Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2009 20:52 - ФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ е частна еврейска банка. Тя печата доларите и ги дава в заем на САЩ, под лихва!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 8573 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 29.12.2009 21:03


Наполеон: "Когато едно правителство е зависимо от парите на банкерите, тогава те, а не правителствените ръководители контролират нацията, защото ръката, която дава, е над ръката, която взема. Финансистите са без патриотизъм и без морал"

Евреи контролират парите в Америка. Евреи притежават и ръководят Федералния резерв, от който правителството на САЩ непрекъснато взема заеми и му е вечен дължник.

При приемането на Закона за Федералния резерв, 1913 г., с подкупи прокарват клауза, акционерите на Федералния резерв, да се пазят в тайна. И едва наскоро евреите, акционери на Федералния резерв, излезоха наяве.


ФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ 
Е ЧАСТНА ЕВРЕЙСКА БАНКА ПОДТИСКАЩА АМЕРИКА!

Федералният резерв“ е консорциум от 9 обединени еврейски банки, начело с Ротшилд:

$1. Rothschild Banks of London and Berlin

$2. Lazard Brothers Banks of Paris

$3. Israel Moses Seif Banks of Italy

$4. Warburg Bank of Hamburg and Amsterdam

$5. Lehman Brothers of NY

$6. Kuhn, Loeb Bank of NY (Now Shearson American Express)

$7. Goldman, Sachs of NY

$8. National Bank of Commerce NY/Morgan Guaranty Trust (J. P. Morgan Bank - Equitable Life - Levi P. Morton are principal shareholders)

$9. Hanover Trust of NY (Уилиам и Дейвид Рокфелер са основните притежатели на акции!)



Федералния резерв“  – исторически поглед


1791-1811: Ротшилдовата „Първа банка на Съединените щати“

1816-1836: Rothschilds "Втора банка на Съединените щати“

1837-1862: Свободна Банкова Ера - Без Официална централна банка

1862-1913: Система от национални банки

1913 – Законът за Федералния резерв, и създаване на консорциум от частни еврейски банки наречен: Банка за Федерален резерв. Най-големите акционери на Федералния резер, са Ротшилдови от London holding, с 57% от акциите, които не са достъпни за публично търгуване.

На 23-ти май 1933 година, конгресмен Луис Т. McFadden, внасе дискредитиращи обвинения срещу членовете на Федералния резерв. Последва мръсна качмпания срещу срещу McFadden, и 3 години по-късно, той е отровен.
...................

БОРДЪТ НА ДИРЕКТОРИТЕ НА ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ  
Евреите, които контролират правителството на Америка:

1) Бен Шалом Бернанке: Председател на Борда на управителите на Федералния резерв. С мандат до 2020 година.

2) Доналд Л. Koх: Заместник Председател на Борда на управителите на Федералния резерв. С мандат до 2016 г.

3) Рандал С. Kроцнер: Член на Борда на управителите на Федералния резерв.

4) Фредерик С. Мишкин: Член на Борда на управителите на Федералния резерв. С мандат до 2014 г.

5) Алън Гриинспън: Съветник на Борда на управителите на Федералния резерв. Предишен председател.


Как работи Федералният резерв?


ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКЕРИ ПЕЧАТАТ ПАРИТЕ в сгради на Федералния резерв, из цялата територията на САЩ, пазени от тежко въоръжена охрана. След което еврейските банкери „дават на заем“ парите, на американското правителство, под лихва. Макар че, според член I, раздел 8 от Конституцията на САЩ, само Конгреса има право да емитира пари и да регулира тяхната стойност. (??)

Така че, е незаконно, „частно“ да се печатат парите на САЩ. Но тъй като влиятелни евреи като Пол Варбург и Яков Шиф, при приеманетона Закона за Федералния резерв, 1913, с подкупи прокарват клауза, акционерите на Федералния резерв, да се пазят в тайна. И едва наскоро евреите, акционери на Федералния резерв, излезоха наяве.

През 1985 г., служители от „JP Морган банка“ на Ню Йорк, на срещна с Credit Lyonnais Bank на Франция, създадоха Съюза на европейска валутна банкова асоциация (ECUBA), за да получат подкрепата на света за една единна валута.

През октомври 1987 г., Асоциацията за валутен съюз на Европа (AMUE), тайно се срещна и препоръча, ЕКЮ-то (европейска парична единица) да замести съществуващите национални валути, както и че всички европейски централни банки да се комбинират в и издаване на екюто, като единна официална валута. Така се случи и през 1999 г. с издаването на Еврото.

Планът на международния еврейски банков заговор е, да има само 3 централни банки в света: Федералният резерв банка, Европейската централна банка и Централната банка на Япония. Всички тези банки се оглавяват от Rothschilds. 
.............................................

Brother Nathanael Kapner 
A Former Jew. Now An Orthodox Christian!
брат Натанаел Капнер  
"Бивш" евреин, сега - Православен Християнин!

http://www.realjewnews.com/?p=177




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. jdeel - Кое би било лошото в това, паричната ...
29.12.2009 21:18
Кое би било лошото в това, паричната единица да е една за всички държави? Какво прави различни нациите, когато те всички имат свои различни парички?
цитирай
2. grigorsimov - Лошото е че парите не са държавни,
29.12.2009 21:39
а се печатат от реални фалшификатори - световни злодеи. Защото отпечатаните неизмерими количества книжни пари, веднага придобиват реална стойност, още в ръцете на мошениците банкери. Или казано още по-просто: хартийките стават стодоларови банкноти, в милиардни количества. Собственик на отпечатаните пари, не е държавата, нито народа, а тесен мафиотски кръг, световни банкери.
Държавите, в лицето на правителството, при поръчване на определена сума, подписва разписка, че ще върне парите в определения срок, заедно с лихвата, която банкерите определят. И разбира се, държавите обикновено не успяват да изплащат лихвите, и постепенно стават длъжници, и подчинени, на световните фалшификатори.
А единна световна валута, означава единна световна неограничена власт на шепа банкери - сатанисти. То и сега демокрацията е само един лицемерен параван на тяхната власт, но след установяването на световното им правителство, много бързо властта им ще покаже истинското си злодейско лице. И горко на останалите живи.

Това не е съчинение или умозаключение, а са цитати от тяхната програма, записана в тайните им протоколи.
цитирай
3. jdeel - Добре, но нали казват, че тази си...
29.12.2009 23:33
Добре, но нали казват, че тази система се е родила през 1913, когато банката е станала частна, но американската. Сега се знае, че американците живеят къде къде всичките на кредит.. Но какво общо има американската банка с българската, например. Има ли влияние този Федерален резерв върху парите в България?
цитирай
4. grigorsimov - В САЩ Фед. резерв е напълно независим от държавата
30.12.2009 21:47
В България БНБ е също независима, но само частично. А фактически, всички банки, вкл. или на първо място, "Националните", са си чисто еврейски, а фалшивата им фирма - "Национална", е само за камуфлаж. Така че, по целия свят паричната или финансовата система е монопол на шепа лица от едно "гениално" и "избрано" племе.
И всички пари на света реално са в тях, и всеки предприемач или държава се моли на тях за кредити. Така че, капиталисти са само те! И в това се състои същността на т.н. от тях, капиталистическа система.
Затова е пълна измама комунистическата идеология (съставена по поръчка на еврейските банкери), че капиталисти са фабрикантите, които всъщност нямат собствени финанси, а работят с пари взети на кредит. А в комунистическата библия "Капиталът", банкерската мафия не се и споменава. А при всичките досегашни революции, винаги се е пропагандирало срещу религиите и срещу Бога, но никога не е пропагандирано срещу еврейската религия, - никога не са разрушавани еврейските синагоги и никога не са преследвани и убивани еврейските равини, за разлика от християнските свещеници и християнските черкви!?
цитирай
5. jdeel - Каква би била алтернативата? ...
31.12.2009 18:57
Каква би била алтернативата?
Имам предположение, че дори да изолираш една чисто нова държава, с чисто нова и независима банка, с чисто нова парична единица, управлявана от напълно случайни хора, няма да се получи много по-различно.
Което ми е още по-озадачаващо. В България, ако да кажем банковата система е същата като американската и всичко там дето казваш важи за тук, по-забелязващ се проблем е това, че разни политици грабят когато и колкото им попадне - държава, европейски субсидии, далавери покрай разни магистрали. Пари не достигат до там където са предзначени и нищо тук не се променя.
Да са евреи, не са, но че вършат глупости.
Искам да кажа, каквото и да става, от някъде все ще се получи някаква глупост. И да измрат всички банкери сега, какво следва?
цитирай
6. grigorsimov - По добре прочети следната публикация:
31.12.2009 21:06
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2009/11/04/kniazyt-na-sveta-i-negoviiat-izbran-narod.428751
цитирай
7. анонимен - Новата монетарна система
09.04.2010 01:12
------Обществото днес е съставено от ред институции, политически институции, икономически институции, религиозни институции, до институциите на социалната класа, съдебната институция познатите ценности и професионална специализация. Очевидно е задълбоченото влияние на тези традиционализирани структури за оформянето на нашите разбирания и перспективи. И все пак, от всичките социални институции, в които сме родени насочвани и втълпявани ни няма друга система, така приемана и неосъзната–както монетарната система. Приемаща почти / защо ли почти-направо си е нова религия/ религиозни размери. Установената монетарна /парите/ институция представлява една от най-неоспорваните форми на доверие. Как се създават парите, правилата по които се управляват, и как те влияят на оществото, незабелязаните интереси на мнозинство от населението. В свят където 1% от населението притежава 40% от богатствата. Където 34 000 деца умират всеки ден от бедност и предотвратими болести, където 50% от световното население живее с по-малко от 2$ на ден...
Едно е ясно. Нещо не е наред. Без значение дали го осъзнаваме кръвта на всички наши установени институции, и следователно на самото общество, са парите. Следователно разбирането на тази институция за монетарна политика е жизнено важно за разбирането на начина ни на живот. За жалост на икономиката често се гледа със скука и объркване. Безкрайни потоци хинансов жаргон, заедно плашешта математика, бързо отблъскват опитите да бъдат разбрани. Но фактите са : Слажността на финансовата система е просто маска. Създадена да прикрие една от най-социално парализиращите структури, създадени от човечеството/разбирай евреите поробители/.

НЯМА по-безнадеждно поробени от тези,
които грешно вярват че са свободни
Йохан Волфган Гьоте/ 1749-1832/

Преди години централната банка на САЩ, ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ, побликува документ озаглавен „Механика на модерните пари”. Тази документация описва институционализираната практика на създаването на пари използвано от федералния резерв и мрежата от глобални търговски банки, която той поддържа. На първа страница документът описва своята цел. –Целта на тази книжка е да опише процеса на създаването на пари в банковата система с частен резерв. След това се описва този процес на частичен резерв чрез различна банкова терминология. В превод тя гласи нещо такова: Правителството на САЩ решава, има нужда от пари. Обажда се на Федералния резерв и изисква например 10 милиарда долара. Фед. Резерв отговаря: „разбира се ще купим 10 милиарда в държавни бонове от вас”. Правителството взима някакви хартийки, печата на тях определени официално изглеждащи символи и ги нарича „касови бонове”. След това определя цена на тези бонове на стойност 10 милиарда и ги изпраща на Федералния Резерв. ФР на свой ред рисува някаокви добре изглеждащи парчета хартия. Но този път ги нарича банкноти на федерамния резерв. И също им определя цена от 10 милиарда долара. След това ФР разменя тези банкноти за боновете. Щом трансфера приключи, правителството взима тези 10 милиарда във федерални банкноти, и ги депозира в банкова сметка. При депозита хартиените банкноти официално се превръщат в пари и добявят 10 милиарда към паричния фонд на Държавата. И това е 10 милиарда нови пари са създадени. Разбира се този пример е обобщение. В действителнос транзакцията би станала по електронен път. Без никаква хартия. Всъщност само 3% от паричния фонд на Сащ съществува, като физическа валута. Останалите 97% съществуват само в компютрите. Правителствените бонове, по дизайн са инструмент на ДЪЛГ. И когато ФР изкупува тези бонове с пари реално взети от въздуха, правителството, в действителност, обещава да изплати обратно тези пари на ФР. С дуги думи парите се създават на базата на ДЪЛГ. Упоменатия парадокс, как пари или стойност могат да създават базата на дълг, или задължение, ще се изясни като продължим нашето упражнение. И така размяната е направена и сега 10 милиарда седят на влог в търговската банка. Тук става наистина интересно. Базирано на практиката на частния резерв, този 10 милиарден депозит автоматично става част от резерва на банката. Както всички останали депозити. И съгласно изискванията на резервите, публикувани в „Механика на модерните пари”:”Банката трябва да съхранява правно изискван резерв равен на предписан процент от своите депозити”. След това се изразява количествино това изискване: „ Съгласно текущите регулации, изисквания резерв при болшинството транзакции е 10 % процента”. Тоест при 10 лилиарда депозит, 10% ,или 1 милиард, се съхранява като изискван резерв. Останалите 10 милиарда се считат за допълнителен резерв, и магат да бъдат изпалзвани като база за нови заеми. Логично е да предположим, че тези 9 милиарда се вземат от съществу ващият 10 милиарден депозит. Но всъщност не става така. Това което става наистина е, че тези 9 милиарда просто създават „от въздуха” върху вече съществуващите 10 милиарда депозит. Така се разширява паричния фонд. Както е публикувано в „Механика на модерните пари”: Разбира се те банките не изплащат в действителност заеми срещу парите, получени като депозит”. Ако това се правеше, няма как да се създадат допълнителни пари. Това, което правят при заеми е да приемат „обещателни ноти” –договори за заем—в замяна на кредити-пари-към влоговете на кредито получателите. С други думи деветте милиарда могат да се създадат от нищото. Само заради това, че има търсене на такъв заем, и че има 10 милиарда депозит, за да задоволи изискванията за резерв. Сега да приемем, че някой влезе в тази банка и заеме новопредлаганите 9 милиарда/ 1единият милиард е задължителен резерв за банката/. Вероятно този някой ще депозира парите в своя собствен банков влог. И процесът се повтаря. Защото новия депозит става част от резерва на банката. 10% се заделят , и на свой ред 90% от новите 9 милиарда, или 8.1 милиарда са вече налични новосъздадени пари с които може да се вземат още заеми. И разбира се тези 8.1милиарда могат да бъдат заети и предепозирани, създавайки допълнителни 7-2 милиарда... към 6.5 милиарда...към 5.9 милиарда и т.н. Този цикъл на създаване на пари при депозит може техвически да продължава вечно. Средния математически резултат е, че около 90 милиарда могат да бъдат създадени върху първоначалните 10 милиарда. С други думи: За всеки депозит, който се слечва някога в банкова система, около 9 пъти по толкова могат да бъдат създадени „ от въздуха”. След като разбрахме как се създават пари посредством тази система за частичен банков резерв. Логичен но убягващ въпрос ни идва на ум: какво всъщност дава стойност на тези новосъздадени пари? Отговор: парите, които вече съществуват. Новите пари на практика крадатстойнастта от съществува щият паричен фонд. Тъй катообщото количество пари се увеличават, без оглед на търсенето на стоки и услуги.
И тъй като търсенето и предлагането определя равенството цените се вдигат, намалявайки покупателната способност на всеки отделен долар. Това обикновено се нарича инфлация. Инфлацията в действителност е скрит данък върху населението.
Какъв съвет получавате обикновено? Той е –увеличете валутата. Не казват обезстойностете валутата. Не казват излъжете хората които са стабилни. Казват: намалете лихвите. Истинската измама е когато изкривим стойността на парите. Като създаваме пари от въздуха,нямаме спестявания. И все пак го има така наречения „капитал”. Въпросът се свежда до това: как очакваме да решим проблема с инфлацията? Тоест увеличено предла гане на пари, с още повече инфлация. Разбира се ,че не могат. Системата с частичния резерв на монетарната експанзия /еврейската демокрация/ е по рождение инфлационна. Защото увеличаването на парите в обръщение, без да има пропорционално увеличение в предлаганито на стоки и услуги, винаги ще обезстойностява валутата. Бърз поглед върху историческата стойнаст на Американския долар към количеството пари илюстрира това категорично. Обратната зависимост е очевидна. Един долар през 1913 год. отговаря на 21.60 през 2007 год./. Това са 96% обезстойнастяване, откакто е създаден Федерелния Резерв. Може би тази реалност на наследствена вечна инфлация ви изглежда абсурдна и икономически необоснована? Задръжте така. Начина на работа на финансовата система е меко казано абсурдна. Защото във финансовата система парите са дълг, и дълга е пари. Ето графика на американските парите в обръщение от 1950 год. До 1006 год. Както и националния дълг на САщ за същият период.
Графиките са едни и същи съвпадат си. Колкото повече пари има ,толкова повече е задлъжнялостта. Колкото повече е задлъжнялостта, толкова повече са парите. Казано по друг начин, всеки долар в портфеила ви или евро се дължи от някой на някого. Помнете : единствения начин парите да бъдат създадени са заемите. Следователно, ако всички в странта можеха да си платят дълговете, включително правителството, няма да остане нито един долар в обръщение. „Ако нямаше дългове в паричната система, нямаше да има никакви пари” Всъщност последния случай в американската история, когато националния дълг е бил изплатен напълно е бил пред 1835 год. След като президента Андрю Джаксън закрил Централната банка предшестваща Федералния Резерв. Всъщност цялата политическа палтформа на Джаксън се базира на желанието му да закрие Централната банка. В нея се казва:
„Смелите усилия на настоящата банка да контролира правителството...са знак, какво очаква американския народ” ако той бъде заблуден да запази тази институция или създаването на друга подобна”.
За съжаление това послание не било чуто. И международните банкери успели да създадат нова централна банка през 1913 год., Федералния Резерв. И докато тази институция съществува вечният дълг ни е гарантиран. Досега разглеждахме факта, че парите се създават от дълг посредством заемите. Тези заеми се базират на банкови резерви, а резервите се взимат от депозитите. Чрез тази система на частичен резерв, всеки резерв може да създаде 9 пъти собствената си стойност. На свой ред обезстойностявайки съществуващите пари се вдигат цените. Тъй като всички пари се създават от дълг, и циркулират свободно чрез търговията, хората се отдалечават от първоначалния си дълг. И се създава нера венство, при което хората са принудени да се състезават за работни места, за да изтеглят достатъчно пари от тези в циркулация за покриване на разходите си за живот. Колкото нефункционално и обърнато наопъки да изглежда , все още има едно нещо което не сме включили в равенството. А точно този елемент на структурата разкрива наистина измамната природа на самата система—ЛИХВИТЕ!!!/
ЛИХВАТА Е КРАЖБА!!! ЛИХВАТА Е РОБСТВО!!!
Когато правителството заема пари от ФР, или човек заема пари от банка, почти винаги сумата трабва да се изплати с лихва. С други думи, почти всяка съществуваща парична еденица трябва да бъдуе върната в банката, заедно с лихвите. Но ако всички пари се заемат от Централната банка, се увеличават от търговските банки чрез заеми., само това което се нарича „главница” се създава като пари в обръщение. Тогава къде са парите за покриване на начислените лихви?..НИКЪДЕ! Те не съществуват. Последствията от това са умопомрачителни. Сумата на парите дължими на банките винаги надхвърлят сумата на парите в обръщение. Винаги има нужда от нови пари, за да се покрие вечния дефицит вграден в системата. Причинен от нуждата да се изплаща лихва. Това също означава, че математически банкрутите са буквално вградени в системата. Винаги ще има бедни прослойки на обществото, които са „на топа на устата”. Може да се направи аналогия с играта на „музикален стол”. Щом музиката спре да свири някой остава на сухо. И това е цената. Това винаги прехвърля истинското богатство от индивида към банките. Ако не можеш да си изплатиш ипотеките ще ти вземат имота. И не стига, че такъв фалит е неизбежен поради практиката на частния резерв, но също и поради факта, че парите които банката ви заема дори не са законно съществували в самото начало.
През 1969 година в Минесота се води делото на Джером Дейли, който оспорва изземването на имота му от банката, дала заема за закупуването му. Той пледира, че договора за ипотека изисква и двете страни, той и банката,да предоставят легитимна форма на собственост при размяната. На правен език това се нарича гаранция /всеки договор се базира на размяната на една форма на гаранция с друга/. Г-н Дейли обяснил,че парите всъщност не са собственост на банката. Защото са създадени от нищото в момента на подписване на договора. Помните ли какво казва „Механиката на моде рните пари” за заемите? Когато се дават заеми, се приемат „обещателни ноти” в замяна на кредити. Резервите не се променят от транзакциите по заема. Но депозираните кредити представляват нови попълнение към цялата сума на депозитите в банковата система. С други думи, парите не идват от съществуващи банкови активи. Банката просто ги измисля, без да покрива някаква собственост, освен теоритично задължение на хартия. С развититето на делота, президента на банката Г-н Морган, свисетелствал. И според личния мемурандум на съдията ищецът-президентът на банката-признал, че в комбина с Федералния Резерв е създал парите и кредитите в своите счетоводни книги. Парите и кредитите за първи път се появили в момента на създаването им. Г-Мортан признал, че не съществува щатски закон или постановление, което да му дава право да направи това. Затова, постановление трябва да съществува, и да бъде спазвано, за да е валиден договора. Съдията заключил, че законова основа не съществува, да бъде иззет имата на Дейли, и аз съм съгласен с това. Той също поетично допълнил „Само Бог може да създава нещо ценно от нищо”.
И с това откровение съдът отхвърлил искането на банката за секвестиране, и Дейли запазил дома си. Значението на това съдебно решение е огромно. Всеки път когато заемете пари от банка, независимо ипотечен заем или кредитна карта, парите които ви се дават не са просто фалшификат, те са нелегитимна форма на гаранция. Следователно догово ра по задължението е невалиден. Защото банката никога не е имала парите като собственост от самото начало. За жалост такова правно осмисляние са подтискани и игнорирани. И играта на вечно преразпределяне на блага и вечен дълг продължава.....Защо? По време на американската Гражданска война президента Линкълн заобиколил заемите с висока лихва, предлагани от европейските банки и решил да изпълни желанието на бащите на нацията. Да създадат независима валута без заложен в нея дълг. Била наречена Грийнбанк. Малко след тази мярка, документ за вътрешно ползване циркулиращ между частни Британски и Американски банкови интиреси, заявявал:...робстовото се изразява в притежанието на работна сила, и съдържа в себе си грижата за работниците, докато Европейският план...е ,че капитала трябва да контролира работната сила, чрез контрол на надниците. Това може да се осъществи чрез контрол на парите. Не можем да си позволим Грийнбанк защото не можем да я контролираме” Политиката на частичния резерв, произвеждана от Федералния Резерв която на практика е разпространена в болшинството от банките по света, е всъщност ,система на модерно робство. Помислете, парите се създават от дълг. Какво правят хората когато задължнеят? Започват работа за да се издължат. Но ако парите могат да се създават само чрез заеми, как може обществота да изплати всички дългове? Не може и това е идеята. Страхът от загубата на активи, заедно с усилието да наваксаш вечно увеличаващияг се дълг и инфлация, заложени в системата, сумирани с неизбежния недостиг на самия паричен фонд създаден от лихвите, които никога не могат да се изплатят, това държи---робите на надницата покорни, въртят колелото на хамстера, като милиони други, захранвайки една империя, която облагодетелства само елита на върха на пирамидата /състоящ се от една шайка евреи и техните български слуги /. Защото в края на деня, за кого работите? За банките! Парите създадени в банката, неизбежно се връщащ в банката. Те са истинските госпордари, заедно с корпорациите и правителствата, които подкрепят. Физическото рабство изисква хората да бъдат подслонени и нахранени. Икономическото робство изисква хората да подслонят и нахранят сами себе си. Това е една от най-изобретателните измами за социална манипулация,създавани някога. И по своята същност, представлява невидима война срещу населението. Дългът е оръжие за завладяване и поробване на обществата, а лихвите неговите амуниции. И ДОКАТО ОБЩЕСТВОТО НЕ ОСЪЗНАЕ ТАЗИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, БАНКИТЕ, ЗАЕДНО С ПРАВИТЕЛСТВАТА И КОРПОРАЦИИТЕ ще продължават да усъвършенствуват тактиката си за икономическа война, изграждайки нови бази, като Световната банка, Международния валутен фонд /мвф/, както и създавайки нов тип войник. Раждането на икономическият убиец. Има два начина да завладееш и поробиш една нация. Единият е чрез меч. Другият чрез дълг. Ние икономическите убийци, сме виновници за съдавенето на първата истинска световна империя и действаме по много различчни начини. Но вероятно най-често срещаният е набелязването на дадена страна, която има ресурси, желани от нашите корпорации, като петрол, и след това организираме голям заем за тази страна от Световната банка или от нейните дъщерни организации. Но парите никога не достигат до тази държава притежаващата залежи на петрол. Вместо това отиват у големите корпорации, за изграждане на инфраструктурни проекти в тази страна. Енергопроекти, заводи приста нища.... Неща облагоделестващи малцината богати в тази страна. Заедно с нашите корпорации. Но всъщност не помагат на мнозинството от населението изобщо. Обаче населението, цялата държава остава с огромен външен дълг. Толкова голям дълг, че да не могат да го изплатят и това е част от плана.... Не могат да го изплатят. И тогава икономическите убийци, се връщат и казват,”Вижте”, „Дължите ни много пари. Не можете да си платите дълга. Така ,че продайте си петрола”,”много евтино на нашите петролни компании”, позволете ни да построим военна база в страната ви”, „или да изпратим войници в помощ на някое място като Ирак, или гласувайте за нас на сладващото гласуване в ООН”, да се съгласят да приватизираме тяхната електрическа компания и техните водоснабдителни и канализационни системи и да ги продадат на САЩ корпорации или други многонационални корпорации. Получава се цяла пирамида, и е съвсем типично, за начина по който работят МВФ и Световната Банка.
цитирай
8. анонимен - Новата монетарна система. Мико Вълчев-Кавханът
09.04.2010 01:14
анонимен написа:
------Обществото днес е съставено от ред институции, политически институции, икономически институции, религиозни институции, до институциите на социалната класа, съдебната институция познатите ценности и професионална специализация. Очевидно е задълбоченото влияние на тези традиционализирани структури за оформянето на нашите разбирания и перспективи. И все пак, от всичките социални институции, в които сме родени насочвани и втълпявани ни няма друга система, така приемана и неосъзната–както монетарната система. Приемаща почти / защо ли почти-направо си е нова религия/ религиозни размери. Установената монетарна /парите/ институция представлява една от най-неоспорваните форми на доверие. Как се създават парите, правилата по които се управляват, и как те влияят на оществото, незабелязаните интереси на мнозинство от населението. В свят където 1% от населението притежава 40% от богатствата. Където 34 000 деца умират всеки ден от бедност и предотвратими болести, където 50% от световното население живее с по-малко от 2$ на ден...
Едно е ясно. Нещо не е наред. Без значение дали го осъзнаваме кръвта на всички наши установени институции, и следователно на самото общество, са парите. Следователно разбирането на тази институция за монетарна политика е жизнено важно за разбирането на начина ни на живот. За жалост на икономиката често се гледа със скука и объркване. Безкрайни потоци хинансов жаргон, заедно плашешта математика, бързо отблъскват опитите да бъдат разбрани. Но фактите са : Слажността на финансовата система е просто маска. Създадена да прикрие една от най-социално парализиращите структури, създадени от човечеството/разбирай евреите поробители/.

НЯМА по-безнадеждно поробени от тези,
които грешно вярват че са свободни
Йохан Волфган Гьоте/ 1749-1832/

Преди години централната банка на САЩ, ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ, побликува документ озаглавен „Механика на модерните пари”. Тази документация описва институционализираната практика на създаването на пари използвано от федералния резерв и мрежата от глобални търговски банки, която той поддържа. На първа страница документът описва своята цел. –Целта на тази книжка е да опише процеса на създаването на пари в банковата система с частен резерв. След това се описва този процес на частичен резерв чрез различна банкова терминология. В превод тя гласи нещо такова: Правителството на САЩ решава, има нужда от пари. Обажда се на Федералния резерв и изисква например 10 милиарда долара. Фед. Резерв отговаря: „разбира се ще купим 10 милиарда в държавни бонове от вас”. Правителството взима някакви хартийки, печата на тях определени официално изглеждащи символи и ги нарича „касови бонове”. След това определя цена на тези бонове на стойност 10 милиарда и ги изпраща на Федералния Резерв. ФР на свой ред рисува някаокви добре изглеждащи парчета хартия. Но този път ги нарича банкноти на федерамния резерв. И също им определя цена от 10 милиарда долара. След това ФР разменя тези банкноти за боновете. Щом трансфера приключи, правителството взима тези 10 милиарда във федерални банкноти, и ги депозира в банкова сметка. При депозита хартиените банкноти официално се превръщат в пари и добявят 10 милиарда към паричния фонд на Държавата. И това е 10 милиарда нови пари са създадени. Разбира се този пример е обобщение. В действителнос транзакцията би станала по електронен път. Без никаква хартия. Всъщност само 3% от паричния фонд на Сащ съществува, като физическа валута. Останалите 97% съществуват само в компютрите. Правителствените бонове, по дизайн са инструмент на ДЪЛГ. И когато ФР изкупува тези бонове с пари реално взети от въздуха, правителството, в действителност, обещава да изплати обратно тези пари на ФР. С дуги думи парите се създават на базата на ДЪЛГ. Упоменатия парадокс, как пари или стойност могат да създават базата на дълг, или задължение, ще се изясни като продължим нашето упражнение. И така размяната е направена и сега 10 милиарда седят на влог в търговската банка. Тук става наистина интересно. Базирано на практиката на частния резерв, този 10 милиарден депозит автоматично става част от резерва на банката. Както всички останали депозити. И съгласно изискванията на резервите, публикувани в „Механика на модерните пари”:”Банката трябва да съхранява правно изискван резерв равен на предписан процент от своите депозити”. След това се изразява количествино това изискване: „ Съгласно текущите регулации, изисквания резерв при болшинството транзакции е 10 % процента”. Тоест при 10 лилиарда депозит, 10% ,или 1 милиард, се съхранява като изискван резерв. Останалите 10 милиарда се считат за допълнителен резерв, и магат да бъдат изпалзвани като база за нови заеми. Логично е да предположим, че тези 9 милиарда се вземат от съществу ващият 10 милиарден депозит. Но всъщност не става така. Това което става наистина е, че тези 9 милиарда просто създават „от въздуха” върху вече съществуващите 10 милиарда депозит. Така се разширява паричния фонд. Както е публикувано в „Механика на модерните пари”: Разбира се те банките не изплащат в действителност заеми срещу парите, получени като депозит”. Ако това се правеше, няма как да се създадат допълнителни пари. Това, което правят при заеми е да приемат „обещателни ноти” –договори за заем—в замяна на кредити-пари-към влоговете на кредито получателите. С други думи деветте милиарда могат да се създадат от нищото. Само заради това, че има търсене на такъв заем, и че има 10 милиарда депозит, за да задоволи изискванията за резерв. Сега да приемем, че някой влезе в тази банка и заеме новопредлаганите 9 милиарда/ 1единият милиард е задължителен резерв за банката/. Вероятно този някой ще депозира парите в своя собствен банков влог. И процесът се повтаря. Защото новия депозит става част от резерва на банката. 10% се заделят , и на свой ред 90% от новите 9 милиарда, или 8.1 милиарда са вече налични новосъздадени пари с които може да се вземат още заеми. И разбира се тези 8.1милиарда могат да бъдат заети и предепозирани, създавайки допълнителни 7-2 милиарда... към 6.5 милиарда...към 5.9 милиарда и т.н. Този цикъл на създаване на пари при депозит може техвически да продължава вечно. Средния математически резултат е, че около 90 милиарда могат да бъдат създадени върху първоначалните 10 милиарда. С други думи: За всеки депозит, който се слечва някога в банкова система, около 9 пъти по толкова могат да бъдат създадени „ от въздуха”. След като разбрахме как се създават пари посредством тази система за частичен банков резерв. Логичен но убягващ въпрос ни идва на ум: какво всъщност дава стойност на тези новосъздадени пари? Отговор: парите, които вече съществуват. Новите пари на практика крадатстойнастта от съществува щият паричен фонд. Тъй катообщото количество пари се увеличават, без оглед на търсенето на стоки и услуги.
И тъй като търсенето и предлагането определя равенството цените се вдигат, намалявайки покупателната способност на всеки отделен долар. Това обикновено се нарича инфлация. Инфлацията в действителност е скрит данък върху населението.
Какъв съвет получавате обикновено? Той е –увеличете валутата. Не казват обезстойностете валутата. Не казват излъжете хората които са стабилни. Казват: намалете лихвите. Истинската измама е когато изкривим стойността на парите. Като създаваме пари от въздуха,нямаме спестявания. И все пак го има така наречения „капитал”. Въпросът се свежда до това: как очакваме да решим проблема с инфлацията? Тоест увеличено предла гане на пари, с още повече инфлация. Разбира се ,че не могат. Системата с частичния резерв на монетарната експанзия /еврейската демокрация/ е по рождение инфлационна. Защото увеличаването на парите в обръщение, без да има пропорционално увеличение в предлаганито на стоки и услуги, винаги ще обезстойностява валутата. Бърз поглед върху историческата стойнаст на Американския долар към количеството пари илюстрира това категорично. Обратната зависимост е очевидна. Един долар през 1913 год. отговаря на 21.60 през 2007 год./. Това са 96% обезстойнастяване, откакто е създаден Федерелния Резерв. Може би тази реалност на наследствена вечна инфлация ви изглежда абсурдна и икономически необоснована? Задръжте така. Начина на работа на финансовата система е меко казано абсурдна. Защото във финансовата система парите са дълг, и дълга е пари. Ето графика на американските парите в обръщение от 1950 год. До 1006 год. Както и националния дълг на САщ за същият период.
Графиките са едни и същи съвпадат си. Колкото повече пари има ,толкова повече е задлъжнялостта. Колкото повече е задлъжнялостта, толкова повече са парите. Казано по друг начин, всеки долар в портфеила ви или евро се дължи от някой на някого. Помнете : единствения начин парите да бъдат създадени са заемите. Следователно, ако всички в странта можеха да си платят дълговете, включително правителството, няма да остане нито един долар в обръщение. „Ако нямаше дългове в паричната система, нямаше да има никакви пари” Всъщност последния случай в американската история, когато националния дълг е бил изплатен напълно е бил пред 1835 год. След като президента Андрю Джаксън закрил Централната банка предшестваща Федералния Резерв. Всъщност цялата политическа палтформа на Джаксън се базира на желанието му да закрие Централната банка. В нея се казва:
„Смелите усилия на настоящата банка да контролира правителството...са знак, какво очаква американския народ” ако той бъде заблуден да запази тази институция или създаването на друга подобна”.
За съжаление това послание не било чуто. И международните банкери успели да създадат нова централна банка през 1913 год., Федералния Резерв. И докато тази институция съществува вечният дълг ни е гарантиран. Досега разглеждахме факта, че парите се създават от дълг посредством заемите. Тези заеми се базират на банкови резерви, а резервите се взимат от депозитите. Чрез тази система на частичен резерв, всеки резерв може да създаде 9 пъти собствената си стойност. На свой ред обезстойностявайки съществуващите пари се вдигат цените. Тъй като всички пари се създават от дълг, и циркулират свободно чрез търговията, хората се отдалечават от първоначалния си дълг. И се създава нера венство, при което хората са принудени да се състезават за работни места, за да изтеглят достатъчно пари от тези в циркулация за покриване на разходите си за живот. Колкото нефункционално и обърнато наопъки да изглежда , все още има едно нещо което не сме включили в равенството. А точно този елемент на структурата разкрива наистина измамната природа на самата система—ЛИХВИТЕ!!!/
ЛИХВАТА Е КРАЖБА!!! ЛИХВАТА Е РОБСТВО!!!
Когато правителството заема пари от ФР, или човек заема пари от банка, почти винаги сумата трабва да се изплати с лихва. С други думи, почти всяка съществуваща парична еденица трябва да бъдуе върната в банката, заедно с лихвите. Но ако всички пари се заемат от Централната банка, се увеличават от търговските банки чрез заеми., само това което се нарича „главница” се създава като пари в обръщение. Тогава къде са парите за покриване на начислените лихви?..НИКЪДЕ! Те не съществуват. Последствията от това са умопомрачителни. Сумата на парите дължими на банките винаги надхвърлят сумата на парите в обръщение. Винаги има нужда от нови пари, за да се покрие вечния дефицит вграден в системата. Причинен от нуждата да се изплаща лихва. Това също означава, че математически банкрутите са буквално вградени в системата. Винаги ще има бедни прослойки на обществото, които са „на топа на устата”. Може да се направи аналогия с играта на „музикален стол”. Щом музиката спре да свири някой остава на сухо. И това е цената. Това винаги прехвърля истинското богатство от индивида към банките. Ако не можеш да си изплатиш ипотеките ще ти вземат имота. И не стига, че такъв фалит е неизбежен поради практиката на частния резерв, но също и поради факта, че парите които банката ви заема дори не са законно съществували в самото начало.
През 1969 година в Минесота се води делото на Джером Дейли, който оспорва изземването на имота му от банката, дала заема за закупуването му. Той пледира, че договора за ипотека изисква и двете страни, той и банката,да предоставят легитимна форма на собственост при размяната. На правен език това се нарича гаранция /всеки договор се базира на размяната на една форма на гаранция с друга/. Г-н Дейли обяснил,че парите всъщност не са собственост на банката. Защото са създадени от нищото в момента на подписване на договора. Помните ли какво казва „Механиката на моде рните пари” за заемите? Когато се дават заеми, се приемат „обещателни ноти” в замяна на кредити. Резервите не се променят от транзакциите по заема. Но депозираните кредити представляват нови попълнение към цялата сума на депозитите в банковата система. С други думи, парите не идват от съществуващи банкови активи. Банката просто ги измисля, без да покрива някаква собственост, освен теоритично задължение на хартия. С развититето на делота, президента на банката Г-н Морган, свисетелствал. И според личния мемурандум на съдията ищецът-президентът на банката-признал, че в комбина с Федералния Резерв е създал парите и кредитите в своите счетоводни книги. Парите и кредитите за първи път се появили в момента на създаването им. Г-Мортан признал, че не съществува щатски закон или постановление, което да му дава право да направи това. Затова, постановление трябва да съществува, и да бъде спазвано, за да е валиден договора. Съдията заключил, че законова основа не съществува, да бъде иззет имата на Дейли, и аз съм съгласен с това. Той също поетично допълнил „Само Бог може да създава нещо ценно от нищо”.
И с това откровение съдът отхвърлил искането на банката за секвестиране, и Дейли запазил дома си. Значението на това съдебно решение е огромно. Всеки път когато заемете пари от банка, независимо ипотечен заем или кредитна карта, парите които ви се дават не са просто фалшификат, те са нелегитимна форма на гаранция. Следователно догово ра по задължението е невалиден. Защото банката никога не е имала парите като собственост от самото начало. За жалост такова правно осмисляние са подтискани и игнорирани. И играта на вечно преразпределяне на блага и вечен дълг продължава.....Защо? По време на американската Гражданска война президента Линкълн заобиколил заемите с висока лихва, предлагани от европейските банки и решил да изпълни желанието на бащите на нацията. Да създадат независима валута без заложен в нея дълг. Била наречена Грийнбанк. Малко след тази мярка, документ за вътрешно ползване циркулиращ между частни Британски и Американски банкови интиреси, заявявал:...робстовото се изразява в притежанието на работна сила, и съдържа в себе си грижата за работниците, докато Европейският план...е ,че капитала трябва да контролира работната сила, чрез контрол на надниците. Това може да се осъществи чрез контрол на парите. Не можем да си позволим Грийнбанк защото не можем да я контролираме” Политиката на частичния резерв, произвеждана от Федералния Резерв която на практика е разпространена в болшинството от банките по света, е всъщност ,система на модерно робство. Помислете, парите се създават от дълг. Какво правят хората когато задължнеят? Започват работа за да се издължат. Но ако парите могат да се създават само чрез заеми, как може обществота да изплати всички дългове? Не може и това е идеята. Страхът от загубата на активи, заедно с усилието да наваксаш вечно увеличаващияг се дълг и инфлация, заложени в системата, сумирани с неизбежния недостиг на самия паричен фонд създаден от лихвите, които никога не могат да се изплатят, това държи---робите на надницата покорни, въртят колелото на хамстера, като милиони други, захранвайки една империя, която облагодетелства само елита на върха на пирамидата /състоящ се от една шайка евреи и техните български слуги /. Защото в края на деня, за кого работите? За банките! Парите създадени в банката, неизбежно се връщащ в банката. Те са истинските госпордари, заедно с корпорациите и правителствата, които подкрепят. Физическото рабство изисква хората да бъдат подслонени и нахранени. Икономическото робство изисква хората да подслонят и нахранят сами себе си. Това е една от най-изобретателните измами за социална манипулация,създавани някога. И по своята същност, представлява невидима война срещу населението. Дългът е оръжие за завладяване и поробване на обществата, а лихвите неговите амуниции. И ДОКАТО ОБЩЕСТВОТО НЕ ОСЪЗНАЕ ТАЗИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, БАНКИТЕ, ЗАЕДНО С ПРАВИТЕЛСТВАТА И КОРПОРАЦИИТЕ ще продължават да усъвършенствуват тактиката си за икономическа война, изграждайки нови бази, като Световната банка, Международния валутен фонд /мвф/, както и създавайки нов тип войник. Раждането на икономическият убиец. Има два начина да завладееш и поробиш една нация. Единият е чрез меч. Другият чрез дълг. Ние икономическите убийци, сме виновници за съдавенето на първата истинска световна империя и действаме по много различчни начини. Но вероятно най-често срещаният е набелязването на дадена страна, която има ресурси, желани от нашите корпорации, като петрол, и след това организираме голям заем за тази страна от Световната банка или от нейните дъщерни организации. Но парите никога не достигат до тази държава притежаващата залежи на петрол. Вместо това отиват у големите корпорации, за изграждане на инфраструктурни проекти в тази страна. Енергопроекти, заводи приста нища.... Неща облагоделестващи малцината богати в тази страна. Заедно с нашите корпорации. Но всъщност не помагат на мнозинството от населението изобщо. Обаче населението, цялата държава остава с огромен външен дълг. Толкова голям дълг, че да не могат да го изплатят и това е част от плана.... Не могат да го изплатят. И тогава икономическите убийци, се връщат и казват,”Вижте”, „Дължите ни много пари. Не можете да си платите дълга. Така ,че продайте си петрола”,”много евтино на нашите петролни компании”, позволете ни да построим военна база в страната ви”, „или да изпратим войници в помощ на някое място като Ирак, или гласувайте за нас на сладващото гласуване в ООН”, да се съгласят да приватизираме тяхната електрическа компания и техните водоснабдителни и канализационни системи и да ги продадат на САЩ корпорации или други многонационални корпорации. Получава се цяла пирамида, и е съвсем типично, за начина по който работят МВФ и Световната Банка.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28319778
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031