Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2009 22:15 - Архиви, досиета, манипулации. Автор: eltimir
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1108 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.09.2009 22:19


Пак ще ни залъгват с досиета Текстът с илюстрациите тук:
http://tangra.ucoz.ru/
За да покажат колко са честни и принципни, нашите управници, тези политически проститутки пак ще извадят досиета. Къде фризирани, къде гримирани, къде явно фалшифицирани. И ще почнат циркове. Ще бъдат отстранявани неудобни, а удобните подлеци ще бъдат изкарани по-непорочни от светици и девици.

Няма сега да разсъждавам надълго и нашироко по темата. Само ще извадя две цитатчета. Пък вие си правете сметката. Първият цитат е от сканиран официален документ съставен през 1987 година:

"СТРОГО СЕКРЕТНО!
МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШННТЕ РАБОТИ
1987 г.
ДО
ДО ЧЛЕНА НА ПОЛИТБЮРО И
СЕКРЕТАР НА ЦК НА БКП
ДР. МИЛКО БАЛЕВ

НФОРМАЦИЯ
0TH0CH0: Пропаганда спекулации срещу HP България
През март т.г. (1977г.) на заседание на Виенската среща представител на американската делегация съобщил, че в Посолството на САЩ в София бил получен "Апел-открито писмо" от шестима "политически затворници" в НРБ. Подписалите апела твърдели, че в България няма сигурни гаранции за защита правата на човека, и предлагали Виенската среща да упражнява контрол в това отношение. Непосредствено след това изявление на Запад е направен опят да се раздуха случаят и да се организира антибългарска пропагандна акция. Известният вестник "Котидиен дю Пари" публикувал клеветнически материал, а радиоцентралите "Свободна Европа" и Би Би Си излъчили четири провокационни предавания. Специално се акцентирало на два момента - за първи път отразени Официални протести от български граждани не били анонимки и, второ, макар да не ставало дума за дисиденти от ранга на Сахаров и Солженицин, важен е самият факт за "потърпевши" заради своите убеждения лица независимо от тяхното обществено положение. Установено е, че "Aпелът" е написан през ноември 1986 год. от Григор Симов Божилов - 35-годишен, от с. Парамун, Пернишки окръг, многократно осъждан за нелегално преминаване на границата и за шпионаж. Под него се подписали също Илия Стоянов Минев - 70-годишен, от гр. Септември, бивш легионер, два пъти осъждан за създаване на противодържавни организации, и Цеко Кръстев Цеков - 30-годишен, от с.Клисурица, Михайловградски окръг, осъждан като ръководител на нелегална група. На 19 декември м.г. Божилов предал материала в Посолството на САЩ, където го посъветвали да намери и други съмишленици, които да подкрепят протеста. Впоследствие към апела се присъединили с писма, пуснати в пощенската кутия на американското посолство Едуард Генов Генов - 41-годишен, от София, профилактиран като ръководител на нелегална организация, поставила си терористични цели, осъдан за разпространяване на вражески листовки; Стефан Димитров Савовски - 63-годишен, от София, осъждан за шпионаж, и Божидар Евстатиев Статев - 42-годишен, от София, осъждан за криминално престъпление и опит за бягство през граница.
Замесените в това деяние лица са профилактирани в Главното следствено управление, а спрямо автора на "Апела" е приложена административна мярна установяване в друго населено място. С оглед случаят да не се използва за антибългарски спекулации, воденото следствие е прекратено и от виновните няма да се търси съдебна отговорност."

А ето откъс от "Втора книга на летописите" на Тошо Пейков:
"Първо, по отношение на старите служители и сътрудници - текстът на чл. 12 от Закона даде възможност на Министъра да превербува стари служители и сътрудници на Държавна сигурност, да ги направи действащи, да им гарантира анонимност и да ги обвърже с нова зависимост. В съдебната система, в политическите партии, в банките, в социологическите агенции и в медиите правителството укрепи своите позиции именно чрез Закона за досиетата. Пребиваването на свобода на Красимир Стойчев и на Емил Кюлев, разбиването на БЗНС и БББ, овладяването на БРИБАНК и БНБ, високият рейтинг на вътрешния министър и на кабинета, са все доказателства за прилагането на скрита власт. 
Служителите и сътрудниците, които отказаха ново обвързване, станаха естествено обект на публикации и компромати. Голяма част от тях фигурират и в списъка на т. нар. “кредитни милионери”, за разлика от превербуваните кредитни милионери, които не са в списъка.
Второ, по отношение на репресираните Комисията по чл. 4 от Закона не един път отказа да изпълни своите задължения. На всички разработвани от Държавна сигурност, без да са били осъждани, Комисията отговаряше, че за тях не е събирана информация. На осъжданите Комисията предоставяше съдебните им дела, които отдавна трябваше да бъдат предоставени за съхранине в архивите на съдилища (а не в архивите на МВР); след това отказваше да им даде делата за разработките им от ДС и накрая категорично отказваше да им даде гарантирания от Закона задължителен писмен отговор.
На онези, които настояваха все пак да научат истината, новата власт предлагаше същите недемократични мероприятия, каквито организирваше и старата власт. Типичен е случаят с Григор Симов. От 1970 до 1989 г. Григор Симов Божилов от с. Парамун, община Трън, в продължение на 20 години е бил специален клиент на Държавна сигурост, шест пъти е осъждан (за опит за бягство през граница, за опит за бягство от затвора, за шпионаж и за създаване на противодържавна организация). На 1 септември 1997 г., още на първия ден от влизането на Закона в сила, той е подал молба до Комисията, изчакал е пет месеца за отговор, и за това, че не го е получил предприема мълчалив протест пред сградата на Народното събрание и пред Президентството; по време на протеста полицията многократно го арестува в нарушение на Закона за събранията, митингите и манифестациите, според който не се изисква никакво разрешение за изразяване на личен протест. Накрая по полуофициален начин секретарят на Комисията поканил Григор Симов и му предоставил съдебните дела, които отдавна трябваше да са в съдилищата. Неофициалният отговор на неговата молба е, че от 1970 г. до 1989 г. за него няма събирана никаква информация от ДС."

Ей, наивници, нима вярвате, че професионалните лъжци този път ще ви кажат истината? Нима си въобразявате, че престъпниците сами, доброволно и напълно съзнателно ще разкрият собствените си престъпления? Засега запомнете от мен едно:

Което излиза като инициатива от Системата, то е във ваша вреда. Което е против Системата, то ви е от полза. Помнете това просто правило и може би животът ви ще потръгне. Защото ще сте се научили да различавате истината от лъжата. А това вече е нещо.
  Автор: eltimir


Тагове:   манипулации,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28358843
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930