Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 12:34 - Докога ще ни "съветват" специалисти по унищожение, като Ричард Ран? Автор: morte
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4387 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 31.05.2010 14:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди една две седмици по новините даваха изявление на изтъкнатия "специалист" Ричард Ран относно положението в България, за състоянието на резерва и т.н... Отново всички цитираха и слушаха със зяпнала уста представителя на "Големия брат". Някои все още хранят погрешното убеждение за добрите "хора", които идват да просвещават и да помагат на бедните изпаднали диваци.. Или предават страната си за да защитят собствените си користни интереси.
  Не се ли питате понякога защо България единствена от бившите соц. страни 20 години е в криза. Защо сини, зелени, червени, телесно розови - който и да управлява не може да оправи положението.. не само това - става и по-зле.. Държавните активи се разпродават на чужди компании, които после безконтролно се разпореждат с жизнено важни за хората неща, като електричество, вода, отопление, без да се правят никакви инвестиции в подобряване на качеството на услугите. И не се взимат мерки за подобряване на ситуацията. Даже и за търсене на сметка от предишните управления. Върха е, че "политици" с престъпления, които са публична тайна за всички продължават да участват в управлението и да си показват мазните мутри по телевизията. А хората отново и отново гласуват за тях, защото, както казаха на една предизборна среща на НДСВ на която имах "щастието" да присъствам - "електората няма достатъчна интелигентност да разбере посланията им".
           Може би наистина са прави.. Не мога да разбера някои неща.. Примерно защо има пари за Народното събрание, за скъпите им коли, лъскавите им дрехи, тоалетната им хартия (общо възлизаща на 50000 лв. ) , а няма пари да се оправят пътищата?  Защо при положение, че всички (уж) се стремят към разбиване на монополите, тук си ги пазим.. Не само това, продадоха се цели предприятия на безценица за да се получи "раздържавяване" и да ощастливим  новите господари , които след това разпродадоха всичко и оставиха работещите на улицата...
Говори се за демографска криза , но никой не прави нищо за повишаване на раждаемостта. Не само това - открито се толерират определени малцинствени групи за да "не се дискриминират". Малък пример - голяма част от постройките във варненския цигански квартал Максуда са незаконни, но въпреки това кметството упорито отказва да предприеме мерки по въпроса ..
   Всъщност целия цирк е резултат от умело режисиран сценарии , подкрепен от политическите курви с които е пълен сега парламентът ни . Ето и малко факти в подкрепа на казаното :
През 1990 правителството на Луканов кани 22-ма американски специалист оглавявани от същия този Ричард Ран и Роналд Ът да разработят план за преход към пазарна икономика. В него взимат участие и 29 български специалисти, сред чийто имена блести това и на Иван Костов. Доклада, очертаващ пътя към пълното духовно и социално съсипване на България (включително и намаляване на населението на 5 милиона души) е приет с ръкопляскания в народното събрание. Нашите " икономисти" участвали в него се разделят на две и заемат местата на сините и червените , а плана Ран-Ът се следва фанатично от 90-та година насам.За повече информация вижте
bgsviat.narod.ru/



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. nakom - Гришка ти
01.06.2010 09:13
да си чел случайно този доклад?
цитирай
2. silverlining - Отговорът - в текста ти
01.06.2010 14:34
Ами докато има Голям брат... Ама имаме си комплекси за малоценност и дори сами си търсим големия брат да ни казва какво да правим...
цитирай
3. mileidi46 - Поздрави за постинга!!!
01.06.2010 15:12
Така си и заслужаваме....никой не ни е крив!!!
цитирай
4. grigorsimov - на nakom:
01.06.2010 15:12
Чел съм, но дали е целия, дали е поверителната част, и дали текстът е бил автентичен, не мога да гарантирам, но последствията (от плана им), са достатъчно показателни, поне за мен. Така че, и да не сме го чели, ние живеем по този или подобен нему, сатанински план.
цитирай
5. grigorsimov - на mileidi46:
01.06.2010 15:19
Не ние сме избирали този начин на развитие на България, и ако сме избирали на избори такива хора, то е от незнание, от наивност, от липса (недопускане) на по-добър избор, и вследствие на огромни медийни манипулации - политически реклами - измами.
цитирай
6. ko642 - Аз съм прегледждал доклада. Да кажа ...
01.06.2010 17:55
Аз съм прегледждал доклада. Да кажа че съм го чел ще е преувеличение. Беше ми интересно какво пише за селското стопанство защото първото правителство на СДС направо го съсипа и си мислех че следват 'плана'. Ами оказа се че няма нищо от това което всъщност стана. Никъде доколкото си споням не се споменава в плана да се развалят ТКЗС-та и да се връща земята на хората (за да я орат селд това с магаретата). Да препоръчва се да стане частна но не и по какъв начин. А начини много. Просто от СДС бяха твърде тъпи и избраха най недодялания начин. За мен най големия автогол който си вкара България след 89-та е закона за реституцията. Той узакони последвалите грабежи и обрече следването на какъвто и да е 'план' на тотален неуспех.
Поздрави! В
цитирай
7. crisis - Съжалявам, но..
01.06.2010 17:57
Написаното е смесица от истина и неистина.
Истинае е, че съществува планът Ран -Ът, но не е потвърдена автентичността на "цитираната" тайна част.
Истина е, че атаките към него идват от ляво - фенове на ТКЗС, плановата икономика и привилегииге на номенклатурата и комунистите.
Статиите на Ричард Ран, публикувани в Вашингтон Таймс през последната година, сочат че авторът е умен, смел и обективен икономист, защитаващ сводата и правото на избор на индивида и противопоставящ се на диктатурата и ограбването на гражданите от управляващите.

Нищо лично, само истината.
цитирай
8. grigorsimov - На crisis
01.06.2010 23:40
Истината е това, което сме днес, което е Гърция, и да не изброявам следващите кандидати за неформален банкрут, под мъдрото ръководство на специалистите по "тази част", като Ричард Ран.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313583
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031