Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 10:31 - Третото погребение на Левски - в. ПРО и АНТИ. проф. Димитър Пърличев
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 19614 Коментари: 30 Гласове:
19

Последна промяна: 01.03.2010 13:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Годината е 1873, февруари месец. Левски е заловен, осъден от турския съд, обесен и заровен в гробището на престъпниците, край София. Всред общия страх сковал българите, намират се трима, които през нощта изравят мъртвеца, опяват го и го погребват в олтара на църквицата "Св. Петка Самарджийска", впоследствие оказала се в центъра на днешна София. С подвига си, те спасяват името на Апостола на българската свобода от опозоряване и защитават националната ни чест.


Годината е 1956, май месец. Учени от Археологическия институт с музей при Българската академия на науките, правят разкопки в църквата "Св. Петка Самарджийска". И са навреме предупредени, че в олтара, отляво на престола, е погребан Левски. Да внимават.


Неочаквано обаче, "отгоре" идват ясни и категорични указания, гробът, ако се окаже в църквата, да бъде незабавно и безшумно ликвидиран - управляващите комунисти съобразили, че гробът на Левски ще привлича българите много по-силно от проектирания на 50 - 60 м от него паметник на Ленин, ще повдига националния дух и престижа на църквата и ще пречи на плана за включване на България в СССР. От което на археолозите им става ясно, че от това какво ще открият, ще зависи кариерата им.


И те внимават. В нарушение на Инструкцията за разкопките, дават кирки в ръцете на двама вулгарни типа и ги оставят без контрол. Единият разбива и унищожава напълно лицевите кости на Левски. Другият прави на парчета главата на Бенковски (вождът на Априлското въстание), оказала се също погребана тук. Тук е погребано и обезглавеното тяло на владайския герой Гьоре Николов. Три плочи-кръстове на пода маркират трите необичайни погребения. Но че цялостният скелет е бил на Левски, няма съмнение - открит е отляво на престола и е с дължина 172 см - ръстът на Апостола.


След което, пак в нарушение на Инструкцията, разкопките са прекратени, поисканата комисия отказана, експертизите отменени, дневникът фалшифициран, а всички кости, събрани в циментов чувал, изчезват завинаги, захвърлени Бог знае на кое софийско сметище. Така, учени от БАН изпълниха единственото и последно желание на Левски пред смъртта - гробът му да е в България и всеки да го знае.


Всички тези събития щяха да потънат под пепелта на забравата, ако по ирония на съдбата със случая не се бе заел писателят Николай Хайтов. По запазените и издирени от него факти, документи и свидетелства в 6 книги ("Последните мигове и гробът на Васил Левски", 1985 г., "Гробът на Васил Левски", 1987 г., "Исторически документи и свидетелства за гроба на Васил Левски", 1992 г., "Аферата с гроба на Васил Левски", 1997 г., "Гробът на Васил Левски" - сборник с документи и свидетелства, 2002 г., "Кой и защо унищожи гроба на Васил Левски", 2004 г.), този родолюбец сътвори невероятната епопея на борбата срещу удушвачите на истината в БАН. Но не остави и сянка от съмнение в истината за препогребването на Левски - призната от БАН, с решение на ръководството му от 24.04.1986 г. за поставяне паметна плоча пред църквата и потвърдена с решение на президиума и научния секретариат от 26.06.1987 г.


Оттогава БАН мълчи. Истината е установена. Науката е казала думата си. Въпросът е приключен. Какво повече?!


ВЪПРОСЪТ ОБАЧЕ НЕ Е ПРИКЛЮЧЕН


Защото става дума за истина, но не каква да е, а истината за престъпление без прецедент не само в българската, но и в световната история. Което, вече 54 години, безчести незаслужено името на България, вместо името на извършителката му - БАН.


Защото, като оскверни и унищожи, в угода на управляващите комунисти, този уникален пантеон на българската слава в центъра на София, БАН го превърна в най-страшния за една нация паметник - паметникът на националния позор. Чрез който, обаче, разкри без да иска и собствената си аморална, псевдонаучна и антибългарска същност.


Защото, вместо да се ужаси от чудовищната си гавра с националната чест на България и да заклейми и даде под съд виновниците, БАН се погрижи единствено за ... израстването им в кариерата. С което потвърди етичните си атрибути: морална тъпота, интелектуален цинизъм, пълна липса на самосъзнание за национален дълг и отговорност и арогантно незачитане на чувствата и достойнството на българското общество. Качества, които подпомагат БАН в "научното обслужване" на това общество.


Защото и след 1956 г., та и до днес, произволите, беззаконията и партийната кадрова политика в БАН я превърнаха в партийно-държавна мафия от авторитарен тип, а някои от институтите - в бази за грабежи и безчинства на алчни, корумпирани директори и антуража им от безделници, некадърници, шарлатани и бандити. Паразитиращи под егидата на БАН върху ограбената и разорена икономика на страната.


И защото с мълчанието си и с отстраняването на паметната плоча от църквата, БАН тихомълком е заличила гроба на Апостола. За да заличи следите на неизмеримия си позор.

http://pro-anti.net/previous/2556-tretoto-pogrebenie-na-levski.html
............................

Вижте още: "Изповед на "свърхчовека" - http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/02/27/izpoved-na-svyrhchoveka-edin-ot-geniite-na-zloto-publikuvano.501334

и Най-важното в политиката, без което неможе - "Нека не си затваряме очите!":
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/02/16/neka-ne-si-zatvariame-ochite-zashtoto-istinata-shte-ni-sydi.494808
и още: "за Преселението на народа, от край земя, на Дунав, и за мартениците"-
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/02/28/za-preselenieto-na-naroda-ot-krai-zemia-na-dunav-i-za-marten.501821

А в един от 24-те протокола на ционските старейшини, пиши и следното: 
"Ще изтрием от паметта на хората всички спомени за миналите векове, и ще оставим само онези, които показват грешките на гоевските правителства"!




Гласувай:
19



1. boristodorov56 - "БАН"
28.02.2010 11:00
"...потвърди етичните си атрибути: морална тъпота, интелектуален цинизъм, пълна липса на самосъзнание за национален дълг и отговорност и арогантно незачитане на чувствата и достойнството на българското общество. Качества, които подпомагат БАН в "научното обслужване" на това общество."
цитирай
2. grigorsimov - Спароток, явно, е заплашван сериозно!
28.02.2010 14:37
Това се разбира от един от коментерите му, и не само от там!
Публикувайте и размножавайте материалите му, а който има възможности и време, нека направи едно обобщение, от всичко, което до момента е известно за истинската ни история, и за нейните фалшификатори!
цитирай
3. анонимен - За Апостола
28.02.2010 16:41
Аз също имам такава информация за гроба на Апостола. Преди години, още по времето на социализма ми се наложи да правя проучване на този въпрос и онова, което открих по темата беше,че гробът на Левски е в църквата Св.Петка намираща се в подлеза пред ЦУМ. /Убедена съм в това,но какво ли в България не е опорочено,че и това./
цитирай
4. анонимен - НАРОДЕН СЪД
28.02.2010 18:47
ЗА бан.
цитирай
5. анонимен - Не на БСП
28.02.2010 19:25
Това котило на червените кхмери БАН да се ликвидира един път завинаги! Не на БСП! Референдум за обявяването й извън Закона!
цитирай
6. анонимен - BUSH
28.02.2010 20:52
NEOBJASNIMO E S KAKVO BALGARIA E ZASLUJILA RAJDANETO NA TAKAVA VELIKA DUSHA KATO LEVSKI ! TOJ E BIL PREDADEN , POSLE IZOSTAVEN I NAKRAJA PORUGAN ! NE SE LI SRAMUVAT PREZIDENTITE I MINISTAR-PREDSEDATELITE DA DARJAT PORTRETA MU V KABINETITE SI ! V BIBLIJATA E KAZANO--NE DAVAJ BISERITE SI NA SVINETE , ZASHTOTO SHTE SE OBARNAT I SHTE TE RAZKASAT ! NE MISLJA , CHE LEVSKI BI POJELAL DA SE VARNE NA BALGARSKA ZEMJA !
цитирай
7. анонимен - Боожее от Комунистическата иде...
28.02.2010 21:41
Боожее от Комунистическата идеология по чудовищна няма. Господи защо наказа точно България.
Кой е истрадал повече от нас!
цитирай
8. razkazvachka - Защото подлецът, шпионът, мръсникът
01.03.2010 01:32
в онези дни черни, що робство се викат
умират мирни във свойто легло
с продадена съвест, с позор на чело...

продават вярата си - продават Апостолите си
за да не влиза народът в храма
и да не помни кой е,
забравили, че храмът на бога
е синьото небе и слънцето
и нищо не може да потисне
гласа, който напомня
кръвта, която шепне...
цитирай
9. анонимен - Въпросът е личностен, не политически
01.03.2010 07:23
Причините за поругаването на костите на Левски може да е на личностна основа. Нали брат му Петър разбира, че истинските му предатели са на власт след Освобождението. Че не попа е предателят. Защо не допуснете, че техните потомци са пожелали унищожаването на тези кости, а дори сега изместват въпроса за вината на политическа основа, за да отложат или прекратят намирането на истината.
цитирай
10. boristodorov56 - Тогава.
01.03.2010 08:55
Проф. Овчаров е причината костите на Апостола да изчезнат безследно - отеца на днес известния археолог.
цитирай
11. tina05 - Браво! Чудесен постинг! Нека ...
01.03.2010 09:08
Браво! Чудесен постинг!
Нека българите разберат, че достойните сред тях не стоят със скръстени ръце!
"Феодалните старци" имат пълното основание да се срамуват! Малко по малко истината ще разберат всички. Дано костите на Левски не са погубени! БАН да измие срама от себе си и да се погрижи Левски да почива в мир!
"Създаване на излишен култ към личността" - това е оправданието на феодалните старци и на партийците-комунисти за затриването на тленните останки на ЕДИНСТВЕНИЯ СИН НА БЪЛГАРИЯ!
цитирай
12. анонимен - Няма да забравим! Няма да простим!
01.03.2010 09:33
Не! - въпросът е точно политически! Случайно ли поставиха задника на оня турски травестит срещу паметника на Апостола? Нека някой френски травестит се надупи пред Пантеона в Париж да видим европейците дали няма да си преоткрият гилотината!
бан-БАМ? Какво е това? Феодален придатък на еднотръбната топлофикация ... с феодалното заплащане... измислена през 30 те в Русия - за да се държат абонатите в подчинение, когато падат от власт червените! Или има и друго което са измислили феодалните старчета?
цитирай
13. анонимен - имаше още борци за истината
01.03.2010 09:37
До края на живота си реставратора Любо Делчев водеше години наред борба, за да излезе истината за гробюа на Левски и всички да знаят гроба му и го тачат
цитирай
14. boristodorov56 - 13. анонимен
01.03.2010 09:41
А нима Н.Хайтов, при всичките му неприемливости, не направи достатъчно случаят да добие национална известност, но онези, които трябваше да шумят - спят, както са спали дедите им по времето на Апостола?!!!



цитирай
15. анонимен - За Левски...
01.03.2010 09:56
За всичко са виновни Комунистите! И както писа един професор-историк няма разлика между комунисти и терористи, едно и също е. За съжаление оскверниха една от най-големите Светини на България. И пак за съжаление техните деца и внуци са относо комунисти, облажили се от миналото... Докога...!!!???
цитирай
16. crisis - Написанато е грозната истина за БКП, бан и ДС
01.03.2010 10:05
Трагичното е, че и в ход план за заличаването на държавата България от политическата карта на Европа и заграбване на това райско кътче земя, за което са дали живота си Левски и Ботев, както и дедите ни.
Преди дни Андрей Райчев си позволи по Бтв да обиди българите като каза, че Левски и Ботев са с "девиантно" поведение на разбойници. Това не беше случайно казано, както и цитираното изявление в блог.бг на Едмонд дьо Ротшилд през 1994г., женен за четири години за племенница на Кимон Георгиев: "Че след двадесет години, България и българите ще изчезнат." Данните за етническия състав и брой на българите го доказват. "царят", Станишев и Бойко не правят нищо за да спрат процеса, а напротив.
цитирай
17. boristodorov56 - Казал съм го на друго място, но и тук хваща дикиш!
01.03.2010 10:15

Тя цялата им червена пасмина е окомплектована от сбирщина продажни безродници.
Кога комунистите са били българи?
Те по презумпция са кремълските еничари в България -
клаха и грабиха народа си, както турчин не го е правил!

Марин поп Луканов,
онзи който открадна комитетските пари в Ловеч съзнателно омаскарява и набеждава поп Кръстю, за да прикрие кражбата си.
Тези пари - точно на брой са били намерени при реставрация на къщата му през 60-те години на миналия век- зазидани в стените.
Никой обаче от "учените" в официозната историография през комунистическия режим не си помръдна пръста да се изтрие позорящия факт останал в историята и по този начин да оневини поп Кръстию - съратник и приятел на Левски още от времето на Легията.

Марин поп Луканов е баща на Карло Луканов и дядо на Андрей Луканов!
Каква мерзка родствена верига от безродници!
цитирай
18. анонимен - памет
01.03.2010 10:24
Гробът на Васил Левски е на друго място, както беше показано в едно предаване на Пламен Павлов -
http://www.youtube.com/watch?v=ioXJXpGSNow
цитирай
19. анонимен - продължение
01.03.2010 10:34
http://www.youtube.com/watch?v=5qkwxoVRQqo&NR=1
цитирай
20. анонимен - Не е там гробът!
01.03.2010 10:55
Гробът на Левски не е в църквата Петка Самарджийска, а покойният крадец и убиец Н. Хайтов направи срамна търговия с костите на Левски, натрупа пари от скандали с учени и книги за т.нар. гроб на Левски. Постигна и нещо повече - десетилетия вече се води ожесточен спор, в който мнозина губят излишно време и сили, вместо да прочетат писмата на Левски или да сторят някое добро дело за себе си и за народа си.
цитирай
21. анонимен - А защо не казвате имената на тези ...
01.03.2010 11:35
А защо не казвате имената на тези "учени"?
цитирай
22. анонимен - той е в нас
01.03.2010 11:44
Тези които твърдят, че не е там гроба на Левски- ами да кажат къде е. Явно знаят, но какво им пречи да го кажат е въпроса. А лично за мен гроба на левски е в сърцата ни/ както той сам е казвал - България/. но колко ли от нас го разбираме, след като толкова години от гибелта му1873г. до днес не можахме да реализираме идейте му. И колко ли от нас ще имат куража на практика / в дела/ да ги реализират. Е ако имаше от последните- нямаше да сме на това дередже.
цитирай
23. tina05 - Пропускате една малка подробно...
01.03.2010 11:46
Пропускате една малка подробност:
Хайтов не е автор на "теорията" за гроба на Левски. Това не е негова "измислица".
Още през 20-те или 30-те години на 20 век в един вестник отпечатват статия с изповедта на една жена за случилото се през февруари 1873 г.
цитирай
24. анонимен - БАЙ ГАНЬО
01.03.2010 12:02
Да, и бая ти Ганьо щеше да се срамува от такива маскари.Никой народ не е имал такива отявлени народомразци, от такива езуити.Разделяй и владей е основната им формула, а най-важното е да има само за себе си.А колкото до Марин поп Луканов-крушката не пада по-долу от дървото и напълно се доказва, че генът си е ген, вари го, печи го, то си е то.Най.-лошото е , че не умеем да ги разпознаваме и днес, а се захласваме след техните сладки приказки , и когато ни омотаят се усещаме ,ама късно.
цитирай
25. анонимен - tiho
01.03.2010 12:27
Ако това е станало така то нека господ ги накаже,а сега трябва да се разбере коя умна глава е разпоредила и да му се отнемат всички звания,а БАН наистина да се изчисти от дядковци,които само лапат .Да се извини на обществото Българско и това да стане до 3 март ако са наистина умните глави на същото това.
цитирай
26. анонимен - За кой ли път се доказва по безп...
01.03.2010 12:50

За кой ли път се доказва по безпорен начин антибългарската същност на комунистите в България и тяхната партия БКП-БСП. Комунистите са нанесли такива поражения на психиката на българското общество като цяло и на всеки един от нас като негови членове, които са сравними с пораженията които е нанесло на нацията ни турското робство. Обществото и ние не сме се отървали от тях. И сега те и техните деца манипулират и тровят българите чрез телевизии, вестници и радия. Те и ще погребат България ако не намерим сили да изрежем този тумор.
цитирай
27. анонимен - лб
01.03.2010 15:34
Прочетете статията "Нови доказателства за двойника на Левски във в. 168 часа от 22-28 февруари 2008 г. Статията е исторически документ.
цитирай
28. анонимен - пазете се от негодниците
01.03.2010 15:59
До вчера са били монархисти,после-националисти,след това-комунисти!Е,днес са социалисти-демократи!Утре кой знае какви ще станат!?Въпрос на келепир!Същите продажни говеда са днес в парламента и всички ги знаем кои са!
цитирай
29. анонимен - Пак се опитват да ни водят за носа...
01.03.2010 16:01
...същите, които ни накараха да избием интелигенцията и духовенството си през '40-те години. Да унищожим БАН означава да си ампутираме сами мозъка на държавата. Вярно е, че там бяха внедрени слугите на системата, които създаваха основните лъжливи доктрини и криеха истината, но днес ние имаме уникалния шанс да вземем в български ръце тази научна институция, вместо да я закриваме.
Колкото до рода Луканови, що не вземе някой да се разрови из родословието им, да видим колко им е "чист косъмът"? Щото потомствения антибългаризъм е твърде съмнително нещо, та да бъде случаен. Специално за Карло Луканов и за Андрей Луканов се знае доста добре, че не са съвсем българи. Е защо, аджеба, дъщерите на "избрания народ" са чак толкоз петимни да се сродяват с чадата Поплуканови, ако не са си племенно-сродни и без друго?
И като говорим за Левски, не е зле да си спомним, че преди всичко той ни е завещал да работим първо с главите си, и чак след това да пристъпваме към действие. Иначе нямаше да забрани на нашите революционери да вдигат въстание, за което добре е знаел, че още не сме готови. Щото цената я плати българският народ, в крайна сметка. С територии, разрушения и човешки жертви.
цитирай
30. анонимен - ЗА ГРОБА НА АПОСТОЛА
01.03.2010 22:07
За съжаление ние българите сме способни както на най-възвишени постъпки,така и на НИЗОСТИ от рода на оскверняване на гробове,независимо дали е на Апостола или на обикновени граждани...
Но има изход,както казва един коментар...гроба на апостола е в сърцата на българите ..И ще е там докато България и нейния народ съществуват!!!АМИН.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314466
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031