Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2010 11:12 - ИЗМАМАТА С ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ. Автор: valsodar
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3138 Коментари: 2 Гласове:
-1



Когато хората ми казват "Не вярвам в глобалното затопляне", отвръщам "Аз вярвам в Глобалното Затопляне, но не вярвам, че произведеният от човек CO2 е причина за затоплянето!"

Ако ме бяхте попитали преди няколко години, бих казал - Да, причината е CO2!

 Защо ли?

Защото както всички останали слушах какво казват медиите.

Всеки ден новинарските репортажи се надпреварват да представят фантастични апокалиптични картини.Политиците вече не смеят да изразят съмнения относно промените в климата. Има огромна нетолерантност към всеки десидентски глас.

 Възможно най-голямата грешка в политиката е съмнението в правотата на догмата за промените в климата. Глобалното Затопляне се издигнало над политиката и се е превърнало в нов тип морал.

 

Докато привържениците на причиненото от човек Глобалното Затопляне стават все по-истерични, много учени-климатолози казват, че научните му основи се ронят.

В историята има периоди, през които количеството на CO2 е било три пъти повече от сега. Имало е дори моменти, когато то е било 10 пъти повече. И ако CO2 има голям ефект върху климата това трябва да се забелязва при реконструкция на температурата.

 

 Ако разгледаме климата в геологическите мащаб никога не бихме заподозрели CO2 като главна причина за измененията в климата. Нито една от големите промени в климата през последните 1 000 години не може да бъде обяснена с промяна в CO2.

 Не можем да кажем, че C02 ще промени климата след като не го е променял в миналото!

 Антропогенното Глобално Затопляне не е обикновена научна теория. Тя е представена от медиите, като подписана от внушителни международни организации.

МППК както всяко обединение е политическо тяло.  Финалните заключения са диктувани от политиката. Твърдението, че МППК включва най-добрите 1 500 или 2 500 учени...  Поглеждате в библиографията на тези учени - това просто не е истина!

Там има огромен брой не-учени. За да достигнат до 2 500 започнаха да включват имената на редактори,  хора от правителството и т.п. и всякакви близки на тях хора.

Не е търсено мнението на никой от останалите в списъка учени. Много от тях не са съгласни тази теория.  Много от специалистите, които бяха против и не искаха да участват - а аз познавам определен брой такива  учени, те бяха просто добавени към списъка и станаха част от най-добрите 2 500 учени- поддръжници на теорията.

 

Списъкът с учени има за цел да убеди другите хора, че след като науката не възразява, и вие не би трябвало да възразявате. Когато чуете за такива учени, трябва да знаете, че това е просто пропаганда.

 

Това е една история как теорията за климата се превърна в политическа идеология.


E. да продължавам ли да ви копирам текста от филма "The Great Global Warming Swindle" или ще искате сами да видите, да помислите (ако можете) и САМИ да определите гледната си точка?!



   



Гласувай:
0



1. barborok - аве замислете се малко , и проверете знанията си .
02.03.2012 01:47
Единственото нещо за което съм съглаsен е че има няква мафия с тия квоти. Много е интересно как в блогосферата всеки копира , превежда и изразява мнение за неща които даже не е проверил при другите източници. Айде сега да се върнем в 5ти клас и да си спомним за свойствата на веществата - плътност , тежест , цвят , мирис , кондукция , конвекция и т.н. за прозрачните вещества - тяхната плътност и как пречупват светлината ??? сещаш ли се ??? водите се по мнението на CEI и EXXON MOBILE "со2 е един много полезен газ " , само че те отдавна си признаха че лъжат , а вие все още им вярвате . За жалост така е устроен човека , както е казал Наш - "за да се отхвърли една лъжа на човек му трябват шест неопровержими истини, а за да отхвърлиш една истина ти трябва само една лъжа " - това е точено доказан математически модел в една от неговите теории... замислете се
цитирай
2. barborok - обаче , като провери човек малко и мрежата и започва да си задава въпроси...
25.03.2012 12:11
... от къде разни заводи и предприятия изкараха толкова големи пари( десетки милиони) за пречистващи системи на комините си , аа и тец- ове ... значи имало смисъл от тия квоти ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314392
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031