Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2009 22:43 - Мрачните свърталища на Мамон
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1930 Коментари: 2 Гласове:
3



Покрай поредния списък на ДС-сътрудниците в медиите, някак съвсем незабелязано отмина вестта, че бившите шефове на БНБ, Тодор Вълчев и Филипов са били също агенти на ДС. Хм, са си казала хората, какво пък зло може да са ни направили оттам? Много голямо, бих казал кардинално, защото именно чрез и оглавяваната от тях институция в България се създаде господарската класа на олигарсите, "работодателите", "индустриалците"и "предприемачите", съставляваща 5-6 процента от народонаселението на БГ, която тъне в нечуван разкош, докато останалите над 90 процента едва свързват двата края. А някои са просто на ръба на физическото оцеляване. Спомняте си, вярвам, как Тато всеки път , когато чуеше името на племенника на Берия, Андрей Карлович Луканов побесняваше и винаги задаваше въпроса, къде се изпариха над 2млрд.д. от валутния резерв на страната. Още в началните години на демократично-пазарния ни геноцид , наричан от благоприличие "преход"беше извършена ревизия на БНБ, която също доказа, че въпросните над 2млрд.д. от валутния ни резерв сякаш са се изпарили. Нямаше назовани имената на виновниците и всичко бе заметено под черджето! Споняте си и, че докато СДС беше в опозиция нееднократно бе повдиган въпроса с т. нар. външно-търговски дружества, които боравеха със стотици милиони долари народна пара. Впоследствие СДС дойде на власт и този въпрос изчезна от дневния ред, сякаш бяха глътнали вода или солидни пачки със зелени гущери.
Още по времето пък на ВНС, то излезе с някаква Декларация, която почти задължаваше държавните предприятия , а тогава сто процента от националната ни икономика се състоеше от тях, да стават гаранти пред банките на всеки пожелал да тегли кредит от банките, също на 100 процента държавни, с цел да завърти частен бизнес. Така се роди и господарската класа. Съставът й някак "съвсем случайно"се състоеше и състои от потомците на бившата БКП-номенклатура или посочени от нея лица /световно неизвестни дотогава/ и агентите на ДС! Ролята на БНБ оглавявана от Тодор Вълчев и Филипов ,впоследствие, бе основополагаща. Защото в периода от 1990г. до времето, когато Виденов/с голямо закъснение/ закри десетина пирамиди второ поколение именувани от благоприличие "частни банки"се раздадоха милиарди левове без никакво обезпечение на "нашите хора" от БКП-номенклатурата, на такива посочени от нея и на агентите на ДС. Без БНБ да си мръдне пръста за някакъв контрол - нещо , което изрично влиза в задълженията й. Единственото "обезпечение" бяха гаранциите на държавните предприятия, които едно след друго фалираха и преминаха в частни ръце. И този процес беше в пълно съответствие със злокобната програма Ран-Ът един от съавторите на която бе и упоменатия Тодор Вълчев . Ведно с цяла плеяда "водещи икономисти" от редиците и на БСП и на СДС. А, като прибавим към това прословутите куфарчета с пари раздавани от емисарите на Луканов на избрани от тях лица, за да завъртят "частен бизнес"се изяснява и въпросът, къде изчезнаха над 2млрд.д. от валутния резерв и какво стана с капиталите на т.нар. външно-търговски дружества. 
/По повод указаните куфарчета си спомням едно интервю на Румян Георгиев-някакъв тогавашен председател на някаква си Асоциация на икономистите в България. Та той покрай другото привежда пример с един генерал, който дошъл да го пита какво да прави с предложеното му куфарче тъпкано със зелени гущери, като цял живот бил под пагон и от бизнес хал - хабер си няма. Същият изчезна за нула време от медийното и политическо пространство на БГ. Но пък се появи един бивш главен секретар на МВР, който в свое интервю потвърди казаното от РГ. Наскоро след това той пък скоропостижно се спомина../
Натрупали достатъчно първоначален капитал по горните схеми, представителите на бъдещата господарска класа у нас съвсем безметежно изкупиха национално богатство за поне 100млрд.д. срещу платени някъде между 2-3 млрд.д. Сега поне малко просветна ли ви как се роди и създаде БГ-олигархията и то с НАШИТЕ пари?Докато мнозинството от създателите й, благодарение на такива като Вълчев и Филипов, днес не просто едва свързват двата края, ами са и на прага на физическото си оцеляване ?
Но това не е всичко. Първата частна банка у нас - ПЧБ бе създадена далеч преди на бял свят да се появи Законът за банките и банковите кредити. Тогава 60 процента от капитала й беше държавен , а 40 процента - частен. Не се мина много време и капиталът й стана 100 процента частен. Намножиха се безброй финансово-брокерски къщи. И всичко това ПРЕДИ Законът за банките. Негови автори са евреите Илко Ескенази и Луканов. Същият  закон бе най-скоропостижно приет от ВНС. А той даваше цели две години гратисен период за привеждане дейността на лихварниците в негово съответствие. Цели две години безогледен пладнешки обирджилък на народа! Масово изтупване на всички спестявания било в буркани, било в дюшеци. Със същата тази гибелна за народа дейност се захванаха и т. нар частни лихварници/банки/. Досъбраха всичко що още народът пазеше като "бели пари за черни дни", напълниха гушите на представителите на господарската класа от редиците на БКП- БСП-номенклатурата и агентите на ДС и после...фалираха. А милионите люде, доверили се на частните лихварници, пиха по една студена вода...
Едва ли е случайна гибелта на чифута Илко Ескенази, малко време след приемането на "онзи" закон. Същото важи и за разстрела на Луканов. И двамата просто си бяха свършили работата възложена им от световните лихвари/до един чифути/ и трябваше следите да бъдат заметени...Едва ли ще е за чудене, ако в скоро време било от инфаркт , било от инсулт /има си съответните химикали или пък инфразвук-излъчватели, които ги предизвикват без да оставят следи/ вземат та се споминат Вълчев и Филипов. Особено пък, ако от тях, дай Боже, се заинтересува прокуратурата за времето, когато са били шефове на БНБ. 
В евангелията Христос е описан като благ и състрадателен богочовек. Дали сте се замисляли, защо този тъй благ и състрадателен богочовек изведнъж побеснява в Храма, при вида на лихварите, чейнчаджиите и търговците, та с камшик и шутове ги изгонва оттам? Ами защото е видял в тяхно лице Сатаната - Мамон, пропит от алчност, което си е смъртен грях. И точно това негово отношение към лихварите /банкери по днешному/ и търгашите е главната причина да бъде разпнат от "шапката" на същите тези лихвари и търгаши в лицето на Синедриона оглавяван от Кайяфа. ...
А в наше време що попове отслужват водосвет на лихвари и търгаши...В името на Христа...
   

Автор: nesstor



Тагове:   мамон,


Гласувай:
3



1. latina56 - Тъкмо на време...
08.08.2009 23:06
Сте написали, тези черни статистики, защото днес мои колеги французи, ме попитаха, къде пък са изчезнали 800 милиона евро дадени на България при влизането и в Европейския Съюз, магистрала Тракия не била още отворена и тя за 110 Евро... моля да ми кажете какво да отговоря, защото наистина много се излагаме с тези безумни кражби, някои ако има идея какво да ги лъжеме чужденците, като ни задават такива въпроси, да се обади....
цитирай
2. grigorsimov - Кажете смело на французите...
09.08.2009 10:04
Кажете им, че именно те, "западняците" подбират, издигат и хвалят нашите ръководители, а всички наши ръководители са изявени комунисти или служители на комунистическите тайни служби, или наследници на точно такива комунистически кадри. А запада не подбира точно такива наши кадри, поради незнание, а поради това, че и на запад и на изток, господари са юдомасоните, а комунизмът и комунистите са тяхно творение и тяхно оръдие!
В България само Симеон не е пряко обвързан с комунизма, но както и всички останали монархишески фамилии, и неговата, и самият той, са пряко обвързани с юдомасонството, или по конкретно, с "организираното еврейство", олицетворение на което са техните Световни Банкери - сатанисти (в буквалния смисъл на думата)!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28364489
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930