Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2010 22:29 - Какво е премълчал Карл Маркс? Как банките създават мними пари от хартия и лихви?
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2754 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 23.01.2010 22:33


С какви връзки да се проникне в това елитарно общество на избраните банкери, което прави пари от въздуха? Просто ги печата на хартия! ...В това общество на избраните, приемат представители само от еврейската националност, и то, далече, далече, не всички желаещи
........................

Отивам в местната американска банка и искам да изтегля от своята сметка 10 хиляди долара. Но веднага ми отговарят, че такава сума те нямат в наличност и че тегленето на такава сума се заявява предварително. Тоест, банките не оперират с налични пари, а само с цифри за приходите и разходите. И тук е "заровено кучето": понеже банката не работи с реални пари и ценности, а само с цифри, то, самият този факт им позволява, само за час, от момента на образуването на банката, да могат да вдигнат (фиктивно) капитала на банката, с който те се разпореждат, много повече от сумата, с която разполагат реално. Ето затова ми отговарят, че трябва да се даде заявка за тази сума, която искам да изтегля, защото реални пари те нямат под ръка. Е, и какво от това, ще кажате вие? Как, какво? На кой човек или компания, освен на банките, се позволява, да харчи пари, много пъти повече, отколкото реално притежават, и на общо основание да се разпореждат със суми, многократно надвишаващи действителния им капитал. А точно това е обичайната дейност на банките, което за всички други е престъпление, т.е. разхищение на чужди пари! И за тази привилегия е нужно, само да се получи държавен лиценз, който пък съществува само за това, тази удачна идея да не стане достъпна за всеки.

И от тук произтича основният въпрос: кой и на какви основания, получава банкови лицензи? И точно това е най-важният въпрос, който, реално, е покрит с мрак.

Казват, че на банките, лиценз дава държавата? Но не е така! Лиценз се дава, от конкретни хора, на конкретни хора. И на какво основание, едни хора, дават на други хора лицензи, позволяващи им да основават банки, и моментално да стават астрономично богати? Това, в тяхната политикономия, по напълно разбираеми причини, е покрито с дълбога тайна.

Ето аз, например, изведнъж реша да основа банка, и ако това ми се удаде, изведнъж ставам неограничено богат!  Затова, цялата работа е там, как и с какви връзки да се проникне в това елитарно общество на избраните, което прави пари от въздуха? Просто ги печата на хартия!

Трябва да ви огорча, защото в целия свят, в това общество на избраните, практически, приемат представители само от еврейската националност, и то, далече, далече, не всички желаещи.

Обикновено е нужно да има закон, забраняващ оборот на банката, надвишаващ повече от 10 пъти нейния действителен капитал. Но кой го спазва?

Затова над всяка банка винаги виси тази хипотетична ситуация, че ако всички, като мен, изведнъж дойдат за своите пари, в която и да е банка, то, тази банка няма да може да им изплати парите. Защото парите не са в банките. А къде са? Еми, просто по-голямата част от парите на всяка банка са надути - фиктивни, на хартия, – т.е. парите са легално фалшиви.

Хубави учережденя допуска в държавата народът, които просто с помощта на цифрите, създават колкото си искат фалшиви пари в своите банкови книги и компютри, и цялото им функциониране зависи от случайността, че хората няма изведнъж да дойдат да поискат своите (трудови) пари! А трудовите пари вече ги няма. Те са се разтворили в масата, напечатани от банкерите пари, които до този момент някак си са можели да скриват този факт (това разхищение). Затова за банкерите е най-важно да предотвратяват едновременно идване на вложителите в банките, за да не се открие, че парите ги няма, че са похарчени от банкерите, и че всяка банка, по същество, е легална (измамническа) пирамида, обречена на "изгаряне", макар че, всъщност изгарят, не банките, а вложителите. А междувременно, тези банки изгарят ежедневно.

Кой позволява да съществиват тези легални, измамнически пирамиди - банките?  Които ежедневно, на общо основание, пускат в обръщение книжни пари, многократно превишаващи тяхното реално количество и предизвикват увеличение на мнимите пари в общия оборот. Коя е причината за инфлациите? Банките са главният и постоянен източник на инфлация, на хартиените пари. При което, те си начисляват, от този надут оборот, лихва!

На обществото обикновено се казва, че банките се контролират от правителството. Това е лъжа, и всъщност е точно обратното! Вече 400 години, още от времето на Реформацията, именно банките контролират държавата. Банките винаги работят в максимално благоприятни им условия, за непрекъснато наводняване на държавите с мними пари. Тези пари, без преувеличение, можеха да бъдат наречени, фалшиви, ако не ги поддържаха корумпираните от същите банки, държави. А реформацията? Реформацията е била за банкерите, а за хората, това е било възцаряване на лихвата, на Мамона, на Златния телец и на несправедливостта!

От това описание веднага се виждат възможните мерки за лечение на тази изпусната ситуация. Първо: банките трябва да са държавни учережденя, на които е забранено да добиват самостоятелен проход!  Каквото бе, безплатното здравеопазване! Държавата трябва да има свои изчислителни кантори, - без право да имат личен интерес.

Спомнете си от историята: когато евреите извършиха революцията в 1917 г. и придобиха неограничена власт в Русия, то първо закриха всички банки и забраниха, под заплаха със смърт, всички спекулативни сделки. А евреите знаят същината на тези дела. Те прекрасно са знаели, че щом вече цялата власт в страната е тяхна, паричен хаос не им е необходим, затова и предприеха жестоки мерки срещу всякаквите спекуланти...

Да минем, от болестта, към лечението: В никоя нормална страна не трябва да съществуват частни банки, работещи за своя лична изгода, а само безлихвени, бездоходни, държавни, бюджетни, сметни кантори, обслужващи търговията и промишлените операции.

Смисълът е: съществуващата сега (наложена ни) парична система, да се замени със система от талони, реално отразяващи обществената полезност на всеки индивид; отпадане на лихвата и възможността за спекулиране с паричните знаци, като, уж, реални ценности...

Критиците на съществуващата парична система искат връщане на златото в оборот. Ще им отговорим с блестящия анализ на Артур Китсон, в знаменитата му книга "Заговорът на банкерите, който предизвика световната криза" (1933г.), който е казал, че златото е ограничен в природата метал, не осигурява адекватен стокооборот и оборот на услугите, и обрича промишлеността на застой! Като цяло, парите, както и секирата, не са добри или лоши, а цялата работа е, с каква цел се използват! Хартиените пари са нормален и удобен вид платежно средство, и трябва само да изземем производството им, от ръцете на еврейските спекуланти! Хартиените пари, златото и дълговата разписка, в ръцете на евреина, са инструменти – убийци. Затова, сега, когато поредните финансови "дисиденти" подготвят "златна революция", в паричното обръщение, те отлично знаят, че цялото злато вече отдавна е събрано и е в ръцете на еврейските банкери.

О всичко гореказано е ясно, че държавата в никакъв случай не трябва да употреебява за международни разплащаня, чужда валута. Правейки това, тя се обременява с чужди дългове и лихви. Току що, творецът на малайзийското икономическо чудо, министър-председателят на Малайзия Мохамад Мухатир, обясни просто на Саудитска Арабия, че целият експорт на нефт трябва да се осъществява за злато, а не за чуждодържавни пари. Трябва да сте наясно, че за износа на нефт, много по голям смисъл има да си искате своите собстени пари, защото даже държавата и да пуска в обръщение наднормено количество пари, то с това тя принуждава другите страни да участват в лечението на нашата, а не на тяхната инфлация...

Трябва ясно да съзнавате, че естественият курс за обмен на валута, е 1 към 1, със всички страни на света, понеже човешкият труд за 8 часов работен ден, навсякъде е еднакъв, и семействата навсякъде имат еднакви потребности. А курсовете за обмен на валута, установени от международната финансова мафия, са ясно доказателство, че международната финансова мафия съществува, и със сила натрапва този курс на долара, с помощта на американските бомбардировачи.  Прегледайте курсовете за обмен на валутите и ще видите значението на отделните страни, за финансовия интернационал. Доларът се приема за единица, и само британската лира (фунт стерлинг), е два пъти по-високо, което издава особеното положение на Англия, като страна, резиденция на финансовия крал на света – семейство Родшилд.  Всички англоезични страни са на особено положение. Техните валути са 1,5 за 1 долар. На Франция и Германия са някъде, 1 : 5. А Русия – 1 : 30 ? Което означава, че за същия долар, московският работник трябва да работи 30 пъти повече. При положение, че цените в Русия са по високи, отколкото в Америка. И мислите, че всичко това е поради тази причина, че слънцето изгрява от изток?  Не, – това е така, защото така са решили съвсем конкретни банкери, които, и поради това, са заинтересовани да действат "инкогнито".

И последният принципен въпрос: кой трябва да се разпорежда с парите в държавата?

Отговорът е един: както и във всяко семейство, с парите в държавата трябва да се разпорежда главата на държавата: президент, цар, император. Парите на държавата трябва да са пред очите и в ръцете само на един човек! За да знае народа, кой е отговорен! Отдаването на разпореждането с народните пари, в ръцете на маса лица, от типа на Конгрес, Дума или Събрание, доведе до сегашната ситуация в света, когато разпореждането с парите, незабелязано премина в неконституционните ръце на тайни учереждения, от вида на Федерален Резерв, Английската Банка, Дойче Банк, френската, руската и другите централни банки, което значи, в ръцете на международните мошеници.

Разпореждането с парите на държавата от страна на парламента и депутатите, води до това, депутатите да започнат да купуват гласовете на избирателите, с държавни пари!

Само държавният глава трябва да се разпорежда с финансите на държавата! Че това е толкова важно, свидетелства отнемането на това право, още с първите мерки, след преврат, в която и да е страна, където превратът се извършва по указание на международното банкерско съобщество. Вижте САЩ! Именно затова, че там формално конгресът се разпорежда с парите, а фактически се разпореждат банкерите, – американският президент е просто, кукла, която само изпълнява нарежданята на банкерите, управляващи реално страната. И в случай на неподчинение, американският президент се разстрева. Всички истински американски президенти: Гарфилд, Мак Кинли, Уорън Гардинг и Джон Кенеди, са убити от наемници на финансовия капитал, заради опитите на тези президенти да си върнат поне някакъв контрол над финансите на страната.

Принципно важно е да се ликвидира, в която и да е страна, ръководната роля на чуждестранния капитал и на другите интернационални влияния. Такива структури, поддаващи се на интернационално влияние, във всяка държава, се явяват, парламентът и всички парламентоподобни учереждения, министерства и ведомства. Вредителският смисъл на парламента и министерствата, се заключва в отнемането, или както се изразяват, делегирането на единната власт, от ръководителя на страната, на други сенчести институции. И не е трудно да се досетим, че тази власт, на практика, се делегира непосредствено на чуждестранното влияние, на което парламентът и министерствата стават (фактически) подотчетни.

Исторически, парламентите и министерското управление, се появяват в Европа, именно като следствие и отражение на завземането държавната власт от международния еврейски капитал. Не е чудно, че първата, напълно поробена страна, от чуждия капитал, е Англия... И ако анализирате цялата най-нова икономическа формация на юдейския капитализъм, ще видите, че усилването на политическата власт на чуждия капитал в страната, върви паралелно с укрепването на парламентарната и министерската системи. Приучиха ни да мислим, че управлението на страната посредством парламент и министерства, е най-естествената форма на управление, на държавата. Не!  Тази форма се е появила в най-ново време, във връзка със създаването на обществено-икономическата формация на еврейския капитализъм и прехода към интернационалния начин на управление на всяка отделно взета страна. Парламентите и министерствата във всяка страна се явяват политически структури под чуждестранно влияние.

Конкретизирайки положителните мерки за оздравяване финансовото състояние на всяка страна, и в дадения сличай, на Русия, сумираме нужните мерки, които накратко се заключват в това, както Иисус Христос, да изгоним чейнчаджиите от храма на държавата. А именно:

1. Предаване пълното разпореждане с финансите в страната, в ръцете на неограничения ръководител на страната, и замяна на паричната система, в която парите се явяват стока, с талонна система, отразяваща обществената полезност (приноса) на всеки индивид!

2. Пълна ликвидация на парламента или което и да е парламентоподобно учереждение, като вредна, за всяка страна, институция, посредством която се осъществява управлението на страната от международния еврейски капитал и други чуждестранни интернационални организации.

3. Прекратяване делегирането на властта на ръководителя на страната, на министерства и ведомства, и пълна ликвидация на системата от министерства и ведомства, като учережения, осигуряващи ръководство на чуждия капитал, над територията на собствената страна. Замяна на министерствата и ведомствата, с чисто статистически кантори, без никакви функции за управление и вземане на решения, а само за обслужване и предоставяне на информация.

4. Схемата на политическо управление на страната, трябва да е строго двустепенна. На върха е ръководителят на страната, а под него , местните органи на властта и отделните отрасли, и никакви промеждутъчни звена, и никакво раздробяване на властта.

5. Забрана на чуждестранната валута, на територията на страната.

6. Закриване на Централната банка и забрана на всякакви видове банкова дейност, и приравняване на тази дейност, с търговията с наркотици.

7. Забрана на територията на страната, на лихвите и различните видове "ценни" книжа, съдържащи лихва и процент.

8. Експорт, само за злато.

9. Забрана на дейността, на всички частни банки, включително и чуждестранните, като диверсионни и саботажни учережденя на чуждия капитал.

10. Учередяване на държавни, безлихвени и безплатни бюджетни кантори, осигуряващи паричните сделки между хората и организациите.

11. Главната задача на централния апарат на тези учереждения е, осигуряване на адекватност при пускането в оборот на хартиени пари, за оборота на търговията и промишлеността.

12. Понеже към работата на тези организации се предявяват повишени изискваня за честност и патриотизъм, в тези учереждения не трябва да се допускат, да работят хора с друга историческа родина или гражданство.

13. Централният апарат на сметните, парични учереждения трябва да е подчинен лично на главата на държавата. За да могат да бъдат проследявани парите, трябва да са в един джоб.

14. Отмяна на данък "общ доход", изобретен от банкерите за постепенна експроприация собствеността на трудещите се. Средният гражданин в държавата не трябва да плаща данъци, което се указва и от Иисус Христос. Данъкът в държавата трябва да е само прогресивен върху собствеността, и преминаването и от една ръка, в друга, включително върху покупката на определени видове стоки, и върху наследството.. Данъкът върху предприятията трябва да е фиксиран, което е нормалният начин за поощряване на добре работещите хора.

15. Основата за стабилна парична система са талоните, издавани за текущ труд или за минали заслуги. Тоест, парите трябва да се създават не от въздуха и не от нашите дългова, а от конкретен труд и заслуги.


 

Най главното е да се премине от обществено икономическа система, където паричните знаци имат ценност, сами от себе си, т.е. явяват се стока и обект за спекулации, към система, в която паричните знаци са талони, отразяващи общественоикономическата ценност на всеки отделен гражданин. Или, спекулативната обществена система, да се замени със социална-талонна.

Толкова сложно ли е да разберем своя собствен интерес? Трябва да променим положението на нещата, при които, за последните неколко стотин години, държавите и обществата живеят по закони, определени от банките. Затова, финансовите учереждения следва да функционират по законите, установени от държавите и обществата, а не обратно!

Финансовите услуги трябва да са безлихвени и безплатни, както беше безплатна медицината! И за да се унищожи източникът на злото, трябва да се унищожи, от корен, както и конкретните ръководители на този престъпен бизнес, който следва да се обяви за незаконен, във всички страни!

Паричната мафия – извън закона!

Те трябва да бъдат измъкнати за косите, под светлината Божия, от тъмните им леговища на банковите бронирани подземия, на техните небостъргачи, откъдето тези анонимни същества, ни управляват.

Така, те ще умрат от самата ясна слънчева светлина, когато бъдат осветени тъмните им сделки. Ние трябва да постъпим с тях, по съвета на техния апологет, Маркс, и "да ги ликвидираме като класа". Банкерите, по определение са престъпници, парични фалшификатори!  И всеки гражданин е задължен да спре престъпниците, по всеки достъпен му начин!

Мир за стопаните – война на банките!

И връщайки се към заглавието на статията и към Карл Маркс, ще разберем какво и защо е премълчал Маркс, и що за религия, покрай афиширания атеизъм, е била истинската му религия. Семейната професия в техния род, по мъжка линия, е била равинска, и следователно Маркс е бил, и е останал, верен служител на скъпия му Мамон, Залатния телец и върховния му жрец – Ротшилд.

Ключът за разбиране на двутомния му труд "Капиталът", е много прост, понеже реално той се нарича "Еврейският Капитал". А ключът към разбирането делата на криптоевреина Адам Смит, и рекламирания му труд "Богатството на нациите", е също толкова прост, понеже заглавието следва да се разбира, като "Богатството на Еврейската Нация". А названието на книгата, на третия класически еврейски политикономист Давид Рикардо, следва да се чете "Принципи на еврейската политикономия и еврейското данъчно облагане". Ако не беше точно така, тези техни трудове никога нямаше да бъдат рекламирани, като "епохални".
.................................
http://g-wise.livejournal.com/2009/02/06/

..................
Превод от руски



Тагове:   хартия,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Не мога да си позволя да бъда съгл...
24.01.2010 00:12
Не мога да си позволя да бъда съгласен или не със всичките ти идеи, но за едно нещо съм си мислел и аз и съм сигурен, че е възможно и в интерес на държавата, друг е въпроса, че никой не би позволил да стане.
Закриват се всички банки, остава както през комунизма една, като дскаса и готово.
Минаваме в евро и следваме лихвите на европейска централна банка.
20 икономиста ще стигнат за нашата малка държава, другото са си чиста проба чиновници.
Каквито печалби има - да отиват за подобряване на образованието, пътища, здравеопазване и какво ли не.
Аз нямам познат без заеми, това са много пари напускащи страната. Много хора измират заради тяхното напускане.
Не вярвам и един % , че е възможно, обаче ми се струва съвсем логично.
цитирай
2. анонимен - Възможно икономически исках да ...
24.01.2010 00:15
Възможно икономически исках да кажа, а невъзможно като изпълнение по разбираеми причини.
цитирай
3. grigorsimov - Сами осъзнавате, че тези неща не зависят от нас
24.01.2010 21:20
Ние трябва поне да знаем какво и защо се случва. И когато достатъчен брой активни хора научат истината, това ще е достатъчно. Или, стигаме пак до върховния, поне за мен, авторитет – Христос:
"Ще научите истината и тя ще ви освободи".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28354043
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930