиперпрестъпност доведе до дълбока омраза. До едва сдържана ненавист. И какво от това? Ами такова, че турските планове за постепенно превземане на България могат да пропаднат. И Турция, подкрепяна от своите съюзници и господари САЩ и Израел реши да избърза. И да предизвика у нас косовския вариант. Та войната съвсем не е неизбежна. Войната дори е по-скоро вероятна.
Има ли изход от ситуацията? Има, естествено. Изход винаги има. Можем ли да извлечем полза от едно такова стечение на събитията? Можем, стига да сме умни. Как? Това вече няма да ви кажа. Може би пък унищожителите на България да не са се сетили какво сме в състояние да направим. Защо трябва да ги улеснявам, защо трябва да им покажа как да осуетят нашите действия? Засега нека оставим размишленията дотук и да се готвим за война. Може и да не се случи, но ако се случи все пак…?    Автор: eltimir


Тагове:   война,   Доган,


Гласувай:
0



1. lubima - това вече го четохме!!!е. . . и??на ...
06.07.2009 23:18
това вече го четохме!!!е ...и??на есен да се стягаме за война така ли....хаххах...ха на бас че ще чакат до зимата а?.....
цитирай
2. drislio - стига писа простотии бе
06.07.2009 23:24
стига писа простотии бе
цитирай
3. mitternacht - ...
06.07.2009 23:29
Мм... сценария действително звучи интересно.
Дали е правдоподобен и възможен-не знам.Нищо чудно.Но пък от друга гледна точка от протежетата на Израел и без това сме си управлявани.Много се говори за РЗС и Мосад.
Но!
Нека приемем, че това е вярно.
Тогава има два варианта-българите да се вдигнат и да изметат и малцинствата, ако те пък съответно се вдигнат срещу нас, и някакви окупационни сили.Тогава НИЕ, живеещите в НАШАТА родина ще бъдем "терористи" борещи се срещу "великите демократи, сили, дошли да пазят мира и бла бла бла".Всъщност, малко ме съмнява.Надали ще има чак такива ексцесии.Макар, както пък сам каза, малцинствата са допълнително и по глупав начин надъхвани.
Абе... всъщност... звучи като Сърбия... Косово.. туй-онуй...
Другия вариант е, ако стане нещо подобно, то повечето българи да са с промити мозъци и да се кланят на окупационните сили, действително мислещи ги за... спасители или нещо от сорта.
Тогава пък ще се бяга в някоя още запазена нормална и смислена държава.

Но все пак се надявам да няма подобни неща и всичко да се запази миролюбиво.Току виж дори държавата ни се подобри и оправи.
цитирай
4. nkf - Това по стил и внушения прилича на ...
06.07.2009 23:33
Това по стил и внушения прилича на идиотските прогнози на комунистуическият цървул красимир иванджийски, но никак не се учудвам,че пияндето елтимир го копира.
От друга страна, тази "хипотеза" е равностойна на "атаки от Марс".В този пасквил няма логика и здрав разум.Това си е типично пропагандно материалче.Само остава заключението: да кандидатстваме я за ОНД , я за руска губерния.Зер само батюшка путин може ни спаси от силите на капитализма, империализма, ционизма, фашизма и антинародните елементи.
Но най-вече е добре да се спре- или поне да се намали- алкохола, че виждам ботевградският тотално е изтрещял.Всъщност ,ако си намери най-после работа ,туковиж се отървал от пороците си."работата ще те направи свободен".
цитирай
5. анонимен - "Стига си ме плашил ,хей Григоре....."
07.07.2009 00:38
Прав си приятелю,съгласен съм с теб.Картината , апокалипсиса който описваш за съжаление е последната фаза на един процес което можем само да констатираме.За съжаление ,вина за това имаме всички.
цитирай
6. spasymyr - Смешно им се струва
07.07.2009 00:52
това, което ври навсякъде е показателно,че нещо се случва,но ние незнаем и като ни прегазят ще питам тези, които сега се хилят като душевно болни ,кой ще викат да ги освободи.Щото и дедо Иван няма да дойде вече без паничка.Имаме пазарна икономика вече.Те и Гърците неверваха, че ще им вземат половината Кипър.И как им помогнаха да си върнат земята?Да не би да си мислите, че тези минарета, които строи Доган са негова идея или той ей така си ръси парите и бате Бойко даже му помага.Леле какъв затъпял народ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314981
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031