Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2010 20:40 - БНБ КАТО ИНСТРУМЕНТ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРОВАЛ. Автор: samvoin. Всъщност всички банки, вкл. "националните" са еврейски
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 6041 Коментари: 9 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ключ към всички разрушителни явления в българското общество днес се явява така наречената Българска Народна Банка. До 1989 година БНБ бе държавна организация. Всички доходи от левови емисии и паричното обръщение бяха общодържавна собственост. При това БНБ бе бюджетна организация, в която работеха държавни служители с традиционните за социалистическата действителност трудови възнаграждения. Но нека сега да разгледаме по-основните промени в статута на БНБ след 1989 година. За целта е необходимо да се проучи с необходимото внимание действащият в момента Закон за българската народна банка.
Така... В този закон фигурира цяла една глава под заглавие „Отношения между българската народна банка и държавата”. Чл.44 гласи буквално следното:
„При упражняване на правомощията и изпълнение на задълженията си по този закон Българската народна банка, управителят и членовете на управителния съвет са независими и нямат право да искат или да приемат указания на Министерския съвет и на други органи и институции. Министерският съвет и другите органи и институции нямат право да дават указания на Българската народна банка, на управителя или членовете на управителния съвет.”
Ето и други интересни текстове от този закон:
Чл. 48. (1) Разходите на Българската народна банка се извършват съобразно годишния бюджет, приет от управителния съвет и обнародван в "Държавен вестник".
Чл. 49. (3) Консолидираният финансов отчет на Българската народна банка се заверява от международен одитор и се публикува заедно с одиторския доклад в съответствие с изискванията на международно приетите счетоводни стандарти.
(4) Международният одитор се избира от управителния съвет за срок три години въз основа на процедура, проведена по реда на Закона за обществените поръчки.
Чл. 55. (1) Българската народна банка има право на собственост върху притежаваните и придобиваните от нея вещи, която е отделна от държавната собственост.
Чл. 59. Българската народна банка се освобождава от заплащане на държавни данъци и такси, с изключение на данък върху добавената стойност, акцизи и мита.

Какво става ясно от тези текстове?

1. БНБ вече е престанала да бъде собственост на българската държава.
2. БНБ е започнала да функционира подобно на едно частво акционерно дружество с основен капитал и органи за управление.
3. С този закон БНБ получава власт, която е много по-могъща от властта на президент, правителство, съдебна власт и медии, взети заедно. Това е властта на паричните знаци.

Тук е важно да се разбере и помни, че ако в която и да е страна по света се създаде някакво централно финансово учреждение (в нашия случай БНБ), което е независимо от съответното правителство на тази страна, то тогава това учреждение минава на подчинение към корпорации от международни банкерски кланове и изпълнява в същата тази страна функцията на техен посредник. С изграждането на централна банка в една държава като независимо от нейното правителство учреждение се отваря път за загубване на икономическия й и всякакъв друг неин суверенитет. Защото суверен в една държава е онзи, който печата (емитира) нейната национална валута.
(следва)

http://ru.netlog.com/antonrachev



Гласувай:
7


Вълнообразно


1. анонимен - тц
03.07.2010 20:47
и аз не одобрявам сегашното ръководство на БНБ, ама за другото не си прав. Трябва да е отделена, а и не печата пари (във валутен борд сме)
цитирай
2. анонимен - Сигурно взимат пример от Федера...
03.07.2010 21:17
Сигурно взимат пример от Федералния резерв на САЩ, който е частна компания.
цитирай
3. grigorsimov - На alexalex:
04.07.2010 00:24
Още Христос е казал, че всяка власт, разделена една птотив друга, пропада!
Явно не ви е ясно, защото никъде не го пише и не се говори, че когато една от държавните власти не е под прекия контрол на правителството или поне на народа, то тя е под пълния контрол на онези, които са измислили тази проста схема за безвластие, безконтролност и безотговорност. Вижте произвола и безотговорността при съдебната власт, вкл. прокуратурата! И вижте резултатите!
А банките и капиталите в света, са тотално притежание, не буквално на евреите, а на техния световен мафиотско-сатанински връх. Затова на практика, капитализмът е система, при която капитал имат само Те, от всевиждащото око на върха на пирамидата (на еднодоларовата банкнота). Всички останали, псевдокапиталисти са само ползватели на заробващи заеми, под лихва, от гореспоменатите банкери.
Не вили е ясно поне, че у когото са парите, той е господар на положението.
А ако считате, че думата "сатанински" е пресилена или че е само една метафора, – намерете и прочетете шокиращите цитати от главната юдейска религиозна книга – Талмуд, пък и Стария завет (Тора)!
цитирай
4. lambo - Излиза че БНБ е "нашия" Федерален резерв
04.07.2010 09:31
Който обаче е подчинен на "оня" ФР
цитирай
5. анонимен - Г
04.07.2010 16:58
grigore БРАВО ЕВАЛА ПОКОН СТРАХОТНА СТАТИЯ
цитирай
6. анонимен - заинтересован
04.07.2010 18:17
Моля за повече информация- кой в крайна сметка е реалния собственик на БНБ?
цитирай
7. анонимен - do -6.....
05.07.2010 00:03
KOE NE TI STANA IASNO?- ;AKO TI NE SE INTERISUVAW OT POLITIKA -TIA NEMENUEMO SE INTERISUVA OT TEB; -VAV VOINA SME...NA TEB NE TI SE VOIUVA -TVOI PROBLEM....-VOINATA PRODALZAVA..MA4KATE KATO GNIDA.....SABODISE BALGARINO...OPOMNISE..VAV VOINA SME....VOUIVAI -I ZAPAZI - ;ZEMIA OSTANALA KATO....4OVEWKA DLAN....;
цитирай
8. grigorsimov - На анонимен 6:
05.07.2010 13:57
Собственик на всички банки, вкл. т.н. – "национални", и на всичкия световен капитал, са шепа свърх мафиоти – евреи. А техният основен инструмент – банките, са изключително ефективно средство за ограбване и заробване на народите. И затова всички държави, начело с най-мощните, са вечни длъжници на Еврейската Банка, понеже реално, банката е Една и собственикът е един, независимо колко имена и клонове има по света
цитирай
9. анонимен - Валутният борд
24.11.2010 20:49
БНБ емитира (печата) българската валута. Така е записано в Закона за БНБ. Валутният борд има за задача да не се влошават българските финанси още повече, а не да ги оздравява. Оздравяване на българските финанси може да бъде извършено само от националноотговорно българско правителство. Посредством валутния борд България е поставена под международно, разбирай еврейско, управление, то и сегашното българско правителство, де!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28358655
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930