Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2010 18:35 - БЪЛГАРИТЕ СА КОРЕННИ ЖИТЕЛИ НА БАЛКАНИТЕ
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4891 Коментари: 13 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Българи, траки, славяни, скити, хуни, беласки, белгари – са различни названия на един и същ народ, обединяващ множество братски племена, с различни диалекти!  В земите, в които живеят днешните славянски народи, те живеят от хилядолетия и никакви “велики преселения” не е имало!  Това се отнася за всички балкански славянски народи, но особено за Българите, които са били центърът на предисторическия свят. Старите летописци недвусмислено свидетелстват, че българите доминират етнически и военно целия Балкански полуостров, векове преди мнимото “основаване на българската държава”.  Така че, нито славяните са дошли през пети-шести век, нито някакви азиатски прабългари са идвали и са създали България, но местните славянобългарски племена, след постепенното им покоряване от доминирания, от юдеите Рим, непрестанно са се борили да си върнат бащините градове в Беломорието, някои от които били колонизирани от гърци, след римското завладяване на Балканите. Измамата, че българите не са местни, коренни жители, а късни пришълци, от някакъв, и досега неустановен, азиатски (тюркски, угрофински, или всякакъв друг, но не европейски) произход, е нагла лъжа и провокация, срещу нашия, най-велик в древността, народ.                                                                                                                                                                               
Всички данни за траките показват, че имената на реки, планини и градове; езикът, писмеността (каквато уж нямали), облеклото, оръжията и земеделските сечива, са еднакви с нашите. А и част от стигналите до нас имена на тракийските племена са еднакви с названията на днешните ни етнографски области. Нещо повече: прадедите ни са най-старият цивилизован европейски народ, с най-стара писменост и материална култура. Те са били неоспорим културен и политически авторитет в целия древен свят – в продължение на хиляди години.  Прославяните днес робовладелски цивилизации на Гръция и Рим, “с нашата слава се славят, и с древната ни култура се кичат”!  Достатъчно е да се прочетат свидетелствата на старите летописци, цитирани в историческите книги на най-подготвения ни, и най-достоен, но забранен и “забравен” български историк - Ганчо Ценов, и нещата си идват на място. Ганчо Ценов е получил възможно най-доброто, за времето си, образование по история. Знаел е перфектно латински, старогръцки и староеврейски. Той наново издирил и превел думите на летописците, и разобличил официалния ни историк Златарски, че преднамерено е преиначавал или премълчавал най-важните за историята ни, източници, за да заличи древната ни история и да прокара измислената тюркска - азиатска теза. С тази манипулация са ни нанесени оромни вреди! Загубили сме законното си правото за неоспоримо наследство над бащините земи на Балканите, понеже са ни нарекли – пришълци – завоеватели!  И второ: Изкуствено сме скарани с родствените ни балкански народи, и сме въвлечени в непрестанни войни и вражди с тях!  И ако това сега ви се струва невероятно – вината е в онези, които са скривали фактите и са ни лъгали – повече от век!
Тук няма място за цитиране на източници, но те са в интернет. Достатъчно е да проучите два - три източника: Ганчо Ценов, в чиито трудове ще намерите автентичните свидетелства на старите летописци, и поредицата публикации в: sparotok.blog.bg.                                                                          Важното е, че многобройните тракийски надписи се разчитат добре – само на български! 
Но най-важният, най-обемист и най-автентичен източник за нашата велика древност, са около хилядата запазени до днес, предисторически и предхристиянски, наши народни песни "Веда Словена", записани в родопите и Източна Македония, през 19-ти век, от учителя Гологанов, по настояване на хърватина, на сръбска служба - Стефан Веркович. След многогодишни пречки и страдания, Веркович успял да издаде стотици от тези песни, в два тома. А третият, подготвен за издаване том, след като престоял неколко години при един наш министър на просветата, във вече свободна България, с обещание за издаване – така и останал неотпечатан, и накрая Веркович прибрал ръкописа си! А на още толкова песни, следите им се губят, след смъртта на събирача им - Гологанов.
След Издаването на “Веда Словена”, песните предизвикали фурор в европейските научни среди, заради древността им и затова, че между тях има песни за Орфей (Орфен юнак или Орпю), за Филип, за Александър Македонски, и за други познати от историята велики личности. Но знаенето на историята, не е в интерес на слугите на дявола. С подмолното си масонско влияние те подели мръсна клеветническа кампания срещу Веркович и Гологанов, обвинявайки ги безпринципно, че са фалшификатори и че, уж заедно с екип ентусиасти, били измисляли, тези песни. А опроверженията на Гологанов и на набедените “помагачи”, и подписките на селяните, че песните наистина са народни и части от тях се знаят във всяко село, никъде не били публикувни!                                                                             
А песните Веда Словена, никой гений неможе да измисли, понеже са хиляди, и много от тях съдържат по хиляди стиха!  Песните са записани на родопско и източномакедонско наречие, но в тях има запазени и хиляди свещенни строфи от почти неразбираем език, който, след по внимателно проучване се оказва, че е със славянски корени!
Помислете сами: ако песните Веда Словена бяха съчинени от някого, щеше ли българският народ да бъде държан в пълно неведение за тяхното съществуване?!  Затова всеки буден човек трябва да прочете юдомасонските "тайни протоколи", в които пише и това:  Ще заличим от паметта на народите всички спомени за миналите векове, които не са в наш интерес..."!




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. sparotok - истина
20.08.2010 18:51
Истината не може да се спре!
Ние бяхме първите благородници, ние създадохме първата цивилизация, първо на нас Бог даде милостта си!
цитирай
2. анонимен - Обяснявайте го, както по начина ...
20.08.2010 19:50
Обяснявайте го, както по начина тук, така и с кратки и въздействащи форми, защото народа не поема лесно.Вземайте пример поне малко от някои политици, като се пазите да не станете като тях.Две - три силни фрази и рейтинга е в космоса.
цитирай
3. анонимен - Почна вече да ми писва от всяккави ...
21.08.2010 08:31
Почна вече да ми писва от всяккави теории за произхода на българите.търсещи евтина сензация обявяват българите за иранци или не знам си още какви.Има един начин веднъж завинаги да се спре със спекулациите.Прави се ДНК изследване на представителна част от българите ,живеещи у нас-примерно 10 хиляди човека.И тогава ще се установи от какъв произход сме-дали сме славяни,траки,хуни,иранци или кой знае още какви.Такова изследване вече е правено от Нешънал джиографик в Ливан и Тунис.И се установи,че 90 процента от ливанците са потомци на финикийците,докато в Тунис ,където е основан от финикийците град Картаген,само 20 процента са техни потомци.От това изследване по-достоверно няма как да има.
цитирай
4. grigorsimov - За ДНК си прав, но само ако изследването се прави у нас и от честни хора.
21.08.2010 08:53
Помните как последните години всички изследвания за т.н. "птичи грип" и т.н. "свински грип" се правеха само в Англия!? Или, тези дето измислят фалшиви или изкуствени болести, същите те, единствени имали право да извършват тези изследвания! И иди после им вярвай, че резултатите от фиктивните им изследвания са обективни!
А лично за мен, очевидните факти са напълно достатъчни - като: външния ни вид (раса - народност), език, песни, вярвания, носии...
цитирай
5. анонимен - Българите нямат определен външен ...
21.08.2010 09:16
Българите нямат определен външен вид,който да е подобен за цялата нация.Например сърбите и хърватите си имат определени черти на лицето по които веднага се познава,че са такива.Същото е и при албанците,за които със сигурност може да се каже че са потомци на илирите-коренно балканско население.А траките и илирите са близки народи.Дори има изследвания,че илирите са част от многобройните тракийски племена.Ако действително се докаже че българите сме преки потомци на траките то тогава най-близкия ни народ ще са албанците.
цитирай
6. анонимен - много ми е интересно как ще комен...
21.08.2010 10:37
много ми е интересно как ще коментирате следното: ако приемем, че Троя е тракийско поселище, за което има много логика /Цар Рез и впечатляващото гърците му имущество/, би следвало, че спасилият се оттам Еней е тракиец. В част от легендите той се споменава за един от основателите на Рим. Възможно ли е траките да стоят тогава в основата и на Римската империя?
цитирай
7. grigorsimov - Траките - това сме ние
21.08.2010 12:57
За илирите четете цитатите от старите летописци, цитирани дословно и най-професионално от Ганчо Ценов. Там ще видите, че поне в половината цитати, освен познатите ни названия на българите - мизи, скити, хуни, българи – често пише и - илири. И то, векове преди "основаването" на България, и то из целите балкани, вкл. в Илирия и Панония. Като там става дума за множество войни, в които участват българите, за които никъде не се споменава, че са някакви пришълци от някъде си, а напротив – нашите прадеди (вкл. Симеон Велики), настояват, че искат да си възвърнат колонизираните от гърци, по време на римското владичество, свои стари градове и земи в днешна северна Гърция. И на тези тогавашни български претенции никой не отговаря, че не са основателни!
Що се отнася до близкото на Балканите обкържение, напр. днешна Италия, там са живеели Етруските, а Мала Азия и днешна Палестина, също са били заселени предимно с наши сродни, славни тогава, племена. Но с течение на времето евреите, със всички сатанински, подмолни средства, постепенно, едно по едно, са изтребили всички свои съседи, с измами, с коварства и с безпримерна жестокост, примерно, както правят това куковиците, които скришно подменят яйцата в гнездата на други птици, а новоизлюпените куковичета изхвърлят
заварените пиленца. А по-късно тази тяхна роля започват да играят гърците.
И това продължава до ден днешен.
цитирай
8. анонимен - вярно е
21.08.2010 15:47
И аз съм чела нещо от тези летописи, обиколила съм цяла България, интересувам се от всички древни разкопки и съм напълно убедена в това, което е написано в статията. Ние сме местните жители на Балканския полуостров и от никъде не сме дошли. Евреите и масоните искат да ни изгонят от тука, защото климатът е хубав, почвата- плодородна, държавата е на кръстопътя на три континента-важно стратегическо място в света! Раздробяването на Балканските държави и скарването помежду им, обслужва само световната конспирация и мафия.
цитирай
9. анонимен - от вОСЕСос
22.08.2010 18:59
grigorsimov написа:
За илирите четете цитатите от старите летописци, цитирани дословно и най-професионално от Ганчо Ценов. Там ще видите, че поне в половината цитати, освен познатите ни названия на българите - мизи, скити, хуни, българи – често пише и - илири. И то, векове преди "основаването" на България, и то из целите балкани, вкл. в Илирия и Панония. Като там става дума за множество войни, в които участват българите, за които никъде не се споменава, че са някакви пришълци от някъде си, а напротив – нашите прадеди (вкл. Симеон Велики), настояват, че искат да си възвърнат колонизираните от гърци, по време на римското владичество, свои стари градове и земи в днешна северна Гърция. И на тези тогавашни български претенции никой не отговаря, че не са основателни!
Що се отнася до близкото на Балканите обкържение, напр. днешна Италия, там са живеели Етруските, а Мала Азия и днешна Палестина, също са били заселени предимно с наши сродни, славни тогава, племена. Но с течение на времето евреите, със всички сатанински, подмолни средства, постепенно, едно по едно, са изтребили всички свои съседи, с измами, с коварства и с безпримерна жестокост, примерно, както правят това куковиците, които скришно подменят яйцата в гнездата на други птици, а новоизлюпените куковичета изхвърлят
заварените пиленца. А по-късно тази тяхна роля започват да играят гърците.
И това продължава до ден днешен.


Някой може ли да ми обясни обективно и безпристрастно етногенезиса, на Тези, които днес е прието да ги наричаме "Гърци".
Знам че, въпросът ми звучи меко казано "глупашки", за тези, които са свикнали да си мислят, че знаят историята - Но това съвсем не е така !!
Същото звучение би имал и въпросът ми по отношение на "гръцкият език". - То не са, "койне", димотики и що ли не още ??!
цитирай
10. grigorsimov - Гърците, според древните летописци, са дошли от Африка (вероятно от Египет?)
22.08.2010 19:09
И явно са били под еврейска доминация, понеже през цялото време след първите си поселения, под маската на "търговци" са започнали подмолно, с мафиотски средства, да проникват, да ерозират и да изтласкват местните беласки, т.е. нашите прадеди, макар че те са ги превъзхождали във всяко положително отношение.
Виж и блога на sparotok!
цитирай
11. анонимен - Хаплогрупа G и Европа
22.08.2010 20:01
Гаплогруппа G и Европа

Итак, как я уже говорил, сия гаплогруппа имеет преимущественно хазарское(jd-овское) происхождение. Где она находится конкретно:

В Европе гаплогруппа G наиболее распространена на юге России(до 11%), восточной Украине, материковой Греции, северной Испании и Италии, на Крите, Сардинии и в Тироле(до 15%). На юге Германии и в Венгрии встречается с частотой до 7%. В остальной Европе гаплогруппа G встречается крайне редко (менее 5% в целом по континенту) и представлена в центральной её части отдельной подгруппой G2c. Возникновение этой подгруппы относительно недавнее (менее 1000 лет назад) и связывается с расселением евреев-ашкенази, у которых она встречается приблизительно в 10% случаев.
http://bela-rus.livejournal.com/17845.html

Еврейската стратегия
Revilo P. Oliver
The Jewish Strategy
http://www.revilo-oliver.com
http://zarubezhom.com/JStrategy.htm
цитирай
12. анонимен - Да -много добре. . . а някои чел ли е ...
23.08.2010 17:47
Да -много добре...а някои чел ли е немските учени-те изследват готите ...
цитирай
13. grigorsimov - За готите!
24.08.2010 09:32
За готите в нашите земи, много наши учени вече са дали своя категоричен отговор, че готи, като някакъв германски етнос на Балканите, просто не е имало, понеже в архелологията не се срещат никакви следи от германско присъствие. Не случайно много наши историци отдавна са отсекли, че "гети и готи" са две имена на едно и също местно (най вероятно - тракийско) население.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313739
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031