Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2010 22:54 - Как правосъдието съдейства за геноцида! Автор: eltimir
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4013 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2010 22:59


Права на човека ли? Закони ли? Демокрация ли? Който спомене за такова нещо, скоро ще бива осъждан директно за пандиза. И ако все още не го правят открито, много скоро маските съвсем ще се смъкнат и властите в бандитска Мангалия ще ви го кажат открито: вие имате право само и единствено да умрете. При това да умрете безмълвно. Без да пищите, без да протестирате.
Някога създадохме едно Дружество за защита правата на човека. Нашата цел бе да извоюваме истински човешки права за българите в България. Сега, когато говорят и пишат за това време и за неговите герои, за такива като Илия Минев и Едуард Генов, назначените от ДС журналисти..., ще се скъсат да ни уверяват, че нашата цел е постигната. Че живеем в демократична и свободна държава, в която всичките ни права са гарантирани.  На практика е точно обратното. 

... А пък ако някой случайно се осмели да си потърси правата, тогава се намесва правосъдието. То, както показва самата дума е създадено за съдене на правия. И край с всичко. Край с права, край с международни закони и някакви си Харти и конвенции. Българинът няма право да живее достойно, българинът, ако трябва да сме точни, изобщо няма право да живее.
Но да погледнем правосъдието.
„Осъдиха пенсионер за опърлен глиган
автор: „Труд”
Пенсионер от рудоземското с. Елховец ще плаща 500 лв. на държавата за убита с 220 волта ток дива свиня.
Ариф Б. (68 г.) оградил картофената си нива с дървена ограда и бодлива тел, за да я опази от постоянните набези на диви прасета. Глиганите обаче пак се вмъквали и му изравяли реколтата. През август м.г. пенсионерът решил да се спаси от напастта, като свързал телената ограда с проводник за ел. мрежата. Ариф включвал оградата само през нощта. Една сутрин негов комшия открил опърлен около 120-килограмов глиган.
Установено било, че прасето е загинало от токов удар. Районният съд в Мадан присъди на пенсионера да плати 500 лв. на горското стопанство за убитата свиня и му наложи глоба от 100 лв.
Пенсионерът ще плаща и 225 лв. за експертизи.”...



Гласувай:
0



1. valsodar - Цинична ни е държавата.
25.01.2010 23:14
Цинична ни е държавата.
цитирай
2. zaw12929 - Не, съдът си е на мястото. Съд не може ...
26.01.2010 01:56
Не, съдът си е на мястото. Съд не може сам да си образува дела, ако няма искова молба. Има ли доказателства има и присъда. Не всичко, каквото ни се иска, може да стане, особено, когато искаме да пратим в затвора хора, защото не мислят като нас. Това е комунистическа идеология и тя се изповядва от "антикомунисти", мразят комунизма, защото преди не са ги приели в БКП.
Животът върви напред.Но в никое време не се е толерирало отмъщението, даже и от Бог!
Напишете нещо конкретно, а не неоснователни обвинения към най умните българи с най напрегнато ежедневие- съдиите! Не го заслужават!
цитирай
3. zaw12929 - Става въпрос за съда, а не за държ...
26.01.2010 02:00
Става въпрос за съда, а не за държавата. Всяко стадо си има мърша. В съда- непочтени 5-6 съдии от 1500 няма как?!
Но, съдиите ни са претоварени от всякакви и глупави и от глупост дела, от отмъщение също! А и законите се сменят всеки ден, а в страните от ЕС -
десетилетия стоят непроменими.

ЗА ПРОБЛЕМА Пенсионер от рудоземското с. Елховец ще плаща 500 лв. на държавата за убита с 220 волта ток дива свиня. " не е на съда, а на тези, които са го предали на съд поради други причини- за отмъщение и му намират цаката- нарушил закона, но Вие не се интересувате кои го праща на съд, а защо съдът го съди-....
цитирай
4. grigorsimov - Госпожо, гледайте си през розовите очила, и се радвайте на умните ни съдии и политици
26.01.2010 09:22
И дано не ви се налага да минавате през съда!
А конкратния проблем с дивото прасе, показва че не се допуска право на самозащита, на личната неприкосновеност и на имота, независимо дали от крадци или от диви животни. Не са се загрижили за живота на дивите прасета, твоите мили политици. Те всичките са и ловци, и до там им стига любовта към животните. А който не обича или поне не уважава правата хората, колко ли го е грижа за прасетата!?
Да, става въпрос за закони, а законите са продукт на мъдрото ръководство на поредната партя на "народа" и на народния човек от Правец, т.е. от Банкя.
цитирай
5. eltimir - Правосъдие - съдене на правия
26.01.2010 14:25
Съдът, също като здравеопазването в бившата ни държава е минало на пазарен принцип. Съгласно демократичните закони на либерализма от юдео-американски тип. Съдебното дело печели оня, който плати повече. Пазарна икономика, нали така? Нещо повече. Който няма пари да плати, изобщо губи правото да се ползва от услугите на така нареченото правосъдие. И за да не каже някой, че говоря наизуст, тоя път ще дам пример със себе си.
На 14 юни 2006 година ми подпалиха жилището е една 20 литрова туба коктейл „Молотов”. Съдебно дело нямаше, а следствието бе спряно под натиска на сегашния заместник министър на Вътрешните работи Павлин Димитров, бивш началник на ДС – Ботевград. И обратния случай. През декември миналата година нарекох агента на ДС Иво Любомирав Инджев „агент” и обещах да му скъсам задника с факти и доказателства. Ще припомня, че сведенията за агентурното минало на Инджев идват от Комисията по досиетата. Та за тези думи искаха да ме разкарват до ГДБОБ – София.
Е, можем ли изобщо да говорим за правосъдие и за закони в тази окупирана от пладнешки разбойници територия, която някога се наричаше България?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313190
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031