Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2010 23:06 - Юл Браун и неговото откритие слага прът в бизнеса с петрол. Автор: bubolina111
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 9435 Коментари: 9 Гласове:
7

Последна промяна: 11.08.2010 23:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Един от най-разпространените химични елементи е водород (Н). В много отношения водородът е идеалното гориво, което при изгаряне осигурява големи количества енергия, а единственият продукт от изгарянето му са водните пари. Течният водород служи за гориво в ракетните двигатели. Изобретен е генератор, който гори смес от водород и кислород с температура 6 000 °C, наречена Браунов газ.

“ Истинското име на Браун е Илия Вълков, роден точно в полунощ на Великден, 1922г. Религиозен по природа, учи за свещеник в семинария. Въпросът за създаване на Брауновия газ му идва наум докато чете Библията, на 17 години. Във Второто послание на св. Петър се казва че един ден земята ще бъде погълната от огън. Той се запитва как е възможно след като по-голямата част от земята е заета с вода. Може би водата може да се превърне в огън…”

Любимата демонстрация на Юл Браун е да измине с кола 1600 км без гориво, само бидон с 4 л. вода и две Браунови батерии, които преобразуват водата в газ.

Брауновият газ е получен чрез електролиза на водата, при която водородът и кислородът се разделят. Това не е нещо ново, нито сложно - електролизата е открита преди близо два века от Фарадей. Новото е, че когато двата газа след това се смесят, дори под налягане, те не експлодират, а се свързват мирно и тихо. “От вода и пак на вода с чиста енергия, която може да пречисти водата, въздуха, храната, въобще света.” Така Браун формулира сам своето откритие.

Пламъкът на двата газа е с особени свойства: без да използва кислорода наоколо, той може да реагира и да топи всякакви материали - реже стомана като кашкавал, топи и споява, изгаря и разгражда радиоактивни и токсични отпадъци, прави от водата гориво, произвежда електричество, създава вода в пустинята, суши въглища, пречиства рудата и т. н. - безброй приложения във всички области на живота.

При това пламъкът се „държи” като разумно същество - сам повишава или намалява температурата си според материала, който се поднася пред него. Тези свойства на газовата смес още не са разгадани и описани в научно издание.

През 1977 и 1978 г. Юл Браун патентова своя газ и генератора за него в Австралия и в САЩ. Въпреки огромния научен и медиен интерес обаче, въпреки многото демонстрации, лекции, семинари откритието не е прието и до днес. Все още липсва обяснение защо пламъкът действа избирателно към всеки материал и в каква реакция влиза с него.

Хипотезата, че водородът и кислородът се държат не в обичайното състояние, не стига да обясни това странно поведение, което сякаш е извън физичните и химичните закони.

През 1981 г. Юл Браун основава фирмата „Brown Energy” в Сидни и започва да прави генератори. През 1984 г. продава първия на Китай, където и досега го използват за изгаряне на радиоактивни отпадъци. Генератори има и в Южна Канада. Производството на единични бройки обаче е скъпо и Браун пуска фючърсни акции.

Събира огромна сума, но не я използва рационално. Той разбирал от наука, но не и от бизнес. Освен това бил необщителен, даже параноик - страхувал се да не откраднат изобретението му, затова отказал офертите за съвместна дейност, фирмата му стига до фалит и избухва скандал. В него към излъганите вложители се присъединяват скептичните учени, както и конкурентните газовии автомобилни концерни.

Стига се дотам, че през 1992 г. Юл Браун заминава тайно за САЩ и живее там почти до смъртта си през 1998 г. Умира като
последен бедняк в болница в Рькууд, близо до Сидни, от остра сърдечна и бъбречна недостатъчност.

Погребан е в местното гробище а цялото му имущество, работилницата и инструментите са продадени на търг за погасяване на дълговете му. Не е оставил наследници, а сроковете на патентите му отдавна са изтекли.

Петролните гиганти, няма да позволят широко потребление на това откритие... докато не се изчерпа газа и нефта. Или докато не строшим главата на този алчен и хищен змей наречен невинно "Седемте сестри" ("Seven sisters"). Заради чиито интереси англо-америка е организирала кървави революции и атентати по света.

Лихваро-пиратите деградираха в консуматорщина и разхищения, угнетяваха достатъчно заради алчните си интереси. Време е за нов свят, съобразен с Природните закони, с уважение към земните творения и ресурси, а не алчен себекористен див капитализъм.

Историята на човечеството доказва, че всяко нещо има начало, разцвет, упадък и гибел. Гибелта на този лихваро-пиратски терор е близка. Но нищо ново не се ражда без болки, кръв, смелост и себеотрицание.
Трябва да сме готови всеки миг...




Гласувай:
8



1. podvodni - Интернет е хубав защото излиза все ...
11.08.2010 23:53
Интернет е хубав защото излиза все повече информация, която до сега бе ревниво крита от властващите тунеядци. Късно разбрали тази заплаха искат да сложат ръка и на него, както многобройните изобретения в непетролната енергия.
цитирай
2. tomcat - За първи път чух за Юл Браун или Илия ...
12.08.2010 00:22
За първи път научих за Юл Браун или Илия Вълков от книгата на Ранд Флем Ат "Записки от Атлантида" ! Казах си какъв срам само да науча ,че е имало изобщо такъв българин от канадски писател.
цитирай
3. анонимен - Здравейте, сигурен съм че между...
12.08.2010 09:41
Здравейте, сигурен съм че международните монополи им се иска това да не се случва...защото няма да са вече монополи. Скоро гледах филма 'Free Energy.The Race To Zero Point' базиран на някои открития на Никола Тесла - нещо невероятно, има технология за почти безплатна енергия която не искат да стане достояние на света ! Гледайте го няма да съжалявате
цитирай
4. анонимен - http://www. youtube. com/watc...
12.08.2010 18:04
http://www.youtube.com/watch?v=loDtI2c8LXw&playnext=1&videos=G5wlaTKDqlA
Tuka ima urok v 4 4asti kak da se napravi generator!
Svalqite dokato ne sa iztrili i tezi videota!
Na germanski e, no mislq 4e ne e slojno za vseki enginer da napravi takava ma6ina i to ne osobenno skypa. Bg trqbva da izleze ot vyn6na energiina zavisimost!
цитирай
5. lado - Новини от 1990 година за брауновия газ - необяснимо....
12.08.2010 18:56
http://www.youtube.com/watch?v=9Hf3NkBNW6c

В момента ги правят в Китай, Корея
цитирай
6. pomiqrat - Ако 1 млр. коли започнат да се зар...
14.08.2010 14:30
Ако 1 млр. коли започнат да се зареждат с вода какво ще се случи с водните ресурси в света?
цитирай
7. анонимен - Мисля ,че точно българите ,имаме шанс
17.08.2010 18:13
Има една малко подробност, но твърде съществена.Във водата връзката на водорода с кислорода е изключително силна.В сероводорода обаче, тя е значително по слаба.
Разцепването на сероводорода и получаването на водород е далеч ,по-лесно.
В България сероводорода е в изобилие-Черно море е неизчерпаем източник на сероводород.Ето ви един,неизчерпаем източник на енергия за нацията!
Нека не забравяме и съхранението ,защото и това е един съществен проблем.
цитирай
8. анонимен - По темата
27.09.2010 22:02
Има все още много работа, но са необходими бистри мозъци и средства! Ще се намерят ли учени и бизнесмени, достатъчно смели и дейни за да завършат започнатото от талантливите български умове - завършили жизнения си път така трагично? Ще чакаме и ако сме умни, ще трябва и да работим!
цитирай
9. krumbelosvet - Работата е накрая
04.02.2018 06:43
Преди работата, са необходими условия и ораянизяция, а преди тях - ПРОЕКТ за създаването им и ГОЛЯМА ДЪРЖАВА, която да пази проекта от тия, чиято валута има ПЕТРОЛНО покритие.
Затова не е станало досега.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312651
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031