Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2010 15:02 - Достоевски за руската завист към поробените българи. http://extremecentrepoint.com/?p=703
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 12684 Коментари: 22 Гласове:
3

Последна промяна: 06.09.2010 09:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Спомняте ли си, господа, как още през лятото, дълго преди Плевен, изведнъж навлязохме в България, появихме се на Балканите и онемяхме от негодувание. Е, не всички, дори не и половината, а много по-малко, нека си признаем — но все пак възнегодуваха доста хора и се надигнаха гласове.

Първо на кореспондентите от армията и веднага след тях гласове в нашата преса, най-вече в петербургската. Това бяха пламенни гласове искрени, пълна с най-добродетелно негодувание…

Така стана, понеже авторите на тия гласове бяха тръгнали, както се знае в цял свят и особено у нас, да спасяват угнетените, унизените, смазаните и изтерзаните. Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…”

И се надигна врява. Чуйте, господа, как смятате: получавате ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас телеграма, че някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва, с радостен вик ви кани да седнете и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рго quo. Не е толкова важно дали обичате или не особено тоя човек, но нима ще му се разсърдите, задето не е бил ограбен или сгазен от влака? Ще му се разсърдите за червените му бузи и за това, че той с такъв апетит яде и пие вино? Естествено, няма. Напротив, би трябвало дори да се зарадвате, че той е жив и по-здрав от вас. Разбира се, човешко е да се ядосате малко — но не за това, че влакът не му е отрязал краката! Та нима ще станете от масата и ще тръгнете да пишете дописки и анекдоти за него, да петните неговия характер и да вадите наяве недостатъците му…А с българите се постъпи тъкмо така. „Ха, та у нас и заможните мужици не се хранят така, както тоя поробен българин.” А други по-късно направо стигнаха до извода, че именно русите са причината за всички български бедствия: ако не бяхме почнали да държим сметка на турците заради поробените българи, без да знаем как стоят нещата, и не беше се наложило след това да освобождаваме тия „ограбени” богаташи, българинът и досега щеше да си живее безгрижно. И продължават да го твърдят.

Ф. М. Достоевски




Гласувай:
3



1. grigorsimov - Извинявам се за проблемите с този постинг...
04.09.2010 15:04
но вината е в програмата за редактиране в блог.бг
цитирай
2. vencivaleri1951 - И аз се извинявам,
05.09.2010 01:32
но не разбирам какво искате да кажете с цитата. Това , че крепостният мужик в Русия е имал по малко права от българския му събрат, а от там и по мизерен бит е общоизвестно. Впрочем Фьодър Михайлович точно но това акцентира в апела си към някои от колегите си по перо/кореспонденти/, а то е да не се вглеждат във видимото и да не реагират първосигнално. Защото ако църквата в някое плевенско селце е белосана, прикадена...то в църквата в Батак нещата са съвсем различни....
цитирай
3. анонимен - може би
05.09.2010 08:37
Може би се визират къщите и живота на чорбаджиите а раята как е живяла? В лълна мизерия ,нищета и недоимък.Значи нашите революционери като Левски,Ботев,Караджата и всички останали са си проливали кръвта просто така от пълни стомаси от рахат и изобилие в домовете на народа.НЕ ВЯРВАМ.
цитирай
4. watchtowerman - Големият проблем, който всички руски управници са знаели е, че
05.09.2010 11:07
пращайки руският мужик на война в други страни, той - мужикът, е виждал, как "освободените" от него "поробени" народи живеят къде-къде по-заможно от одвободителите си. Тогава "мужиците" са си задавали въпроса: за "освобождение" ли сме тръгнали да мрем или за "царски" интереси. Нещо повече, завръщащите се "мужици" ВЕЧЕ СА ЗНАЕЛИ, че народите отвън Русия-та живеят, уредили са живота си по-добре от тях, и е възниквал другият въпрос: защо е така?! Къде е причината за да не бъдем и ние като другите?! И руската управа "изнамерила" хумав отговор - виновни са чифутите. В никакъв случай - КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО ! Че руският селянин е бил РОБ на руското дворянство, а РОБЪТ и винаги живее по-зле от "поробените". "Поробените" имат дух и воля за свобода, и за достойнство, имат ЛИЧНО отношение към живота си, а не чакат милостта на Робовладелците.
цитирай
5. анонимен - BUSH
05.09.2010 12:18
Едно нещо със сигурност знам-България и българите изобщо не заслужават саможертвата на Русия! 500 години са пречупили чувството ни за достойнство и чест и като резултат сме доволни от всякаква робия,стига да ни е пълен търбуха! Ето и сега България не е способна да реши каквото и да е без да попита за разрешение новите си господари.Тези последните просто унищожиха всичко добро в тази държава, а помислете колко стотици хиляди от нас вият от радост и плюят по предишните си господари! Почти всички личности, надигнали глава срещу робията,каквато и да е била тя, са предадени от верни на властта лакеи.Просто е чудно как все още има българска държава! Сигурно защото на някого отвън засега това му е нужно!
цитирай
6. анонимен - Ами,това е самата истина...!
05.09.2010 12:23
И до ден днешен-никой не може да обясни на нормално мислещия българин, как
крепостния руски роб,на който дори гащите на задника му са собственост на помешчика....е освобождавал т.н."поробен българин",със собствена къща ,земя стока и огромна челяд...!!!!
НЕЩО ,...ИЗОБЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА, ОСОБЕННО ,КАТО ИМАМЕ ПРЕДВИД ,ЧЕ РУСИЯ СЕ ЯВЯВА "ДЕЖУРНИЯ ОСВОБОДИТЕЛ", НА ВСИЧКИ СЪСТАВНИ РЕПУБЛИКИ НА БИВШИЯ СССР!
ИМАШЕ ГОЛЯМ МЕРАК ,ДА СЕ "ОСВОБОДЯТ"...И ФИНЛАНДИЯ И АФГАНИСТАН , АМА НЕЩО СЕ РАЗСЪХНА СИСТЕМАТА И СЕГА СЕ РАБОТИ НА ДРЕБНО....ЧЕЧНЯ ,ГРУЗИЯ И Т.Н.!
НОМЕРА С "ОСВОБОЖДАВАНЕТО".......ВЕЧЕ ,НЕ ВЪРШИ РАБОТА!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
7. анонимен - може би 2
05.09.2010 12:35
Много талкователи а истината е една.Значи Антон Дончев и Време разделно не означават нищо значи Батак не е истина? Вярвам на очите си което съм видял в църквата в Батак. Вярвам и за Бачо Киро и питам по този безгрижен начин ли щяхме да продължаваме да си живеем а?
цитирай
8. анонимен - Стига с тази омраза към Русия! МНого ...
05.09.2010 12:55
Стига с тази омраза към Русия! МНого други въпроси има, да се отравя постоянно съзнанието на хората с омраза против Русия.Помогнали са ни!Престанете! Някой хора се държат с руснаците, като македонците с българите! Не забравяйте, че имаме държава благодарение именно на тези бедни руснаци и това се е случило толкова отдавна, защо не ви дава мира да спите русофоби?! Жалки сте!Само ще кажа, че Чърчил е бил смаят, когато по време на Първата Световна Война България застава на страната на поробителят си - Османската империя против Русия! И се е чудил как да подходи към този лукав и неблагодарен народ. Е подходил е 20 години по късно със самолети над София, когато пак сме близали гъза на Турция и Германия и сме забравили как хиляди руснаци дадоха кръвта си за нас!
цитирай
9. анонимен - "ОСВОБОЖДЕНИЯТА" НА РУСИЯ ...СА СТАР НОМЕР И ...АБСОЛЮТЕН "ПАТЕНТ" НА СТАЛИН!
05.09.2010 13:45
Така, бяха "освободени", законни части от Румъния-днешна Молдова,Армения и пр.
Полша например, е освобождавана почти непрекъснато от Русия!
При последното освобождаване ,от СССР заедно с Германския Райх,бяха погубени 22-хил.офицери и цвета на полската интелигенция и Държава!
У нас, при "освобождението" на 9.09.44-год., с живота си се простиха около
220-хил., жертви на "Народния Съд", където се гласуваше по площадите от тълпата с викове "долу" и "смърт", от пияните митингуващи!
ТОВА Е СЪД ,ПО.......КОМУНИСТИЧЕСКИ !!!!
В КАМБОНДЖА ОБАЧЕ ГИ ЗАДМИНАХА-----ПОЛ ПОТ ,ДАЖЕ И КУРШУМИТЕ НЕ ХАБЕШЕ ЗА РЕВОЛЮЦИЯТА .....УБИВАШЕ С КИРКИТЕ ,НАПРАВО!!!!
КАТО "ТРУДОВ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЕЛЕМЕНТ"!!!!!!!
ЗА ДА СЕ ГОРДЕЯТ ,ПОТОМЦИТЕ...........!!!!!
цитирай
10. анонимен - Я, СТИГА С ТОЗИ ФИЛМ--ИЗМИСЛИЦА НА ДС--"ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО"!!!
05.09.2010 13:55
ТОВА Е РОМАН БЕ,ТЪПАКО...!!!
ЗА БАТАК, СЕ ЗНАЕ ЧЕ ВЪСТАНИЕТО Е ПОТУШАВАНО ОТ БЪЛГАРИ-МОХАМЕДАНИ ОТ
с.ТАМРЪШ , с.БАРУТЕН И ОКОЛНИТЕ СЕЛАОТ ПОМАЦИ.
ВЕРСКИТЕ ПРОТИВОПОСТАВЯНИЯ СА ПАТЕНТ ,НА ВСИЧКИ МУЛТИЕТНИЧЕСКИ
ДЪРЖАВИ!
Я,ПРОЧЕТИ "МОСТА НАД ДРИНА" ОТ ИВО АНДРИЧ!!!!!
РАЗЛИКАТА Е НИКАКВА, .....ЗА ЦЕЛИЯ БАЛКАНСКИ ПОЛУОСТРОВ!
СЕГА ОБАЧЕ, КОМУНИСТИТЕ -ПСЕВДОДЕМОКРАТИ ,РАЗИГРАВАТ СЪЩИЯ СЦЕНАРИЙ И ДНЕС ,С КОПЕЛЕТАТА НА ДС, НА ДПС,АТАКА ,ВМРО И ДРУГИТЕ ПИОНКИ НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!
цитирай
11. анонимен - КОМУНИСТИТЕ , СЪЩО НЕ ОБИЧАТ РУСИЯ...
05.09.2010 14:08
ТЕ ОБАЧЕ СА ЛИЦЕМЕРИ,ЗАЩОТО ЦЯЛАТА ИМ ИДЕОЛОГИЯ Е ТАКАВА:
СТРЕМЯТ СЕ ДА УЧАТ ,ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ НА ЗАПАД.... СЪС ЗАПАДА И АМЕРИКА!!!!
РУСИЯ ИМ ТРЯБВА ДО ТОЛКОВА....,ЧЕ ДА ГИ ЗАДЪРЖИ НА ВЛАСТ, С ПАРИ И ПРОТЕКЦИИ ОТ МОСКВА!
НИЩО ПОВЕЧЕ!!!!!
ТЕ СА СИ ,....КУРВИ ПО ДУША, ЗА ТОВА В ТАЗИ ПАРТИЯ ,ТЕКАТ НЕПРЕКЪСНАТИ ЧИСТКИ И УБИЙСТВА НА "ДРУГАРИ С ПАРТИЕН БИЛЕТ"!!!!
СТАЛИН ,ЗАТОВА ГИ Е ПРОЧИСТВАЛ......КАТО БРОЙЛЕРИТЕ, ОТ ДОНОСНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ!
ЗАТОВА И ПОЛУЧАВА ,ТАЗИ ПАРАНОЯ......ТОЙ ,НЕ Е ВЯРВАЛ НА НИКОГО, ОСВЕН НА СЕБЕ СИ!!!!
цитирай
12. анонимен - ХАЙДЕ ,ЧАО ...НА ВСИЧКИ РУСКИ ДУПЕДАВЦИ В БЪЛГАРИЯ...
05.09.2010 16:28
....И ОТ КУМОВА СРАМА ПОНЕ ,СЕ СЕТЕТЕ ДА ЗАПАЛИТЕ ПО ЕДНА СВЕЩИЧКА ЗА
ГЕРОЙТЕ ОТ "СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ", ЗАЩОТО ,АКО ГИ НЯМАШЕ ТИЯ
ХАРАМИЙ И ЮНАШКИ БЪЛГАРИ ,....И ДО ДЕН ДНЕШЕН ,БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ РАЗДЕЛЕНА ,НА :
--ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ, НА РУСИЯ И
--ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ,КАТО АВТОНОМНА ОБЛАСТ
...КАКТО Е ,СПОРЕД САН СТЕФАНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР МУЖДУ РУСИЯ И ТУРЦИЯ!

ДАБРЕ ,ЧЕ ПАК Е ЕВРОПА ,......ТА ДА НИ СПАСИ ОТ НОВО "ОСВОБОЖДЕНИЕ"!
ЩОТО:...КОЛКОТО ПЪТИ МЕ "ОСВОБОЖДАВАТ", ВСЕ Е ЗА МОЯ СМЕТКА!!!!
ТУРЦИТЕ ,КОГАТО СА СИ ЗАМИНАЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ,СИ ОСТАВИЛИ ЗЕМИТЕ НА ДЯДО МИ, НЕ ЗАЩОТО Е РОБ---А ЗАЩОТО Е ДОБЪР СТОПАНИН!
ТИЯ, ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ НА 9.09.44г., ВЗЕХА ВСИЧКО НА МОИТЕ РОДИТЕЛИ И НИ ПРЕВЪРНАХА ,В "РОБИ НА ТРУДА", САМО ЗА 48-часа, !!!!
ТРЯБВАХА МИ 8-ГОД., ЗА ДА СИ ВЪРНА ПОНЕ ЧАСТ ОТ НЕГО!!!!

КЪЛНА СЕ ВЪВ ВСИЧКИ СВЕТИЙ.....ТАЯ РАБОТА ,ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ!!
ТРЪГНАТ ЛИ ПАК ДА МЕ "ОСВОБОЖДАВАТ"ТИЯ ПИЯНИЦИ.....АКО НЕ ДРУГО
ПОНЕ 2-3-ма, ЩЕ ВЗЕМА СЪС СЕБЕ СИ НА ОНЯ СВЯТ, ЗА......ДА МИ ПРАВЯТ КОМПАНИЯ, ...ПОНЕ!!!
цитирай
13. анонимен - Русофобията е прикрита Българофобия!
05.09.2010 16:30
Българите сме подложени на геноцид, руснаците и украинците също. Враговете ни са общи. Русофобията е прикрита Българофобия!

«Новый Мировой Порядок будет строиться против России, на руинах России и за счет России.» З. Бжезинский

«Задача России после проигрыша холодной войны – обеспечить ресурсами благополучные страны. Но для этого им нужно всего пятьдесят-шестьдесят миллионов человек» - Премьер-министр Великобритании Дж.Мейджер

«Сионо-масонские задачи перед Америкой – Стать тараном в борьбе за мировое господство, в обмен на богатую и безбедную жизнь за счет грабежа других народов земли.» Ю.Козенков

«Еврейская опасность, это уже свершившийся факт тотальной еврейской диктатуры, установленной над всем миром! Как революция 1917, так и 1991 года, были результатом усилий мирового еврейства. Разница только в том, что в 1917 году они сначала истребили русское население, а потом национализировали под себя всю страну; а в 1991 году они сначала приватизировали всю страну, а потом уже взялись за уничтожение населения. » Реабилитации не будет
http://poiskpravdy.com
цитирай
14. vencivaleri1951 - за анонимник 12
05.09.2010 17:01
Не е лошо да прочетеш гимназиялния учебник по история / по изказа ти е видно , че и той ще ти се опре, но нейсе.../ и да прочетеш за договора от Сан Стефано. Говориш за друг договор, подписан на друго място/ще прочетеш кой и къде/ и той е наложен на Русия от останалите Велики сили и братски понастоящем нам страни:( Жал ти е за турците които не си взели земите а ги оставили на деда ти :))) Поправимо е приятелю...Както си си рестутуирал земите така може да си рестутуираш и турското присъствие... Има ходжи и сюнет може да ти направят,/ако не си свършил тази работа/ има ДПС...Споко нямаш проблеми. Само дето темата беше Достоевски и отношението му към Руско-турската война. Сложен е този мужик да знаеш. Пише неразбрано малко, но ти си го разбрал. Вардиш картофената нивка, Сивушка и грабваш комунетата с теб.
цитирай
15. анонимен - Геноцидът в Русия
05.09.2010 19:34
ЛОЖНАЯ ОФИЦИАЛЬНАЯ СТАТИСТИКА
http://rodonews.ru/news_1283520186.html
Цитирую: "Екатерина Улитина, 15-08-2010
Я работаю в центральном аналитическом центре России в отделе (загса). На 1 июня 2010 г. в России по документам числится живого населения 89 654 325 человека, а не 142 000 000, как заявлено в переписи населения. За 2009 год умерло 5 000 854 чел. В период с 01.01.2010 г. до 1 июня 2010 года умерло 4 678 856 чел. Каждый квартал правительство фиксирует наши отчёты, но реальные цифры обнародуют совсем другие. Не удивлюсь если следующая перепись покажет прирост населения. 60 % населения России среднего пенсионного возраста 67 лет. В течение 10-15 лет ожидается смертность около 40 000 000 чел."

- Это, Уотсон, как раз то что реально кроме пенсионеров в наличии. 60% от 90 миллионов. Это сколько?
http://zarubezhom.com
цитирай
16. grigorsimov - На анонимен 15:
05.09.2010 20:51
Едва ли има основание да се съмняваме в изнесените цифри, и в методите на заблуда и манипулация. Но според мен, вместо "Геноцидът в Русия", по-точно и по вярно ще е да се каже: "Еврейският геноцид в Русия", и не само там, разбира се.
цитирай
17. анонимен - ЧЕСТИТ ВИ
06.09.2010 07:59
...ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗДНИК!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!!
цитирай
18. анонимен - ....ДА ГО ДУХА ..."АЛЬОША"
06.09.2010 08:09
ДНЕС Е ИСТИНСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
цитирай
19. анонимен - ВЕНИ
06.09.2010 20:53
доброволците в руско-турската война са били от волжка българия-самара,казан и пр.московското княжество се е въздигнало след като волжка българия доброволно влиза в него,вследствие на омаломощаването и от чингиз хан.спасявайки цяла европа!аристокрация,пълководци,творци и пр. са с българска кръв.самият достоевски има бълг. потекло.
цитирай
20. анонимен - АМАН ОТ РУСКИ ДУПЕДАВЦИ....И АРМИЯ ОТ УГОДНИЦИ...
07.09.2010 18:12
КОЯТО ,НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ОПИТВА ДА МЕ СРОДЯВА С ТАЯ ПИЯНА АЗИАТСКА СГАН!!

РУСКИТЕ КУРВИ ПО МОРЕТО СА ЕДНО....РОДАТА ,Е ДРУГО НЕЩО!!
ЕБАНЕТО ПО ПЛАЖА...НЕ ПРАВИ НИКОГО "БРАТ" ИЛИ......" РОДНИНА"!
НЕЩО СТЕ СИ ОБЪРКАЛИ, ПОНЯТИЯТА ЗА СВЕТА!!!!!!
цитирай
21. анонимен - KОЙ ?
11.09.2010 10:59
"КОЙ" е заглавието на една статия написана от Българския поборник за свобода, независимост и цялостно единение на Българския род , Захари Стоянов.А на него мога да вярвам, защото е посветил живота си на това свято дело и е участник и свидетел на събитията от тази епоха. Не мога да имам вяра на продажни комунистически руски подлоги. Препоръчвам на всеки да прочете тази статия.
Та статията му започва така: Кой въстана срещу нашето свято дело - съединението на Южна със Северна България?Кой караше туците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките?Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато се намираше на границата срещу неприятеля?Кой си дръпна от нашата войска офицерите,които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше на път за бойното поле?Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба,когато ние бяхме въз дръга страна?Кой настоявяше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата не бяхя изсъхналиоще лавровите венци от Сливница?Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде този княз, то съединението ще бъде пълно, и правата на България непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее? Така ли излезе? Кой прати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, лъже, подкупва,бунтува и беснее?Кой подучи пичовете и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас,Сливен,Силистра и Русе,да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация?Кой унизи и се подигра с България като и препоръчваше за княз един развратен черкезин - Мингрели?Кой прибра под свое крило всички чапкъни в България, а законните власти, в това число В.Н. Събрание, за незаконни с единствена цел да се отчая и омаломощи българския народ и да каже "Дойде и ни спасета"...
цитирай
22. анонимен - "КОЙ" 2
11.09.2010 11:47
Русия,нашата фатална освободителка, покровителка,славянската,братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв.
ДА БЪДЕ ПРОКЛЕТА ОНАЯ МИНЪТА, КОГАТО Е СТЪПИЛ РУСКИ КРАК В НАШАТА ЗЕМЯ,КОГАТО СЕ Е ПРОИЗНЕСЛА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДУМАТАОСВОБОДИТЕЛКА И ПОКРОВИТЕЛКА! Аман, бей аман! Лошо нещо бил това Московлъка... То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци,съвременници на Екатерина, на Александра 1 и на Никсолая, които ни говореха : "Ще плачете за зеленото парцалче".Видели тия и патили, на основание факти и събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: "Стрижено е!" - Необяснимо.Царуванието на нагайката,монголското иго,татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори,които да са направили от руските държавни мъже, зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхнотоподло поведение, защото хората ИСКАТ ДА НИ НАПРАВЯТ МОСКОВЦИ,прочее, ПРАВЯТ НИ ВСИЧКИТЕ ЗЛИНИ И ПАКОСТИ, КОИТО МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ РАЗВРАТНИЯТ ЧОВЕК.
Но и това е недоволно.Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи.Между това ние не виждаме тая подлост в техните стремления, ТИЯ АДСКИ И ГНУСНИ СРЕДСТВА,КОИТО РУСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ УПОТРЕБЯВА НАД БЪЛГАРИЯ.
И ПОДИР ВСИЧКИТЕ ТИЯ ВЪРВОЛИЦИ ЖЕСТОКОСТИ И ЗЛИНИ , КОИТО НИ ЕДНА ДЪРЖАВА НЕ Е НАПРАВИЛА НАД БЪЛГАРИЯ, ВЪЗМОЖНО ЛИ ЩЕ Д БЪДЕ ДА СЕ НАМЕРЯТ ПОМЕЖДУ НИ ТАКИВА ИДИОТИ И ИЗМЕННИЦИ ДАЖЕ, КОИТО ДА КЛЕВЕТЯТ, ЧЕ РУСИЯ Е НАШАТА ОСВОБОДИТЕЛКА, ПОКРОВИТЕЛКА И ДОБРОЖЕЛАТЕЛКА. МЪЛЧЕТЕ И НЕ ГОВОРЕТЕ, ЗАЩОТО И ПРИРОДНИТЕ СТИХИИ ЩЕ ДА ВЪСТАНАТ И ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ПОДОБНО ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. ПО-МАЛЪК ГРЪХ Е ДА ОБЕРЕШ ЧЕРКВА И МАНАСТИР, ОТКОЛКОТО ДА КЛЕВЕТИШ ПРЕД ОЛТАРА НА ИСТОРИЯТА И НА СЪБИТИЯТА, ЧЕ РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ИМАЛО БРАТСКИ, ЧЕСТНИ И БЛАГОРОДНИ НАМЕРЕНИЯ ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311949
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031