Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 10:21 - Глобалната Вавилонизация?! БАНКИ - ЛИХВИ - МАТЕРИАЛИЗЪМ - АТЕИЗЪМ... Автор: evrazol
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1856 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 28.10.2010 10:33


„Действащата в момента парична система създава абстрактни пари (въображаеми, нереални, фалшиви), посредством (печатането им, а дори и без да ги печата вече) отдаването им срещу лихва на банките (а чрез тях, на крайните клиенти). По този начин, рано или късно, създаващите фалшивите пари поробват всички чрез дългове, а оттам – изземват реалната собственост на хората. Налице е поглъщане на реалното и истинското от абстрактното и фалшивото. Единственото решение срещу това е: Не използвайте създадените от системата фалшиви пари (Преобразувайте абстрактните в реални пари – Злато и Сребро).” ~ Франклин Сандърс.   Действащата в момента морална система създава абстрактен морал (с въображаеми, нереални, фалшиви ценности), посредством пропагандирането, насърчаването и толерирането на материални интереси. Действащата политическа система – също.   По този начин създаващите фалшиви (материалистични) стойности поробват всички чрез дългове, отнемане на реалната собственост и култивиране на параноичен страх от БЕДНОСТ, или „загуба”. На лице е поглъщане на реалното и истинското от материалното и фалшивото. Единственото решение срещу това е разбирането, че моралните и културни стойности са несъизмерими с материалните и обратното. Едните не са в състояние да се трансформират в другите, но в никакъв случай не бива да се разглеждат отделно. 
(Преобразувайте абстрактните си материални и идеалистични интереси в реално гражданско и човешко поведение.) Може и вероятно няма да спечелите, но няма какво да загубите.   И понеже взех повод от постинга на Огнян Чипев – Скрижалите са там. Само някой трябва да ги трансформира в настоящия контест.

imageАвтор: evrazol

...............

И извадка от
"Кризата в нашето училище", публикувано 1928 г. от архимандрит Борис Неврокопски


...Щом престанем да говорим в училището за Бога и душата, със самото си мълчание ние проповядваме бездушие
(– среден път няма!). 
А щом се отрича Бог, отрича се и се руши всичко божествено и велико в човека и в живота, отрича се и се руши човекът, и животът, в неговата същина.

Нашето училище е атеистично. Щом атеизмът и материализмът проникнаха в нашето училище, те започнаха да вършат опустошения във всички посоки.
А материализмът и атеизмът са тъмни сили, които рушат всичко положително и ценно, всичко възвишено и светло. Атеизмът е демонично явление, а материализмът – проява на животинщината в човека.
И единото и другото, доведени до крайност, означават край на всяка човечност и всяка култура.
Атеизмът отрича Бога и всичко божествено в живота и в човека, а материализмът отрича човека и всичко възвишено в него.
Атеизмът означава победа и тържество на демоничното начало, а материализмът – победа и тържество на животинското начало в човека и в живота.
Атеизмът иска да демонизира човека, а материализмът се стреми да го превърне в животно.
И единото, и другото, имат еднаква същност, и преследват една и съща крайна цел – разрушаване на човешкия образ в човека и унищожаване на човека в човека
!...   
(1928 г.)



Гласувай:
3



1. анонимен - Парите няма да станат "реа...
01.11.2010 18:54
Парите няма да станат "реални" чрез злато и сребро. Те също са част от порочната банкова система и се влият от борсите. Погледнете филма "Money masters", за да разберете кой налага "златния стандарт". Ценна е земята! Не случайно тези които държат парите изкупуват имоти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314833
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031