Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2010 22:01 - Какво е премълчал Маркс? Откъси от показанята на Кръстьо Раковски, с истинско еврейско име - Хаим Рейковер
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 7920 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 26.09.2010 11:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ротшилдови са акумулирали най крупния в историята Капитал. Този колосален икономически факт, минава покрай Карл Маркс, напълно незабелязан. Маркс замлъква, щом стане дума за паричния въпрос,
и въобще не възникват знаменитите "вродени противоречия".  За Маркс, финансите не съществуват.
....................

Раковски. – Доколкото сте запознати с "Капиталът", ще ви напомня некои странни неща. Забележете, как подробно Маркс описва, британската индустрия, как щателно я анализира и каква отвратителна картина рисува. Кого обрисува?  Обрисува Капиталиста - производственик! Във въображението ни възниква ужасната фигура на капиталиста, в цялата му конкретност. Тлъст, надут капиталист, с пура в ръка, как със злоба изхвърля работника и семейството му на улицата. А така ли е в действителност? И в същото това време, забележете, как Маркс... замлъква, когато стане дума за паричния въпрос. За паричния въпрос, у Карл Маркс, чудно защо, никак не възникват неговите знаменити, "вродени противоречия".  За Маркс, финансите, сами по себе си, не съществуват. За него парите и търговията са резултат от проклетата капиталистическа система...

Спомнете си, че освен съветската петолъча звезда, над цяла Европа сияе друга петолъча звезда, която се състои от петте братя - Ротшилдови, заедно с многочислените им банки, които са акумулирали най крупния в историята Капитал. Интересно е, че този колосален икономически факт, минава покрай Карл Маркс, напълно незабелязан. Странно? Не е ли така? Може би на тази странна марксова слепота, произходът е същия, както и на другите социални революции? Да, така е и е очевидно, че когато масите овладяват града или страната, те громят всичко, но защо имат свърхестествен страх от банките и банкерите? Те убиват всички: крале, генерали, епископи, полицаи, свещеници и други представители на привилегированата класа. Те грабят и палят дворци, църкви, вили и даже научни центрове, но на живота на банкерите, никой и никога не е посягал, и крепосттите на банките остават винаги незасегнати.

.................................

Банките, борсите, цялата световна финансова система е просто гигантска машина, единствената цел на която е да произвежда още и още повече пари за неголямата, но могъща група банкери. Във всеки друг отрасъл на икономиката, това е престъпление, но не и във финансите, защото процентът, интересът, лихвата, са легализирани (защото Те определят законите). Защото лихвата поражда лихва и създава пари от нищото, от въздуха. Банките винаги печатат банкноти, чекове и други видове книжни пари, десетки и стотици пъти повече, от действителния капитал, с който разполагат. Да не говоря за кредита. който просто е изфабрикован, и чието количество е още по-голямо от тези пари....

Имайте предвид, че това което ви описах е само най-безобидният начин за създаване на пари от нищо. А сега си представете тесен кръг лица, владеещи всички дела по контрола на богатствата. Естествено че "Те" са абсолютни диктатори на борсата, и в резултат на това, "Те" напълно контролират и производството, и разпределението, и работната сила, и потреблението, цялото общество и държава. А ако имате достатъчно въображение, да умножите всичко това, по глобалните мащаби, тогава ще можете да си представите моралното и социалното влияние (последствие) от всичко това, и ще видите действителните, истинските революционери. Разбирате ли?

К.  – Още не.

Раковски. – Да, очевидно е, че да се разберат чудеса е трудно.

К.  – Чудеса ли?

Раковски. – Да, чудеса. Та нима не е чудо, че дървената "банка" (масичка) е превърната в храм? И подобни чудеса хората виждат постоянно, но не си отварят достатъчно очите, за да се учудят.  Не седяха ли преди (банкерите - чейнчаджии), и не разменяха ли парите, на дървени пейки (банки), а сега "Те" седят в стоманени Храмове – Небостъргачи. И хорта, кой знае защо, "Им" вярват и "Им" се кланят, и "Им" носят своите заработени пари и спестяваня, и "Им" ги дават, и "Те" слагат чуждото богатство в своите стоманени сейфове, и това богатство става "Тяхно". И върху това богатство, "Те" увеличават своето богатство, до безкрайност. Нима това не е религия?

..........................

К. – Това е неправилна гелдна точка. Маркс казва, че финансите се определят от капиталистическата форма на производство.

Раковски. – Съвършенно правилното е, точно обратното. Капиталистическото производство се определя именно от финансите, т.е от капитала...

Така е било винаги, и още преди Маркс и Енгелс, че финансите са главният инструмент на (еврейската) революцията, и разбира се, че Коминтернът е тяхна играчка. Но нито Маркс, нито Енгелс, няма да ви кажат и обяснят това. Точно обратното, те използват своя талант за да скрият истината от масите, в интерес на (еврейската) революцията. Ето с какво те, в действителнст, са се занимавали". (Край на цитатите от Кръстьо Раковски - Хаим Рейковер, от тридесетте години на 20-ти век)


Положението с капитала, явно е още по мръсно, отколкото го изобразява равинът Маркс. В реалния живот, марксовата идеална ситуация с добавената стойност, не съществува. В реалния живот, човекът, който знае как да построи завод, няма пари, затова взема заем, под грабителска лихва, от банкерите, истинските капиталисти, а тези, които Маркс и болшевиките очерняха, акто капиталисти, са са само безпарични предприемачи. Банкерите хващат за гърлото, не само работниците, но и предприемачите, и в крайна сметка им взимат построените, готови предприятия. Всичките финансови правила, които банкерите ни натрапват, напълно са подчинени на тази задача. Погледнете, кой сега владее заводите на Форд, най-ефективните заводи за своето време? А всичките останали "транснационални" корпорации, от вида на Сони, Тойота, Мерцедес, Дженерал Мотърс? – Независимо кой и кога е основал тези предприятия, в крайна сметка всички те са станали собственост на банкерите. Как? – Просто и надеждно, с помощта на лихвите, И така е навсякъде по целия свят.

Крайният собственик на всяко предприятие, винаги и навсякъде, е банкерът. Банкерът винаги "експроприира" първоначалния предприемач, който е взел от него пари на заем, така че, предприемачът никога, даже и в началния етап, не е бил реален, юридически собственик на предприятието. Такъв е железният закон на Тоталната Банкерска Собственост. Всяко предприятие в капиталистическия свят, в крайна сметка, става собственост на банкерите. По такъв начин се разрешава и вечният спор за това, кое е по-важно (или по-правилно), частната или обществената собственост, понеже всичко реално става собственост на банките, т.е. всичко е – банкерска собственост! 
И ако проверим, и се убедим, че всички банкери са евреи, то целият спор за частната и държавната собственост, всъщност е бил дискусия между евреите, за това, кой е най-добрият начин да се отнеме собствеността от (нас) "гоите".

Да, на този етап, старият спор за формите на собственост, завърши (както е било и планирано, и както винаги) с победа за третата, задкулисната страна – банкерите. Цялата собственост в света, сега, в крайна сметка, е банкерска – еврейска.

Вземете средния американец: Домут му е купен със заем и е под ипотека, колата му също, децата му учат в колежа, също на заем от банките. Тоест, собственик на всичко, което има днешният американец е банката, еврейската банка... Но банката дава заеми, само ако американецът, даже и обикновеният евреин, е в състояние да си изплаща заема и лихвите. Само щом, американецът или обикновеният евреин, изпадне в състояние да не може да си плаща вноските, следва изхвърляне от жилището, отнемане на колата и изгонване на децата му от университета.

Какво още е премълчал Карл Маркс?

"Истината освобождава"!

Когато се индустриализира една страна и когато строителството на много заводи, току що започва, парите за тази цел не достигат и у банкерите. Даже и сега, когато може да се включи печатарската машина, на пълни обороти, тези новонапечатани хартиени пари трябва да се изперат с реален труд, иначе започва инфлация и обезценяване на парите. Когато в която и да е страна, като Англия в 19-ти век, която Маркс анализира, започва индустриализаията, пари за това е нямало, и не е имало откъде да се вземат... Откъде е взела Англия пари за своята индустриализация? Комунистите взеха пари за индустриализацията на СССР, като покриха цялата страна с концлагери и принудиха хората да работят, само за да да останат живи. А откъде взе пари Англия? Англия завоюва Индия в 18-ти век. Англия откри, че в Индия може да организира производство на опиум, и остана само подробността, да намери пазар за опиума. И Англия приучи на опиума съседния Китай, и 50 години воюва с Китай, за правото да му продава опиума, и в края на краищата, натрапи със сила опиума на Китай. Тези опиумни войни, в началото на 19 век, Англия е водела, под лозунга, "за свобода на търговията".  Знаменосецът в тази борба е бил Адам Смит. Загадката се разгадава просто. Адам смит е бил един от директорите на Иист Бритиш къмпани, която е имала монопол за търговията с опиум. Адам Смит е писал много неща в дебелата си книга, като задачата му всъщност е била много проста, – да даде научно обяснение за свобода на търговията с опиум, при което, самият опиум и не се споменава. Цялата индустриализация на Англия през 19-ти век, е била извършена с пари, получени от продажбата, от Англия, на индийски опиум, на китайските селяни.

Освен това, английските евреи "зарибили" целия свят с "английския" индийски чай, производството на който е ставало в робски плантации, в Индия. До завоюването на Индия от англичаните, в Русия не е имало никакъв (английски) чай, а от средата на 19-ти век, в Русия вече всички пият чай от самовари. В Русия, където има голямо разнообразие от полезни за здравето треви, като Иван-чай, Зверобой, коприва и много други, да се внася за луди пари някаква си индийска трева, само за това, че я доставят английските еврейски търговци? От гледната точна на логиката и здравето, си е глобална чаена афера.

Индустриализацията на Англия и по късно, на САЩ, е заплатена с цената на стотици милиони живота и с ужасните условия на съществуване, на милиарди хора в Китай и Индия. Индустриализацията е платена с нарко-, чае- и кафе търговията. Наркотърговията, за банкерите, се явява най-важният източник на изпрани хартиени пари.

Трябва да се разбира разликата между понятията, "пране на пари", за наркотърговците, и за банкерите. За наркотърговците, прането на пари се изразява в легализирането им, посредством фиктивен труд. А банкерите легализират своите фиктивни хартиени пари, с реалния труд на хората.

И ако, освен това, тези трудещи се хора, се принудят да употребяват наркотици, което за банкерите е идеалният вариант, понеже означава, че трудещите се ще работят само за наркотици, като същевременно изпират, т.е. легализират, и мръсните пари на наркотърговците, и хартиените пари на банкерите, които в края на краищата се оказват едни и същи хора. Което се нарича – криминален кръговрат на хартиените пари и на наркотиците в света. Така, едното съдейства на другото. Високото ниво на живота в Англия и САЩ, е заплатено с мизерните условия на съществуване, на милиарди хора в Индия, Китай, а сега вече, и в целия останал свят. Но само без англоезичните страни, които се явяват бандитски шайки, които тероризират целия останал свят и охраняват глобалния концлагер.

За кои страни е добър капитализма? Само за страните от бандитски тип, като Англия и САЩ. Затова, когато е трябвало да се подмами СССР към капитализма, на Горбачов са обещали, че СССР ще е в числото на страните - хищници, а самият Горбачов ще е един от световните босове, но след като Горбачов се съгласил, просто го "изхвърлили".

Защо нас сега, на първо място ни интересува доларът и паричната система на САЩ? Защото доларът се явява специално установена хартиена парична единица, възприета от международната мафия в паричните им разчети.

Наистина, от кого е бил приет доларът за световна валута? Еми, от самите международни банкови къщи и династии.

Винаги ли е било така? – Не. Отначало хартиените пари били, в една или друга степен, привързани към златото или среброто, или в известна степен това са били отблясъци на реални ценности. Главната международна парична единица е бил английският фунт стерлинг (стърлинг, на английски значи – чисто сребро). Но когато английският капитализъм разпалил поредната, вече огромна Първа световна война, банкерите се сблъскали с факта, че паричното обръщение, обвързано към златото или среброто, далече не осигурявало нужното им максимално разгръщане на световната война. И за известно време, английските банкери, за целта, пуснали в оборот, чисто хартиени пари, но след войната се върнали към маталния еталон. Но банкерите дали задача на платени икономисти, и те подхванали масирана атака срещу златното обръщение (покритие). Особено се откроил от тях, изявеният английски икономист Артър Китсън. И подкрепен с теоретичната обосновка, президентът на САЩ, Франклин Рузвелт, потомък на холандски евреи и представитал на Родшилдови, в 1932 г. отменил и забранил златните пари в САЩ. Така, в демократична Америка, също както болшевишките комисари в болшевишка Русия, златото било конфискувано от частните лица в Америка, макар и с други, но също насилствени методи.

А след това банкерите организираха Втората световна война. Под завесата на тази война, в американското местенце Бретън Уудс, била свикана важна конференция. Същността и била в това, че тя отразявала измененията в световната финансова сфера, предизвикани от войната. Британската империя престанала да съществува, вследствие на което, основна единица в световните финансови отчети, вместо фунтът стерлиг, станал книжният американски долар. Това било направено, поради резултатите на Втората световна война, след която банкерите станали фактическите господари на целия географски свят, и получили възможност да наложат "хартиено" ограбване на всички страни, без изключение.

До 1972 г. доларът бил още привързан, в някаква степен, към среброто... Но в 1972 г. президентът Никсън, за покриването издържките на войната във Виетнам, съвсем отвързал долара. И от тогава доларът за 30 години намалил своята стойност повече от сто пъти. Вследствие на това, че доларът е безнадеждно болен, няма да го лекуват, а на негово място готвят нови хартийки – евро.

САЩ, които печатат книжния долар, имат вътрешен дълг 8,25 трилиона долара, но всичките дългове на федералното правителство, а не само в официалните облигации на държавния заем, не са 8,25 а повече от 46 трилиона долара. Можете да разделите тази сума на 300 милиона човека, колкото приблизително е населението на САЩ, защото не банкерите ще плащат тази сума, а гражданите. И този дълг е към частните лица, владеещи Банката на Федералния резерв. А Банката на Федералният Резерв не дава зор на американците за връщане на този (мним, но законен!) дълг. Собствениците на Федералния Резерв на са бедни и даже могат да напечатат за себе си пари, колкото им е угодно.

Ето напромер, публикуват списъци с най богатите хора на света, но тези списъци са фиктивни. Те касаят само тези хора, които по един или друг начин, си  израбоват парите. А онези, истинските богаташи, банкерите: Ротшилд, Голдман, Морган, Рокфелер, Сакс, Ферер, Варбург, Сасун, и т.н. за тях няма мерило за големината на капиталите им, те, колкото им трябват пари, толкова и ще напечатат (буквално). Те не са кралете и Шаховете от миналото, които е трябвало да извоюват богатството си и да ги съхраняват в сандъци. А банкерите, просто натискат копчето и печатницата набързо избълва всякаква сума, която можете да си представите. Ето това е техника, на границите с фантастиката. А главното в тази (полумагическа) работа е, с какво право вършат всичко това?

И наистина, на основание на кое право вършат всичко това? Нито един народ не им давал това право, а те го правят! А зад тези мними, почти фалшиви пари стои реалната политическа власт на банкерите. Тази власт е толкова голяма, че вече 400 години всичките политически събития в света са предизвикани, не от народите и страните, а именно от тези банкери. И за да се нанесе удар върху тази власт, трябва да изземем от ръцете им, дяволската машинка за печатане на пари, лихвата и хартиените, ценни книжа. Да, да – всичките дългови книжа, включително банкнотите и чековите книжки, са фалшиви, частни пари, които обезценяват реалните, държавни пари, обогатяват банкерите и са източници на банкерската власт.

Астрономическият дълг на САЩ, който е в резултат на това, че доларът е международна валута, виси не само над американците, но и над трудовите хора от всички страни. Но в края на краищата, обикновеният американец ще плаща дълговете, а не банкерът. Понеже САЩ наводниха света с книжни долари, външният им дълг въобще не се поддава на измерване. Из интернет се говори, че когато доверието към долара пропадне, и когато всички страни започнат да се избавят от долара, в САЩ ще започне такава инфлация, че германската от 20-те години, ще изглежда играчка...

.....................

Сега САЩ продават всичко каквото могат и вземат заеми на поразия, като някъде около 1998 г. се случи тази принципна промяна, когато САЩ се превърнаха, от универсален заемодавец, във всеобщ дължник. САЩ се превърнаха в продънено буре, в черна дупка. Къде отиват тези пари? – Отиват за високите заплати на американците, макар да не ги заслужават, за да направят американците съгласни на всякакво "мъдро ръководство". Парите отиват за издържане на държавата Израел и воденето на явни и тайни империалистически войни, по целия свят; за окупации и поддържане на марионетни правителства, за да ги грабят по-лесно.

Получава се порочен кръг. Злото поражда и поддържа злото. Чистото определение е – Империя на Злото. Америка го генерира и поддържа. Ако се вгледаме по-дълбоко, – генератор на това зло е, многочисленото и богато американско еврейство, но ние разглеждаме ситуацията, от гледище на държавите. 
Докато задължават другите страни да държат своите авоари в американски долари и американски облигации, самите САЩ, държат своите ценности в недоларови изражения. Американските евреи не са глупаци. Ето това е финалният резултат от политиката за "свободна търговия", от преди 200 години, на шотландския евреин Адам Смит – целият световен стокооборот се оказа в ръцете на глобалната еврейска диаспора, а гоите, в замяна, имат парични облигации от американските евреи.

Главният въпрос е, какво ще се случи по-нататък? Трябва да се познават евреите, за да се знае, какво ще стане по-нататък. А по-нататък ще стане, като в един еврейски анегдот: "Както всякога – сграбчихме и не върнахме". 
Ако американското еврейство, 1986 г. е преминало, от режим – даване на заеми, в режим – вземане заеми, то, това не е случайно, а има основания, поради които са взели такова решение. Ако американското еврейство е започнало да взема заеми на поразия, това са го направили по една, единствена причина – че нямат намерение да връщат тези пари!

Това е аксиома, не подлежаща на съмнение: те ще взимат заеми до дупка, и ще ги взимат затова, защото напълно точно знаят, че светът го очаква глобална катастрофа, от едно или друго естество.

(Източници: Pierre-Olivier Gourinchas and Helen Rey, From World Banker to World Venture Capitalist. Presented 2005, National Bureau of Economic Research Conference on G7 Current Account)

Превод от руски, от сайт:

http://g-wise.livejournal.com/2009/02/06/ 

Истината освобождава!

 




Гласувай:
8



1. veselinvalev - Истината, злото, и свободата
26.09.2010 09:46
Крайно време е да се национализират световните банки, да се забрани съществуването на частни банки, и да се въведе адекватна финансова система. Реформата на сега съществуващата световната финансова система е задължителна. Ако това не се случи, всички ние - цялото човечество, ще си останем завинаги роби на американското еврейско финансово зло.
Благодаря ти, Григор Симов, и поздрави горещи за смелостта в блога ти, защото знанието на истината е в основата на освобождението ни.
цитирай
2. grigorsimov - Световните банки няма как да се национализират, защото светът буквално е техен!
26.09.2010 11:36
И в пряк и в преносен смисъл. А т.н. суверенни държави и правителства са само фасади, прикриващи тоталната, световна власт на абсолютното зло.
Да не мислите че Христос "на шега" е казал" "Княз на света е Сатана"!
цитирай
3. анонимен - Поне излезна на българския пазар ...
26.09.2010 19:23
Поне излезна на българския пазар книгата. Малка е и евтина, но много готина. Ифандиев 2 пъти тръгна да чете от нея и двата пъти го спряха. Вторият път успешно. Дано скоро се върне на екран
цитирай
4. vmir - Никак не одобрявам едностранчинвостта и предубедеността на Маркс,
27.09.2010 07:57
разбирам, че това са само цитати, но не мога да се въздържа да не отбележа крайно невежите твърдения, че банките си печатат парите и ценните книжа, а лихвите са правене на пари от нищото.

Банкера и търговеца не повишават потребителската стойност на стоките и парите, но те осигуряват движението им, а без движение всичко замира, ето защо, те също имат правото да живеят и печелят като всички останали, а всеки е свободен да стане, ако не той, да носочи деца и внуци да си "живуркат" като банкери или търговци, ама псуването е къде по-лесно.
цитирай
5. анонимен - nastoia6toto
11.10.2010 18:21
tova e istinata 100 na 100. Ot 52 godini sam na tozi zemen sviat,i pone ot 40 godini na sam dalboko v sebeb si sam znaela 4e ima 2 mnogo moga6ti sili ,koito opravliavat tozi sviat.Tova sa 2 mejdunarodni Moga6ti pravitelstva ,ocveteni v BIALO i 4erno.AZ estestvenno poddarjam BIALOTO i znaia 4e nastapva vremeto na padaneto na tamnoto pravitelstvo.A ti Grigor,da si jiv i zdrav,za6toto nie obiknovennite hora 6te prodaljavame da se nujdaem ot takiva kato tebe.Blagodaria na BOG ,4e te ima.edna obiknovenna grajdanka na ZEMIATA.





цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312417
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031