Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2010 08:53 - „ПЕНСИОННА РЕФОРМА” - II част. Автор: crisis . Измамата „ Понци” - „Здравно и социално осигуряване в България”
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 6477 Коментари: 11 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
До момента, измамени и ограбени 8 милиона български граждани, в продължение на 20 години. Размер на грабежа - 48 милиарда BG лв., по нов курс. Квалификация на престъплението  - „Геноцид” 

 ЛЪЖА №1:

Възрастта за пенсиониране е ниска, продължителността на живота на българите е висока.”

За последните двадесет години, средната продължителност на живот на мъжете в България се е увеличила с  1,5 години, а възрастта за пенсиониране с  5 години.

Възрастта за пенсиониране на мъжете в България е 65 години, а в Франция 60 год.

Средната продължителност на българските мъже е 69,2 год., а на френските - 76,6 год.

Френските мъже получават средно 16,6 години пенсия, а българските четири пъти по-малко – 4,2 години.

Средната възраст на българските мъже заети в частния сектор е с по-ниска продължителност от средната, а именно - 65 години, поради по-продължителния и напрегнат труд, липса на  достатъчна почивка,  както и поради по-ниското възнаграждение от това на заетите в обществения и държавния сектор. ( Богатството допринася за 20 години по-дълъг живот)

Средностатистическият труженик, в  частния сектор, на практика, не получава пенсия, поради настъпване на смъртта му.

 

ЛЪЖА №2:

Осигуровките са ниски и трябва да се увеличат.”

 

Общата сума за осигуровки, включително лихвите,  върху месечен доход от 2000 лв. за 40 годишен стаж, при годишна лихва от 6%, е в размер на 1 031 220 лв. (без включване на лихвите, само сумата на внесените осигуровки е 288 000 лв.)

При инвестиране на дължимите осигуровки в собствен бизнес или недвижими имоти, при нормална средна годишна лихва от 12 %, общата сума би се равнявала на 6 457 308 лв.

( В изчисленията на анюитета,  е приет постоянен осигурителен доход и нулева инфлация за по-достоверна илюстрация на натрупването.)

 

ЛЪЖА №3 :

„ В сметките на НОИ няма пари, защото липсват достатъчно постъпления.”

 

Сметките на НОИ са празни, защото първоначално, през комунизма,  са изпразнени от Държавата (вж. част I), а в последствие от властимащите, чрез касовата и масова приватизация, корупция, скъпо платени обществени поръчки и комисионни, високо възнаграждение и обезщетения на раздутата администрация и политическата класа на управляващите и техните роднини и приближени.

Така наречената „Приходноразходна” осигурителна система в България е очевадна измама и грабеж.

Системата е погрешно построена от самото и от създаване и през комунизма, както и самия „комунизъм”.

Българите, осъзнавайки това, всячески се съпротивляват и саботират узаконения противоконституционен рекет, което води до намаляване на постъпленията.

Естествената и ответната реакция на ограбваните граждани е:
- емиграция,
- самозадоволяване с храна и услуги,
- нерегистриране на трудовата и стопанска дейност,
- нерегистриране на действителни доходи и обороти,
- преустановяване на всякаква тдрудова дейност, 
- търсене на съзнателен статут на безработни и социално слаби
- стремеж за заемане на държавна или общинска служба  

Процесът е задълбочаващ се. Осигурителната система „де факто” е фалирала, дотира се от Държавата и е обречена да се разпадне до две години.

Предвидените промени от „Реформата” са рестриктивни, абсурдно демотивиращи и икономически необосновани .

От години, икономистите от Института за Пазарна Икономика доказват нейната несъстоятелност и предлагат преминаването към осигурителна система с капитализиране на индивидуалните вноски, но управляващите се правят, че не ги чуват, защото подмяната ще намали тяхната власт и възможност да ограбват гражданите на България.     

 Въпросът е: 

Как вие бихте охарактеризирали действията на управляващите, които със закон задължават*  само гражданите си, заети в частния сектор, да внасят до смъртта си осигуровки в размер на един до шест  и повече милиона лева, като през цялото време, ги принуждава да плащат лично първите дни от болничните си, да доплащат лечението и лекарствата си и ако не дай Боже, имат сериозни здравословни проблеми - те или децата им, да събират милостиня в медиите, за да отидат да се лекуват зад граница?
*(задължителността на осигуровките е противоконституционно –вж .  част I  ) 

 

Ето и два отговора:

Държавата, това е най-добрият начин за ограбване на населението в дадена територия, от управляващата класа.”    - Франсоа Волтер

Правителството не е решение на Вашите проблеми. То е проблемът.”  -   американския президент Роналд  Рейгън

 

арх. Стойчо Парушев, разрешавам свободно публикуване.

Следва продължение....




Гласувай:
6



1. liliyanaandreeva - " ПАРЛАМЕНТИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ЗА ДА СЪБИРАТ ДАНЪЦИ ОТ ХОРАТА ЗА ДА СЕ ...
24.08.2010 09:38
...ВОДЯТ ВОЙНИ " - така пише в анлийската енциклопедия за деца на ЕЛИЪТ, която купих на внучките си.
цитирай
2. pitashtia - Аз имам предложение за промяна
24.08.2010 12:04
http://www.facebook.com/group.php?gid=145642288780429#!/group.php?gid=145642288780429&v=info

Ако искате се присъединете . Ще публикувам вашият постинг на стената.

Капиталовата система не е панацея. Самият опит за сигурност чрез спестяване, а не чрез инвестиране в младото поколение показва недоверие и страх, егоизъм и простотия и напрактика е абсурден защото ако всички решат, че вместо деца имат нужда от спестявания за старини е ясно какво ще последва-тотален срив.
Точно това може да се случи и се случва в развитите страни, които се нуждаят от външен приток на свежа кръв. Там където няма подобен проблем, всъщност няма и криза. Китай -например или Турция.
цитирай
3. tony1969 - ако можеха да мислят управляващите
24.08.2010 16:26
и ако разбираха от математика до 4 клас,
щяха да видят какъв ще е резултата от "Естествената и ответната реакция на ограбваните граждани " - минимални постъпления в хазната,
но явно мисленето и математиката не са по силите на всеки....
цитирай
4. анонимен - dUbru utro kaka
24.08.2010 16:35
Kapitalovata sistema ili sistemata na kapitaliZAMA kakto obichashe da se izrazyava edin mnoguuu losh chovek e GOLA VODA i MNOGO KAL PO GARBA.Nashte mangali vratkat babite s telefonni izmami za po 5-10 ilyadi leva ,amerikanskite moshenizi vratkat tehnite babi s po milionche ,ne che babite sa go izkarali s trud ili dedkata im umrel i sa zemali zastrahovka ili e karal da mu robuvat druhi hora i gi e eksplatiral zatova ima i rezon,ne moje zel jivot da preebvash idva den na koito nie mu kazvame VIDOV da ta priebat i tebe.
цитирай
5. анонимен - димов
24.08.2010 16:47
Много и безкрайно прав си Григорсимов -поздравления ! Комунистите когато управляваха всяка година ,в края на годината вземаха парите от пенсионния фонд и го пропиляваха за каквото им падне. За съжеление от 1989 год, всички "демократични "правителства правеха същото. Така че пари за пенсии няма и няма да има ! Днешните управляващи умници се чудят каква шашкания и глупост да направят за да излязат от това положение. При постоянното увеличение на безработните,не виждам дали ще има пари за пенсионно осигуряване от останалите работещи и колко те ще стигат. Имам чувство че някой иска да унищожи държавата и населението в нея !
цитирай
6. анонимен - Пенсии
24.08.2010 17:14
В момента всички западни държави увеличават възрастта за пенсиониране, защото и техните осигурителни системи няма да издържат в дългосрочен план. Франция не е най-добрият приемр, защото те най-силно ще усетят проблема от социалната им политика. Сметките за натрупаният доход от здравни вноски са верни, само ако системата работи на капиталов принцип, т.е. всички вноски ти се събират в лична сметка. В България системата работи на солидарният принцип - с твоите вноски се лекуваш ти, пенсионери (те не плащат здравни вноски по закон!), деца, цигани и всички други осигурени и неосигурени. Освен това с вноските се покрива и спешната и неотложна помощ, която е безплатна за всички - осигурени и неосигурени. Истината е в балансиран модел - солидарен принцип (по-малко) и капиталов принцип (повече). Тогава хем ще има и за личната Ви сметка, хем ще има и за социално слаби, цигани, пенсионери и децата. Фонд пенсии не е част от държавният бюджет и пари от него сега се харчат само за пенсии. Надяваме се правителството да не се изкуши като комунистите навремето да изяде всички фондове (тук се включва и Учителския пенсионен фонд).
цитирай
7. анонимен - :(
24.08.2010 18:39
.. а колко човеци си отиват преди да се пенсионират .. какво става с техните пари ?!?
цитирай
8. анонимен - A КАКВО СТАВА СЪС ТЕЗИ 44000 ДУШИ, ...
24.08.2010 20:12
A КАКВО СТАВА СЪС ТЕЗИ 44000 ДУШИ, КОИТО СА СЕ ОСИГУРЯВАЛИ НА МАКСИМАЛНАТА ВНОСКА -2000 ЛЕВА, А ПОЛУЧАВАТ ТАВАНА ОТ 700ЛЕВА.КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ КОИТО ИМ СЕ ОТДЪРЖАТ. ОСВЕН ТОВА ПОВЕЧЕТО МЪЖЕ ЕДВА ДОЖИВЯВАТ 65 ГОДИНИ.КАКВО ПИШАТ ЖУРНАЛИСТИТЕ ЧЕ СЕ УВЕЛИЧАВА СРЕДНАТА ВЪЗРАСТ.ПО РАНО ХОРАТА ЖИВЕЕ ДО 75- 80 ГОДИНИ.
цитирай
9. grigorsimov - г-н Димов
24.08.2010 21:54
Чувството ви, че някой иска да унищожи държавата и населението, е напълно основателно. Но ще е много по-добре да сте достатъчно информиран, за да се убедите, че е точно така, както и го чувствате. А не че господата не знаят добре аритметиката. Знаят я те много добре.
цитирай
10. анонимен - НАЛИ ВЯРВАТЕ В ДЪРЖАВАТА И ЧАКАТЕ ОТ НЕЯ??!
27.08.2010 10:50
ЕТО ВИ РЕЗУЛТАТА!!!
ДЪРЖАВАТА Е ВЪЗМОЖНО, НАЙ-ЛОШИЯ СТОПАНИН НА ВАШИТЕ ПАРИ И СПЕСТЯВАНИЯ!
КОЙТО ,НЕ РАЗЧИТА НА ДЪРЖАВАТА ,А РАЗЧИТА НА СЕБЕ СИ И СВОЯ УМ И ТРУД--ЖИВЕЕ ДЪЛГО И ЧЕСТИТО!
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА....МИСЛИ САМО КАК ДА ВИ ОГРАБИ И ДАДЕ НА СВОИТЕ "ПАРТИЙНИ ДРУГАРИ"!
ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА "БЪЛГАРИЯ".....НЕ МИСЛИ ЗА ВАС!
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ!
цитирай
11. анонимен - ПЕНСИОННА РЕФОРМА....
28.08.2010 14:58
ТОВА СА ГЛУПОСТИ !ТАКАВА ,НЕ СЕ ПРЕДВИЖДА!
ГЕРБ И Б.Б., НЕ СА НА ВЛАСТ ЗА ДА ПРАВЯТ РЕФОРМИ , А ДА ЗАДЪРЖАТ, СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА СИСТЕМА И ВЛИЯНИЕТО НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ!
НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧЕ ФАЛИТА НА ДЪРЖАВАТА .....НИ ГОНИ С МОТОРЕТКА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312750
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031