Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2010 22:58 - Борсата е финансова пирамида, а Крахът на Борсата (и на банките) е крах за вложителите!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1932 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.01.2010 12:31


Отдавна говорят: в САЩ борсата рухва. А борсата е пазар за "ценни книжа", които тя печата в сутерена си и ги продава, на "честна дума", че когато притежателят ги върне на борсата, ще си "получи" обратно парите, с висока лихва!

А какво всъщност са "ценните книжа"? Те са парични знаци, печатани, не от държавата (то и самите пари не се печатат от държавата!), а от частни лица, които по "някакъв начин" получават държавен леценз да ги печатат и продават, все едно че са истински пари. Да, – от последствията се вижда, че „ценните книжа“ са си „истински“ фалшиви пари. След като с ценни книжа можете да се разплатите и да си уредите сметките с други лица, а не само с борсата, значи „ценните книжа“ са пари, но не са отпечатани и продавани от държавната хазна, а от „честно“, частно  предприятие, от рода: 
- „Рога и копита“!  Или: 
"Четкарска Работилница - Блага дума", което значи - "честна" фирма, където ви "правят четки", с "благи думи", докато ви "изработят".
От друга страна, обаче, „ценните книжа“ не са фалшиви пари, понеже са издадени с разрешението на държавата!? Да, с разрешение на държавата, но в разрез с интересите, и на държавата и на гражданите и, само защото някой, на някого е дал или обещал сериозна сума! И точно така се прави, в действителност, но всичко се държи в строга тайна. И започва печатането и продаването на поредните партиди „ценни книжа“. Но продаването реално тръгва, едва след като някой, по някаква причина започне да купува. А причината е една – РЕКЛАМА и предизвикване на изкуствено (мнимо) търсене. А „ценните книжа“, всъщност нямат реална стойност, като златна монета или един самун хляб, да речем. Но „ценните книжа си се печатат и печатат, защото „Борсата“ няма как да не ги печата и продава, защото си е напълно легална „компания“ за печатане на фалшиви парични знаци. А нямаше ли почти всеки от вас, ако имаше печатарска машина и държавно разрешение, да печата - до откат?

Така и тези, които владеят борсите, печатат алтернативни пари, "до откат" – докато не настъпи „Крахът на Пирамидата“, а той обезателно настъпва, както при всяка измамническа финансова пирамида, щом измамените вложители си поискат парите. Затова имената на владетелите на борсите, никому не са известни и са строго засекретени!

Няма какво да се чудим, след като Крадци и Мошеници, с Главни букви, ръководят, не само отделни държави, но и целия свят! Защо да се чудим? Те по определение са си най-хитри и затова ни управлпват! Тези измамници, винаги така усукват делата на икономиката, че нищо да не може да се разбере. Но нашата задача е, да разплитаме и да казваме сложните неща, с прости думи. 
– Всяка Борса е като известните ни „Финансови Пирамиди“, за които знаем от собствен опит!  И затова, всяка държава или общество, каквото и да говори за себе си, както и да се хвали, щом в нея съществува институцията „Борса“, значи, обективно, е ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВА, основана върху измамата и експлоатацията на народа си. А и самото зомбиращо понятие „КРАХ НА БОРСАТА“, е един вид - „огледална реалност“ или обикновена измама, защото крахът не е за борсата, а за измамените, подведени и ограбени вложители, с активното съдействие на държавата! (Същото се отнася и за банките!)

А обикновено, „крахът на борсата“ е и крах на държавата! Затова, истинският „Крах на Борсата“, ще настъпи, само когато тази измамническа институция бъде завинаги закрита, с държавен декрет!

А сега какво се получава? Всичко това което Господарите на Борсата са накраднали, ще им бъде "възстановено"(?) от държавата, т.е. от жертвите на борсата – гражданите данъкоплатци! А Господарите на борсите ще станат още толкова по-богати, колкото повече дъжавата им налива милиарди, както сега става в САЩ, и не само там!?
А САЩ, всъщност дължат на банките астрономически суми, но ги кредитират, защото и в най могъщата държава, властта е задкулисна, както и почти навсякъде по двета.
И затова се получава като в поговорката:
"БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ"!

С подобни материали за субсидирането на борсите и банките, е препълнено блогерското пространство на запад:
http://www.guardian.co.uk/business/2008/sep/20/wallstreet.useconomy

http://georgewashington2.blogspot.com/2008/09/us-taxpayers-are-paying-to-bail-out.html
http://www.marketoracle.co.uk/Article6355.html
http://www.telegraph.co.uk/money/main.jhtml?xml=/money/2008/09/21/ccliam121.xml
http://www.nytimes.com/2008/09/21/business/21qanda.html?_r=2&oref=slogin&oref=slogin


Сами се досещате, че тези, които имат възможност, напълно легално да печатат фалшиви пари, те могат и да назначават паравителства, благоприятни за тях. И този порочен, сатанински кръг може да се върти до без край, напълно против интересите на държавите и народите!

Затова Ротшилд, малко преди да „приватизира“ печатането на американските долари – 1913 г, когато с напълно мафиотски методи е узаконен частният „Федерален Резерв“ на САЩ, е казал:

„Дайте ми да печатам парите на една държава, и вече не ще ме интересува, кой е на власт“!

Превод от сайт:
http://g-wise.livejournal.com/2008/09/23/




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28363808
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930