Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2010 09:00 - ГРУ, КГБ, ЦРУ и МОСАД са действали заедно за свалянето на румънския "кондукатор", твърди негов приближен
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3124 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 17.11.2010 09:03


От стария кореспондентски бележник - Горан Готев:
Кой може да е организирал свалянето на Николае Чаушеску? И тогава, и сега мисля, че това беше съвместна операция на СССР, САЩ и Израел...
За съветското участие се досетих още щом чух състава на сформираното след преврата през декември 1989 г. правителство. За министър на отбраната бе назначен генерал Николае Милитару. За него избягалият в САЩ бивш шеф на румънското разузнаване генерал Йон Пачепа твърди, че е съветски агент, завербуван като курсант във военната академия на СССР.

Лицата на труповете на Елена и Николае Чаушеску, показани в официалната

версия на филма за екзекуцията им, не са засегнати от изстрелите


Пачепа разкрива, че конспиративна среща в Букурещ на генерала с негова бивша любовница от Москва - агентката на ГРУ "Олга", била заснета на кинолента от румънското контраразузнаване. На срещата тя му иска новия румънски военен устав и генералът изпълнява поръчката на ГРУ. Чаушеску побеснял, когато му докладвали за предателството, и заповядал да свалят Милитару от поста началник на Букурещкия военен гарнизон. Но го назначили за началник на военното училище - хем да е под контрол, хем да не се дразнят руснаците.

През дните на бунта правеше впечатление големият брой  "съветски туристи" по букурещките улици и площади - предимно млади хора с късо подстригани коси и почти в еднакви цивилни костюми. Каквито е имало и в Чехословакия през паметната 1968-а...

А защо ЦРУ? Заради начина, по който световната общественост бе "информирана" за "злодеянията и геноцида" на режима на Чаушеску, за залелите света измислици, че по време на преврата Секуритате била избила 60 хиляди души (докато официално се съобщаваше за 1100 жертви), за разпространените по цял свят снимки на разстреляни със завързани с бодлива тел ръце и крака. А се оказа, че това са трупове, извадени от моргите на букурещките и тимишоарските болници.

 

И накрая - защо МОСАД? Та Чаушеску бе в превъзходни отношения с Израел! Да, но чак след преврата се разкри, че основната въоръжена съпротива е оказана от палестински бойци, които са се обучавали в румънска военна школа за тероризъм и подривни действия в гората Баняса край Букурещ.

Според главния архитект на Румъния по време на Чаушеску Камил Рогуски съветски, американски и израелски представители на секретните служби са се договорили за отстраняването на диктатора при откриването на изложба на румънска военна техника в покрайнините на Букурещ. На нея те установили и личен контакт с шефа на Секуритате генерал Юлиан Влад и с началника на Генералния щаб на Румънската армия генерал Виктор Станкулеску. В плана за свалянето на Чаушеску влизало и посещението му в Иран, когато от Пето управление на Секуритате го успокоявали, че в Румъния всичко е спокойно. От Секуритате дошла и идеята Чаушеску да бъде посрещнат след кацането му от Техеран с голям митинг, който да прерасне в бунт.

 

След избухването на метежа Чаушеску е могъл да влезе в бункера под сградата на ЦК на РКП и оттам през подземните тунели да достигне и до личната си резиденция, и до Двореца на народа - седалището на румънския парламент. Да, но бункерът се оказал заключен а от охраната му от 30 души нямало и следа. Когато поръчал хеликоптер, на покрива на сградата кацнал най-малкият модел с почти празен резервоар.

 

Арх. Рогуски разпитвал началника на охраната на сградата на ЦК на РКП. Полковникът му обяснил, че неговите хора - 187 души, били въоръжени с по два автомата и с по 10 000 патрона. "За пет минути можехме да прочистим площада и да ни останат муниции за още два площада", обяснил полковникът. Да, но при разразяването на "революцията" техният генерал им заповядал незабавно да предадат оръжието и мунициите си срещу разписка, да облекат цивилни дрехи и да напуснат сградата. Впрочем дори без всякаква охрана сградата на ЦК била практически непревземаема. Ако се задейства, охранителна система изстрелвала сълзотворен или смъртоносен газ срещу всеки нападател. Но кой да я задейства, след като охраната предварително е разпусната? Полковете на специалните войски на Секуритате също са били в състояние да разпръснат всички тълпи, но генерал Юлиан Влад им заповядал да не напускат казармите.

 

Отговарящата 30 години за обслужващия персонал на резиденциите на Чаушеску Сузана Андрейаш разкри, че офицерите от Секуритате нарочно са пуснали тълпите да нахлуят в резиденцията на Чаушеску, за да прикрият грозната истина, че самите офицери предварително са разграбили всички ценности в нея.

Арх. Рогуски свидетелства, че нахлулите в сградата на ЦК открили огън по вече заелите втория й етаж "революционери" - същата история като пред букурещката телевизия. И едните, и другите подкрепят преврата, и едните, и другите стрелят помежду си поради провокативни съобщения по медиите.

 

В Румъния все още не е прожектирана цялата нецензурирана версия на документалния филм за псевдосъдебния процес срещу семейство Чаушеску. Неотдавна войник от специалните части на румънските ВВС - Дорин Карлан, потресе всички с разказа си за екзекуцията. Когато се разбрало, че след разстрела Елена все още дава признаци на живот, му било заповядано да я довърши. И той изстрелял срещу нея цял пълнител от 30 куршума. "Беше ужасно. По цялата ми униформа бяха полепнали парчета от кости и мозък", споделя той. Да, но на известния на широката публика филм лицето на бившата първа дама изглежда непокътнато!

 

Няма отговор на въпроса защо разстреляните на 25 декември 1989 г. са погребани чак на 30 декември. И защо, след като труповете им били докарани на стадион "Генча", изчезнали оттам и чак след 12 часа били открити на хълм близо до друг стадион - на отбора "Стяуа". Участници в събитията твърдят, че труповете са били подменени защото още приживе Елена и Николае Чаушеску били подложени на зверски изтезания, за да ги принудят да разкрият банковите си влогове в чужбина. Адвокатът на дъщеря им Зое Хараламби Войчилас смята, че телата им са или кремирани, или подменени още докато били на стадиона "Генча". Затова съдебните власти са отхвърлили всички молби на Зое за ексхумация.

 

Че вероятно в гробовете им не са тленните останки на разстреляните, личи и от смъртните актове. Те са пълен фашификат - под същите номера са намерени актове на двама починали военнослужещи, а погребаните в гробището "Генча" Николае и Елена изобщо не са вписани в гробищния регистър.

Няма съмнение, че румънските организатори на преврата са взели решение за разстрела по указания на споменатите вече чужди секретни служби. Ето какво отговаря арх. Рогуски на въпроса защо семейство Чаушеску бяха разстреляни след псевдопроцес: "Чаушеску бе убит, за да не разкрие картите, за да не каже какво знае той, който поддържаше най-тесни връзки и с американците, и с руснаците, за да не каже как бе подкрепян от САЩ и как посредничеше между арабите и Израел. Той никога не е вярвал, че ще бъде свален, защото се смяташе, че е в услуга на всички тези сили. И през ум не му минаваше, че ще му се случи нещо подобно... Защо беше убит? Ами за да му се запуши устата. Бих направил сравнение с убийството на Мусолини. И двамата начело на властта, и двамата диктатори. Когато Мусолини бил заловен от партизаните, той непрестанно размахвал една чанта и все повтарял: "Ще видите, че тези документи ще ви разкрият кой съм бил аз!" На втория ден след убийството му Чърчил, който мразел да пътува в чужбина, лично пристигнал в зоната, където е убит Мусолини. Какво е търсел? Търсел е чантата с компрометиращи англичаните и американците документи за връзките на Великобритания и САЩ с Мусолини. Същото стана и у нас. Чаушеску бе убит, за да не каже нищо. Затова бе заявено, че превратаджиите ги било страх да не се намеси армията, да не дойдат тетористите. Какви терористи? Коя армия? С разстрела се прикри всичко, което той знаеше.

 

Не държа на Чаушеску, боже опази! Чаушеску бе диктатор, причини много злини, но направи и много добрини. Сравнете всичко, което беше изградено по негово време, със сегашната безработица, с неграмотността на децата, с окаяното състояние на здравеопазването, с липсата на жилища, с корупцията по върховете на властта. А по времето на Чаушеску бе извършена масивна индустриализация, изградени бяха жилища, монументални сгради, метро... Аз и днес смятам, че Чаушеску бе националист, истински румънец, който допринесе много за издигане жизненото равнище на народа. Преди всичко той бе убеден, че румънският народ може с високо вдигнато чело да върви по европейския път.

 

Сега, когато попитам някой чужденец за Румъния, той учуден ме гледа и не знае дали тя е в Европа или в Азия. В един момент все пак си спомня и възкликва: "А, да, Румъния! Чаушеску! Комънечи!" (Надя Комънечи бе румънска световна шампионка по гимнастика - бел.авт.). Значи техните имена в съзнанието на чужденците наистина олицетворяваха Румъния."


Автор: samvoin 

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=225&aid=5586

 

 Тагове:   Мосад,


Гласувай:
21. vmitkov - Чаушеску бе убит,
18.11.2010 02:32
защото върна всички външни заеми на Румъния и не искаше да взема повече заеми.

Подобна бе ситуацията и с Тодор Живков, но понеже той бе по-хитър, не свали задълженията на България чак до нулата.
цитирай
2. анонимен - Nicolae Ceauşescu
07.01.2011 19:09
Ами тезата на автора е вярна, че е убит по нареждане отвън от своите. Обаче не е вярно, че е нямал идея, че искат да го свалят, просто не е предполагал, че всички ще го предадат и се е доверявал на Секуритате и на външните си ментори. В БГ и навсякъде другаде старата гвардия се предаде без бой, но Чаушеску се е надявал, че тесните му контакти на Запад ще го спасят. Голяма грешка- да е чел какво се е случило на Мусолини и на Химлер и двамата доказани агенти на МИ-5
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 16364740
Постинги: 3967
Коментари: 7020
Гласове: 7998
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031