Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2010 20:32 - Дълговото робство. Автор: samvoin
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3087 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Запитайте се в края на деня, за кого работите? - За банките! Парите, създадени в банката, неизбежно се връщат в банката. Те са истинските господари, заедно с корпорациите и правителствата, които те подкрепят. Физическото робство изисква хората да бъдат подслонени и нахранени. Икономическото робство изисква хората сами да се подслонят и нахранят. Това е една от най-изобретателните измами за социална манипулация, създавани някога

...............

Помнете винаги: единственият начин парите да бъдат създадени са заемите. Следователно, ако всички в страната можеха да си платят дълговете, включително правителството, няма да остане нито един долар в обръщение. „Ако нямаше дългове в паричната система, нямаше да има никакви пари” Всъщност последния случай в американската история, когато националният дълг е бил изплатен напълно е бил през 1835 год. След като президентът Андрю Джаксън закрил Централната банка, предшестваща Федералния Резерв. Всъщност цялата политическа палтформа на Джаксън се базира на желанието му да закрие Централната банка. В нея се казва:
„Смелите усилия на настоящата банка да контролира правителството... са знак – какво го очаква американския народ, ако той бъде заблуден да запази тази институция или създаването на друга подобна”.

За съжаление това послание не е било чуто. И международните банкери успяват да създадат нова централна банка през 1913 год. Това е днешният Федерален Резерв.

И докато тази институция и подобни на нея продължат да съществуват - вечният дълг Ви е гарантиран.

Досега разглеждахме факта, че парите се създават от дълг посредством заемите. Тези заеми се базират на банкови резерви, а резервите се взимат от депозитите. Чрез тази система на частен резерв, всеки резерв може да създаде 9 пъти собствената си стойност. На свой ред, обезстойностявайки съществуващите пари се вдигат цените. Тъй като всички пари се създават от дълг и циркулират свободно чрез търговията хората се отдалечават от първоначалния си дълг. И се създава неравенство, при което хората са принудени да се състезават за работни места, за да изтеглят достатъчно пари от тези в циркулация за покриване на разходите си за живот. Колкото нефункционално и обърнато наопъки да Ви изглежда, все още има едно нещо, което не сме включили в равенството. А точно този елемент на структурата разкрива наистина коварната природа на самата система — ЛИХВИТЕ!!!

Когато правителството заема пари от ФР или човек заема пари от банка почти винаги сумата трябва да се изплати с лихва. С други думи, почти всяка съществуваща парична единица трябва да бъде върната в банката, заедно с лихвите. Но ако всички пари се заемат от Централната банка, то тогава те се увеличават от търговските банки чрез заеми и само това, което се нарича „главница” се създава като пари в обръщение. Тогава - къде са парите за покриване на начислените лихви?..НИКЪДЕ! Те не съществуват. Последствията от това са умопомрачителни. Сумата на парите дължими на банките винаги надхвърлят сумата на парите в обръщение. Винаги има нужда от нови пари, за да се покрие вечният дефицит, вграден в системата. Той е причинен от нуждата да се изплаща лихва. Това също означава, че математически погледнато банкрутите буквално са вградени в системата.

Винаги ще има бедни прослойки на обществото, които са „на топа на устата”.

Може да се направи аналогия с играта на „музикален стол”. Щом музиката спре да свири някой остава на сухо. И това е цената. Това винаги прехвърля истинското богатство от индивида към банките. Ако не можеш да си изплатиш ипотеките - ще ти вземат имота. И не стига, че такъв фалит е неизбежен поради практиката на частния резерв, но също така и поради факта, че парите, които банката Ви заема дори не са законно съществували в самото начало.

През 1969 година в Минесота се води делото на Джером Дейли, който оспорва изземването на имота му от банката, дала заема за закупуването му. Той пледира, че договора за ипотека изисква и двете страни, той и банката, да предоставят легитимна форма на собственост при размяната. На правен език това се нарича гаранция /всеки договор се базира на размяната на една форма на гаранция с друга/. Г-н Дейли обяснил,че парите всъщност не са собственост на банката. Защото са създадени от нищото в момента на подписване на договора. Помните ли какво се казва в „Механиката на модерните пари” за заемите? Когато се дават заеми, се приемат „обещателни ноти” в замяна на кредити. Резервите не се променят от транзакциите по заема. Но депозираните кредити представляват нови попълнения към цялата сума на депозитите в банковата система. С други думи, парите не идват от съществуващи банкови активи. Банката просто ги измисля, без да покрива някаква собственост, освен теоретично задължение на хартия. С развититето на делото президентът на банката г-н Морган свидетелствал. И според личния мемурандум на съдията ищецът - президентът на банката - признал, че в комбина с Федералния Резерв е създал парите и кредитите в своите счетоводни книги. Парите и кредитите за първи път се появили в момента на създаването им. Г-н Морган признал, че не съществува щатски закон или постановление, което да му дава право да направи това. Такова постановление трябва да съществува и да бъде спазвано за да е валиден и договора. Съдията заключил, че законова основа не съществува за да бъде иззет имота на Дейли. Той също поетично допълнил: - „Само Бог може да създава нещо ценно от нищо”. И с това откровение съдът отхвърлил искането на банката за секвестиране, Така г-н Дейли запазил дома си.

Значението на това съдебно решение е огромно.

Всеки път когато заемете пари от банка, независимо ипотечен заем ли ще е или кредитна карта, парите, които Ви се дават не са просто фалшификат - те са нелегитимна форма на гаранция. (Същото се отнася и за днешните български левове!).

Следователно договорът по задължението е невалиден. Защото банката никога не е имала парите като собственост от самото начало. За жалост такова едно логично и последователно правно аргументиране днес най-безмилостно е подтискано и игнорирано. И играта на вечно преразпределяне на блага и вечен дълг продължава..... Защо така?

По време на американската Гражданска война президентът Линкълн заобиколил заемите с висока лихва, предлагани от европейските банки и решил да изпълни желанието на бащите на нацията. Да създадат независима валута без заложен в нея дълг. Била наречена Грийнбанк. Малко след тази мярка, документ за вътрешно ползване, циркулиращ между частни Британски и Американски банкови интиреси, заявявал: „... робстовото се изразява в притежанието на работна сила, и съдържа в себе си грижата за работниците, докато Европейският план... е, че капиталът трябва да контролира работната сила чрез контрол на надниците. Това може да се осъществи чрез контрол на парите. Не можем да си позволим Грийнбанк, защото не можем да я контролираме”. Политиката на частния резерв, произвеждана от Федералния Резерв, която на практика е разпространена в болшинството от банките по света, включително и БНБ, е всъщност система на модерно робство. Помислете само: парите се създават от дълг! Какво правят хората, когато задлъжнеят? Започват работа за да се издължат. Но ако парите могат да се създават само чрез заеми, как може обществото да изплати всички дългове? - Не може! И това е замисълът. Страхът от загубата на активи, заедно с усилието да наваксаш вечно увеличаващия се дълг и инфлация, заложени в системата, сумирани с неизбежния недостиг на самия паричен фонд, създаден от лихвите, които никога не могат да се изплатят – това е, което държи робите на надницата покорни, въртят те колелото на хамстера, като милиони други, захранвайки една империя, която облагодетелства само елита на върха на пирамидата (състоящ се от една шайка евреи и техните български слуги). Защото в края на деня, за кого работите? –

За банките! Парите, създадени в банката, неизбежно се връщат в банката. Те са истинските господари, заедно с корпорациите и правителствата, които те подкрепят.

Физическото робство изисква хората да бъдат подслонени и нахранени. Икономическото робство изисква хората да подслонят и нахранят сами себе си. Това е една от най-изобретателните измами за социална манипулация, създавани някога. И по своята същност, представлява невидима война срещу населението. Дългът е оръжие за завладяване и поробване на обществата, а лихвите неговите амуниции. И ДОКАТО ОБЩЕСТВОТО НЕ ОСЪЗНАЕ ТАЗИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, БАНКИТЕ, ЗАЕДНО С ПРАВИТЕЛСТВАТА И КОРПОРАЦИИТЕ ще продължават да усъвършенствуват тактиката си за икономическа война, изграждайки нови бази, като Световната банка, като Международния валутен фонд, като Европейската банка, създавайки нов тип войник. Така се роди икономи ческият убиец.

Има два начина да завладееш и поробиш една нация. Единият е чрез меч. Другият чрез дълг.

Цялото население, цялата държава остава с огромен външен дълг. Толкова голям дълг, че да не могат да го изплатят и това е част от плана.... Не могат да го изплатят и това е!..... И тогава икономическите убийци пристигат и казват: - ”Вижте сега..... Дължите ни много пари. Не можете да си платите дълга. Така, че продайте си електрическата компания на нас...” Или пък: „Позволете ни да построим военни бази в страната Ви”, „Изпратете войници-окупатори в Афганистан” и така нататък..........

Източник: Афера.бг




Гласувай:
5



1. анонимен - И аз го прочетох в Афера.бг,
03.07.2010 20:46
наистина силен материал,будещ много размисли.
цитирай
2. vidrica - Браво, отново!
03.07.2010 21:25
Браво, отново!
цитирай
3. анонимен - Филма
04.07.2010 14:08
Някой е гледал филма и си е научил урока :) Лошото е,че е истина :(
цитирай
4. анонимен - У
04.07.2010 15:51
СТРАХОТНА СТАТИЯ
цитирай
5. mehmedbulgaristan - Преди 5000 години
04.07.2010 18:43
е била измислена демокрацията от жрец на име Демон Кратий в древен Египет.Робите които подготвяли бунт били изненадани от заповедта на фараона,че всички са свободни,но този който продължи да носи камъни за новият град ще спечели една пара ,която може да замени срещу храна, жилище и т.н.Веригите на робите били заменени с пари и с илюзията че човек е свободен.'' Новата цивилизация''-Владимир Мегре Благодаря за статията която отразява деиствителността
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312028
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031