Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2010 19:33 - Докладната от Ахмед Емин, за дадените на Сидеров, милион и 600 000 лева
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 6283 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Препис от документ на ДПС /с печат и подпис/.
от: 
http://lambo.blog.bg/viewpost.php?id=246657 
 

ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ

-----------------------------------------------

                                           До

                                           г-н Председателя

                                           на ЦС на ДПС

                                           гр. София

 

ДОКЛАДНА

от Ахмед Емин – началник кабинет

 

Г-н Председател

Във връзка с постигнатото споразумение с г-н Волен Сидеров и решение на ЦОБ, аз изпълних поставената от вас задача, като предадох сумата 1 600 000 лв. /милион и шестстотин хиляди лева/ на г-н Волен Сидеров, за подпомагане на неговата предизборна кампания.

Сумата бе предадена в присъствието на определените от Вас представители от ЦОБ – Камен Костадинов и Росен Владимиров.

 

                                                    /ПЕЧАТ/

 

С уважение:

                                                    /А. Емин/

27.04.2005 г.     гр. София

.................................

             Във връзка със споменаването на Сидеров, вижте и тази извадка от книгата ми "Срещу течението" - спомени от затворите и "Независимото дружество за защита правата на човека":

 

... А след като СДС спечели изборите, – декември 91г., по аналогия на Откритото писмо  от 86-та г. (до Виенската конференция), написах ново, "открито писмо – апел":

 ДО  ПРЕЗИДЕНТА  НА  РЕПУБЛИКА  БЪЛГАРИЯ
    ДО  МИНИСТЪРА  НА  ВЪНШНИТЕ  РАБОТИ                         ДО  МИНИСТЪРА  НА  ВЪТРЕШНИТЕ  РАБОТИ

 

"О т к р и т о    п и с м о  –  а п е л"  

 

       Уважаеми Господа, най-висши ръководители на Република България:  Есента на 86 г. шестима българи – радетели за човешки права, подписахме и изпратихме "Открито  писмо – апел" – за човешки права, до "Виенската конференция за сигурност и сътрудничество в Европа".   Като автор на това писмо и като един от подписалите го, ви моля, сега когато няма никакви пречки за това, да се разпоредите, – всички документи и факти относно "писмото" да се разсекретят и да станат достояние на всеки заинтересован гражданин!

             Моля Господин Министъра на "Външните работи" да спомогне да се изясни – каква е била позицията на българския представител на "Виенската конференция", след като там е било прочетено нашето "Открито писмо"!

             Моля Господин Министъра на "Вътрешните работи" да бъдат събрани и разсекретени всички документи и факти за преследването ни, от органите на ДС, след изпращането на въпросното писмо!

             Моля нашия достоен Прзидент, Господин Жельо Желев, ако е възможно, да прояви лична заинтересованост във връзка с настоящия ми апел, тъй като отдавна се поставят въпроси, – "Кои, и с какви подбуди и цели, създадоха или възродиха, демократичната опозиция в България".   А групата българи – дългогодишни политически затворници – изпратили откритото писмо, и година по-късно, – януари 88, – създали "Независимото дружество за защите правата на човека в България", бяха съществен елемент от новосъздадената опозиция!

             "В Р Е М Е   Е"  да започне да се отговаря на многото въпроси, оставали до сега без еднозначен и категоричен отговор!

             Господа министри от първото демократично българско правителство:  като осъждан 6 пъти по политически причини;  прекарал в затворите 13 г.,  и накрая, заради "откритото писмо", – интерниран в Добруджа, – изразявам пред вас,  жизнената си заинтересованост за съдбата на досиетата, и в частност, за моето!

             Всичко съм готов да простя, и прощавам, но унищожаването на документи за нашата история, според мен, е непростимо !  Считам, че всяка помисъл за унищожаване на досиетата, е най-тежък грях спрямо жертвите и спрямо историята на България !

             Настоявам пред вас, моето досие, на политически затворник и незаконно преследван български гражданин, – да се разсекрети, като се вземат мерки, нито лист от него да не изчезне!

             Уверен съм, че този е начинът, много въпроси да намерят своя отговор, а съмненията и колебанията да намалеят!

24. 12. 91 г.  С уважение :  Григор Симов Божилов   с. Парамун  общ. Трън

 

             Това "открито писмо", предадох в редакцията на в. "Демокрация", на политическия редактор, – Невен Копанданова (по късно – главен редактор!).  След седмица отидох отново, и Копанданова ми върна текста, с обяснението, че "неможе да им послужи"!?

             На излизане от редакцията, случайно се срещнахме с главния редактор Волен Сидеров и понеже се познавахме от "дружеството", той за втори път настоя, на следващия ден, да поговорим в неговия кабинет.  Използвах случая и подадох на Сидеров, върнатото ми от Копанданова "писмо", за да го прочете и утре да си каже мнението. 

             "Утре", отидох в уречения час, пред кабинета на главния редактор, но се оказа, че след като бе прочел "писмото", Сидеров, "вече не ме познаваше"!   Излиза и влиза неколко пъти, покрай мен, от кабинета си и като видя че продължавам да чакам, каза на секретарката, че днес няма да е тук, и замина нанякъде!  Свидетел на случая е бившият активист на дружеството, от Плевен, Иван Петров.

             От този опит във в. "Демокрация", нагледно се убедих, че на този етап, няма да има смисъл да предлагам писмото си за публикъване на друго място!  

А защо Сидеров и редакцията на "Демокрация", реагираха така?   Естествено, защото са служители на ДС!

             Затова настоявам за отваряне архива на ДС, но и защото в архивите и досиетата е по-голямата част от биографията ми, и не бих желал тя да се изгуби или в бъдеще да се манипулира, а и много от данните съдържащи се там, несъмнено имат историческа стойност! 




Гласувай:
0



1. toross - Чудесно е г-н Симов, че
15.01.2010 23:48
публикувате това. Просто има нужда хора като вас да споделят по-често подобни неща за "героичните подвизи" на някои големи демократи. Иначе - поздрави и добра 2010 год.
цитирай
2. haralanov - Мдааа...
16.01.2010 15:59
Волен Сидеров е толкова български националист,колкото аз терорист!
цитирай
3. анонимен - Ti si bez greska, PRIATELIU
16.01.2010 17:26
BRAVO MYJAGA- W BYLGARIA OSVEN POJARNIKARI I JELEVARI IMA I ISTINSKI MYJAGI KATO E TOZI BYLGARIN< KAKWATO E PYRVANOVA, KAKWATO E BLAGA DIMITROVA, IALDYZ IBRAHIMOVA BOGRADA KARADO4EVA, NESHKA ROBEVA, LILI IVANOVA, MILENA i nmooogo drugi.

az se gordeia 4e ima hora s doblest, skromnost i 4e v kriti4ni za naciat periodi sa dali li4niat si jivot, zdraveto, semejniat si jivot za nashata nacia.

da si ziv i zdrav prijateliu
цитирай
4. анонимен - "милион и 600 000"
16.01.2010 23:37
Ако това което сте пуснали в пространството е вярно възникват два въпроса: вярно ли е (тъй като е без подпис и печат) , не е ли вярно? Ако е вярно също въпросите са най- малко два - откъде са парите на "ДПС", второ защо Сидеров им е взел толкова малко. Поради това че "ДПС" е антибългарска партия и престъпна организация на чужденци - то тогава всичките пари са Български и пренадлежат на Сидеров и на всеки българин по веригата по писани и неписани Закони и ако наистиа Сидеров е взел този "рушвет" заслужава поздравления за това , и показва страха на крадците които още "ако има някаква стойност горепосоченият документ" през 2005г. са изпитвали огромен старх от влиянието му и са предприели "превантини действия" с цел компромат към АТАКА който не успя... имаше и едно убийство в къщата на Доган за което предстои да се произнесе съдът , ако трябва да говорим за реални неща
цитирай
5. vmitkov - До анонимния 4
17.01.2010 02:32
Не са ти ясни някои неща.

Тези пари са дадени на Сидеров не защото Доган се е страхувал от него, а за да може Сидеров да сплаши избирателите на ДПС и по този начин да ги мобилизира да гласуват за ДПС както и стана на практика.

Освен това всички управници на България от 1944 г. насам са все агенти на чужди държави и целта им винаги е била лично облагодетелстване за сметка на многострадалния български народ. Не че фамилията на Кобургите не загроби България на три пъти преди 1944 г. и още веднъж след 2001...
цитирай
6. grigorsimov - анонимен 4
17.01.2010 17:59
В началото на публикацията е даден адреса, от който е преписан този документ на ДПС.
http://lambo.blog.bg/viewpost.php?id=246657
Отворете този адрес и там ще видите документа в оригиналния му вид, с подпис и печат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314203
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031