Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2010 07:43 - Натрапване на психоза сред мюсюлманите и страх сред християните! Автор: ikonomikazamasite
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1088 Коментари: 0 Гласове:
4



От 2006 г. насам переодично сме свидетели на специализирани акции и агресивни действия на службите срещу мюсюлманите в България. Това каза бившият Софийски мюфтия Али Хайраддин на пресконференция днес.

Той посочи няколко показни акции на службите срещу мюсюлмански активисти, след които има образувани досъдебни производства.

Те впоследствие са прекратени от прокуратурата поради липса на достатъчно доказателства за изготвяне на абвинителен акт.

Задържаните са обвиняеми в престъпления, които са им повдигнати и предявени, а в крайна сметка „в публичното пространство се появиха термини като традиционен ислям, радикален ислям, уеххабитска идеология, селефитски ислям. Навлиза се в непонятна за коментиращите и публиката терминология, която всява страх и ужас в незапознатите“, заяви Хайраддин.

„Господин премиер, проверете тези акции!“, призова той, като припомни, че след като е спечелил изборите, Борисов заявил в НДК, че мюсюлманите трябва да се чувстват защитени.

„След всичко това бихте ли се чувствали защитен, ако сте мюсюлманин?“, попита премиера той.
 

По думите на бившия столичен мюфтия тези акции и при тези обстоятелства застрашават единствено българския народ и националната сигурност, като насаждат омраза и създават психоза сред мюсюлманите и страх сред християните.

„След като няма извършено престъпление от нарочените за престъпници, няма обвинителни актове и осъдени, какъв е смисълът от всичко това?

Срам, морални щети... Могат да обвиняват, а не могат да се извиняват. Какво е моралното обезщетение за потърпевшите?

Кой всъщност насажда омразата? Какво цели с това? Кой печели от всичко това?“, попита Хайраддин.

Според него „някой изгаря от нетърпение да създаде условия за радикализиране“.

По думите на Хараддин, ако службите продължават да целят мюсюлманите, за да си правят имиджа на техен гръб, то напрежението сред тях се нагнетява.

„Ще водим дела срещу институциите, които издадоха заповеди за тези акции и срещу тези хора, които ни осъдиха предварително. Ако не можем да получим правата си в България, ще ги търсим чрез ЕС“, категоричен е Али Хайраддин.

Същевременно в писмо до медиите Главното мюфтийство на мюсюлманите в България предупреждава българската общественост, че се подготвя нов възродителен процес.

Публикуваме част от текста на Главното мюфтийство:

„Българската държава се готви да проведе поредния възродителен процес, който ще бъде насочен към ограничаването на религиозните права и свобода на вероизповеданието на гражданите, изповядващи исляма.

Знаем и ясно заявяваме, че българският възродителен антимюсюлмански процес, насочен срещу общността ни, навлиза в нов етап от прилагането и развитието му.

Всички експерименти от този род са започвали с мюсюлманите от първите редици и се цели не само сплашване и натиск на останалото население, а също и ограничаване на възможността да се влияе на гражданите чрез проповеди и учебна дейност.

Нашите добронамерени действия да обучаваме и възпитаваме гражданите в морала и традициите на исляма срещат силна съпротива от политици, общественици, а често и от държавни служители.

Това става причина за създаване на враждебни обществени нагласи срещу всички мюсюлмани и предпоставка за дискриминация, неприемливо отношение и прояви срещу лица и храмове.

Доказателство за това са и последните проверки на имами и мюфтии от три области и недоказаните слухове за разпространение на радикален ислям.

Първоначалните мерки за тормоз на духовници ще бъдат последвани и от други стъпки. Процесът ще трае години, но е по-страшен от всякога, защото се извършва подмолно и перфидно с незабележими на пръв поглед методи и средства.

Уважаеми колеги, скъпи приятели, братя по участ, предупреждаваме, че най-лошото предстои – ще бъдем гонени, унижавани, заплашвани и несправедливо обвинявани, затова трябва да бъдем духовно силни и извисени.

Молим се горещо на Всевишния Аллах да ни укрепи в усилията да запазим вярата и религията си, да ни вдъхнови за мъдри и правилни решения и да дочакаме истинската неподправена демокрация и свобода за всички граждани в нашата родина България!

Аллах да ни е на помощ!“, завършват от Главното мюфтийство


http://www.dnes.bg//obshtestvo/2010/10/22/psihoza-sred-miusiulmanite-i-strah-sred-hristiianite.101910

Вижте и публикацията от Даниела Горчева - "ДАНСуващи по поръчка"!




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313975
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031