Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2010 18:39 - Хизбула - терористи или борци за Справедливост? Автор: internationalist
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3497 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Хизбула (партия на бога) е шиитска проиранска партия в Ливан. Организацията има военно и политическо крило. Създадена е през 1982 г. с цел да се бори с израелската окупация на Южен Ливан.
image
image

Заедно с движението Амал, Хизбула е главна бойна организация, представяща шиитската общност, най-големият ливански религиозен блок. Създадена с подкрепата на Иран и финансирана от него, организацията следва шиитската ислямистка идеология на Аятолах Рухолах Хомейни, лидер на Ислямската революция в Иран. Ръководители на Хизбула често се позовават на Хомейни и се обявяват за антиционисти. Организацията цели създаването на ислямска провинция в Ливан на принципа на управление на правото (доктрина, създадена от Хомейни), въпреки че това е осъществимо само след постигането на консенсус между ливанския народ.

Цивилното крило на Хизбула поддържа социални организации, болници, училища, сиропиталища, новинарски агенции, телевизии (Ал-Манар) и взема участие в ливанския парламент  (от 1992 г.). Кампанията му за реконструкция (Jihad al-Bina) е отговорна за множество икономически и инфраструктурни проекти за развитие в населените предимно с шиити райони.

Източниците за финансирането за тази широка социална дейност е предмет на спорове. Според самата организация, тя се финансира от дарения от частни лица, а според нейни критици - от правителството на Иран. По оценки на американското правителство Хизбула получава от Иран финансова помощ от около 60-100 милиона долара годишно, като тази сума намалява за сметка на дарения от шиитските общности, главно в Южна Америка.

Хизбула е призната за легитимно движение за съпротива предимно в арабския и ислямския свят и е призната политическа партия в Ливан, където е участник в парламента. Според правителствата на страните членки на ЕС, както и според правителството на САЩ Хизбула е терористична организация. Това разбира се е гледна точка на ЦРУ, МОСАД и цялата про-ционистка пропагандна машина.
За Русия и Китай Хизбула НЕ Е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ.

Състоялото се през 2000 г. изтегляне на израелските войски от Ливан Хизбула счита за свой успех.

Хизбула е особено силна в южната част на страната, където след оттегляне на израелската армия изгражда свои бази, които често използва за нападения върху северната част на Израел. Организацията е подпомагана от около 70 ирански военни съветника. Тя е единствената организация, която разполага с тежко оръжие - танкове, артилерийски системи „Катюша“.

Организацията е поела отговорността за извършването на множество атентати, между които се откроява и нападението над американското посолство в Бейрут през 1983 г. Едни от обичайните и бойни активности са отвличането на израелски войници, вземането на заложници, минохвъргачни нападения над израелската територия и пр. Но това е нормалният отговор на Израелската Агресия, на въоръжената с ядрено и биологично оръжие Ционистка Армия.

Глава на Хизбула е Хасан Насрала.








   



Гласувай:
2



1. анонимен - Определено терористи. Няма какво ...
05.11.2010 16:15
Определено терористи.Няма какво повече да се коментира.
цитирай
2. grigorsimov - Кои са истинските терористи?
05.11.2010 22:00
Еми, естествено, тези, които най силно викат "дръжте терористите".
Точно тези, които окупират и тероризират чужди държави и народи, както прави Израел в Палестина, и както САЩ, командвани от Израел и американските евреи, с "християнски" войници и с християнски ресурси окупират и тероризират от години Авганистан и Ирак.
Съвсем не е случайно, че в ционистките тайни протоколи, излязли случайно на светло, в края на 19-ти век, пише, освен всичкото друго зло, и това:
"ОТ НАС ПРОИЗЛИЗА ВСЕСКОВАВАЩИЯТ ТЕРОР"!
И наистина, никак не е случайно (както е писал и Хенри Форд, още веднага след първата световна война), че "всичко което се случва в света през последните години, потвърждава написаното в протоколите на ционските старейшини!
цитирай
3. grigorsimov - Юдомасоните и световните войни:
05.11.2010 22:12
Писмо на Албърт Пайк – "Великият командир" на Върховния съвет на масоните в Америка (а по-късно и на световното масонство), преди смъртта си 1891 г. написал писмо до италианския революционер Джузепе Мазини, с инструкции как да се прилагат масонските планове в Италия:
"Всички посветени във висшите степени на масонската религия, трябва да я отстояват, следвайки неопетнената доктрина на Луцифер (дявола)...
За пълното тържество на масонството ще са нужни три световни войни, като в третата от тях ще бъде унищожен мюсулманският свят, след което ние ще изпровокираме гигантско социално сътресение, ужасите от което ще покажат на всички гибелността от безверието. Революционното малцинство ще бъде унищожено, а разочаровалото се от християнството мнозинство ще получи от нас истинската светлина от учението на Луцифер"!
Този цитат, за първи път се е появил в книга на Лео Таксил, през 1897 г. след смъртта на Пайк - 1891 г.

А кой и защо мрази евреите?
Евреите никъде и никога не са мразени и гонени, затова че са евреи, а затова, че са световна сатанинска мафия, която мами, ограбва и унищожава всички народи, вкл. евреите, и цели да наложи над света - фантастичен деспотизъм, както е записано и в плановете им. От тяхната мафия произтичат всички основни световни проблеми: лихварските банки, бедността, революциите, световните войни, терорът, комунизмът, глобализмът и "новият световен ред", при който, за всички народи е отредена ролята на жертви или роби на евреите! А обвинениеята в антисемитизъм са средство за париране на всяко разобличаение на ционизма!
Цитат за антисемитизма, от тайните протоколи:
"Ако сега (19-ти век) некои държави протестират против нас, то ще е само про-форма, по наше разпореждане, защото антисемитизмът ни е нужен, за да държим в ръка нашите по-малки братя евреи"!
Също, както днес им е нужен антитурцизмът на Сидеров, за да може юдомасонът Доган, да държи всички български турци и помаци в пълно подчинение!
цитирай
4. анонимен - Симов не знам колко години си пре...
06.11.2010 09:38
Симов не знам колко години си прекарал в комунистиеските затвори,но ти пожелавам да умреш час по скоро резак мръсен такъв.Отивай в Ливан и грабвай оръжието да се бориш против евреите тогава,ако ти стиска,ама не ти стиска нали? Щото тука можеш само да си плямпаш врели-некипели,но истината излиза наяве когато всички видят действията ти.Айде грабвай оръжието и отивай при твойте ислкямски дружки,да се биете,май само с приказките ще си останете.О вярно забравих ти си изпечен боец и искаш другите да се бият и умират вместо теб.Единствената разлика между тези арабски отрепки и теб че онези имат оръжие а ти само си чешеш езика.Личи си че си страхливец отдалече.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314485
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031