Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2009 09:52 - Инженери от Пловдив възстановиха успешно устройството за свободна енергия на Тесла.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 6680 Коментари: 8 Гласове:
1



След това сайтът им изчезна. Блокиран от кого и защо - можете да се сетите.
Това е само основния теоретичен материал:
Свободната енергия на Никола Тесла
Асинхронните електромотори може да работят и с много висока честота на напрежението, защото при тях винаги роторът изостава от магнитното поле на статора - така дори с увеличаване на честотата и съответно увеличаване на скоростта на въртене на магнитното поле в мотора, той ще може да работи
нормално - роторът следва полето колкото и бързо да се върти то, просто "изостaването" от него ще е повече!
Това решава проблема с възстановката на електромобила на Тесла:

“С подкрепата на компаниите Pierce-Arrow Co. and General Electric през 1931 Тесла свалил бензиновия двигател от новият автомобил на фирмата "Pierce-Arrow" и го заменил със стандартен електромотор за променлив ток с мощност 80 к.с. (1800 об/мин) без нито един от традиционно известните външни източници да захранване.

После купил от местния магазин за радиочасти 12 електронни лампи, няколко проводника, шепа резистори и събрал всичките тези придобивки в кутия с дължина 60 см, ширина 30 см и височина 15 см с две стърчащи навън пръчки с дължина 7,5 см. Закрепвайки кутийката зад седалката на шофьора, той издърпал пръчките и обявил: “Сега имаме енергия”. След това той карал колата една седмица със скорост до 150 км/ч.

Тъй като двигателят в колата бил с променлив ток без никакви батерии, тук възниква въпросът – откъде взема енергия? Тесла отговарял: “От етера около нас”. Хората започнали да говорят, че Тесла е безумец и няма начин да не се е съюзил със зловещите сили във вселената.

Това разсърдило Тесла, той свалил тайнствената кутия от транспортното средство и се върнал в лабораторията си в Ню-Йорк. Тайната му си отишла заедно с него!"

Предполага се, че кутията на Тесла(същата коята монтирал в електромобила си) е съдържала осцилатор свързан с диполна антена, която излъчвала вълни, на които полувълната/половината им дължина е по-дълга от самата кутия. Те се отразявали от стените й(метални, но може и с мрежа от проводници - отражателна решетка) и се скъсявали  по квантовата механика и енергията им се увеличала( до Минималната енергия на кванта - вълна-частица в ограничено пространство, по-ниски стойности на енегията от нея са невъзможни - уравнение на Шрьодинген - минимална възможна стойност на енергията на кванта!) заедно със честотата и са се приемали от друга антена за увеличената честота където се е получавал високочестотен ток, който може да е бил изправян с токоизправител. Това може да се обясни и с принципа на неопределеност на Хайзенберг като при увеличаването на пространствената определеност  c намаляването на пространството, в което е ограничена вълната частица, се увеличава пропорционално импулса й и съответно енергията й.

За конкретната схема може само да се гадае.

Може да се предположи, че е използвал рамкова/диполна антена свързана с двулампови осцилатори за 2,2-3м вълни(ок.100МХц) синхронизирани вероятно с индуктивна връзка - съответна дължина на антената 1,1-1,5м, поради правоъгълните очертания на кутията и по-висока ефективност. Вълните са се скъсявали до 30см (ширина на затвореното пространство 15см - 1/2 дължина на вълната) приемните антени/диполи са били с дължина 15см - предполага се, че за повишаване ефективността е използвал няколко приемни антени!
Ето още една версия за прочутия електромобил на Тесла.
За пояснение в двуламповият осцилатор няма кондензатори - замества го капацитетът м/у електродите на електронната лампа.
Днешните полупроводникови прибори - транзистори предлагат и по-добри възможности от някогашните лампи.
Самозахранването на електромобила ставало вероятно с акумулатор и динамо свързано към трансмисията! Ако пък задвижим с асинхронния мотор генератор за прав ток или променлив 50Хц ще имаме ефективен комутатор (преобразувател) за високи мощности - максималната мощност на вакуумна
лампа е 1кВт!

  Нагоре    
Автор: xfilebg



Гласувай:
1



1. vmir - Според мен, тази енергия на Тесла не е повече от мит.
05.12.2009 10:00
цитирай
2. vmitkov - vmir,
05.12.2009 11:20
Самият ти си мит, ама се обаждаш, за да покажеш, че съществуваш.

Като не си наясно с теорията на физиката и историята и постиженията на Тесла, не се обаждай от коневръза, защото си толкова далече от тия неща, че за такива като тебе Тесла е съвсем друга Галактика!

Дори и великият Едисон е твърдял какви ли не простотии за Тесла, но той поне е осъзнавал значимостта на постиженията на Тесла и за това е гледал да ги омаловажи. А сега дори и ти ежедневно, ежечасно и ежесекундно се ползваш от тях - всяко електронно или чисто електротехническо устройство е създадено на базата на постиженията на Тесла.
цитирай
3. vmir - 2. vmitkov,
06.12.2009 09:39
vmitkov написа:
Самият ти си мит, ама се обаждаш, за да покажеш, че съществуваш.

Като не си наясно с теорията на физиката и историята и постиженията на Тесла, не се обаждай от коневръза, защото си толкова далече от тия неща, че за такива като тебе Тесла е съвсем друга Галактика!

Дори и великият Едисон е твърдял какви ли не простотии за Тесла, но той поне е осъзнавал значимостта на постиженията на Тесла и за това е гледал да ги омаловажи. А сега дори и ти ежедневно, ежечасно и ежесекундно се ползваш от тях - всяко електронно или чисто електротехническо устройство е създадено на базата на постиженията на Тесла.


Много бих се радвал да беше както казваш, затова нека да ти споделя убеждението си, че изобретател от ранга на Едисон просто няма как да бъде примитивен завистник. Истинския изобретател като Едисон разкрива и доказва истини като надмогва низки страсти и изкушения, а завистника ги потулва и пречи на появата на тези истини, защото ги заменя с митове. Всеки днес ползва изобретенията на Едисон, докато мистериозната енергия на Тесла я възстановяват от век и никой още не ми е показал нещо да се движи с нея.
цитирай
4. buratino - Тесла е велик и е измислил доста н...
06.12.2009 09:53
Тесла е велик и е измислил доста неща, които се ползват и днес
цитирай
5. vmitkov - vmir,
06.12.2009 18:26
За пореден път показваш незнание за историята на Едисон и Тесла!

За твое сведение (за да си малко по-малко невеж), а също и за сведение на всички, които се интересуват, ще дам следната историческа информация:

Едисон е работел само в областта на постоянния ток. Правел е генератори, двигатели, цели електроцентрали, различни консуматори (като електрическата крушка с нажежаема жичка). Исторически неговите постижения предхождат тези на Тесла и до сега имат своето място в съвременната цивилизация, но най-големият недостатък на постоянния ток е, че не може да се пренася на големи разстояния и с големи мощности. За това и Едисон е строил своите електроцентрали близо до потребителите на ел. енергия. Едисон е видял заплахата за бизнеса си именно в постиженията на Тесла и за това му е пречил, но полезността на променливотоковите машини е била толкова голяма, че бизнесът на Едисон постепенно е замрял. А дали Едисон е бил завистник, това няма никакво значение. Аз не твърдя такова нещо.

Същественият принос на Тесла, който дава мощен тласък в развитието на съвременната човешка цивилизация, са неговите изобретения в областта на променливия ток - генератори, двигатели и трансформатори. Който е слушал внимателно уроците по физика, знае, че трансформаторът може да бъде само променливотоков. Тъкмо тази му особеност позволява пренасянето на огромни мощности ел. енергия на огромни разстояния, което пък от своя страна позволява електроцентралите да се строят при източника на първичната енергия, а не при потребителите. Не е случайно, че едва след Тесла водните централи се строят непосредствено под язовирите. Даже нещо повече - самите язовири се строят, за да се произвежда ел. енергия. Вижте нашите най-големи тецове къде са построени - в Маришкия въгледобивен басейн, при лигнитните въглища, а също и в Бобовдол.

Едва след Тесла и благодарение именно на неговите постижения ел. енергията става лесно достъпна, защото става лесно преносима и лесна за произвеждане. Да не говорим, че променливотоковите машини са значително по-надеждни и по-лесни за производство от постояннотоковите машини, което също е причина за достъпността на ел. енергията.

Съвсем отделна е темата за това, че Тесла не се е ограничил само в областта на променливотоковите ел. машини, а е продължил да работи в посока на това да направи ел. енергията не просто по-евтина и по-достъпна, а да я направи изобщо безплатна. Но евреинът Дж. П. Морган като е разбрал този мерак на Тесла и е спрял финансирането му. В резултат бурното развитие на цивилизацията в областта на енергетиката забавя рязко хода си някъде от Втората световна война насетне.
цитирай
6. vmir - 5. vmitkov,
06.12.2009 21:05
а нямаш ли усещането, че си поне малко самонадеян, като предполагаш непознаване на твърде принципни положения от физиката, които се учат задълбочено в електротехниката и ел. задвижванията и, че поне малко пристрастно ограничаваш областите на Едисон и Тесла. Иначе не претендирам да съм запознат в необходимите детайли с изобретенията им, но само споменаването на "безплатна" електроенергия за мен е достатъчно, за да съзра субективност над допустимите дози...
цитирай
7. vmitkov - vmir,
07.12.2009 01:12
Защо изобщо пишеш като не четеш написаното - нито твоето, нито чуждото?

Аз ти пиша факти - исторически и научни, а ти ми отговаряш с усещания и чувства.

Ако беше ходил на училище доста по-сериозно, щеше да научиш, че в науката и техниката няма място за такива глупости.

Що се отнася до дозите - в науката, техниката и технологиите те се определят от финансите, които са отделени за постигане на резултати, докато за човешката глупост нито са нужни финанси, нито има ограничения.

Ако имаш да напишеш нещо относно Тесла и неговото творчество - пиши! Ако нямаш - само чети, белким научиш нещо!

А дали има безплатна ел. енергия и до колко е безплатна, иди в Швейцария, намери комуната Метернита и, ако те допуснат в нея, попитай ги от къде вземат ел. енергията, която ползват и колко им струва. Или пък напиши в Гугъла "Methernita", "overunity", "free energy", "zero point energy" и чети - може и да научиш нещо! Ще се изненадаш колко много хора се интересуват и работят в областта на безплатната енергия. Но най-добрият си остава Тесла.

Накратко, за да приключа да пиша по тази тема - Тесла е най-великият с две неща - променливотоковите ел. машини и безплатната енергия.

Има и едно друго нещо, което според мене е още по-велико, но самият Тесла не се гордее с него и присъствалият на Филаделфийския експеримент Айнщайн е казал, че това нещо не бива да се прави никога повече.
цитирай
8. vmir - 7. vmitkov,
07.12.2009 13:15
това, че някои неща са предоставени на свободен достъп за определен кръг от хора, изобщо не означава, че никой не плаща за тях. Попитах те за усещания, защото не видях да предлагаш конкретни или сравними стойности, а догадки, които витаят от век и нямат нищо общо с конкретни характеристики и особености на правотоковите и променливотоковите машини, които да дадат необоримото обяснение на твърдението ти за опита на Тесла.

Страхувам се, че сме навлезли в областта на пожелателното мислене, характерно за недостатъчно информираните ентусиасти. Не, че не стават чудеса, ама чудесата в техниката си имат точните обяснения, и ако някой не ги разбира, това не пречи те да продължат да се случват и да станат ежедневие, защото се случват реално в материалния свят, а не само във въображението ни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313799
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031