Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2010 21:27 - Времето на гладните стачки, преди и сега. "Българка обяви гладна стачка пред ЕК"! Автор Eltimir
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2533 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 10.09.2010 22:36


image

Д-р Николай Попов от София със своето семейство преди отпътуването си на Запад през 1983 г. Това е човекът, поставил световен рекорд на доброволно гладуване. Посредством поредица гладни стачки, този човек принуди режима на Тодор Живков да му разреши да отпътува. Бяхме приятели.

"Българка обяви гладна стачка пред ЕК"

"Българка обяви гладна стачка пред централната сграда на Европейската комисия в Брюксел.

Росица Димитрова от София е издигнала малък плакат до един от изходите на сградата, съобщи БиТиВи. Текстът на плаката е на английски и гласи: "Договорът (на Европейския съюз) с България е договор с мафията, не с българския народ. Срам!".

Сънародничката ни не приема членството на България в Европейския съюз. Според нея то по никакъв начин не е променило българската съдебна система. Росица обясни, че протестът й е основно срещу "проядената от корупция съдебна система в България".

Преди 16 години моят и на баща ми бизнес беше съсипан и всички опити да получим правосъдие досега са неуспешни, тъй като мафиотите си плащат, оплака се жената.

Преди да пристигне в Брюксел, Росица Димитрова е гладувала 42 дена пред европейски представителства в Барселона. След като никой не й обърнал внимание, тя решила да се прехвърли в Брюксел."

image

Погребението на Робърт Сендс, починал на 5 май 1981 година в британските затвори след продължителна гладна стачка. Западът се оказа по-зъл и по-безчовечен дори от комунизма.

През 70-те и 80-те години на 20 век гладната стачка беше главното оръжие на противниците на комунистическия режим. В много от случаите стачките успяваха. За разлика от Запада, където гладуващите ги оставяха да умрат. А ние в своята наивност се борехме за демокрация, страдахме, за да дойде демокрацията, рискувахме живота си заради демокрацията. Демокрацията накрая дойде. И сега, както някога хора пак гладуват в името на Справедливостта и Истината. И сега, както някога хора пак жертват живота си заради Справедливостта. Много искам тази жена да победи. Но не вярвам. Сега, за разлика от някога никой не обръща внимание, когато хора умират от глад. Сега, за разлика от някога вече никой не говори за Кауза, за истина, за справедливост. А демокрацията се оказа илюзия.

И все пак! Все пак аз вярвам, че нищо не е напразно. Още не знам какво ще направим, но вярвам, че много хора няма да останем безучастни. Както вярвам, че е крайно време нещо да направим. Иначе и нас утре ни чака гладна смърт. Само че не доброволна, а принудителна.

Нека подкрепим Росица Димитрова днес, за да не умрат утре нашите деца също от глад.

image

Ето как гладуваше Робърт Сандс. Там, в "хуманната" Британия никой не се трогна и го оставиха да умре. Е, сега нима ще оставим една достойна Българка да умре по същия начин?

image


Д-р Николай Попов си идва в България през 1991 година. Срещнахме се в клуба на Иван Лазаров, председател на партията БНС "Нова демокрация". Подари ми една книга, от която поставям тук само посвещението. Правя го единствено заради ГРУ-пичката професионални лъжци и клеветници, които ще кажат, че говоря за лица, които не съм познавал. Че пиша за събития, на които не съм бил свидетел. Искам да им затворя мръсната уста предварително, за да не навредят на Каузата. А Каузата днес е да спасим една бедна Българка. Вярвам, че не е малко.




Гласувай:
1



1. grigorsimov - Шенгенската измама - дискриминация по Европейски. Автор: rakurs
10.09.2010 21:35
Не е точно по темата, но публикувам и този коментар, от друг сайт:
Много възпитатели ни обучават как да приобщаваме тези с които живеехме и работехме, но защо с последователните си действия обричат точно тези за които ронят крокодилски сълзи?Защо Европа приема обучените и заможните, а дискриминира всички останали, веднъж като духовно и професионално ощетява нацията, а освен това изнася капиталите и. Е как тогава останалите да достигнат илюзорните "стандарти".
 Или по накратко, колкото и да е красива една госпожица, с предницата взимаме и задницата, господа, или вие искате да се възползвате и да офейкате?
цитирай
2. eltimir - Изгодата
10.09.2010 21:55
Това е тяхната идеология - навсякъде и във всичко ползата, изгодата, авантата. Значи ние нямаме никакъв интерес да бъдем в тоя ЕС, който вече не крие амбициите си да е новия Вавилон. Даже и символиката им е такава, сатанинска.
цитирай
3. анонимен - Така е..
10.09.2010 22:49
Да излезем,но...накъде?Стана така,че е по-добре да не сме влезли,отколкото да сме напуснали.Вътре лошо,навън,още по-лошо.Ние сме малка държава,с малко ресурси,
без индустрия и със смешна армия.А отгоре на всичко всичките ни съседи са или
в ЕС,или са се юрнали натам.Отдавна вече сме активни участници като изпълнители-
те на ролята на обречените във филма,"А сега накъде"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314111
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031