Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2009 09:33 - Петър Христозов: Нашенският капитализъм започна с червения списък 103-ма!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5345 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 27.08.2009 09:37


"Куфарчетата" ги нагласи Нора Ананиева под надзора на Луканов – още през 1989 г. Топразузнавачът Петър Христозов вече се превърна в институция сам по себе си по въпросите на тихия фронт, с които простосмъртните се запознават в белетризираната им интерпретация.

image


- Вие пръв споменахте за секретния списък 103. Що за списък е това?
- Този секретен списък беше съставен от Нора Ананиева под диктовката на Андрей Луканов. Имаше само още един човек, който знаеше за съществуването му - генерал Велко Палин. Това е първият списък на хората, които бяха набелязани да трансформират парите на държавата в частен капитал и им бяха осигурени всички средства и канали за целта. Куфарчетата са следствие от списък 103.

- Кога е съставен този списък?

- Още през 1989 г.

- Под номер 3 в списъка фигурира Нора Ананиева?!
- Няма нищо случайно. Тя беше кръстница на ловешката група.

- Ами?!
- Не се учудвайте. Нора Ананиева е от Ловеч. Тартор на Ловешката група. Тя даде капитала на “Литекс комерс”, на веригата бензиностанции, на магазините “Фантастико” и т.н. Имаше осиновена дъщеря, която беше омъжена за сина на проф. Румен Георгиев - собственик на застрахователна и презастрахователна компания “Европа”, която се помещаваше на 6-ия етаж на София прес.

- Сега тоя Румен Георгиев е икономически съветник на ДПС.
- Доколкото знам, синът му се разведе с щерката на Нора Ананиева и сега е шеф на застрахователно дружество Армеец”.

- “Армеец” - на ТИМ?
- Бившият зет на Нора Ананиева е изпълнителен директор на дружеството. Той получи като зестра 10 млн. лв. от ЗПК“Европа”.

- Член ли е на списък 103?
- Да.

- А Гриша Ганчев къде е в тази история?
- Гришата е второстепенна фигура в сравнение с Нора Ананиева. Ангел Бончев пък е още по-периферна фигура. Посредствен борец, но понеже е от Ловеч, е бил приобщен от Нора към Ловешката група. Завърта се държавен, народен капитал, но никой не търси произхода на парите. Въпросните господа другари го разпределят на определени момчета, които развъртат бизнес с машини, семена, приплоди, колбаси, спиртни напитки, бензиностанции. Превърнаха пешерата “Микре” в хранилище за сиренето “Камамбер”... Така се роди империята “Литекс”. Гриша Ганчев и Ангел Бончев изплуваха от пяната.

- И всичко това се роди от списък 103?
- Да. Империята на Гриша Ганчев беше закодирана в този списък.

- Кои други стартираха от “тоя списък”?
- Емил Кюлев.

- Друг?
- Шефът на Сметната палата Валери Димитров и главният гуверньор на БНБ Иван Искров.

- А!? Явно живият Луканов е визирал бъдещето с необорима перспектива?
- Прозрението му е щафета, препредавана от него през Беров и Виденов до Костов и царя. Илия Павлов защо бе убит? Уби го Земунският клан. Подлъгаха го да инвестира 500 млн. долара в Сърбия. Само че излязоха по-хитри от него. Накараха го да се обвърже и с кредит от 500 млн. долара - като гаранция, че няма да играе своята си игра. И какво стана? Илия влезе в капана и го свитнаха. А милионите му... Един Господ може да каже къде са! Нещо подобно се получи и с Кюлев. Отвори голяма уста за суперпроекта “Боровец” и сега го няма. Не че преди това нямаше прекомерни амбиции, но това беше последната капка, която преля.

- Ясно, че и Илия Павлов е бил на челно място в списък 103. Други? Например един Атанас Папаризов, който е бил министър в няколко кабинета, включително и това на Луканов?
- И той е в списък 103, разбира се. Там е и едно име, което би ви учудило – “демократът” Александър Праматарски. Така че “апартаментчето с басейнчето”, за което писаха вестниците, не е паднало от небето. Да не забравяме, че той беше и министър на търговията в кабинета Костов.

- А банкерът Цеко Минев - Първа инвестиционна банка?
- Известно е, че Ангел Бончев тегли 100 млн. от тази банка. Но не е известно, че Гриша Ганчев има да дава на ПИБ около триста милиона. Изобщо неговото богатство е на кредит, тази банка е източена и вече й се клатят краката. Въобще хора като Ветко Арабаджиев, като Георги Гергов буквално разиграват държавата, но същевременно ги тресе страх един ден тя да не им потърси сметка. Вярно, имат си бушони, които винаги могат да изгърмят, но това не решава въпроса. Макар че ги пазят хора като Иван Искров, който беше зет на един червен генерал и от последния човек в един клон на БНБ стана главен гуверньор! Единственият български капиталист, който няма от какво да се опасява, макар че натрупа големите си пари от хазарта, е Васил Божков. Той е извън списъка.

- А Румен Овчаров?
- И той е в списъка, в енергийната му част. Коцето Тренчев, въпреки че ми е приятел, също беше в първоначалния списък, но сега няма пари дори за канцеларски разходи, защото отдавна не върши никаква работа.

- А Красимир Премянов, който се прочу освен по партийна линия и с фалита на “Плама”- Плевен?
- И той е в списъка. Не знам дали помните, но пред дома му разстреляха един Кристиян, който беше връзката на Премянов с Варненската групировка.

- А мутрите и техните босове?
- Ако имате предвид Маргините, Маджо, Васил Илиев, Георги Илиев и пр. босове на подземния свят, те изобщо не фигурираха в списък 103. Това бяха момчетата за поръчки на имената в списъка.

- Значи сто и трима кукловоди от Луканово време дърпат конците на прехода в България? Някои от тях обаче вече не са между живите, други ги отвличат...
- Защо сега заплашват Румен Гайтански – Вълка? Знаете ли, че той всяка година си плаща лепта от 10 млн. на хората от списъка? Той е техен съдружник в сянка и редовно си плаща вноската. В противен случай “ония момчета” да го бяха убили. Но ти ще убиеш ли човека, който си плаща?!

- Забравихме един усмихнат Софиянски?
- И той е в кюпа. И той си плаща. Ако се върнем назад, най-много се изръсиха на хората от списъка Венци Йосифов и Вальо Моллов от Първа частна банка. И пак да се върна на Емил Кюлев – той беше първият, който си намери човечетата в БНБ и Сметната палата - Иван Искров и Валери Димитров.

агенция "БЛИЦ"

Автор: slivenplus
..........................

В тази публикация не се и споменава, че всички тези хора не са просто партийни, а са и юдомасонски - мафиотски величия, както е и по целия ни "лукав" свят.  Защото цяла Европа и САЩ, а от там и целият свят, особено комунистическите и посткомунистическите държави, са под тоталната задкулисна власт на избрания от Луцифер (сатана или дявола) народ и техните слуги - "външните (нееврейски) масони"!  Това го пише и в "тайните", но станали отдавна явни, техни протоколи.



Тагове:   капитализъм,   масони,


Гласувай:
0



1. анонимен - нова лустрация
27.08.2009 23:47
Абе у нас се оказаха "безбрежни" випускниците на Симеоново от времето на развития социализъм. Кой с куфар, кой с торби, а кой с дисаги... Много повече от 103-ма. Те, него де, социализЪмЪт, след толкова старание и клетви за вярност така го развиха, че нищо, ама наистина нищо, не остана! Като се заеха да го развият, развинтиха го тяхното им "недоносче". Те, партийците де, и подчине ните им ченгета, заслужават медали с надпис “геройски опропастители на комунизЪма”. Логично е, предлагам значи, с днешна дата, на г-на Лъчезар Тошев-а от СДС-то да лустрира борците за демокрация, т.е. затворници, дисиденти и др. "прочее сволоч", защото хич не могат да се мерят по заслуги с бившите от ЦК и ДС по исторически заслуги. Само се страхувам, че предложението ми е малко остаряло. Днес не бил останал, казват, един бивш полит-затворник не лустриран… Тъй де, от всеки според способностите, на всеки според труда!
цитирай
2. grigorsimov - По-важни от куфарчетата са банковите сметки
28.08.2009 18:12
А най-важното е, че всичко това, и комунизма, и демокрацията, в този и вид, се диктуват и налагат от запад, не според нашата воля, а според съвсем други, дългосрочни античовешки цели. И това не е само логическо заключение, а са безброй доказващи документи и самопризнания на влиятелни и осведомени личниости.
Ако не сте чели фрапиращите античовешки "поучения" и заповеди от главната еврейска религиозна книга - Талмуд, вижте публикацията: "На кой господ всъщност се молят евреите - кратко, ясно и неопровержимо"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28360341
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930