Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2009 21:49 - Пореден скандален случай на циганско насилие, за който МВР и медиите мълчат
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3067 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 22.09.2009 21:51


 

Оставяме читателите сами да преценят в каква държава живеем и до колко полицията може да гарантира за сигурността ни. Altermedia България припомня, че ние сме медията, която е готова да публикува данни за всеки един случай на циганско насилие и полицейско бездействие, който ни бъде изпратен, защото ние сме истинският глас на народа. 




Защита на правата ли?
А правото на защита?


Текстът по-долу е на Д.Германов от Стара Загора, който ни го изпрати с молба да го публикуваме:

Искам да ви разкажа една история, която за пореден път ще разтърси основите на така наречения „етнически модел” в нашето общество. Предполагам, че случката ще бъде гузно премълчана от изпълнителната и медийната власт у нас. От случката до момента на писането на това „откровение” са минали около 30 часа и няма никаква индикация, че някой ще уведоми обществото за случващото се. А случващото се е болезнено наложително да бъде чуто, видяно и най-вече разбрано от хората. Поради естеството си на непрекъсната повторяемост то трябва да бъде сериозно разгледано от тези, които носят отговорност за реда и справедливостта в нашата страна.

Случката се развива на 05.07.2009г. около 23:30 часа, приятна лятна вечер. България, Стара Загора. Група приятели, на възраст около 19-20 години, решават да си направят среднощен излет в покрайнините на града, около кв. „Дъбрава”. Всичко е добре до момента, в който не достигат един от изходите на града, в близост до така наречената „ромска махала” (като от тук на татък ще се ползва цигани /б.а. /) „Лозенец”, но по-скоро напълно незаконно, полу-автономно териториално образувание в рамките на града.

image

Групата пътува с два автомобила, „ Опел Вектра” и „Ситроен Ксантия”. По пътя близо до циганския квартал ги застига полицейска „Лада Нива”, която им подава звуков сигнал, без ясно определена цел. Колите намалят и отбиват, но полицейския джип ги застига и задминава. Те продължават бавно напред след джипа. На около 500 метра пред тях виждат 4 полицейски патрулни коли спрели на пътя. Но преди да достигнат до тях се случва немислимото и неочаквано за една страна, наричаща се правова и членуваща в ЕС. От гъстата растителност покрай пътя започват да излизат десетки цигани въоръжени с брадви, ножове, бухалки, колове и всякакви подръчни средства, характерни по-скоро за въстаници от „тъмните” векове, борещите се с несправедливостта на феодалния строй. Разярената тълпа обгражда първата от двете коли – „Ситроен Ксантия”, в която пътуват 3 момчета и 2 момичета. Втората кола успява да даден заден ход и да се измъкне от неочакваната засада. За нещастие шофьора на предната кола не успява да избегне нападението на циганите. В предното стъкло се забива метален кол на сантиметри от главата на шофьора. Опитвайки се да измъкне колата от събралата се тълпа, без да блъсне или прегази някого, водача вкарва автомобила в крайпътната канавка. Ситроена остава блокиран там и циганите започват да го унищожават, с каквото могат, докато момчетата и момичетата са вътре. След като са счупени всички от страничните стъкла пътниците успяват да се измъкнат през тях и да се опитат да избягат. Едно от момичетата е хванато, но след кратка борба успява да се освободи и да избяга. Младежите бягат в продължение на километър, докато не стигат до хотел „Калина”, където намират укритие. За щастие всички се спасяват само с леки наранявания . Но преди тях 4 момчета не са имали този късмет. В друга кола, минала малко по-рано по този маршрут са пътували момчета, които са били зверски пребити. Откарани са в болница и тяхното състояние не е ясно. Знае се че имат счупени крайници и вътрешни наранявания.

В рамките на няколко седмици това е поредният случай на брутално, циганско насилие върху напълно невинни граждани. Това е проблем, не само на определен етнически етнос, а на цялото общество. Всички ние, заедно носим отговорността, че сме позволили подобни неща да се случват. Заедно трябва да решим проблема, а не да крием неудобната истина зад вечния въпрос за правата на човека от малцинството. Всички ние сме равнопоставени пред законите на Република България и трябва да носим еднаква отговорност за действията си, както и да споделяме еднакви права. Едно от изконните е това на личната неприкосновеност, което стои в основите на човешкото достойнство. Съгласно чл. 12 от Всеобщата декларация за правата на човека:

“Никой не трябва да бъде подлаган на произволна намеса в личния му живот, семейството, жилището и кореспонденцията, нито на посегателства върху неговата чест и добро име. Всеки човек има право на закрила от закона срещу подобна намеса или посегателства.”

След като закона и хората, които го прилагат не успяват да ни дадат тази закрила имаме ли право ние сами да защитим правата си?

Д. Германов, Стара Загора, 2009 г.

Автор: Елтимир |




Гласувай:
2



1. lubima - . . . . ужас!!!защо не го споменават в ...
22.09.2009 21:56
....ужас!!!защо не го споменават в новините????
цитирай
2. анонимен - Пореден пример за това,
22.09.2009 22:17
как основната част от циганското население по селата и гетата в България се " интегрира в съвременното общество" под благосклонния поглед на правозащитните и правораздавателни органи.
цитирай
3. horbar - Веселина Томова пиши за този грозен инцидент!
03.10.2009 22:54
Де ли е Веселина Томова?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315163
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031