Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2009 20:06 - Преследването срещу ветерани от антикомунистическата Съпротива и срещу техните семейства.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5919 Коментари: 6 Гласове:
1

Последна промяна: 03.12.2009 09:58


    Преследване до гроб, а и след гроба понякога. Виждате некролога на Коци Иванов, политически затворник и съратник на Илия Минев. Днес неговата вдовица Зоя е подложена на жестоко преследване от страна на властите в Монтана. И отново само и единствено старите ветерани проявяват съпричастност. Григор Симов, някогашния куриер (всъщност - координатор на областните пълномощници) на Независимото дружество доведе Зоя до Ботевград, за да уведомим остатъците от българска общественост, а и обществеността по света какво се върши в бившата държава, в мафиозката територия, носеща все още името България. Утре ще изляза с факти и документи. Преснимахме множество такива и истината няма да бъде потулена. Сега обаче питам: къде са демократите, които така възторжено прославят фалшивата „свобода”, настъпила след ноември 1989 година? Къде са онези, които толкова обичат да говорят от наше име и да обясняват кои сме били и за какво сме се борили някога?

image


Хайде, оставям им време да проговорят и те. Да кажат нещо. Аз ще продължа своя разказ. С факти, снимки и документи. А после ще направим равносметка на показаното и на написаното. Сега само искам да призова онези, които не са безразлични към вдовицата на една от нашите легенди – Коци Иванов, да проявят съпричастност. Нека надигнем глас преди да е станало късно!
Автор: eltimir

В памет на Коце Иванов,
и в подкрепа на съпругата му – Зоя!

Начало на публичен протест срещу терора над съпругата на Коце – Зоя, от страна на общинската администрация на Монтана!



Гласувай:
1



1. анонимен - Коци Иванов
02.12.2009 23:40
За какво точно става дума? Името на Коци Иванов съм чувал през 1989 г. по Св. Европа. Той беше член на НДЗПЧ, инвалид, и последният политически затворник на тоталитарна/комунистическа България. В протезата на отрязания си крак криел позиви. Бил писал лозунг "С БКП назад!". Какъв ужас, живял бил в Михайловград!!! Или греша?
цитирай
2. grigorsimov - Да, за същия става дума.
03.12.2009 09:55
Почина преди година, и веднага община Монтана предприе натиск, а сега и терор, срещу съпругата му - Зоя, да освобди общинското жилище (междублокова къщичка с дворче), защото уж бил изтекъл договора. А в същност, няма и не е имало срочен договор, но срещу слаб и безащитен човек, фактите, документите и законът, нямат значение. Наскоро след това, от сутерена на къщата, където фактически живееше коце, общината изхвърли багажа му, и настаниха две малко недоразвити умствено, циганки, израснали по "социални домове" - ТВУ-та. И, както се очакваше, скоро циганките започнаха да тероризират Зоя, и без, и пред свидетели, като овен бедното й имущество, и това на Коце, което се унищожава и разграбва, съвсем реално е заплашен и живота й! А тя няма къде да отиде или да пренесе и прибере багажа!
Но по-голямата беда е, че всички ние, все още живите, от съпротивата срещу комунизма, не сме в състояние да помогнем, защото сме доведени до състояние на материална мизерия, без медицински осигуровки... каквото впрочеем е положението и на мнозинството българи.
цитирай
3. eltimir - Още по-зле е
03.12.2009 15:32
Гриша, кажи им цялата истина. ДС властите в Монтана изпозват озверели цигани, които напиват, а после пращат да заплашват Зоя и да й тровят живота. Издават съдебни решения за освобождаване на жилището въз основа на несъществуващи "документи". Изобщо пълен произвол и държавен тероризъм на фона на общественото безразличие. А после такива като Иво Инджев се сърдят като ги псувам. Не ще ги псувам, ами ако мога, на кучето в гъза ще ги навра гадовете мръсни. Сега обаче въпросът е да се помогне на Зоя. Ей, идиоти, всички ли сте идиоти или има още нормални и свестни хора в тая ненормална държава?
цитирай
4. eltimir - Коци
03.12.2009 15:39
Коци Иванов беше един кристално чист човек, който имаше гадния навик да казва на гадовете в очите, че са гадове. Впрочем аз имам същия гаден навик. И Гришата май го има. Та заради тоя гаден навик гадовете миналата година го убиха, отровиха го. Коци умря изведнъж, а после същите ДС гадове не позволиха нито аутопсия, нито дори елементарно медицинско изследване за смъртта му. Сега са се заели да унищожат и ногава вдовица, като с помощта на гнусни мангали я изхвърлят на улицата, заобикаляйки всички закони - писани и Божествени. Ето, това е "държавата", в която сме принудени да живеем. Ето, това е вашата демокрация и свобода. Викайте "Ура!" и хваащайте калашниците, че като гледам, то друго май не ни остана при тези изроди гадни, които ни управляват.
Гриша, пак ще ми кажеш, че съм прекалено остър, ама си го казах, както си е. Побеснял съм, вярно е. Ама няма ли от какво да побеснея? мамка му! И на Бойко, серийният убиец също мамка му!
цитирай
5. анонимен - Яростта заслепява и не помага!
03.12.2009 17:36
Eltimir, Бие написахте по-горе: "...Ето, това е вашата демокрация и свобода..."
Ако бяхте написали демокрация и свобода в кавички, щеше да е точно. Помислете! Проблемът е точно в това, че няма нито демокрация, нито свобода и само се спекулира с тези думи в България. Така, както пишете и навярно разсъждавате излиза, че не комунягите и внедрените им провокатори навсякъде в администрацията и другите партии са виновни, затова, че само ни будалкат и демагогстват по отношение на свободата и демокрацията, като най-безочливо продължават да ни крадат, ами са си виновни демокрацията и свободата сами по себеси, които допускат такива извращения. Това не е вярно! Ако са реални и истински те не допускат и не могат да допуснат тези злини! С Вашата ярост, макар и разбираема, вместо да изпишете вежди изваждате очи!
цитирай
6. eltimir - Свободата
08.12.2009 11:22
Да, тя е ваша и наша. Това, което се случва сега е вашата свобода, но не е нашата. Вашата демокрация, властта на вашия демос, но не нашата.
Гриша, сигурно си видял, че почнах продължение на темата. Същият текст е копиран и в сайта ми, но там е със снимки и пояснеуние към тях:
http://eltimir.ucoz.ru/news/lzhite_za_nashata_sprotiva/2009-12-08-717
В блога ми е много трудно със снимките. Тази тема трябва да продължи. Едва когато много скривани истини излязат на светло, ще стане ясно и откъде се взема яростта на такива като мен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28355392
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930