Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2010 17:53 - Правителството заложи вълчи капан за изтребление на народа! Автор: emanuilova
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2750 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Правителството узаконява поредния пладнешки грабеж на най-прецаканите поколения. И очевидно се надява във вълчия капан да изпопадат и никога да не излязат наивниците, които цял живот се трудиха.

Внасяха десетилетия здравни осигуровки от смешните си заплати, но не получиха и не получават нищо срещу тях. Трябва да плащат в болниците и поликлиниките, което управниците ни йезуитски наричат ДОплащане. А то си просто най-безсрамно бъркане в джоба.
 
В същото време над 1 милиард лева събрани конкретно и уж за здравно осигуряване, крепят бюджета на България да не падне. За да потупва снизходително Европа управниците по рамото от време навреме… Милиони българи плащаха десетилетия пенсионни осигуровки, за да им светне сега пред очите, че са се минали отвсякъде – малко от тях ще доживеят до пенсия. Излиза, че онези, които са заобикаляли закона, са постъпили правилно – така или иначе и едните, и другите – нищо няма да получат. Не от държавата – от собствените си вноски няма да получат. И само това да е! Преди години родители, баби и дядовци пестяха в банките за образование, за сватби, абитуриентски балове на децата си и внуците си. Удари ги хиперинфлацията и вместо по 20 хиляди лева, получиха от 20-годишно спестяване по 15 лв. Застраховаха си живота, но след три години добросъвестни ежемесечни вноски получиха умопомрачителната сума от 7,20 лв!
 
Махнаха трите нули от обезценения лев през 1999 г. при правителството на Иван Костов. И наивните пенсионери тогава пресмятаха, че при 160 000 тогавашни лева пенсия месечно при деноминацията трябва да получават 160 лв. при по-скъпите пари. Удариха ги и тях с чук по наивните тикви – пенсиите им се оказаха 60 лева. А уж при деноминацията се махнаха само по три нули от лева. Горните цифри не са никакви теоретични примери. Те са действителни факти, които раниха дълбоко в сърцето милиони българи.
 
Няма наказан управник  за позорното управление и геноцида – тоест целенасоченото и злоумишлено унищожение на собствения си народ! При други обстоятелства това би се тълкувало като престъпление срещу човечеството. И може би тъкмо затова продължават да вилнеят…
 
Според официалната статистика жените в България сега живеят до 77  години, а мъжете – над 69 . Но не се заблуждавайте. Данните са от статистиката. А тя си има методики, които осредняват всички нейни крайни цифри.
 
А една осреднена цифра означава следното: половин България яде всеки ден постно кисело зеле, другата половина печена пуйка. Следователно – българинът масово яде пуйка със кисело зеле…Де да беше метафора това. Ама не е…
 
От едната страна те прецаква и ограбва работодателят – със смешните заплати, със смешните осигуровки. В същото време на него само автопаркът му е за милиони левове. За другото – да не говорим. И няма лошо в това – нека има повече богати. Лошото е, че за наемника не остава нищо. Наемникът в България е биологичен придатък на работодателя си, и на държавата си. Иначе казано – роб.
 
Броите ли и сравнявате ли с колко се увеличават с всяка изминала година самоубийствата в България? Питате ли се защо? Сещате ли се, защо българинът като отиде в чужбина се разболява от тъга по страната си, но на която и точка на земния глобус да се намира – мрази държавата си?
 
Управниците – едва ли се сещат. Или пък просто – не им дреме! Иначе нямаше всеки ден да докарват до пълно отчаяние милиони…

Текстът е взет от www.snaiper-bg.net



Тагове:   вълчи капан,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. анонимен - ГЛУПАВО, АВТОРЕ ....ГЛУПАВО Е ТОВА, КОЕТО ПИШЕШ!!!!
20.11.2010 10:53
ЗА ЗДРАВЕ ----СЕ ПЛАЩА В ЦЯЛ СВЯТ И ПРИ ТОВА Е УЖАСНО СКЪПО!
А,ВИЕ ТУК/ЗАЕДНО С ЦИГАНИТЕ/ ....ИСКАТЕ БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ.......???!
НЯМА "БЕЗПЛАТНО" ПИЧ.....!.
"БЕЗПЛАТНО".....Е САМО СИРЕНЦЕТО В КАПАНА ЗА МИШКИ!!!
ЧАТ , ЛИ СИ??!
цитирай
2. grigorsimov - Слава Богу, все още можем да изразяваме мнението си
20.11.2010 11:37
И докато имеме възможност, ще го правим. А на вас, анонимен, ви желая здраве, и се радвайте, че не не сте глупав-а като нас. Но нали трябва да има и глупави, за да се открояват умните.
цитирай
3. анонимен - Az Balgarka--ot drugata strana na Balgaria.
20.11.2010 12:35
Uvajaemi Grigor Simov,Blagodaria,4e te Ima.Neka vsi4ki nie da dorastnem do tvoeto grajdansko saznanie. Priemi,Moite li4ni pozdravi zaradi tova, 4e vav minutite na nostalgia,az Vlizam vav tvoiat BLOG ,i namiram uteha. Badi vse taka istinski.
цитирай
4. анонимен - ЦЯЛАТА СХЕМА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е СГРЕШЕНА ....ЗА ДА ИМА ПАРИ ЗА КРАДЕНЕ!
21.11.2010 12:48
Т.Н., "ЗДРАВАНА КАСА", НЕ Е СЪЗДАДЕНА ДА ОБСЛУЖВА ЛЕКАРИТЕ ,....А ПАЦИЕНТИТЕ И НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ОТ ЗДРАВНА ПОМАЩ!
Т.Н.,"ЗДРАВНА КАСА", НЕ МОЖЕ ДА РАЗПОЛАГА И ПЛАЩА НА ЛЕКАРИТЕ ОТ МОЕ ИМЕ ....САМО, С ФОРМАЛНОТО МОЕ СЪГЛАСИЕ НА КНИГА!/ЗАЩОТО ПАРИТЕ СА МОИ/
Т.Н.,"ЗДРАВНА КАСА", МОЖЕ ДА ИЗПЛАЩА СВЪРШЕНАТА РАБОТА ОТ ЛЕКАРЯ ----САМО С МОЕТО СЪГЛАСИЕ И ПОДПИС, СЛЕД КАТО АЗ ....СИ ПЛАЩАМ РЕДОВНО
ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВНАТА ЗАСТРАХОВКА!
Т.Н.,"ЗДРАВНА КАСА"----НЕ МОЖЕ ДА РАЗПОЛАГА С МОИТЕ ПАРИ,КАКТО И СКИМНЕ, ПО СОБСТВЕНО УСМОТРЕНИЕ И ДА ПЛАЩА ПРОИЗВОЛНИ СУМИ ---НА КОГОТО СИ ИСКА!
ЗА УСЛУГАТА НА , ЛЕКАРЯ----ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ.. АЗ/С ПОМОЩА НА КАСАТА/... А ,НЕ ОБРАТНОТО/КАСАТА ---С МОЯТА, БЕЗГЛАСНА ПОМОЩ/

ОСНОВНОТО ИЗИСКВАНЕ Е:
..ЛЕКАРИТЕ ДА СА "ЧАСТНО ПРАКТИКУВАЩИ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ЗА КАКВО ТОГАВА, СА СЕ РЕГИСТРИРАЛИ ПО "ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН"??????
НЕ МОЖЕ ДА СИ "ЧАСТНИК"......НА "ДЪРЖАВНА ЦУЦКА"!!!!!!!
ХАЙДЕ ,СТИГА СА СЕ "ГУШИЛИ" ,ЗА НАША СМЕТКА И ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ....СО СЕ
РУШВЕТИТЕ ,ПОД МАСАТА!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313975
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031