Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2010 15:14 - ЗЛОВЕЩА АТАКА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ! Автор: sparotok
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3022 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 29.05.2010 15:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Считам себе си за умерен човек, уважавам дори и противниците си, но напоследък ми е все по-трудно да правя това. Мой опонент, виждащ, че губи битката започна яростна атака срещу опитите ми да покажа истината. Ужасен, че все повече хора разбират, че ние българите сме потомци на траките, това човече изфабрикува сума ти лъжи, навярно  с надеждата, че ще успее да заблуди някого. Страшно е когато някой зовящ себе си българин се опитва умишлено да унищожи истинската българска история! Представям жалките опити на моя опонент, той просто няма аргументи, твърденията му са необосновани. 

Твърденията на противника ми са в червено, моите отговори са в синьо. Преценете сами кой е прав и кой предава България.
   


- Плиска е неизвестна през Античността;

- Не е верно, Г. Кодин споменава, че Плиска и Преслав ( Плискуба и Перестлаба) са строени по времето на Константин Велики ( около 325 година). Градежът е същият като този на траки и даки. К. Порфирогенет също потвърждава присъствието на българи в Тракия по времето на Константин Велики. Свидетелството на Св. Йероним поставя дедите ни на юг от Дунав през 4-ти век, а и самият строителен стил на Плиска и Преслав е идентичен на тракийските градежи от Старосел и Костещи ( Стара Дакия).

image

Както виждате българските и тракийските градежи са идентични.

- Мадарският конник (траките, кой знае защо, нямат монументални релефи);

- Лъжа, траките имат впечатляващи монументи от 8-ми век преди Христа, това са посветената на тракийската богиня Кибела (Кубела)Лъвска Скала, паметникът на Мидас и т.н. Господинът се преструва, че не знае за тракийските релефи от Гинина Могила. Kъде са обаче монументалните турански релефи от преди 6-ти-7-ми век момчето не посочва....защото такива няма.


- розетата от Плиска (траките и с руни не пишат);

- Лъжа, съществуват  42 успоредици между тракийските линеарни писмености и руните на старите българи. Ако на руните от Плиска се даде стойност на трак. линеарни знаци се разчитат български думи като лоно, лепи(хубав) пек ( жега)...Траките са белязвали конете си с тамги....както са правели и старите българи.


- титлите на българските аристократи от Първото царство, срещащи се още в османотурска, селджукска и монголска употреба (багатур, багаин, боил, к(х)ана), но не и в тракийска;

- Защо ли пък старобългарските титли багаин, канас, маготъ, владика са сродни с галските багауда, кунос, магало, влат? Защо ли галите имат имена като Асперик, Борисус, Борилус, Корсиус, Токетус, Персинус, отговарящи на старобългарските Аспарух, Борис, Борил, Корсис, Токту, Персиян?  В Галия са ходили кимерии, но не и туранци. Прокопий определя дедите ни като кимерии, но няма нито един стар автор, който да е нарекъл българите турански народ. НЯМА!


- мотивът за петте стрели с пряк паралел в монголския фолклор, но не и в Орфеевите химни; - Не съм сигурен за какъв мотив става дума, навярно се касае за никофоровата приказка...Смешно е от един мотив ...засвидетелстван от мразещ българите грък да се прави заключение за произхода на цял народ.


- триделното разделение на властта между хана, капхана и ичиргу боила с пряк паралел не само у монголите, ами направо у японците (но не и между траките);

- Кой стар автор посочва това така наречено триделно разделение на властта при старите българи? Спекулация и древно свидетелство са две коренно различни неща, но поклонникът на туранската теория не се интересува от това.


- прякото споменаване на укрепени "аули" с пряк паралел у казахите (тракийски аули, anyone?);

- Смешно, много смешно, АУЛ е латинска дума означаваща първоначално помещение. Горките римляни, и тях ги направиха туранци...


- вписаните правоъгълници в основата на първите български капища (траките строят планински светилища без квадратен план);

-Лъжа, траките също имат такива храмове, но съмишлениците на господина са се погрижили тези тракийски строежи да са под водите на язовир Копринка, добре, че има запазени снимки.


- кавалерията (траките нямат, но азиатските народи са конни народи);

- Голяма лъжа, Тукидит свидетелства, че гетите са КОННИ СТРЕЛЦИ, а сарматите, които Прокопий причислява към гетите имат дори и тежка кавалерия...като олосидерите на Крум:))))


- обичаят да се носи плитка или опашка на обръсната глава с пряк паралел у манджурците;

- Господинът премълчава, че бръсната глава и кика са типични  за трако-пеласгите, има изображения от второто хилядолетие преди Христа ( остров Тера). Плутарх обяснява, че това е обичай на абанти ( пеласгийско племе) и на мизи ( тракийци). В продължение на 1000 години дедите ни са отъждествявани с мизи, но никой стар автор не ни нарича туранци.


- наличието на халчести ризници у българите (така наречените "тулсхи" от Преславския надпис, разчетен през чувашки и кумански) с пряк паралел у татарите и без паралел у траките;

- Лъжа, траките имат както люспести, така и плетени ризници. А тулсхи не e нищо друго освен вариант на думата тулъ-колчан, която е и вариант на пеласгийската тулак. Нормално е във военен инвентарен надпис да има споменати и тулове ( колчани ).


- наличието у монголските нашественици в ХІІІ в. на кланове "булгар" и "маджар";

- Нашите мургави сънародници се самонаричат роми, но в никакъв случай не са римляни, Октавиан Август сигурно се върти като пумпал в гроба си...


- окончанието на собствения ни етноним "българи" с пряк паралел за множествено число у всички тюркски, алтайски и повлияни от тях народи - татари, маджари, авари, хазари...(но не и между тракийските племена);

- Лъжа, господинчото знае зного добре за тракийските племена другери, пурогери, дигери, знае и за палеобалканският народ кимерии, с който дедите ни са отъждествявани, но премълчава данните.


- племенните и родови названия без съответствия у траките: Ермиар, Вокил, Дуло, Котраг(ир), унугур, сарагур...;

- Премълчава се, че Ерм е тракийско име, то както и Вокил се среща още през 14-ти век преди Христа, Дуло отговаря на тракийката дума ДУЛ-род, наставката гур при унугур, кутригур е вариант на споменатата 500 години по-рано наставка  гер при тракийските дигери, кимерии, пурогери, другери.


- наличието на централизирана държава, военна монархия на фона на тракийския политически хаос;

- Лъжа, през 5-те век преди Христа одрисите създават централизирана държава с военна аристокрация. През 1-ви век траките попадат под римско господство, което трае до 7-ми век. След освобождението си дедите ни отново изграждат централизирана държана управлявана от военна аристокрация.


- пожеланието "сто години да живее" за владетеля в противовес на тракийското схващане, че владетелят а) по принцип е безмъртен и б) че животът е страдание;

Смехотворно твърдение, траките вярват в безсмъртието на душата, а не на тялото. Това, че животът е страдание е вярване на едно единствено племе – траусите. Нередно и глупаво е вярването на едно малко племе да се преписва на цялата общност.


- издигането на десетки официални каменни надписи с текстове на договори, известия за победи и инвентари на фона на оскъдните частни надгробия на траките;

- траките на юг от Дувава са покорени от Рим през 1-ви век и остават подтиснати до 7-ми век. Кой окупатор ще позволи покореният народ да прави свои инвентарни надписи и договори!. Къде са по-ранните от 7-ми век инвентарни надписи на тюрките, къде са договорите им изписани на камък...няма такива.

 

 

- личните имена като: Ирник, Орхан, Кубрат, Исперих, Баян, Кубер, Алцек, Котраг, Тервел, Кормисош, Винех, Умор, Токту, Телериг, Кардам, Крум, Диценг, Омуртаг, Борис, Расате, Кракра, Есхач, Исбул, Онегавон... все без паралел у траките, но с редица близки форми у тюрки и алтайци - особено Умор, Крум, Токту, Орхан и Есхач;

Манипулация, няма споменат българин Орхан, момчето жонглира с букви. Лъжа е и, че старобългарските имена са чужди на траките. Аспарух, или още Еспор означава конник и е сродно с трак. Вед Еспис ( сам конник) и Аспар, който е живял в Тракия два века преди Аспарух.

Кубер е сродно на Кубаба-Кубела.

Винех е сродно на споменатото през 14-век пр. Христа Винайо.

Вокил е идентично на споменатото през 14-век пр. Христа Вокил.

Безмер е сродно на тракийските Беса и Пурмерул.

Токту е сродно на споменатото през 14-век пр. Христа Токеу.

Телец е сродно на името на мизийския цар Телеф.


- липсата на засвидетелствани имена като Реметалк, Ситалк, Медок, Севт, Бизас, Мета у българите;

- Момчето знае добре, че някои имена са династични и са зпазени предимно за аристокрацията. Важното е, че тракийските имена са обясними на български език.

А доста се употребяват и днес – Медок –Медко, Бузас- Бузо, Карсимар- Красимир, Беримар-Беримир, Лалас- Лалко, Батас- Бато, Котус- Котьо, Балей-Бальо, Вендис-Венда....


- липсата на тракийски племенни названия като меди, дии, одриси, дантелети, бастарни у българите;

-напълно нормално е, господинчото знае много добре, че при сливане на няколко племена, новата формация приема името на най-силното племе. Дион Касий обяснява, че много от тракийските племена са загубили старите си имена...


- съществуването и до днес на народ, наричащ себе си булгар на мястото на някогашна Волжка България, източно от гр. Казан в Русия, в днешната република Татарстан, бивша Булгаристан. Където траки не са и стъпвали.

- Всеки може да се нарече както си иска, нашите роми не са римляни, нито пък са били в Рим по времето на Ромул.

Всичко това, о, да, несъмнено сочи само и единствено пълно родство между българи и траки. И никаква ама никаква азиатска кръв у българите, как съм могъл изобщо да си го помисля :

- А защо господинчото не кометира антропологическото изследване на проф. М. Попов. Ето и изводите - Отъ направeния разборъ на антропометричните проучвания надъ българския народъ изпъква ясно- позволявамъ си да повторя още веднъжъ, че всички споменати данни говорят категорично и ясно, че расовите смесици, които влизат в състава на нашия народъ, принадлежатъ къмъ познатите европеидни раси” [1] стр.111.

Антропологичните типове, които влизат в състава на съвременния български народ принадлежат изцяло към европидната раса. Между тези антропологични типове първо място по разпространение, съгласно подробните данни от нашите изследвания заема понтийският, или черноморският тип” [2] стр. 260.

Броят на индивидите с епикантус ( азиатски елемент във формата на окото) е намерен сред 0.21% от изследваните българи [2] стр.177. Обърнете внимание, това е по-малко от 1%!

 

 

Осъзнавайки, че не разполага с аргументи опонента ми започва да злослови-
“Сега ми светва, че освен дето си измислят, автохтонистите са расисти. Тях ги е срам от едно далечно и отдавнашно родство с азиатските конни народи.

Смятат гърците за по-долен народ от траките, а траките - за "най-възвишената раса". Това е чист расизъм.

-И това ако не е злоба, не знам...пояснил съм вижданията си на няколко пъти-  Ето за това тук искам да спомена изрично, че считам всички хора за равни независимо от народностна принадлежност, пол и религия. Велик е само този, който е великодушен, честен, добър, силен и опрощаващ....Това расизъм ли е?

Освен всичко друго е и измислица, разбира се, но е и расизъм. Хитлер би се гордял с автохтонците.

- Прощавайте, но какво е това, ако не злобна хула! Верно е, че малко хора умеят да губят с достойнство, но на това момче понятието достойнтво му е напълно непознато. Омразата му към търсещите истината блика от всяка негова дума. Той казва:
-
Автохтонците покрай расизма и склонността си към фантастика са готови и да признаят на съседна Македония отделна етническа принадлежност от българската

- Пак лъжа, аз считам македонците за неотделима част от нашия народ.


И при това автохтонците никога не водят спор по същество, никога не остават при сухите факти, а често минават в лични нападки. Защо? Само от възмущение ли?

-E, това вече е наглост, крадецът казва – Дръжте крадеца!

 

 

Към незнанието и расизма на автохтонците се добавя и тяхното нехайство за реалната национална кауза. Никога повече не си позволявайте да наричате някого "предател", щом сте автохтонци.

- Това е ужасно! Заради неверните и манипулирани карти на идола на този опонент ( става дума за картите на В. Златарски) ние загубихме изконни земи, а хиляди наши сънародници бяха избити, ограбени, тормозени. Това жалко човеченце се гаври с паметта на избитите в Егейска Тракия и Македония български мъже, с мъката на майките, със сълзите на вдовиците и децата!...
Как да нарека другояче индивиди, които заради лични облаги пр
eдават род и Родина! Как да нарека служители на червената ДС? Те са приятели на моя опонент, дружейки с тях той показва много добре кому служи. Във всеки случай на на България! Кажете ми, възможно ли е  да уважавам такъв човек, след като той не уважава себе! Културна дискусия с такива хорица е невъзможна...жалко. Утехата ми е, че поддръжниците на туранския произход на дедите ни издадоха низките си намерения и показаха истинското си лице...

 

 

Бог да пази България!

 Благодаря на equilibrum за изображенията!

 




Гласувай:
2



1. mglishev - Боже, Боже,
31.05.2010 02:14
колко мъка има по тоя свят :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28318304
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031