Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2009 12:13 - “Върви народе възродени...!?” Автор: georgialeksov
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2556 Коментари: 1 Гласове:
1



    Уляна, Сергей, а сега и Ирина са лицето на България пред света! Те са нашата гордост, нашето вдъхновение, нашето самочувствие, че и ние сме дали нещо на света. Оглавихме световната организация-ЮНЕСКО, за която и една западно европейка, каквато е австрийката г-жа Валднер не можа да пребори нашата Ирина. И се предаде, като даде подкрепата си на г-жа Бокова. Ликуй народе! Стари и млади, живи и мъртви, радвайте се на поредното българско признание от света! 

    Преди 130 години, народът ни е бил възроден от нашите възрожденци: църковни, писмовни, духовни! Имахме нашите Паисии и Софронии, Славейкови и цяла плеяда жреци на духовното слово, родени и възпитани преди така нареченото освобождение от турско робство. Това поколение си отиде до 30-те години на миналия век. На тяхно място дойде новото, революционното, военнолюбивото, атеистично-материалистичното, което властва над душата на българина и до днес.

“...без Бог, без господар,

земята ще бъде рай, ще бъде!”,

все още звучи в моите уши! И не само в моите, които десетилетия наред, без национално самочувствие пяхме:

“Върви народе възродени,

към светли бъднини върви,...”

    И като резултат, черквите днес са празни, училищата се обезлюдяват-обезкървяват-с дрога зарибяват, а микрофоните казват и екраните показват новите публични лица на България. Оголени телесно, умствено нечестни, с  чалгата чудесни в националистичната БТВ, собственост на /какъв ти тук Мърдок?!?/. Докато националната БНТ, оглавена от г-жа Уляна Пръмова ни връща към миналото на нейния баща, което всъщност е днешното ни настояще. Извратено, изкривено, изродено, така че възрожденското на нашите деди вече звучи като:

“Върви народе изродени,

към мрачни  дни се ти върни,...”  

    На финала българката Ирина Бокова победи египтянина Фарук Хосни  и оглави организацията за науката и културното наследство. Като културно наследство нейното обкръжение остави мавзолея на заменилия Бога техен идол-Георги Димитров. Като културно наследство за идните български поколения, нейните съпартийци днес, ще оставят бъдни руини на морето, планината и полето. А тя световно ще обгрижва древните, Господи!

    Изборът на българката Ирина, както изборът на българката Уляна, така и изборът на българина Сергей е днешната наша национална гордост. Как такива светли личности можа да излъчи един народ, сочен с пръст от цял свят като изостанал в европейското си развитие. Де където има золум, има замесен и българин. Крайно време е пресата по света да се освести и да бъдат честни към нас като народ с тринадесет-вековна история.

    Сто деветдесет и седем държави са членове на оглавяваната вече от г-жа Ирина Бокова световна организация. САЩ като държава без културно наследство като българското, член ли е на ЮНЕСКО, след като преди години заяви, че не може да финансира културна организация с политическа насоченост. От Съветския съюз овладяна и използувана за подклаждане  на революции за национално и социално освобождение в “колониалните” държави, подобно на френската, великата октомврийска,.... деветосептемврийската, рожба на която е и г-жа Бокова. Избрана днес да оглави ЮНЕСКО на сакралната за българите дата-23 септември. Дата на септемврийското въстание, която услужливо към авторите му, днешните средства за масова информация забравят да коментират.

“Септември, септември,

о месец на кръв,

на подем и погром,...”

отново звучи в моите уши!

    Това е нашето славно минало. Но това ли трябва да бъде нашето бъдеще, се питам? 

23 септември 2009г.

 


Малоумие за малоумните
  Автор: georgialeksov


Тагове:   юнеско,


Гласувай:
1



1. vmitkov - Григоре,
24.09.2009 09:41
Задай си въпроса "Що за организация е ЮНЕСКО щом като кандидати за нейни управници са дъщерята на един криминален и политически престъпник и някакъв арабин, за когото нямам повече информация от тази, че е арабин от африканска страна?" Тук не смесвай съвременните египетски араби с древен Египет.

И защо ли САЩ не искат да имат нищо общо с ЮНЕСКО?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28368922
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930