Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2010 23:51 - ДАНС – шуробаджанащина, секс, кражби и пиянски оргии. Автор: samvoin
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 7483 Коментари: 3 Гласове:
2



Какво представляват настоящите "служби за сигурност" и има ли "българска национална сигурност" и държава?
 

 

imageПотресаващи данни изнесоха от РЗС за управлението на ДАНС по времето на Бойко Борисов. Пияни агенти с пукнати глави, шуролинки, любовници и баджанаци – назначени за агенти, прикрити разработки, кражби от Учебния център на ДАНС в Банкя преди да бъде лапнат от частни ръце.

 

 На пресконференция на РЗС бяха изнесени скандални данни и факти за катастрофата, на която е подложена ДАНС при управлението на Бойко Борисов от една година.

РЗС разгласиха следния документ:

 

“Бившият кмет на Разлог и настоящ депутат от ГЕРБ Любен Петров Татарски е бил разработван от дирекция “Противодействие на корупцията” в ДАНС по линия на незаконно финансиране на политическите партии и злоупотреба с финансови средства в общините. Същият е бил заведен на оперативен отчет като обект на Дело за оперативна проверка с псевдоним “Брокер” в рамките на Групово дело за оперативна проверка “Лабиринт” (продължение на публично известното дело “Лиана”) с оглед налични данни за незаконно разпореждане със средства на община Разлог с цел незаконно финансиране на ПП ДПС. Касае се за злоупотреби от страна на Татарски с бюджетни средства, неупражнен контрол на обществени поръчки и незаконосъобразни заменки. Заедно с Татарски разработката в груповото оперативно дело “Лабиринт” са били следните лица: Делян Славчев Пеевски, Бюрхан Илиязов Абазов, Искра Михайлова Копарова, Гюнай Хасан Сефер, Емил Кирилов Иванов, Митхад Мехмед Табаков, Касим Неджим Сали, Мюхетин Рамадан Караоглан. Съответно са били образувани прокурорски преписки в Софийска градска прокуратура във връзка с дела на оперативен отчет в ДАНС ППО “Артисти” и ГППО “Другари”. Същевременно срещу Гюнай Хасан Сефер и Митхат Мехмед Табаков са били повдигнати обвинения и са били образувани наказателни дела, едното от които е внесено за разглеждане в СГС за злоупотреба с общински средства и незаконно финансиране на ДПС във връзка с пътностроителен обект в село Окорш, община Дулово. След избирането на Татарски за депутат от ГЕРБ делото на оперативен отчет срещу него в ДАНС е прекратено. Татарски е свързан с небеизвестната фирма от обръча на Ахмед Доган “Балканстрой”. Същата е наричана в региона “царицата на заменките”. Община Разлог е изтеглила банков кредит от 10 млн лева за инвестиция в строена от “Балканстрой” спортна зала. Банковият кредит е отпуснат от контролираната от Цветелина Бориславова Си Банк. В нарушение на всякакви правила Татарски е апортирал полигона на автотранспортното училище в Разлог в капитала на голф-игрище, въпреки че е публична държавна собственост на МОН. Теренът е бил “оценен” по 13 стотинки на квадратен метър, а голф-игрището също се строи от фирмата на Доган “Балканстрой”. С цел да прикрие далаверата Татарски прави опит да промени статута на училището от държавно на общинско. Към настоящия момент голф-игрището е изградено и функционира като собственост на офшорната компания “Никода”.

 

Този сигнал е заведен в РЗС на 19. 02. 2010 г. – донесен е от граждани, пожелали анонимност, но представили се като бивши служители на ДАНС.

 

Депутатите от РЗС раздадоха на медиите и формуляр, който са карани да подписват нарочените за шут служители от ДАНС. С него те се съгласяват да бъдат преназначени. След което са преназначавани в накаква новосъздадена структура, която пък после се закрива цялата, заради „структерни промени”. Така се избягва възможността разкараните на улицата служители да си търсят правата в съда и да спечелят делата.

Ето и формуляра, който са подписвали, нарочените за неудобни:

 

До председателя на ДАНС г-н Цветлин Йовчев

 

Заявление

От…………(ранг, степен, име презиме фамилия)

(длъжност, сектор отдел, дирекция, главна дирекция, териториална дирекция) при ДАНС

Господин председател, във връзка със заповед рег. № RB202001-001-03-/ЧР-2-з-1/04.01-2010 г. за утвърждаване на длъжностно разписание на длъжностите в ДАНС моля да бъда назначен/а на подходяща длъжност в ДАНС.

….2010, гр…. с уважение: (име фамилия)

 

От РЗС зададоха и седем убийствени въпроса на вътрешния министър Цветан Цветанов в качеството му на ресорен вицепремиер, отговарящ за ДАНС:

 

1.Дали му е известно, че през м. април тази година след пиянски запой в сградата на ДАНС, който е започнал още в работно време и е продължил до късно през нощта, директорът на дирекция “Човешки ресурси” Аврам Иванов е паднал по стълбите, при което е имал пукнат череп и с опасност за живота е приет в болница, като е прекарал 20 дни в болнични?

2.Дали му е известно, че в помещенията на ДАНС не само се злоупотребява с алкохол, но в работно и извънработно време се осъществяват сексуални актове между агенти на ДАНС?

3.Дали му е известно, че жените – кандидатки за определени длъжности трябва да преспиват с директора на дирекция “Човешки ресурси”, като условие за разглеждането на документите им и кога смята да уволни този алкохолизиран сексуален маниак от ДАНС?

4.Дали му е известно, че цели семейства се назначават на работа в ДАНС само защото са роднини на сегашните и бившите шофьори на Цветлин Йовчев, Иван Драшков и Бойко Борисов?

5.Дали му е известно, че кабинетът на Цветлин Йовчев се посещава в неработни дни от служителя във фирма “Информационно обслужване” о.з. ген. Атанас Атанасов и с каква цел се осъществяват тези посещения?

6.Поради каква причина в условията на финансова криза и 20 години след демократичните промени на ръководни длъжности в ДАНС се държат пенсионери – бивши служители на ДС?

7.Дали му е известно, че бившата резиденция “Банкя” е тотално ограбена от служители на ДАНС, като със знанието на ръководството е изнесено всичко ценно – телевизори, радиатори, конвертори, маси, столове, легла, тренажори, картини, декоративни пана, автомобили, агрегати за електрически ток и др. Държавно имущество на стойност няколко милиона лева, респ. Възнамерява ли да възложи проверка и да накаже виновните, като ангажира и имуществената им отговорност?

При липса на ясен отговор в разумно време народните представители от РЗС ще започнат да поставят тези въпроси по линия на парламентарния контрол.

 

На 16. юни т.г. резиденцията „Банкя”е върната на общината с прокол, в който скандално е записано, че ДАНС НЕ носи отговорност за установени липси.

 

В същото време учебния център на ДАНС е окраден – липсват две коли, 50 броя телевизори, 50 броя конвентори и т.н. Бившата резиденция е ошушкана до дупка.

От Столичната община прехвърлят стопанисването на Учебния център на фирмата ЕГИДА, като се очаква в скоро време аретитната територия да бъде лапната от правилните частни ръце.

Шуробаджанащина тресе ДАНС, ръководена от Цветлин Йовчев и Иван Драшков.

 

Като агенти на ДАНС са назначени:

- Адриан Каменов Ситнилски – син на прокурора от ВКП Камен Ситнилски

- Съпругата на Минко Брайков

- Иван Венелинов Петров – зет на бивше величие от Варна

- Милена Кирилова Войнова – дъщеря на шефа на пожарната Кирил Войнов

- Христина Чирипова – дъщеря на ген. Чирипов

- Братът и сестрата Бойка Миленкова и Красимир Захариев

- Орлин Якимов и съпругата му

- Красимир Василев – бивш шофьор на Иван Драшков

- Шофьорът на Цветлин Йовчев плюс съпругата на шифьора

- Съпругата на настоящия шофьор на Бойко Борисов

- Михаил Борисов – роднина на Иван Костов, чийто баща е последният партиен секретар на Второ главно на ДС

- Андриян Андреев – за шеф на „Физическа сигурност” в ДАНС

Последните двама са засичани да изнасят оборудване от резидензията в Банкя.

- Секретарката на Цветлин Йовчев – Мая е назначена като агент на ДАНС

- Братът на секретарката на Цветлин Йовчев

- Мъжът на кумата на Цветлин Йовчев – Георги Великов

- Дияна Палова – любовница на Цветлин Йовчев, бивша библиотекарка – сега директор дирекция в ДАНС

- Баджанака и съпругата на шофьора на Цветлин Йовчев

- Племенницата на Иван Драшков

- Аврам Иванов – директор на „Човешки ресурси”, който си чупи главата при пиянска оргия в ДАНС, бивш пожарникар

- Ралица, негова близка – сега е началник отдел в ДАНС

Уволняват се е съкращават основно служители на контраразузнаването /НСС/, докато пенсионери от ДС като Иван Драшков продължават да получават пенсиите си плюс високи заплати от ДАНС.

Заплатата на Цветлин Йовчев – чисто получава 4900 лева.

От РЗС обещаха, че в момента работят по операция „Мозъка”, чиято цел е да се извади каква информация има в ДАНС за Цветан Цветанов.

 


 

Afera.bg

 

 

http://www.rzs.bg/
   

 

imageВ ДАНС се краде, има шуробаджанащина при назначенията на кадри, има алкохолни запои, а директорът на дирекция "Човешки ресурси” – Аврам Иванов назначава служителки, които експлоатира сексуално. Скандалните факти за случващото се в ДАНС изнесоха четирима депутати от партия РЗС – Кристияна Петрова, Георги Терзийски, Тодор Великов и Емил Василев предаде репортер на БГНЕС.

Те заявиха конкретни имена на хора, които са в роднински връзки и са назначени на работа в агенцията. Така например, бившият шофьор на Иван Драшков – Румен Панайотов е назначен в ДАНС, там работи и неговият баджанак Митко Михайлов, както и съпругата на Панайотов. В ДАНС има две началнички на отдел Вера и Таня Каракашева, които са близначки. Там работят и двама братя – Иванови. В ДАНС като началник отдел работи Орлин Якимов, съпругата му също е назначена на работа в агенцията. На работа в ДАНС е назначен и Адриано Ситнилски – син на висшия прокурор Камен Ситнилски. Сред имената на назначените в ДАНС на принципа на шуробаженащината, които оповестиха от РЗС са и тези на Милена Войнова – дъщеря на бившият началник на Пожарната Кирил Войнов. От партията казаха, че в ДАНС работи и роднина на Иван Костов – това е Михаил Борисов, който заема длъжност началник на отдел в агенцията. Сегашният шофьор на премиера Бойко Борисов също работи като агент в ДАНС, каза Емил Василев. Той обясни, че роднинските назначения са факт, въпреки че в Закона за работата на ДАНС изрично е записано, че не може да има такива назначения. От РЗС обявиха и че директорът на дирекция “Човешки ресурси“ в ДАНС – Аврам Иванов, който е бивш пожарникар – назначил “една дама, с която е в специални отношения“ Ралица е назначена за началник на отдел в дирекцията, която Иванов оглавява. Аврам Иванов се напива жестоко в работно време, каза Емил Василев. Той каза, че в партията имат сигнали, че през април тази година, след пиянски запой в сградата на ДАНС, който е започнал още в работно време и е продължил до късно през нощта Аврам Иванов е паднал по стълбите, при което е пукнал череп и с опасност за живота е приет в болницата, където прекарал 20 дни в болнични. Същият този Аврам Иванов, назначава служителки, които като кандидатстват за работа на определена длъжност трябва да преспиват с него, като условие за разглеждането на документите им. Емил Василев попита в какъв срок Аврамов ще бъде уволнен и какво ще е неговото наказание. От РЗС са подготвили 7 конкретни въпроса до вицепремиера, отговарящ за сигурността Цветан Цветанов. Първите три от тях засягат именно данни за Аврам Иванов. От партията питат Цветанов и дали му е известно, че цели семейства се назначават в ДАНС само защото са роднини на Цветлин Йовчев, Иван Драшков и Бойко Борисов. За сегашния ръководител на ДАНС Емил Василев изнесе данни, че той е назначил секретарката си Мая като агент в ДАНС, агент в агенцията е й нейният брат. Като агент там е назначена и “една дама“ Диана Павлова – тя е бивша библиотекарка и е назначена като директор на дирекция.
От РЗС съобщиха, че в агентите в ДАНС взимат между 2 и 5 хиляди лева заплата. Заплатата на Цветлин Йовчев например е 4 900 лв, а тази на Иван Драшков, по техните данни – дори е по-голяма, тъй като той е пенсиониран и взима + 700 лв. пенсия. “Не е ясен критерият, по който се уволняват служители в ДАНС – бивши кадри на НСС, а вместо тях на работа в агенцията, която отговаря за националната сигурност остават хора с образование по културология и библиография“, каза Тодор Великов – организационен секретар на РЗС. Стотици са уволнените до момента агенти по схемата с т. нар от РЗС “кадрова кошара“. Тя е следната. Когато един агент е нарочен за уволнение, на него му се казва, че предстои да бъде съкратен. Единствения начин това да се избегне е като “нароченият“ попълни едно заявление за преназначение. След това Цветлин Йовчев създава структура, РЗС я наричат “кадрова кошара“. Там се назначават хората. След това цялата тази структура се закрива и така, след това ВАС отхвърля жалбите за уволнение с мотива, че всичко е законно – съкратена е цяла структура. “Кадровата политика на ДАНС е позорна“, категоричен бе Тодор Великов. Той каза, че информацията която имат РЗС е от хора, които идват при тях и им я дават. Те казват, че са бивши служители в агенцията. Великов се е срещал с някои от тях, но други отказват среща, защото по – думите му са “доста изплашени“. Според него с приоритет се уволняват служители, които са работели в бившата Национална служба сигурност, която се вля в ДАНС. РЗС са формулирали и въпрос за това защо на “ръководни длъжности в ДАНС се държат пенсионери – бивши служители на ДС“. Каква е причината за това в условия на финансова криза, питат още от РЗС.
“Дирекцията в ДАНС “Защита средствата за връзки“ буквално е закрита“, каза Емил Василев.
Той уточни, че от най-големия неин център – този в Плевен са уволнени 200 агента. Там има изключително скъпа техника, която в момента се охранява само от 6 човека, сигнализира Василев.
Един от въпросите, които РЗС са подготвили е свързан с това дали на вицепремиера му е известно, че бившата резиденция “Банкя“ е тотално ограбена от служители на ДАНС, както със знанието на ръководството е изнесено всичко ценно? След създаването на ДАНС, бившата резиденция на Тодор Живков, става учебен център на агенцията. От там са откраднати, каза Емил Василев: 50 цветни телевизора, 50 маслени радиатора, 50 климатици, стотици легла, маси – мебели, тренажори от фитнеса, две нови коли, а от 30 – те къщи на Масако Оя са свалени дори и тухлите и дограмата и в момента е останало само скелето. От РЗС твърдят, че става въпрос за държавно имущество на стойност от няколко милиона лева. Те питат вицепремиера Цветанов дали възнамерява да възложи проверка и да накаже виновните, като ангажира и имуществената им отговорност.
Друг от въпросите е свързан с о.з. ген. Атанас Атанасов. Те питат Цветан Цветанов – дали му е известно, че той посещава кабинета на Цветлин Йовчев в неработни дни. С каква цел генералът от резерва, който сега е служител във фирма “Информационно обслужване“ осъществява тези посещения. “Дали не си разменят информация например?“, попита Василев.
Според РЗС всичко това, което се случва в ДАНС става с мълчаливото съгласие на парламентарната комисия за контрол на ДАНС. Партията подготвя операция “Мозъка“ - какво ДАНС знае за вицепремиера Цветан Цветанов.









Гласувай:
2



1. genadi2000 - Типично за помиярите-комуняги!
26.07.2010 01:07
Типично за помиярите-комуняги!
цитирай
2. анонимен - Нещо върху което трабва да помислим
19.10.2010 19:27
Над главата ми живее едно перекенде,бивш служител на ДС в МВншРПенсионира се като "подполковник",надуто и самонадеяно човече.Преди четири години започна незаконен строеж на МЕЗОНЕТ ,като заедно с една партизанска щерка ,олигарка от класа"поискаха да ив разрешим Ет.Собственост да си ремонтират таванските си помещения ,според ЗУТ в ателие или кабинет.нахалството им обаче стига до изграждане на МЕЗОНЕТИ.От общината "Лозенец"още тогава им съдействаха с измами и фалшификаций.Въпреки нареждането на ДНСК те продължават да си ги използват като жилища ,а инж.Симидчиев бе принуден да си подаде оставката.Не помогнаха и заповедите на Веска Геогиева и на нея и искат оставката.Е добре кой ще води качествена борба с тази измет .Сам повече не мога да се боря с тази напаст за която законите нямат никакво значение!
Днешния "кмет"на столичната община"Лозенец"продължава да ги прикрива а е от квотата на Костов!?
цитирай
3. анонимен - search engine ranking tips backlinks service
07.08.2011 13:55
pr backlink seo forum <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> backlink checker
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28320035
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031