Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2010 21:44 - За САЩ и лихвите на FED.RESERV! Автор: bojo12345
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2451 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 24.02.2010 21:51


Американският граждански съдия Даниел Доил Бинъм беше достатъчно дързък през 2002 г. да се обади в "Sаn Francisсо Federаl-Reserv-Ваnк (FED)" и да проведе повече от удовлетворителен разговор с някой си Рон Супински от Рublic Informatiоn Department, когото тук ще цитирам дословно (П означава ПИТАЩИЯ, а Г-н С.: - г-н СУПИНСКИ):

П: Г-н Супински, „Federal Reserve Systет" собственост на  държавата ли е?

Г-н С.: Ние сме учреждение на правителството.

П: Не такъв беше въпросът ми. Той държавна собственост ли  е?

П: „Държавният резерв" фирма ли е?

Г-н С.: Да.

П: Има ли държавата какъвто и да било акционен фонд във „Федералния резерв"?

Г-н С.: Не, такива притежават банките-членки.

 П: Банките-членки частни ли са?

Г-н С.: Да.

П: Имат ли „банкнотите на Федералния резерв" някакво покритие?

Г-н С.: Да, собствеността на „Федералния резерв", но преди всичко властта на Конгреса да налага данъци на гражданите.

П: Казвате властта да се касират данъци? Това ли е покритието на „банкнотите на Федералния резерв"?

Г-н С.:Да.

П: Колко са общо финансите на „Федералния резерв"?

Г-н С.: „Sап-Francisсо-Ваnк" притежава $ 36 милиарда в активи.

П: Какво представляват тези активи?

Г-н С.: Злато, самата Федерална резервна банка и гражданите на държавата.

П: Колко плаща „Федералният резерв" за „банкнота на Федералния резерв" от $10?

Г-н С.: Петдесет до седемдесет цента.

П: Колко плащате за „банкнота на Федералния резерв" от $ 100?

Г-н С.: Същото - 50-70 цента.

П: Само петдесет цента за $ 100 е доста добра печалба, не мислите ли?

Г-н С.: Да.

П: Следователно американската хазна плаща на „ Федералния резерв" по $ 20,60 на $ 1000 номинална стойност, респективно малко повече от два долара за $ 100, така ли е?

Г-н С.: Приблизително.

П: Не използва ли „Федералният резерв" „банкнотите на Федералния резерв", които винаги струват два долара, за изкупуване на американския дълг от правителството?

 Г-н С.: Да, но това не е достатъчно.

П: Но в общи линии е така?

Г-н С.: Да, в общи линии е така.

П: Колко „банкноти на Федералния резерв" са в обращение?

 Г-н С.: $ 263 милиарда, но ние можем да дадем само малък процент от общата сума.

П: Къде отиват „другите" банкноти?

Г-н С.: В хорските дюшеци, в невидимия сектор и в нелегални пари от наркотици

П: Вярно ли ще е, ако кажа, че при тази политика на резерва срещу всеки влог от 1 долар в дадена банка-член могат да бъдат заети нови $8?

Г-н С.: Около $ 7

П: Поправете ме ако греша, но тук отново става дума за нови „банкноти на Федералния резерв" от $ 7, които никога не са в обращение. Те са създадени „от въздуха", защото кредитите и двата долара никога не са били плащани. С други думи: „банкнотите на Федералния резерв" никога не са били реалност, не са били отпечатани физически, а само генерирани по документи и за да събират такси. Вярно ли е?

Г-н С.: Да.

П: Грешно ли разсъждавам: вярно ли е, че когато (на Коледа през 1913 г.) беше приет законът за „Федералния резерв", на практика Конгресът преотстъпи правото на едно ЧАСТНО сдружение да сече монети и печата банкноти, и изобщо да регулира покупателната стойност на американската валута? Всъщност от „Federal Reserve Ваnк" (ЧАСТНА фирма) страната ми ВЗЕМА НА ЗАЕМ това, което би трябвало да са наши собствени пари, ПЛЮС лихвите. Вярно ли е, че държавният дълг не може НИКОГА да бъде изплатен в рамките на сегашната парична система?

Г-н С.: По принцип - да.

П: Обяснете ми как „системата на Федералния резерв" може да бъде конституционна, след като само Конгресът на САЩ в лицето на Сенат, и Камара на представителите има властта (или най-малкото трябва да я има) да сече монети, печата банкноти и да регулира стойността? [Член 1, параграф 1 и 2.[ Никъде в Конституцията не се дава право или пълномощие на Конгреса каквато и да било изпълнителна конституционна власт да се трансферира към някакво частно предприятие - или напротив

? Г-н С.: Не съм експерт по конституционно право. Мога да Ви свържа с правния ни отдел.

П: Мога да Ви уверя, че съм чел Конституцията. Тя НЕ разрешава държавната власт да бъде преотстъпвана на частна фирма или сдружение. Не е ли казано ясно, че която и да е власт не се дава на частни лица, а се предоставя на държавата и на нейните граждани? Това не важи ли за едно частно предприятие?

Г-н С.: Не мисля, но ние сме създадени чрез законно събрание.

П: Ще се съгласите ли: това е нашата страна и това трябва да са НАШИТЕ пари, както е по Конституция?

Г-н С.: Разбирам какво искате да кажете.

П: Защо ние трябва да вземаме назаем (СРЕЩУ ЛИХВИ) „нашите собствени пари" от ЧАСТЕН консорциум на банкери? Не беше ли точно това причината, поради която „ние" започнахме революция, за да се превърнем в самостоятелна, суверенна нация със собствени права ?

П: Сегашната ни парична система не е ли „картонена кула", която ТРЯБВА да се срути, защото математически дълговете НИКОГА не могат да бъдат погасени?

Г-н С.: Така изглежда. Мога да Ви кажа, че очевидно много добре разбирате материята и знаете какво говорите. Въпреки това ние имаме решение.

П: И какво е то ?

Г-н С.: Дебитните карти.

П: Имате предвид ЕFТ (Е1есtroniс Funds Тransfer = електронно превеждане на пари) ? Не е ли твърде опасно като имаме предвид качествата на компютрите? На държавата, на всички учреждения, вкл. „Федералния резерв", ще бъдат давани такива информации: например, че в 2.30 часа Вие сте бил на бензиностанцията и сте купил безоловен бензин за 10.00 долара, по 1.41 долара галона, а после в 2.58 ч. сте се отбил в магазина за хранителни стоки и сте си купил хляб, обяд, месо и мляко за 12.32 долара и накрая в 3.30 часа в аптеката сте взели лекарства за 5,62 долара. С други думи: Вие ще знаете кога и къде ходим ние, колко плащаме, колко плащат едрите търговци и колко печелим. Със системата ЕFТ в прекия смисъл на думата Вие ще знаете всичко за нас. Това не е ли ужасно?

Г-н С.: Да, малко е странно.

П: Започвам да надушвам ГИГАНТСКИ ПЛЪХ, който вече е надхитрил Конституцията ни. Не плащаме ли мито на частен банкерски консорциум под формата на данъци върху доходите?

Г-н С.: Не бих го нарекъл мито, това са такси.

 П: Виновни са избраните от нас служители и хората от „Федералния резерв" заради собственото си облагодетелстване като така унищожават моето гражданско право, а това е измяна. За измяна наказанието не е ли смърт?

Г-н С.: Мисля, че да.

П: Много благодаря за информацията и за отделеното време. И ако позволите, бих Ви посъветвал да направите необходимите стъпки за защита на себе си и своето семейство и да изтеглите всичките си пари от банката, преди системата да се срине. Аз лично ще го направя. 

“Не пипай тази книга”, автор Ян Ван Хелсинг
Гласувай:
1


Вълнообразно


1. zahariada - Първо ти благодаря!
24.02.2010 21:59
Тази тема е много интересна и много дискутирана. Имаше няколко човека, които искаха да се закрие федералния резерв, но май тях ги закриха. Ще се разровя. Поздрави!
цитирай
2. анонимен - темата дава много информация, но е ...
27.02.2010 21:43
темата дава много информация,но е интересно когато човек пазарува,дава ли си сметка,че всичко се следи и дори се знае откъде и какво е взел/дал!?
Има за какво да мислим!Благодаря и успехи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15666925
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031