Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2010 17:00 - Животът на настоящия премиер, от друга гледна точка. Кой е той всъщност? Автор: mikino
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1645 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 01.11.2010 18:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Обяснява, че семейството му било репресирано, че нямал нищо общо с БКП и се опитва да измисли какви ли не измъчени оправдания, че видите ли, той бил с чисто минало.  

Кажете ми, че Борисов не е с комунистическа закалка, при наличието на факти, клонящи по-скоро към обратното: 
Въпреки, че баща му, какво казва той е „застрелян от комунистите” успява да завърши школата в Симеоново като член на БКП!!!
Много бързо израства в системата на МВР и достига до звание „командир на батальон по време на изселването на турците.
От 1985 г. до 1990 г. инж. Бойко Борисов е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. Защитава дисертация по темата "Психо-физическата подготовка на оперативния състав" и му е присъдена научната степен "кандидат на науките". Последната му длъжност във ВИПОНД е завеждащ катедра. През 1990 г. напуска системата на МВР със звание майор от запаса.
След промените основава охранителна фирма /кой имаше възможност да основе фирма по онова време и от къде пари?/, която охранява все големи личности – из между тях, освен Тодор Живков е и Симеон Сакскуборгготски.
По-късно основава „ИПОН – Агенция за сигурност и охрана“ ООД, която става и член на Световната организация на охранителите IAPPA /интересно как и защо ние не сме го разбрали?/. Налице са данни от много източници и публикации в пресата, че охранителната фирма на Бойко Борисов “Ипон” също е съпричастна криминални деяния, в т. ч. и към неразкритото убийство на лице на 05.12.1994 г. в “Зона Б-5” (фирмата е била наета като посредник за възстановяване на дължими от убития няколко десетки милиона лева на известна фирма). Не е разкрит и случаят с кражбата на 500 000 лв. от касата на “Ипон” и последвалото убийство на извършителя (служител във фирмата) и неговата приятелка в района на гр. Враца. Предвид връзките на Бойко Борисов с организираните престъпни структури през 1998-2000 г. е изучаван от Националната служба за сигурност (ОР Румен Йорданов) с цел привличането му за негласен сътрудник. В този период е давал регулярна информация за поведението и действията на лидери на престъпни силови структури и други криминално проявени лица. (Тогава, а в някаква степен и понастоящем, откриването на оперативна разработка или регистрирането на определени лица като агенти и нещатни сътрудници или кандидати за такива, се е използвало като форма за осигуряване чадър при осъществяване на незаконосъобразни действия в полза на конкретни управленски или корпоративни кръгове. Като пример – Поли Пантев, Косьо “Самоковеца”, Славчо Б. Христов и много други.) Папката със събраните за Бойко Борисов материали, заедно с постъпилите от него сведения са били докладвани на тогавашния директор на НСС ген. Атанас Атанасов и вербовката е била одобрена, но не е осъществена поради настъпилите кадрови и структурни промени в спецслужбата след парламентарните избори през 2001 г. “Ипон” се нарежда сред най-големите охранителни фирми в страната (охранителният й състав възлиза на около 800-900 души). Фирмата охранява редица обекти и лица, вкл. "Мобилтел", тръбопроводите на "ЛУКойл", хазартната фирма "Ай Джи Ем", Първа източна международна банка, "Булинс"; къщите и вилите на Славчо Христов, Николай Маринов "Маргина", Младен Михалев "Маджо" и др. През лятото на 2000 год. "Ипон" поема физическата охрана на Общинска банка с протекциите на Стефан Софиянски, Сава Джендов (бивш началник на УБО) и др. От пролетта на 2001 год. "Ипон" охранява и алкохолната фирма "Синхрон инвест". След назначаването на Борисов за гл. секретар на МВР, той прехвърля акциите си от фирмата на Д. Бадънков (бивш началник на направление "Охранителна полиция" към СДВР, чийто син е служител на ГКПП-Аерогара София). На възловата длъжност в системата на МВР е лансиран на премиера от бизнесмени и политици със съвпадащи интереси за запазване контрола върху обстановката в страната след последните парламентарни избори - о. з. ген. Любен Гоцев, о. з. ген. Бриго Аспарухов и др., ориентирани към съхраняване и разширяване значението и участието си в управлението на обществено-икономическите и политически процеси;
- кръга “Банкя” (контролиращ ключови властови структури - главно в МВР, МФ и МП, и с огромно влияние върху сенчестата икономика и организираните силови структури), включващ Чавдар Чернев, Димитър Събев, Максим Димов, Виктор Вълков, Ивайло Трифонов, Славчо Б. Христов и др., с цел избягване риска от трусово разграждане изградените и функциониращи сенчести финансово-икономически схеми. За кратък период се налага като ключова ръководна фигура в системата на МВР, въпреки липсата на професионални познания, разбиране и опит в полицейската дейност и очевидните безсъдържателност и хаотичност на предприетите от него действия.

Както казват евреите: „Богатството трябва да остане във фамилията, е при г-н Борисов не се получава точно така, но жената, с която свързва живота си никак не е случайна личност /уточнявам, че първия му брак е неуспешен и се развежда със съпругата си, от която има една дъщеря, която изпраща да учи в Лос Анжелис/.

Та избраницата  на нашит настоящ премиер се казва Цветелина Бориславова – дъщеря на видни хора – баща, служител на ПГУ-ДС и майка акционер в небезизвестната старозагорска фирма „Кемисол“ АД. До 18-тата си година живее в САЩ, Индонезия, Румъния и Испания. След като се връща в България изведнъж се захваща с частен бизнес, което се случва през 1989г. Не случайно казвам годината, тъй като изглежда странно случайно, на фона на това, че се запознава с Борисов през 1988г. и заживяват заедно.

В книгата си „Новите български демони“ немският разследващ журналист и писател Юрген Рот пише:

„Малко по-късно мой информатор ми разказа, че в изискания хотел „Кемпински“, в ресторанта на последния етаж, видял Борисов в компанията на една от водещите фигури на подземния свят – Младен Михалев–Маджо, който всъщност не бивало да се появява в България, защото бил заплашен от арест“.

„Твърди се, че от началото до средата на 90-те години той е създал и поддържал контакти със съмнителни личности и фирми, за които има подозрения, че са натрупали състоянието си чрез изнудване и други незаконни дейности.“

Съдружието на Алексей Петров /запознават се покрай националният отбор по карате/ с Бойко Борисов и Румен Николов – Пашата - до 1998 г. тримата участват във фирма “Будоинвест” ООД, напълно оправдава думите на немския журналист.

Ходовете му в насока лично израстване също не са много чисти:
- дискредитиране и отстраняване от политическата сцена на Стоян Ганев – данните са, че Бойко Борисов е предоставил на премиера компрометиращи материали за Стоян Ганев, в т. ч. подадена му от ген. Атанас Атанасов информация за номерата на негови сметки в задгранични банки. Постигнатата цел е неутрализиране на рисково силното за него влияние на приближения до премиера началник на кабинета му (респективно пресичане достъпа до изпълнителната власт на считания за протеже на БСП Васил Божков “Черепа”) и превръщане на Бойко Борисов в първостепенно довереното лице на Симеон Сакскобургготски. Размиване причастността на главния секретар на МВР към този акт е постигнато чрез подходящи коментари в пресата (в. “Сега”: “Сега генералът изглежда точно на мястото си… Нещо повече - той стана най-популярният човек във властта. За разлика от Ганев, Борисов съвсем ясно заявява, че няма намерение да драпа за по-висок от отредения му пост. От всички думи и действия на главния секретар на МВР може да се отсъди, че той признава един-единствен авторитет над себе си - премиера - и ще му е предан до края.”). Пуснати са в обръщение и всевъзможни предположения и слухове, в т. ч. шоково невероятни (завършила с разрив хомосексуална връзка между премиера и Ст. Ганев).
- настъпателно надхвърляне рамките на отговорностите и компетенциите му като главен секретар на МВР, способствало за принизяване значението и статута на вътрешния министър и установяване на практическо вътрешноведомствено двувластие. - принизяване отговорността на гл. секретар на МВР за състоянието на криминогенната обстановка в страната чрез нестихващи публични атаки срещу следствието, прокуратурата и съда, с цел фокусиране вниманието на обществото (и влиятелните фигури в изпълнителната власт) основно върху пасивите на съдебната система. Удобно формираният резултат е бързо завишаване на личната популярност на Бойко Борисов за сметка на нарастващото междуинституционално напрежение, а следователно и на стабилността на управлението на страната.

При горе описаните факти, започвам да си обяснявам, защо този човек нито веднъж в рамките на 20 години не се появи на нито един граждански протест. Като е имал алтернатива защо не дойде да подкрепи хората? Някой Бойко-защитници сега ще се разпискат, че той просто е искал да израсте в личен план и тогава да работи за държавата – ааа не драги, не се работи да личностно израстване за сметка на държавата!





Гласувай:
4



1. анонимен - малина
01.11.2010 20:37
Комунист до комуниста мила майно льо. От къде са най-големите престъпници и олигарси? Разбира се от социалистите или ги наречете комунисти-все едно.Не мислите ли ,че няма СДС,НДСВ,ДПС или ГЕРБ че всичко е театър на комунистите за заблуда на овцете в държавата. Те се нагушиха и сега ще си менкат власта от едни на други ръце и ще гушат още по вече. Това е другари !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312541
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031