Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2010 21:34 - ПОРЕДНАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА - Автор: sparotok
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1326 Коментари: 1 Гласове:
2



Всеки народ познава периоди на възход и падение. По една, или друга причина дадена държава може да загуби много от материалните си богатства, но след време и да си възвърне загубеното. Най-страшната, а и почти непоправима загуба е тази на територии. Народ без собствена земя е прах във вятъра...изчезва без следа. Поради тази причина дедите ни са защитавали Родината до последен дъх знаейки, че със саможертвата си осигуряват бъдеще за идните поколения.

 

Днес сме на път да загубим земята си завинаги и, ако не вземем мерки това ще се случи. Повечето от нас не осъзнават, че теориите за азиатският произход на българите са предверие към ада. Внушавайки на цял свят, че траките са изчезнали, а българите са пришълци, безсъвестни личности унищожават изконното ни право върху територията, която обитаваме. В случай, че влиятелни хора предявят претенции, че техните предци са обитавали земите ни преди “идването” на българите, то е само въпрос на време когато ще бъдем изгонени от домовете си, за да направим място на фалшификаторите на история.

 

За мен е ужасяващо, че наши сънародници съзнателно вземат активно участие в организирането на този процес. Не зная дали е духовен нихилизъм, или се прави с надежда след време господарите им да ги възнаградят с по- добра позиция в етнически прочистената България. Няма и значение, важното е, че днес усилено се работи за отнемането на изконните ни права върху нашата родна земя. Както възкликна един колега ( equilibrium) - Духът на Златарски и на неговия учител Иречек е жив, дами и господа.... Господ да ни пази!

 

Нека обясним за тези, които не знаят. В. Златарски пренебрегна много исторически извори и служейки си с манипулации  изкара българите туранци. Картите сътворени от този учен станаха една от причините от България да бъдат откъснати Егейска Тракия и Македония (1) стр. 209-211. Златарски отричаше първоизворите, същото правят и неговите последователи. Анонимните коментатори, подвизаващи се под различни прозвища направиха следните изявления в блога ми:

 

“Цитирането на Прокопий и други древни автори дослловно не е научен аргумент.

 “Прабългарите са били диви некъпани скотовъдци, начинът им на живот е бил сходен със този на всички номади скотовъдци. Били са диви, мръсни, миришели са зле, абсолютно необразовани, живели са средно по 35 години и са били примитивно жестоки практици...Най обикновенни степни номади скотовъдци с неясен етногенетичен произход.

Така и не са успели да създадът писменост или някакви достоверни устни предания с които да ни кажат нещо повече за себе си.Едно от хилядите полудиви племенца пръкнало се в степта незнайно от къде и мачкано от съседни племена докъто не се сприятелиле с големите и не започнало да поглежда лакомо към тяхната територия....
Но за автохтонците това не е обяснение, те непременно трябва да изкарат тези номади основатели на човешката цивилизация, иначе кое му е интересното...”

 

Това не са думи на българин, а на българомразец. Анонимният ( анонимните ) прекрояват науката напълно. Според тях свидетелствата на очевидците трябва да се пренебрегнат. Каква наука е това щом се отхвърля ползването на исторически извори и разчита само на мнения? Кой е доказъл, че старите българи са диви, мръсни и абсолютно необразовани? Диваци и необразовани не могат да строят каменни дворци и крепости, не могат да създадат и държава, която ще повлияе всички останали в Източна Европа.

 

А за траките “новите историци” казват:

 

“Траките са овчари и планинци, цялата им култура е вследствие на гръко римските влияния.Преди да попият първоначално елинската а след това и римската култури и да се интегрират в тях, траките са били най обикновенни първобитни хора с малки изключения. някой от техните племенни вождове успяват да живеят в относителен лукс, но като цяло предиш гръцката културна колонизация траките са си били диваци.Поради това и всичко онова което наричаме "тракийска култура" в момента си е почти изцяло гръко римско влияние.”

 

Отново имаме грубо откъсване от реалността и нагло натрапване на лъжи. Не взеха ли гърците от траките боговете Арес, Дионис, Кибела...? Не стана ли тракиецът Евмолпий духовен водач на атиняните? Тукидид каза съвсем ясно, че Одриската Тракийска Империя е най-богатата и могъщата в Европа. Половин хилядолетие след Tукидид,  Плиний определи траките като един от най-могъщите народи. Диодор Сикулски призна, че пеласгите са първият европейски народ имащ писменост. А Плутарх не спомена ли, че Рим е основан от пеласгийски племена? В древността траки и пеласги  бяха наречени богоравни, не елини и римляни...

 

Ето за това новите “историци” отричат първоизворите. Сведенията на старите автори не пасват в неиздържаните теории, обосновани на желания и лични мнения. Дори обаче да не бяха оцелели древни исторически свидетелства за величието на траките, археологията предоставя предостатъчно данни за високото ниво на тракийската цивилизация. Златните артефакти намерени в тракийските гробници смаяха цял свят. Находките от Дъбене и Варна показаха, че траките са имали високоразвита култура още преди 6000 години.

 

Разбира се и тези доказателства се атакуват.Твърди се, че траките идват на Балканите доста след разцвета на варненската и др. неолитни култури. Не се посочва обаче къде е тогава тракийcката прародина, кое показва, че траките не са обитавали Балканите от най-дълбока древност? Премълчава се изследването на нашият езиковед Георгиев, който обясни, че древните обитатели на неолитните селища на Караново, Градешница и др са траки...Аргументите на новите “историци” се като пясъчен замък. На пръв поглед всичко изглежда добре построено, но излезе ли наяве скритата информация  лъжите рухват.

 

Анонимните почитатели на теорията за азиатският произход на българите показаха и истинското си лице. Проф. Ценов бе наречен шизофреник и нацист. Значи, ако се уповаваш на исторически свидетелства и милееш за народа си ставаш нацист! С неверните си и глупави твърдения Златарски обрече българите от Егейска Тракия и Македония на гонение и смърт, но е наречен велик учен. Кое му е великото?

 

На мен самият не бяха спестени обидни епитети, но пък с това опонентите ми показаха нивото си:

 

“спароток ти изобщо грамотен ли си?

удивителна дебилност....браво,

Ми аз ти цитирах, бе пич!

А кое има значение, бе пич?

Клоун неграмотен...

Извинявай пич, ама не бях чел по весели пръстоисмуканици от гореописанат статия.

Мижитурка като теб може само да лети в облаците

цялата тази шизофрения с арийският сомнамбулизъм...

Ти буквално си луд като дрогиран папагал бе човек, тия глупости сам ли си ги измисляш я кажи?

За пореден път се убеждавам че си един най обикновен тъп скинар...”

 

 

Изкараха ме неонацист – скинар. Отново милеещите за Pодината са лошите. Нападките не могат да ме засегнат. Зная, че са отправени от хора, които мразят България и българите. С безсрамните си изявления опонентите ми доказаха това. Кой обичащ дедите си човек ще каже -  “Прабългарите са били диви некъпани скотовъдци, начинът им на живот е бил сходен със този на всички номади скотовъдци. Били са диви, мръсни, миришели са зле...”

 

Ненавистта към българщината блика от всяка дума на анонимните “историци”. Разбира се има не само анонимни поддържници на  теорията за азиатският произход на българите. Срещат се и такива, които открито споделят убежденията си, че етногенезисът на дедите ни трябва да се търси в тюрко-алтайската общност. Златарски е наречен  методологичен до мозъка на костите си”. Чудя се да се смея ли, или да плача? Златарски бил методологичен до мозъка на костите? Златарски, който поради слаби познания направи от латинската дума libertatem  ( свободата) турско име Албертем? Златарски, който излъга, че дедите ни са управлявани от ханове! Златарски е велик само в скриването на извори и манипулирането на истината.

 

Ето няколко примера.

 

1. Златарски е премълчал, че преди VI-ти век българите са владели двете Мизии, Македония и останалата част от Илирия.

 

2. Златарски е знаел за картата на Св. Йероним ( IV-ти век), на която Мизия е наречена и България, но не споменава това.

 

3.Златарски е знаел, че в хрониката на Йоан от Никиу Мизия е наречена Провинция България, но го е премълчал.

 

4.Златарски е знаел, че през век в Тракия, Мизия и Македония са живели само българи, но и това бива скрито.

 

5. Златарски е бил запознат с Именникът ( на българските князе), в който е споменато, че половин хилядолетие преди Аспарух дедите ни са имали държава на север от Дунава ( изконна тракийска земя принадлежаща според Страбон на мизи и гети)... Какво прави обаче “великият учен”. Укривайки всички тези факти той пуска жалката измислица, че Аспарух е довел за първи път българи в Мизия (1) стр.33-34.

 

Методологията на Златарски е по-скоро шарлатанство, даже и родоостъпничество. Неговите карти, благодарение на които ни бяха отнети изконни български земи “великият учен” публикува първо в чужбина, а в България не посмя (1) стр.209. Значи добре е осъзнавал престъплението си. Когато А. Стамболийски помоли гръцкия си колега E.Венезилос да не откъсва България от Егейско море, отговорът бе следния: “ Вие господин министре, като искате тази земя, гледахте ли картите на вашите учени и дипломати, от които се вижда, че тая земя никога не е била българска..” (1) стр.210.

 

Да пази Господ бъдещите ни учени от методологичността на Златарски и аргументите на подръжниците му вярваващи в тюрко-алтайският произход на българите. Страшно е, че интилигентни хора, носещи български имена предават народа си. Каква полза от образоваността и прекрасната полемическа подготовка,  след като се използват за разруха на България и заличаването ни от историята?

 

Удивен съм от липсата на съвест и патологичното злорадство на определени личности, които обиждат предците ни най-безсрамно. Най-лошото е, че анонимните коментатори се самоназовават българи и по този начин допринасят за унищожаването на самочувстието на доста сънародници. Ние вече сме ограбени, остава само да ни се вземе и малкото останала гордост и ще се превърнем в безволево множестно, което няма да окаже съпротива, ако някой предяви иск за земята ни. Въпрос на време е, когато ще се появят политически марионетки, които ще твърдят, че не българите, а друг народ е обитавал Родината в древността и този друг народ притежава изконното право да обитава България. Това ще е поредната и последна национална катастрофа...

 

Ето за това няма да спирам да проповядвам истината за корените ни. Нека ме обиждат, нека търсят недостатъците ми! Щом българофобите злобеят значи съм на прав път. Явно някои хора не са разбрали, че всеки опитал се да унищожи българщината се е провалил. Рим окупира Тракия за векове, но след време не кой да е, а кимериецът-хун  Одоакър сложи край на величието на “Вечния” град. Със заговори и измами гърците завзеха земите ни, Калоян обаче ги наказа жестоко за това. Петстотин години туско подтисничество не бяха в състояние да сломят войнският дух на синовете на Арес. Пред Одрин българите показаха на цял свят, как се заслужава бойна слава.

 

И сега ни унижават, и обират, но вярата ни в бъдещето на България не могат да унищожат. Българинът се пробужда! Отхвърля от себе си дрипавата дреха, сложена му от лъжците и започва да осъзнава силата си. Все повече хора проумяват каква е истината за корените ни. Вместо да гледат плахо, те вдигат гордо глава и започват да търсят правата си. Все повече сънародници осъзнават, че в нашите вени тече кръвта на първите благородници. Каквото е било пак ще бъде! Родината ни е възкръсвала няколко пъти, скоро й предстои да се прероди наново. 


Автор: sparotok




Гласувай:
2



1. анонимен - Адмирации към тази статия!
15.01.2010 17:32
"Не се гаси туй що не гасне"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312560
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031